Βαρουφακειάδας συνέχεια με ψέματα, κουτσομπολιό, αποπροσανατολισμό και κυρίως σκοπιμότητες

2435
Βαρουφάκης

Για άλλη μια Κυριακή συνεχίζεται από τον κυριακάτικο Τύπο το βομβαρδιστικό επικοινωνιακό show Βαρουφάκη.
Η Βαρουφακειάδα βρίσκει νέα κουραστική θερινή συνέχεια με ανακρίβειες έως χονδροειδή ψέματα και μισές αλήθειες, με κουτσομπολιά, αερολογίες και ευφάνταστα μυθεύματα, με εξιστορήσεις ανύπαρκτων ή διαστρεβλωμένων συμβάντων και στημένους διαλόγους.
Χαρακτηριστικά, για παράδειγμα, είναι όσα εξιστορεί ο Γ. Βαρουφάκης στο Βήμα της Κυριακής (30/7) για τα «πετροδολάρια που υποτίθεται ότι έστελνε ο Πούτιν» και τα οποία τα αποδίδει, δήθεν, «στην φαντασίωση ενός κομματιού του ΣΥΡΙΖΑ» (!!!) καθώς και όσα εξιστορεί για τα συμβάντα στα ταξίδια στη Μόσχα, για τα οποία δεν είχε την παραμικρή ιδέα.
Όλα τούτα, φυσικά, δεν αποσκοπούν απλώς στο να βοηθήσουν την καταρρέουσα κυκλοφορία του Τύπου, πράγμα αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί, ούτε μόνο να αποπροσανατολίσουν από τα φλέγοντα της επικαιρότητας, όπως η κυβερνητική «εσχάτη προδοσία» που αντιπροσωπεύει η έκδοση του πενταετούς ομολόγου δια του οποίου η κυβέρνηση παραιτείται από κάθε ελάφρυνση του χρέους και αναγνωρίζει στην ουσία την βιωσιμότητά του!
Η «Βαρουφακειάδα» υποκρύπτει σκοπιμότητες.
Η μία και εντελώς προφανής είναι να χρησιμοποιηθεί ως όχημα από την ΝΔ για να δικαιολογήσει έναν αντιπολιτευτικό λόγο σε περίοδο μεγάλης πενίας, όταν ο Τσίπρας της τρώει το ψωμί, αναδεικνύοντας την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ στην πράξη ως «πιο συστημική δύναμη από το ίδιο το σύστημα».
Η άλλη σκοπιμότητα είναι φυσικά να ενισχυθεί η σύγχυση γύρω από την εναλλακτική λύση απέναντι στην σημερινή κατάσταση.
Ο κόσμος πρέπει να φοβηθεί και να χάσει και τ’ αυγά και τα πασχάλια, όταν απέναντι στην προοπτική του εθνικού νομίσματος, την οποία προτείνει με πολύ διαυγή τρόπο η Λαϊκή Ενότητα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος και της ρήξης με την ΕΕ, ακούει μια υποτιθέμενη «παρεμφερή» πρόταση του Γ. Βαρουφάκη με το «παράλληλο σύστημα πληρωμών», που οδηγεί σε περαιτέρω δραστικό κούρεμα μισθών και συντάξεων.
Αρκετοί δεν γνωρίζουν ακόμα ότι ο Βαρουφάκης ήταν και παραμένει ένας από τους πιο σκληρούς πολέμιους της μετάβασης στο εθνικό νόμισμα και ακριβώς για να αποφευχθεί μια τέτοια «καταστροφή», προτείνει όσα προτείνει ως πειράματα στου κασίδη του κεφάλι.
Τέλος, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε και μία άλλη διάσταση στο παιχνίδι: το σύστημα πάνω απ’ όλα.
Δεν είναι αμελητέοι οι κατεστημένοι εκείνοι κύκλοι και κύκλοι στον χώρο των μίντια που ενθαρρύνουν τον Βαρουφάκη (γράφεται έντονα σε κυριακάτικα φύλλα) να κατέβει με τον DiEM25 στις εκλογές, διεκδικώντας ρόλο «στα αριστερά του Τσίπρα» (!!!).
Φυσικά με τον Τσίπρα να υπερφαλαγγίζει στην πράξη την ΝΔ, μπορεί οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις τελικά να βρεθούν εκ των πραγμάτων στα «αριστερά» του.
Ο πιο δύσκολος όμως να βρεθεί «αριστερά» του Τσίπρα σε μια τέτοια οριοθέτηση είναι ο Γ. Βαρουφάκης, ο άνθρωπος που υπέγραψε μόνος αυτός μετά πεποιθήσεως την συμφωνία – μνημόνιο της 20ής Φλεβάρη του 2015, έχοντας απέναντί του την τότε «Αριστερή Πλατφόρμα». Έτσι, πριν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κλείσει μήνα στην σκηνή, ναρκοθέτησε όλη την πορεία της, ανοίγοντας δρόμους προς την τραγική συνθηκολόγηση.
Μας έσωσε, μας έσωσε! Όχι ξανά, λένε πολλοί φίλοι για τον Βαρουφάκη. Καλύτερα από τις εκλογές να ασχολείται με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών που έχει γράψει και την έκδοση νέων ευφάνταστων ιστοριών σε βιβλία.

Πέτρος Σφυρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας