Ανασχηματισμός – παρωδία σε μια καταρρέουσα κυβέρνηση που πνέει τα λοίσθια

2785

Ο Γιάννης Δραγασάκης, συνυπεύθυνος για τα χάλια της κυβερνητικής πολιτικής, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομίας, διατηρώντας και αυτά του αντιπροέδρου, στη θέση του Γιάννη Μουζάλα αναλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ ο Φώτης Κουβέλης, πρωταγωνιστής της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, μπαίνει στην κυβέρνηση Τσίπρα υπό τον στρατηλάτη Π. Καμμένο, αφού αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, μετά τον μίνι ανασχηματισμό στον οποίο υποχρεώθηκε ο πρωθυπουργός μετά την αποπομπή της Ρ. Αντωνοπουλου και την παραίτηση του Δ. Παπαδημητρίου, ανακοίνωσε λίγο πριν τις 18:30 ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Ειδικότερα:
Νέος υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.
Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, «τον οποίο ο Πρωθυπουργός ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στο Κυβερνητικό έργο», ο Δημήτρης Βίτσας.
Τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.
Επίσης, υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη
Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος.

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού 
ο κος Κωνσταντίνος Στρατής.
Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, «οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες, ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο κυβερνητικό σχήμα».

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε

«Κανένας ανασχηματισμός δεν θα μπορούσε να δώσει φιλί ζωής σε μια καταρρέουσα μνημονιακή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που έχει ταυτόχρονα ως ταυτοτικά της στοιχεία το ψέμα, την αναξιοπιστία και την ακραία υποτελή και εθελόδουλη στάση του Τσίπρα.
Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να δώσει ανάσα στην κυβέρνηση ο ανασχηματισμός-παρωδία που ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας και ο οποίος το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν έχει κανένα μέλλον και πνέει τα λοίσθια.
Οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης θα έχουν μόνο λίγους μήνες παραμονής και θητείας στην καρέκλα τους.
Σύντομα μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή κυοφορείται μέσα από τις ζυμώσεις της κοινωνίας στην ελληνική πολιτική ζωή. Όλο το παρακμασμένο και πολιτικά διεφθαρμένο μνημονιακό σύστημα της χώρας χρειάζεται πέταγμα στον κάλαθο των πολιτικών απορριμάτων. Και αυτό δεν πρόκειται να αργήσει να γίνει από τους πολίτες, όσο και αν η κοινωνία μοιάζει προσωρινά βυθισμένη στον καναπέ της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας