ISKRA

Σάββατο20 Δεκ 2014
Text size
  • Μεγένθυση μεγέθους font
  • Κανονικό μέγεθος font
  • Σμύκρινση μεγέθους font
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΡΙΤΩΝ

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΡΙΤΩΝ

(Παρ. 12/12/14 - 14:30, Σάββ. 13/12/14 - 12:47)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΚΑΪ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ(13/12) ΣΤΗΝ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ»

Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ "θα ακυρώσει τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους" δήλωσε ο επικεφαλής της Αριστερής Πτέρυγας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και χαρακτήρισε "απαράδεκτη" και "αποκορύφωμα ενός μοντέλου υποτέλειας" τη "θεωρία" ότι μια χώρα δεν μπορεί να δρα μονομερώς.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΙ" ανέφερε ότι "κάθε χώρα που είναι δημοκρατική είναι κυρίαρχη και ανεξάρτητη, παίρνει υπόψη της το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, αλλά αποφασίζει με βάση το δικό της συμφέρον".

Αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αντιδράσεις των αγορών, ο Π. Λαφαζάνης δικαιολόγησε τα δημοσιεύματα της Iskra, λέγοντας ότι αυτά "δεν επιχαίρουν για την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου". Ο Παναγ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε "ανεπιθύμητη εξέλιξη" την πτώση του Χρηματιστηρίου, προσθέτοντας όμως πως η πτώση αυτή επιταχύνθηκε από τις κινδυνολογικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά. Η πορεία του Χρηματιστηρίου τόνισε ότι εν μέρει αντανακλά τους φόβους των αγορών πως μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα σε βάρος της χώρας.

Απαντώντας δε στις επικρίσεις της κυβέρνησης πως η συμπεριφορά της Κουμουνδούρου έχει υπονομεύσει τη διαπραγματευτική θέση της Αθήνας έναντι της τρόικα, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας αντέτεινε πως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να "ενδυναμώνουν" τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης, "εφόσον όμως θέλει να διαπραγματευτεί".

κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται. Απλά ακολουθεί και παρακολουθεί τις θελήσεις και τις επιβολές των πιστωτών", συμπλήρωσε.

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο (13/12) στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στον Φώτη Παπούλια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η οποία έχει ως εξής:

ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΨΗΦΟ ΑΝΟΧΗΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

*Κύριε Λαφαζάνη θα βρεθούν οι 180 "πρόθυμοι" βουλευτές ώστε η παρούσα Βουλή να εκλέξει ΠτΔ?

Το κυβερνητικό μπλοκ δεν βρίσκει 180 βουλευτές ούτε «στον αιώνα τον άπαντα».

*Εκτιμάτε ότι στην τρίτη ψηφοφορία μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε άλλη υποψηφιότητα από αυτή του Σταύρου Δήμα?

Δεν είναι εύκολο να κάνω προβλέψεις για αλλαγή ή όχι της προεδρικής υποψηφιότητας. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αν αποσυρθεί με οποιονδήποτε τρόπο ο Στ. Δήμας και πεταχτεί στον κάλαθο ως υποψήφιος μιας ή δύο αποτυχημένων χρήσεων, τότε αυτό θα δείχνει για το κυβερνητικό μπλοκ αναξιοπιστία, αποδοχή της ήττας και ευτελισμό. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και επομένως να αποφύγει τις εκλογές όσους υποψηφίους Προέδρους και με οποιοδήποτε πρόσχημα κι αν αλλάξει.

*Ο Α. Τσίπρας κάνει λόγο για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, ποιά θα είναι τα χαρακτηριστικά της?

Η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι πλέον αναπότρεπτη εξέλιξη για τη χώρα. Και η κυβέρνηση αυτή θα έχει τα χαρακτηριστικά κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας, αφού η Αριστερά, μέσα σε μια τέτοια κρίση, είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να ηγηθεί μιας διεξόδου ανόρθωσης και προοπτικής για τη χώρα και το λαό. Το πιο θεμελιώδες γνώρισμα μιας κυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι η στήριξη της στη λαϊκή συμμετοχή και στους λαϊκούς αγώνες για να ασκήσει μια πολιτική παραγωγικής ανάπτυξης και δικαιοσύνης. Χωρίς αυτή τη στήριξη και μια μεγάλη προσπάθεια εκπαιδευτικής και πολιτιστικής αναγέννησης τίποτα θετικό δεν μπορεί να γίνει στη χώρα.

*Δημοσκοπικά είστε κοντά στην αυτοδυναμία, ακόμα και αν την πετύχετε θα σας αρκεί για να κυβερνήσετε?

Αποφεύγω να ομιλώ για αυτοδυναμία, μια έννοια φορτισμένη από παλιά με αρκετή αλαζονεία. Η κατάκτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας νομίζω ότι εκφράζει καλύτερα την επιδίωξή μας. Θεωρώ ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι αναγκαία προϋπόθεση για τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εφαρμόσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια και σταθερότητα το Πρόγραμμά μας. Δεν θα αρκεστούμε, όμως, ούτε θα περιχαρακωθούμε στην πλειοψηφία που θα διαθέτουμε στη Βουλή. Παρά την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που επιδιώκουμε να κατακτήσουμε και πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε, θα κάνουμε, ταυτόχρονα, ό,τι μπορούμε για να προωθήσουμε πολιτικές συνεργασίες και κοινωνικές συμμαχίες στη βάση των ριζοσπαστικών μας προσανατολισμών.

*Με ποιούς συμμάχους θα επιδιώξετε να συνεργαστείτε, το ΚΚΕ αποκλείει συνεργασία, η ΔΗΜΑΡ "χωράει" σε ένα αριστερό κυβερνητικό σχήμα?

Το ΚΚΕ, δυστυχώς, απορρίπτει κάθε συζήτηση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα μεγάλο ριζοσπαστικό αριστερό μέτωπο είναι όσο ποτέ αναγκαίο στη χώρα για να βγούμε από την κρίση σε προοδευτική και σοσιαλιστική κατεύθυνση. Παρ’ όλη, όμως, τη σημερινή αντιενωτική στάση της ηγεσίας του, μην αποκλείετε το ΚΚΕ να δώσει ψήφο ανοχής μετά τις εκλογές σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ. Από κει και πέρα η ΔΗΜΑΡ διανύει μεγάλη κρίση εξαιτίας της στήριξης που έδωσε σε κάποια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα στη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Σε κάθε περίπτωση, οι συνεργασίες που θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προωθούν χωρίς ταλαντεύσεις και παλινωδίες ένα ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό προοδευτικό πρόγραμμα βαθιών μετασχηματισμών.

*Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα του Διεθνούς Τύπου σας "πυροβολούν" ότι το κόμμα σας ότι θα φέρει την καταστροφή...

Οι πυροβολισμοί εναντίον μας ρίχνονται όχι μόνο από ξένα δημοσιεύματα αλλά και από τις λεγόμενες «αγορές» και συγκεκριμένα από τις πιο κερδοσκοπικές μερίδες του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου. Την καταστροφή, όμως, στη χώρα δεν την έχει φέρει ούτε θα τη φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, την καταστροφή την έχουν προκαλέσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κόμματα που ο ξένος κατεστημένος τύπος και η διεθνής χρηματιστική ολιγαρχία έχουν στηρίξει και στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του προβάλλουν σήμερα ως μεγάλη λαϊκή ελπίδα μιας νέας πορείας εθνικής ανεξαρτησίας, ανασυγκρότησης και προοπτικής για τη χώρα.

*Οι ευρωπαίοι βλέπουν θετικά την πρότασή σας για κούρεμα του χρέους, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αποπληρώνει το χρέος?

Το υπέρογκο, άδικο και βαθιά ταξικό δημόσιο χρέος είναι αδύνατο να το αποπληρώσει η χώρα, χωρίς να εξοντώσει τον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκείνο που θα κάνει από την πρώτη στιγμή είναι να διεκδικήσει αποτελεσματικά και μέχρι τέλους τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, μαζί με την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία.

*Εάν οδηγηθούμε σε εκλογές το επόμενο διάστημα, παραλαμβάνετε την "καυτή πατάτα" της οικονομίας, αρκετοί σας περιμένουν στη "γωνία", ο πρόεδρος σας μόλις την Τρίτη μίλησε μεταξύ άλλων και για επαναφορά της "Ολυμπιακής" στο δημόσιο τομέα, το πρόγραμμα της ΔΕΘ δημιούργησε ελπίδες, μήπως είστε αρκετά αισιόδοξοι?

Αισιόδοξοι πράγματι είμαστε αλλά καθόλου δεν πετάμε στα σύννεφα. Ξέρουμε ότι οι δυσκολίες μπροστά σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι μεγάλες, όπως ξέρουμε ότι εγχώρια και ξένα κατεστημένα θα πολεμήσουν την προσπάθειά μας να εφαρμόσουμε το ριζοσπαστικό πρόγραμμά μας, το οποίο θέλουν κατ’ αρχάς να ευνουχίσουν και στη συνέχεια να το ακυρώσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, στηριγμένος πάντα στο λαό και στους αγώνες του, μπορεί να τα βγάλει πέρα και θα τα βγάλει, ανοίγοντας ελπιδοφόρους ορίζοντες για τον τόπο και το λαό, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά!

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

 

ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ: ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ: ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΑΓΚΗΣ

(Παρ. 12/12/14 - 16:27)

Του ΒΑΣΙΛΗ ΠΡΙΜΙΚΗΡΗ*

Χωρίς καμιά αμφιβολία, η επιθυμία και φυσικά ο σχεδιασμός των κυρίαρχων οικονομικών κύκλων στην ...

Ο ΝΤ’ ΑΛΕΜΑ Ο «ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΗΣ» ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

Ο ΝΤ’ ΑΛΕΜΑ Ο «ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΗΣ» ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

(Τρ. 2/12/14 - 21:05)

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ «ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ» ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Του ΑΡΤΕΜΗ ΨΑΡΟΜΗΛΙΓΚΟΥ*

Ένας απόβλητος της ιταλικής...

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ:ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ (ΚΚΕ)

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ:ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ (ΚΚΕ)

(Δευτ.1/12/14-12:30)

205 ΨΗΦΟΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΝΤΟΣΤΑΥΛΟ (ΣΥΡΙΖΑ)

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Στο νήμα κρίθηκε η συμ...

ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ»

ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ»

(Κυρ. 30/11/14 – 14:30)

Iskra: ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

H Is...

Σελίδα 1 από 125

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων προσκαλεί όλες τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες στην εκδήλωση – συζήτηση που οργανώνει την Δευτέρα 22  Δεκέμβρη στις 7.30 μ.μ  στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο.

Θέμα: «Το Πρόγραμμα της Κυβέρνησης της Αριστεράς»

Ομιλητής:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ - Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ

***************

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΑ-ΚΟΚΚΙΝΟΥ

19-20-21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ


(Πατήστε στην εικόνα για περισσότερες πληροφορίες)

************************************************************

000EktosGrammis_Dekemvris

(Πατήστε στην εικόνα για περισσότερα)

*************************************

«Τα φώτα στο βάθος»
Από μηχανής Θέατρο
Ακαδήμου 13 – Μεταξουργείο
Παρασκευή και Σάββατο στις 22:00 - Κυριακή στις 18:00 / Διάρκεια : 70' 

Τηλέφωνα κρατήσεων 210-5237297 , 695-7045138, info@syn-epi.com

Διανομή (αλφαβητικά):

Αντωνία Γιαννούλη, Μάνος Καναβός, Ιζαμπέλα Κογεβίνα, Κώστας Φαλελάκης

Σκηνοθεσία: Esther Andre Gonzalez

(ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ) 


10841463_874492109250962_1737608452_n

ΛΙΤΣΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ: "Ο χρόνος σας τελείωσε"

"Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το ΕΣΠΑ - Προσπαθούν να περάσουν ό,τι προλαβαίνουν!"

(Ομιλία στη Βουλή την Πέμπτη 18/12)

*************************************

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου για τις προκλητικές ρυθμίσεις υπέρ ΟΑΣΘ και τη διάλυση του ΟΣΕ

*************************************

ΘΑΝ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Η ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

Tοποθέτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου, στη Βουλή (11/12).

Γ. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ: "Η συγκυβέρνηση είναι μια διαλυμένη στρατιά με φοβισμένους ηγήτορες."

"Οιηματίες Οιδίποδες αρνούνται να δουν την τραγική ειρωνεία που παραμονεύει στο τέλος."

Ομιλία στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού (5/12)

************************************************************

ΗΜΕΡΙΔΑ "ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ"

(Κλικ στην εικόνα για να δείτε όλες τις τοποθετήσεις)


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)


******************************************************************************************

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΑΝΤΖΗ (εφημερίδα "ΠΡΙΝ" - 28/10/12)

"ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ"


*****************************************************************************

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΤΙΚΑ
"Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

*****************************************************************************************************

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ - ΟΙ ΖΕΥΓΑΔΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΣΠΟΡΑ ΜΕΝΕΙ

***********************************************************************************************


Συνέντευξη του Γ. Τόλιου στο ρ/σ “Παραπολιτικά” και το Ν. Ευαγγελάτο για το χρέος, την ευρωζώνη και την εναλλακτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (25/9/14)