TVXS: “Έχει δίκιο το ΚΚΕ για το ευρώ”

TVXS: “Έχει δίκιο το ΚΚΕ για το ευρώ”

1
4393
ΚΚΕ για το ευρώ

Με ουρανομήκεις ζητωκραυγές από το σύνολο των κατεστημένων κέντρων και του κατεστημένου τύπου έχει γίνει δεκτή η εναντίωση που ανέδειξε με τον πλέον επίσημο και χοντροκομμένο τρόπο το ΚΚΕ στο εθνικό νόμισμα στο πρόσφατο 20ο Συνέδριό του.

Μετά την ιστορική βαθιά συντηρητική εφημερίδα της ΕΣΤΙΑΣ που εγκωμίαζε το ΚΚΕ (βλ. εδώ), ήρθε κύριο άρθρο στο Συριζαϊκό TVXS του Στ. Κούλογλου, να προστεθεί στα τόσα άλλα αστικά δημοσιεύματα, που εξυμνούν την ανέλπιστη στήριξη που προσφέρει το ΚΚΕ στην κινδυνολογία για το εθνικό νόμισμα.

Πρώτα η Iskra αποκάλυψε τα απαράδεκτα του 20ου Συνεδρίου σχετικά με την δραχμοκτόνα τρομοκρατία του ΚΚΕ.

Τότε προσπάθησε, ανεπιτυχώς βέβαια, να τα μπαλώσει η ηγεσία του και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ως επιχείρημα το ΚΚΕ προέβαλλε ότι επιδιώκει την έξοδο από την ΕΕ και από την άρρηκτα συνδεδεμένη με την “σοσιαλιστική εξουσία, όπως την εννοεί το ΚΚΕ.

Κατ’αρχάς όμως, έξοδος από την ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την έξοδο από την ευρωζώνη και το εθνικό νόμισμα. Μάλιστα ενώ η έξοδος από την ΕΕ θέλει χρόνο, διαδικασίες και διαπραγματεύσεις, η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα πρέπει να γίνει ταχύτατα σε χρόνο dt, επί ποινή οικονομικής αποσταθεροποίησης.

Και όπως μας έλεγαν στελέχη της ΛΑ.Ε θεωρούν το εθνικό νόμισμα ως το πρώτο και αναγκαίο βήμα σε μια διαδικασία που θα επιφέρει την αποδέσμευση και έξοδο από την ΕΕ για την πλήρη εφαρμογή ενός μεταβατικού ριζοσπαστικού προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας.

Επομενως και κατά την ΛΑ.Ε η αποδέσμευση καί από την ΕΕ συνιστά την οργανικά συνδεδεμένη συνέχεια του εθνικού νομίσματος.

Θέλει, όμως, έστω, την έξοδο από την ΕΕ το ΚΚΕ;

Προφανώς δεν την θέλει ή την επιδιώκει μόνο εφ’όσον έχει συντελεστεί “σοσιαλιστική επανάσταση” ειδάλλως η έξοδος από ΕΕ με καπιταλισμό, όπως λέει, θα είναι κι αυτή επιζήμια για τον λαό.

Για το ΚΚΕ υπάρχει καπιταλισμός μόνο ή σοσιαλισμός. Δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι μπορούν να υπάρξουν προγράμματα μετάβασης με προοδευτικές αλλαγές και με σοσιαλιστικό ορίζοντα.

Η λογική του είναι “σοσιαλισμός” ή τίποτα. Λογική που στις σημερινές συνθήκες οδηγεί στην διαίρεση των αριστερών δυνάμεων και στην υποβοήθηση του συστήματος, με δύο λόγια στο τίποτα.

Ιδού ολόκληρο το αποκαλυπτικό άρθρο του TVXS

tvxskke

Η αποστροφή του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ για το ευρώ, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Τόσο η ΛΑΕ όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατηγόρησαν τον Περισσό ότι  “πετάει τη μπάλα στην εξέδρα” παραπέμποντας στις καλένδες της “λαϊκής εξουσίας”, το ζήτημα του κοινού νομίσματος.

Όμως ο κ. Κουτσούμπας, μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος του,είπε περίπου τα αυτονόητα: “Στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος στη χώρα μας, το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων εμπορευμάτων, στα οποία στηρίζεται όχι μόνο η κατανάλωση αλλά και η βιομηχανία.

Επίσης, θα χτυπηθεί και ένα μεγάλο μέρος αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, δανειοληπτών. Το μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό που θα βγει και σε αυτή την περίπτωση κερδισμένο και ιδιαίτερα ορισμένα τμήματά του, γι’ αυτό και στήριξαν και στηρίζουν, άμεσα ή έμμεσα, την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη”.

Η Ελλάδα χρωστάει σήμερα 320 δις ευρώ, ένα ποσό που θα πολλαπλασιαστεί αν βρεθεί με ένα νέο, υποτιμημένο νόμισμα. Πρόκειται για διεθνείς υποχρεώσεις, από τις οποίες καμία χώρα δεν μπορεί να ξεφύγει,όσο και αν κλειστεί στον εαυτό της.

Μπορεί η ευρωζώνη με τα μνημόνια της να φαντάζει με φυλακή, αλλά η απόδραση από αυτήν ισοδυναμεί με θάνατο. Αποτελεί μονόδρομο η προσπάθεια ελάφρυνσης του χρέους μέσα στην ευρωζώνη, στα πλαίσια μιας συμμαχίας με τις άλλες χώρες του Νότου.. Βέβαια, αν η ευρωζώνη δεν αλλάξει εξισορροπώντας τις μεγάλες ανισότητες ανάμεσα στο Βορρά και το Νότο,  είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Αλλά η Ελλάδα δεν έχει τις δυνάμεις για να αποχωρήσει μόνη της, χωρίς μια γενικότερη αναδιάταξη, τρώγοντας για μια ακόμη φορά όλη τη μπόρα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτοί οι δημοσιογράφοι αναμεταδίδουν κάτι “ετοιματζίδικο”, χωρίς να μπορούν πρώτα να το επεξεργασθούν, και έτσι παρασύρεται ο κόσμος.
    Ο βαθμός που αντιστοιχίζεται μια ανειλημμένη υποχρέωση (ΕΦ’ ΟΣΟΝ γίνει παραδεκτή από τον οφειλέτη) σε ένα νέο καθεστώς ισοτιμίας, έχει άμεση σχέση με την αύξηση της κυκλοφορίας που (υποτίθεται) θα υπάρξει και έτσι επακόλουθα θα ρίξει την ισοτιμία του νέου νομίσματος.
    Θα την “ρίξει” επειδή θα υπάρχει αυτό σε μεγαλύτερη ποσότητα, επομένως μία η άλλη.
    Τζάμπα οι μισθοί, γιαυτό καταντήσαμε… άβουλοι και μοιραίοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ