ISKRA

Τετάρτη26 Οκτ 2016
Text size
 • Μεγένθυση μεγέθους font
 • Κανονικό μέγεθος font
 • Σμύκρινση μεγέθους font
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΛΑΤΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ MΕΤΩΠΟ ΔΙΕΞΟΔΟΥ*

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΛΑΤΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ MΕΤΩΠΟ ΔΙΕΞΟΔΟΥ*

E-mail Εκτύπωση PDF

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Εμείς που συμμετέχουμε στην «Πρωτοβουλία των 1000» για ένα πλατύ πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο διεξόδου από την οικονομική και κοινωνική κρίση και για τη συμπαράταξη και την ενότητα της Αριστεράς, θεωρούμε πως ενώ η οικονομική και κοινωνική καταστροφή από την ολομέτωπη επίθεση κατά του κόσμου της εργασίας βαθαίνει, η λύση δεν βρίσκεται παρά έξω από το πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος. Τη λύση αυτή δεν μπορεί να τη δώσει παρά μόνο ένα τέτοιο Μέτωπο, με την προώθηση ενός προγράμματος ρήξης με τη σημερινή εξουσία.

Στην κατεύθυνση αυτή, υποστηρίζουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία και ενότητα στη δράση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, στη βάση ενός τέτοιου προγράμματος, αλλά και στον κοινό αγώνα για τη λαϊκή επιβίωση και αλληλεγγύη, στην πάλη ενάντια στα μνημόνια, την Τρόικα και την ελληνική άρχουσα τάξη, αρχής γεγομένης από το αίτημα «καμιά θυσία για το ευρώ».

Στηρίζουμε την προοπτική μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν αποτελεί το τέλος του δρόμου, αλλά την απαρχή μιας πορείας ανάτασης του λαϊκού κινήματος και συγκρούσεων με το παρελθόν.

Επιδιώκοντας τον μεγαλύτερο διεθνή συντονισμό και τον κοινό αγώνα με τα κινήματα που αναπτύσσονται διεθνώς, αγωνιζόμαστε για μια ριζική ανατροπή στην Ελλάδα, που θα μπορέσει να πυροδοτήσει διεθνείς εξελίξεις.

Απευθυνόμαστε στο σύνολο των δυνάμεων και των αγωνιστών της Αριστεράς, ανεξάρτητα από τον πολιτικό και κοινωνικό χώρο που εντάσσονται, για τη διεύρυνση της απήχησης αυτών των θέσεων, των επιδιώξεων και των στόχων. Καλούμε καθέναν και καθεμιά που συμφωνεί με τις γενικές αυτές κατευθύνσεις να συνυπογράψει το κείμενο υπογραφών και να συμμετάσχει ενεργά στις εκδηλώσεις-συζητήσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην αμέσως επόμενη περίοδο σε ολόκληρη τη χώρα, στις οποίες θα αποφασιστούν, μέσα από ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο, οι περαιτέρω διαδικασίες προώθησης των στόχων μας.

Ολόκληρο το κείμενο των 1000 (στο μεταξύ αυξάνονται οι υπογραφές) έχει ως εξής:

Η μνημονιακή κόλαση, το αστικό αδιέξοδο, η αδυναμία ριζοσπαστικής διεξόδου από την κρίση, η κοινωνική απήχηση της πρότασης για κυβέρνηση Αριστεράς, αλλά και η μετεκλογική συγκρότηση μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης μνημονιακής συγκυβέρνησης, οφείλουν να ανασυντάξουν και να επανακαθορίσουν τη σκέψη και τη δράση των αριστερών αγωνιστών. Η παρέμβασή μας αποσκοπεί στη συγκρότηση παρόμοιων προβληματισμών που έχει ένα μεγάλο δυναμικό στο χώρο της Αριστεράς. Στην ανάληψη πρωτοβουλιών που θέτουν την Αριστερά ενώπιον των ευθυνών της. Σε μια τέτοια εποχή, η Αριστερά έχει κρίσιμο ρόλο και ευθύνη. Δεν πρέπει να περιορίζεται στην αναμονή και στην αμηχανία.  

1. Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, αλλά ο καπιταλισμός δεν μπορεί να υπερβεί ή να κρύψει την κρίση του. Το σύστημα χρεοκοπεί, φορτώνει όμως τη χρεοκοπία του, ελλείψει ικανού αντιπάλου, στην εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Απαιτείται άμεσα η συγκρότηση “υποκειμένων ανατροπής”, μετώπων και πολιτικών φορέων που να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για συστημική ανατροπή.  

 

2. Σήμερα, δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας ήδη δοκιμάζεται: Εντός συστήματος, με τις καταστροφικές πολιτικές να στρέφονται ενάντια στον εργαζόμενο κόσμο. Ο άλλος είναι εκτός, συνδέοντας τα άμεσα αιτήματα με τη σοσιαλιστική προοπτική. Ενδιάμεσες λύσεις δεν υπάρχουν και όσοι τις φαντασιώνονται θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα: Οπισθοχώρηση και υποταγή στον νεοφιλελεύθερο κυνισμό ή προχώρημα για ένα άλλο κοινωνικό σύστημα;  

3. Δεν είναι στιγμή για αφηρημένες αλήθειες ή απόπειρες ιδεολογικής και μόνο καταγραφής. Πρέπει να δοθεί η μάχη άμεσα, με την πεποίθηση ότι ο αντίπαλος σήμερα πρέπει και μπορεί να ανατραπεί, ότι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούν σήμερα να επιβάλουν τη δική τους λύση. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αναμονή, υποχώρηση ή οικονομία δυνάμεων για το μέλλον.  

4. Η ασθμαίνουσα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, αναδεικνύει το αδιέξοδο από τη μεριά του συστήματος. Η παράταση της υποταγής της Ελλάδας στα κελεύσματα και τις προσταγές της Τρόικας οξύνει το αδιέξοδο αυτό συνθλίβοντας παράλληλα τον εναπομείναντα κοινωνικό ιστό. Το μνημονιακό πρόγραμμα, που βαφτίζεται ως πολιτική διέξοδος από την αστική τάξη, αποτελεί το κοινωνικό ολοκαύτωμα των λαϊκών στρωμάτων. Καμία κοινωνική ή εθνική πρόοδος δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από αυτή την πολιτική.  

5. Η συγκυβέρνηση του μνημονίου δοκιμάζεται, την ίδια στιγμή που στηρίζεται λυσσωδώς από την τρόικα και τον εγχώριο αστισμό. Η δυναμική παρουσία και εισβολή της Χρυσής Αυγής ήδη δημιουργεί ασφυκτική πίεση στις δημοκρατικές λειτουργίες και θα μετατοπίζει συνεχώς την ασκούμενη πολιτική δεξιότερα, ενώ αναδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνη για τη συνείδηση των λαϊκών μαζών. Χρειάζονται άμεσα πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μαζικών, μετωπικών αντιφασιστικών επιτροπών σε κάθε χώρο, ώστε να μπει φραγμός στην άνοδο του νεοφασισμού.  

6. Απέναντι στην κυριαρχία μιας πολιτικά στείρας αστικής τάξης, η Αριστερά μπορεί να δώσει απάντηση στο πρόβλημα, να ανακουφίσει το λαό και να ανακόψει την πορεία της κοινωνικής καταστροφής. Μονάχα ένα πλατύ πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς, μπορεί να αναμετρηθεί με το στόχο της κυβερνητικής εξουσίας και να προκαλέσει την ήττα των μνημονιακών κυβερνήσεων της Δεξιάς, από μια λαϊκή αριστερή κυβέρνηση που θα στηρίζεται και θα ελέγχεται από την κοινωνική πλειοψηφία. Το μέγεθος της καπιταλιστικής κρίσης και επίθεσης, ο αρνητικός διεθνής συσχετισμός δύναμης, η πολιτική συσπείρωση του μνημονιακού νεοφιλελεύθερου μπλοκ, η ενίσχυση της ναζιστικής Ακροδεξιάς, η κατάσταση σύγχυσης και πολυδιάσπασης των εργαζομένων, το πρόβλημα της λαϊκής επιβίωσης, κάνουν αναγκαία την πολιτική συμπαράταξη της Αριστεράς.  

7. Ο λαϊκός πόθος για μια κυβέρνηση που θα καταργήσει τα μνημόνια έδωσε την δυνατότητα στην Αριστερά να έρθει σε επαφή με πολύ μεγάλα λαϊκά στρώματα. Ο στόχος της αριστερής κυβέρνησης που θα καταργήσει τις δανειακές συμβάσεις και τους εφαρμοστικούς νόμους, τέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και βρέθηκε σε αντιδιαστολή με την προοπτική μιας μελλοντικής και αόριστης λαϊκής εξουσίας ή ακόμη και ενός μακρινού, χαμένου στα βάθη του χρόνου και αφηρημένου επαναστατικού σοσιαλισμού. Η αριστερή πολιτική πρόταση οφείλει να αφουγκράζεται τον παλμό και την απαίτηση του κόσμου και να έχει το στοιχείο της άμεσης πολιτικής απάντησης και διεξόδου. Γι’ αυτό χρειάζεται συγκεκριμένο πρόγραμμα και πολιτική συμμαχιών. Άλλωστε, ο στόχος της κατάληψης της κυβερνητικής και πολιτικής εξουσίας είναι ένας βασικός ρόλος της Αριστεράς.  

8. Μια αριστερή κυβέρνηση δεν θα σημάνει αυτόματα λύσεις στα κολοσσιαία προβλήματα και στην πρωτοφανή επίθεση που δέχεται η ελληνική κοινωνία. Τα παραδείγματα αριστερών κυβερνήσεων που ανέλαβαν να διαχειριστούν την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και τελικά ενσωματώθηκαν σ’ αυτό, οδηγώντας σε τραγωδίες, είναι πολλά. Οι διεργασίες και οι λαϊκοί αγώνες που οδηγούν σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι απαραίτητο να συνοδεύονται με το αναγκαίο προγραμματικό πλαίσιο που μπορεί να δώσει διέξοδο στην κρίση:

 • Μη αναγνώριση του χρέους και άμεση παύση πληρωμών του. 
 • Άμεση κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους. 
 • Καταγγελία όλων των αποικιοκρατικών δανειακών συμβάσεων.  
 • Εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών και συγκρότηση μιας νέας χρηματοπιστωτικής πολιτικής, με αποκλειστικά αναπτυξιακά, παραγωγικά και κοινωνικά κριτήρια.
 • Ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών για τις μικρές επιχειρήσεις, τη μικρομεσαία εργαζόμενη αγροτιά και τις πιο αδύνατες κοινωνικές κατηγορίες.
 • Βαριά φορολογία στο κεφάλαιο, άρση του τραπεζικού απόρρητου των μεγαλοκαταθετών, δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών.
 • Εθνικοποίηση των πιο κρίσιμων και στρατηγικών τομέων και επιχειρήσεων της οικονομίας.
 • Στήριξη μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών και εργασιακών σχέσεων. Προώθηση της δωρεάν υγείας και δωρεάν παιδείας σε όλα τα επίπεδα.
 • Πραγματική δημοκρατία, με τη θεσμοθέτηση του κοινωνικού και εργατικού ελέγχου και διαχείρισης σε όλο το φάσμα της οικονομίας.
 • Συγκρότηση ενός προοδευτικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας.

Μόνο η εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος μπορεί να δώσει στο χειμαζόμενο λαό τη δυνατότητα διεξόδου από την κοινωνική καταστροφή που υφίσταται. Ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να δώσει προοδευτικό και λαϊκό περιεχόμενο στην αποδέσμευση της ελληνικής κοινωνίας από τη μέγγενη της ΕΚΤ, της ΕΕ και του ΔΝΤ, καθώς οδηγεί σε πλήρη πολιτική αντιπαράθεση με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η ΕΕ και με το ίδια την συνθήκη για το ευρώ. Η προσπάθεια υλοποίησης αυτού του προγράμματος θα διαλύσει την αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης, μέσα σε ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και καπιταλιστικές ολοκληρώσεις.

Σταθερή επιδίωξή μας είναι η προσπάθεια επέκτασης και συντονισμού των αγώνων και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο συνολικότερες ανατροπές και ρήξεις στην Ευρώπη και διεθνώς.  

9. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να αντιστραφεί το κλίμα αμηχανίας και αναμονής. Να σταματήσει ο εφησυχασμός της Αριστεράς ότι μπορεί να αναμένει σαν ώριμο φρούτο την εξουσία. Να μην επικρατήσει το όριο της υποταγής στην αστική νομιμότητα και της πάση θυσία παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη. Να ενεργοποιηθεί ο λαός ενάντια σε λογικές ανάθεσης ή εκλογικής προσμονής. Να ενισχυθεί, να γίνει κυρίαρχη η πρόταση της μετωπικής πολιτικής συγκρότησης και κοινής πρόσκλησης και δράσης στην Αριστερά. Να αποτραπεί το ενδεχόμενο της συγκρότησης ενός πολιτικά εξουδετερωμένου ρεφορμιστικού φορέα “προοδευτικής” διαχείρισης της κρίσης του συστήματος. Να ενισχυθούν οι αριστερές και ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις, ώστε να μη δίνουν μάχες οπισθοφυλακών και συντήρησης δυνάμεων, αλλά αγώνες πραγματικής λαϊκής οργάνωσης και προγραμματικής προετοιμασίας.  

10. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση και ευκαιρία προς τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς για να αναδείξουν μια πρόταση αντισυστημικής διεξόδου. Η εκλογική άνοιξη της Αριστεράς πρέπει να αποτελέσει αφετηρία. Η πολιτική έκφραση του αντιμνημονιακού κοινωνικού μπλοκ κυρίαρχα από την Αριστερά, πρέπει να γίνει το εφαλτήριο για τη συγκρότηση των λαϊκών τάξεων σε πιο αγωνιστική, ριζοσπαστική και μόνιμη βάση. Διαφορετικά, η απογοήτευση θα επικρατήσει ή και θα ενισχυθούν λύσεις παντός χρώματος. Το υλικό υπόστρωμα είναι κατάλληλο και για την Ακροδεξιά. Η συμπαράταξη των δυνάμεων της Αριστεράς και η προγραμματική τους οργάνωση και λαϊκή γείωση αποτελεί άμεση ανάγκη και προτεραιότητα, ώστε να αναπτυχθεί μια ριζοσπαστική και προοδευτική δυναμική στην ελληνική κοινωνία.  

11. Ο χρόνος μάς πιέζει ασφυκτικά. Είναι επιτακτική η ανάγκη για ένα πλατύ πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο που θα διεκδικήσει την εξουσία. Ένα μέτωπο με πυρήνα τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Η κοινή βάση στοιχείων του πολιτικού προγράμματος, έχει οριακά αναδειχτεί στο σύνολο των δυνάμεων της Αριστεράς και κυρίως μέσα από τους ταξικούς και λαϊκούς αγώνες. Η προγραμματική κατεύθυνση βασίζεται στην ανοικτή παραδοχή ότι η εφαρμογή ενός προγράμματος λαϊκής ανακούφισης και ανακοπής της κοινωνικής οπισθοδρόμησης δεν θα εξαρτηθεί από τους εκβιασμούς των δόσεων ούτε από την πάση θυσία παραμονή στο ευρώ και την ΕΕ. Στη βάση αυτή, είναι αναγκαίο να κινηθούμε αποφασιστικά και συντροφικά στην κατεύθυνση της ενωτικής συσπείρωσης των σημερινών σχημάτων. Στο πλαίσιο μιας τέτοιας πολιτικής συσπείρωσης, ασφαλώς, η κάθε ξεχωριστή δύναμη θα διατηρεί τη δική της ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική ανεξαρτησία.  

12. Το στοίχημα αυτό είναι εφικτό για τις δυνάμεις της Αριστεράς, στο βαθμό που εμπεδωθεί μια συνθετική προγραμματική δυναμική, που θα βλέπει ως πραγματικό ενδεχόμενο τη σύγκρουση της ελληνικής κοινωνίας με τη νεοφιλελεύθερη Ευρωζώνη και την ΕΕ, και θα προετοιμάζεται γι αυτό, είτε ως αναγκαιότητα, είτε ως επιθετική διεκδίκηση είτε ως εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου.  

13. Αυτό το σημείο τομής δεν είναι σήμερα κατακτημένο. Παραμένει ζητούμενο εντός της Αριστεράς. Για αυτό, είναι αναγκαίο να ενισχύεται συνεχώς εκείνο το αριστερό αντισυστημικό ρεύμα που είναι παράλληλα ανοικτό στη λογική των πολιτικών συνεργασιών. Ρεύμα που συγκροτείται στην κατεύθυνση της αντισυστημικής διεξόδου από την κρίση, αλλά ταυτόχρονα πρωτοστατεί σε μετωπικές πρωτοβουλίες και στην κεντρική πολιτική σκηνή και στους μαζικούς χώρους. Στις σημερινές συνθήκες, αυτό το πολιτικό ρεύμα μπορεί να ενισχύσει, να διεκδικήσει και τελικά να προκαλέσει τη ριζοσπαστική ανασύνθεση όλης της Αριστεράς. Μόνο έτσι αυτό το μέτωπο μπορεί να συγκροτηθεί, να μην υποκύψει στις πολιτικές πιέσεις του ταξικού αντίπαλου και να οδηγήσει σε νίκη το λαό.  

14. Με βάση τα σημερινά δεδομένα της αντιμετωπικής πολιτικής των ηγεσιών ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και των ορίων του ΣΥΡΙΖΑ και του ορατού κινδύνου ενσωμάτωσής του, εκτιμούμε ότι η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στα λαϊκά στρώματα αποτελεί στοιχείο ιστορικής σημασίας. Σε μεγάλο βαθμό, οι εξελίξεις μέσα στην Αριστερά αντικειμενικά καθορίζονται και από τις αντιθέσεις που αναπτύσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην συγκυρία αυτή, αναγνωρίζουμε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Τόσο η αστική ενσωμάτωση και πολιτική εξουδετέρωση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο όμως και το αντίστροφο. Αυτή η ασταθής ισορροπία είναι ήδη φανερή και στις λαϊκές μάζες, αλλά και στις κυρίαρχες τάξεις. Είναι σαφές πως η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να επιμείνει στη θέση “καμιά θυσία για το ευρώ”, αφήνει ανοιχτή την πόρτα της ενσωμάτωσης του, επίσης όμως είναι σαφές πως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση των μνημονίων ανοίγουν την πόρτα για τη σύγκρουση με την Ευρωζώνη, δηλαδή την ανοιχτή σύγκρουση με τις αστικές επιλογές. Η ανάπτυξη μιας μετωπικής στρατηγικής των αριστερών δυνάμεων είναι δυνατό να παρέμβει σε αυτά τα ενδεχόμενα και να τα ενισχύσει από την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων.  

15. Σε αυτήν την κατεύθυνση και με το ζητούμενο ενός πλατιού μετώπου με κέντρο τις δυνάμεις της Αριστεράς και την ενίσχυση της προοπτικής της αριστερής κυβέρνησης στη βάση ενός μεταβατικού πολιτικού προγράμματος διεξόδου της ελληνικής κοινωνίας από την κρίση, είναι αναγκαίο η σχετική συζήτηση να ανοίξει ακόμη περισσότερο σε όλη την χώρα. Είναι αναγκαίες ανοιχτές συζητήσεις και πολιτικές συσκέψεις σε όλες στις μεγάλες πόλεις, ώστε να καλεστούν και να παροτρυνθούν άμεσα όλες οι αριστερές δυνάμεις να συμμετέχουν και να ενισχύσουν το διάλογο αυτόν. Είναι αναγκαίο να αναπτυχθούν σχετικές πρωτοβουλίες, να συγκροτηθούν κοινές λαϊκές επιτροπές βάσης σε γειτονιές και εργασιακούς χώρους, προκειμένου να διευρύνουν και να ενισχύσουν την ενιαία αριστερή και λαϊκή προγραμματική συμφωνία και τη συγκρότηση πρωτοβουλιών ενωτικής δράσης αντίστασης και λαϊκής αλληλεγγύης. Το κάλεσμα απευθύνεται στο σύνολο των δυνάμεων της Αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜΑΑ, και τις άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Η υπόθεση της ριζοσπαστικής ενότητας της Αριστεράς πρέπει και μπορεί να γίνει υπόθεση των ίδιων των αριστερών δυνάμεων και των αγωνιστών της.

Όσοι θέτουμε την υπογραφή μας κάτω από αυτό το κείμενο: 

 • Θεωρούμε πως η μοναδική λύση απέναντι στην κοινωνική και οικονομική καταστροφή στον τόπο μας, βρίσκεται έξω από τα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος.
 • Λύση μπορεί να δώσει μόνο ένα πλατύ πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο, με ένα πρόγραμμα ρήξης με τη σημερινή εξουσία.
 • Η κρίση είναι διεθνής και πανευρωπαϊκή. Παλεύουμε για μια ριζική ανατροπή στην Ελλάδα, πυροδότη διεθνών εξελίξεων. Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε το μεγαλύτερο δυνατό συντονισμό και κοινή πάλη με τα κινήματα που αναπτύσσονται διεθνώς.
 • Υποστηρίζουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία και ενότητα στη δράση του συνόλου της ελληνικής Αριστεράς, στη βάση ενός τέτοιου πολιτικού προγράμματος, αλλά και στον κοινό αγώνα για τη λαϊκή επιβίωση και αλληλεγγύη.
 • Στηρίζουμε την προοπτική μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν αποτελεί το τέλος του δρόμου, αλλά την απαρχή μιας πορείας ανάτασης του λαϊκού κινήματος και συγκρούσεων με το παρελθόν.
 • Η Αριστερά οφείλει να επιδιώξει την πλατύτερη συνεργασία των δυνάμεών της στην πάλη ενάντια στο μνημόνιο, την τρόικα και την ελληνική άρχουσα τάξη, αρχής γενομένης από το αίτημα “καμιά θυσία για το ευρώ”.
 • Ως πρωτοβουλία, απευθυνόμαστε στο σύνολο των δυνάμεων και των αγωνιστών που έχουν παρόμοια αντίληψη, ανεξάρτητα από τον πολιτικό/κομματικό χώρο στον οποίο είναι τοποθετημένοι, για διεύρυνση της απήχησης των πιο πάνω θέσεων, επιδιώξεων και στόχων.

 

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ:

1 Αβαρλής Δημήτρης φοιτητής Αθήνα
2 Αγγελάκης Νίκος φοιτητής 5ο Διαμέρισμα
3 Αγγελακόπουλος Βασίλης φοιτητής Αθήνα
4 Αγγελακόπουλος Πέπος σπουδαστής ΙΕΚ Πάτρα
5 Αγγελακούδης Ηλίας βιομηχανικός εργάτης ΕΒΖ Ορεστιάδα
6 Αγγελακούδης Κώστας αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Γαλάτσι
7 Αγοράτσιου Βάσω γεωπόνος Θεσσαλονίκη
8 Αγοράτσιου Δήμητρα βρεφονηπιαγωγός Πανόραμα Θεσσαλονίκης
9 Αζάμπι Ηλίας εργαζόμενος σε τηλεφωνικό κέντρο Πατήσια
10 Αθανασιάδης Γιώργος ιδιωτικός υπάλληλος Τούμπα
11 Αϊβαλιώτη Κωνσταντίνα ιδιωτικός υπάλληλος Θεσσαλονίκη
12 Ακριβός Αχιλλέας μέλος της Αριστερής Κίνησης Νέας Υόρκης ΗΠΑ
13 Ακριβού Φράγκω μέλος της Αριστερής Κίνησης Νέας Υόρκης ΗΠΑ
14 Αλβανούδης Γιώργος συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
15 Αλεξάτος Γιώργος ιστορικός- συγγραφέας Εξάρχεια
16 Αλεξάτου Παναγιώτα συνταξιούχος εργάτρια Πειραιάς
17 Αλέξης Κώστας ερευνητής Ζυρίχη
18 Αλεξίου Ξένια φοιτήτρια Πάτρα
19 Αλεξίου Παναγιώτης αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Μυτιλήνη
20 Αλεξιού-Συμεωνόγλου Μαρία νοσηλευτρια Πειραιάς
21 Αλεξόπουλος Λευτέρης αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Πάτρα
22 Αλεξόπουλος Παναγιώτης (του Βασιλείου) έμπορος Πάτρα
23 Αλεξόπουλος Τάκης (του Κων/νου) αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Χαλάνδρι
24 Αλεξοπούλου Κατερίνα αυτοαπασχολούμενη μηχανικός Ηλιούπολη
25 Αμβραζή Ιωάννα εκπαιδευτικός Μοσχάτο
26 Αμπαρτζίδης Νίκος ιδιωτικός υπάλληλος Ηλιούπολη Θεσ/νίκης
27 Αμπελά Έφη νοσηλεύτρια Παλαιό Φάληρο
28 Αμπελά Ρούλα δημοτική υπάλληλος Νέα Σμύρνη
29 Αμπελά Ιωάννα κοινωνική λειτουργός Παλαιό Φάληρο
30 Αμπελά Λίτσα συνταξιούχος καθαρίστρια Παλαιό Φάληρο
31 Αμπελάς Κώστας άνεργος Παλαιό Φάληρο
32 Αμπντούλ Τίμοθυ εργαζόμενος σε εστίαση Πατήσια
33 Αναγνώστου Γιώργος ιδιωτικός υπάλληλος Λονδίνο
34 Αναγνώστου Χρύσα φοιτήτρια Νέα Ιωνία
35 Αναγνωστου Γιώργος φοιτητής Αθήνα
36 Αναγνωστου Πέτρος λογιστής Αιγάλεω
37 Αναλαμπιδάκης Μιχάλης αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Πειραιάς
38 Αναστασιάδης Νίκος ιδιωτικός υπάλληλος Κέντρο Θεσσαλονίκης
39 Αναστασιάδου Τάνια εκπαιδευτικός Ρόδος
40 Αναστασόπουλος Τάσος συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
41 Αναστασοπούλου Αλεξάνδρα φοιτήτρια Πάτρα
42 Αναστόπουλος Θοδωρής βιβλιοθηκονόμος Νέα Ιωνία
43 Αναστοπούλου Χριστίνα φοιτήτρια Νέα Ιωνία
44 Ανδρεάδης Θανάσης γραφίστας Αθήνα
45 Ανδρέογλου Αντώνης υπάλληλος ΕΛΤΑ 5ο Διαμέρισμα
46 Ανδρικόπουλος Γιώργος εργοδηγός Αθήνα
47 Ανδριόπουλος Θοδωρής ιδιωτικός υπάλληλος Καλαμαριά
48 Ανδρίτσου Γεωργία δημόσιος υπάλληλος Αθήνα
49 Ανδρίτσου Πένυ φοιτήτρια Πάτρα
50 Ανδρώνη Μαλβίνα φοιτήτρια Πάτρα
51 Αντωνάτος Λάμπρος ιδιωτικός υπάλληλος Πατήσια
52 Αντωνίου Αναστάσιος φοροτεχνικός Ν.Φιλοθέη
53 Αντωνίου Βαγγέλης επιχειρηματίας
54 Αντωνίου Γιάννης πολιτικός μηχανικός Χαλκίδα
55 Αντωνίου Γιώργος υδραυλικός Νέα Ιωνία
56 Αντωνίου Μαρία βρεφονηπιαγωγός Άνω Πατήσια
57 Αντωνίου Νάσια φοιτήτρια Φιλοθέη
58 Αντωνίου Περικλής συνταξιούχος Άγιος Αρτέμιος
59 Αντώνογλου Ελπίδα συνταξιούχος Δραπετσώνα
60 Αντώνογλου Μανώλης συνταξιούχος ναυτικός Πειραιάς
61 Αντώνογλου Χαριτωμένη δημόσιος υπάλληλος Δραπετσώνα
62 Αντωνόπουλος Αντρέας φωτογράφος Ίλιον
63 Αντωνόπουλος Παναγιώτης φοιτητής Αθήνα
64 Αντωνόπουλος Σταύρος φοιτητής Πάτρα
65 Αποστόλου Γιάννης εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας Πετράλωνα
66 Αποστόλου Μιχάλης αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Πετράλωνα
67 Αραχωβίτη Ευαγγελία εκπαιδευτικός Μεταξουργείο
68 Αργυράκη Νατάσα φοιτήτρια Νέα Ιωνία
69 Αριστίδου Μιχάλης άνεργος Κέντρο Θεσσαλονίκης
70 Αριστοπάνος Αλέξανδρος φοιτητής Πειραιάς
71 Αρσενά Ιωάννα εκπαιδευτικός Βέροια
72 Αρσενά Κωσταντίνα ιδιωτικός υπάλληλος Βέροια
73 Αρχοντής Χαρίλαος αγρότης Λάρισα
74 Ασημακόπουλος Θανάσης γιατρός Χαϊδάρι
75 Αστερίου Αντιγόνη δημόσιος υπάλληλος
76 Ατσοπάρδη Κορίνα φοιτήτρια Πάτρα
77 Αυγερινού Αγγελική άνεργη Γαλάτσι
78 Αυλωνίτη Πηνελόπη δημόσιος υπάλληλος Νέο Ηράκλειο
79 Αφολάνιο Μανώλης μουσικός, MC Yinka Μεταξουργείο
80 Αφολάνιο Μιχάλης ηθοποιός Μεταξουργείο
81 Βαϊρακταράκη Αγγελική φοιτήτρια Πάτρα
82 Βαϊρακταράκη Λυδία μαθήτρια Αγία Παρασκευή
83 Βακαλόπουλος Κώστας ιδιωτικός υπάλληλος Νέα Σμύρνη
84 Βαλωμένου Γεωργία αρχιτέκτων μηχανικός- εκπαιδευτικός Γαλάτσι
85 Βανικιώτης Κυριάκος εκπαιδευτικός Αθήνα
86 Βασβατέκης Γιάννης συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
87 Βασιλάκης Βασίλης μηχανικός Η/Υ Έσσεξ, Αγγλία
88 Βασιλείου Αφροδίτη δικηγόρος Νέο Ηράκλειο
89 Βασιλοπούλου Αναστασία φοιτήτρια Πάτρα
90 Βάσσος Δημήτρης μισθωτός μηχανικός Γιάννενα
91 Βασταρδής Δημήτρης ιδιωτικός υπάλληλος Χαλκίδα
92 Βαχαβιώλος Γιώργος πολιτικός μηχανικός Αργυρούπολη
93 Βδοκάκη Μαρία φοιτήτρια Ν.Κόσμος
94 Βεγαΐτη Ευαγγελια συνταξιούχος Δάφνη
95 Βέκης Χρήστος ιδιωτικός υπάλληλος Ορμύλια Χαλκιδικής
96 Βεκιάρη Γιώτα ιδιωτικός υπάλληλος Τούμπα
97 Βελητζέλου Ακτίνα κτηνοτρόφος Λειβαδιά
98 Βέλλιου Γεωργία τοπογράφος μηχανικός Συκιές
99 Βερβέρα Στάθια αυτοαπασχολούμενη μηχανικός Γλυφάδα
100 Βεργαδή Μαρία εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας Πετράλωνα
101 Βεργή Μαρία συνταξιούχος Βαθύ Σάμου
102 Βεργόπουλος Γιάννης μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ Ίλιον
103 Βερέμη Μαρία δικαστικός υπάλληλος Χαλάνδρι
104 Βερναδάκης Αλέκος συνταξιούχος Αθήνα
105 Βερναδάκης Νίκος πανεπιστημιακός Θεσσαλονίκη
106 Βερούση Βασιλική φοιτήτρια Ρέθυμνο
107 Βέτσικα Ελένη ιδιωτικός υπάλληλος/ μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιρλανδίας Δουβλίνο
108 Βεττα Ευη εκπαιδευτικός Κέντρο Θεσσαλονίκης
109 Βίκυ Βέκιου εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας Γαλάτσι
110 Βιραράκη Μαρία άνεργη Αθήνα
111 Βλαζάκη Ειρήνη εκπαιδευτικός Συκιές
112 Βλασσόπουλος Λεωνίδας φοιτητής Πάτρα
113 Βλαχογιώργος Γιώργος γιατρός, Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκίδα
114 Βλαχόπουλος Κυριάκος φοιτητής Κορυδαλλός
115 Βλαχοπούλου Μαρία εκπαιδευτικός Αθήνα
116 Βλάχου Ήρα φοιτήτρια Πάτρα
117 Βογιατζής Γιάννης άνεργος Καλαμαριά
118 Βογιατζής Παναγιώτης ελεύθερος επαγγελματίας Συκιές
119 Βουδούρης Αλέκος φοιτητής Θεσσαλονίκη
120 Βούλγαρης Αντώνης υπάλληλος Χακίδα
121 Βούρτσης Διονύσης οφθαλμίατρος Πάτρα
122 Βραγοτέρη Μαρίκα δημόσιος υπάλληλος Σταυρός Χαλκιδικής
123 Βρακατσέλης Αλέξανδρος έμπορος Πάτρα
124 Γαγάρας Γρηγόρης νοσηλευτής Βόλος
125 Γαζάκης Αντώνης εκπαιδευτικός Ηλιούπολη Θεσ/νίκης
126 Γαλάνης Νίκος μηχανικός Αθήνα
127 Γαλάνης Νίκος φοιτητής Ιατρικής Ζωγράφου
128 Γαραντζιώτη Γεωργία ιδιωτικός υπάλληλος Κολωνός
129 Γαρεφαλάκης Θεοδόσης συνταξιούχος Σητεία
130 Γενούζου Ισιδώρα μεταφράστρια Διόνυσος
131 Γεραλή Ελένη αρχιτέκτων Βόλος
132 Γεραλή Ευαγγελία νοσηλεύτρια Κυψέλη
133 Γεραλής Κυριάκος αναπληρωτής εκπαιδευτικός Ροβιές Εύβοιας
134 Γερολυμάτος Απόστολος Εμπορος Αθήνα
135 Γερούλη Σεβαστή Υπάλληλος Εργατικού Κέντρου Πειραιά Πειραιάς
136 Γεωργακάκη Αναστασία ιδιωτικός υπάλληλος Παιανία
137 Γεωργακάκης Σπύρος Άνεργος Παιανία
138 Γεωργακόπουλος Πάνος φοιτητής Κέρκυρα
139 Γεωργακόπουλος Κωνσταντίνος εργάτης Ρέντης
140 Γεωργακοπούλου Ελισάβετ άνεργη Ρέντης
141 Γεωργακοπούλου Ντίνα οδηγός ΕΘΕΛ Ηλιούπολη
142 Γεωργαλάς Κώστας πολιτικός μηχανικός Πάτρα
143 Γεωργάρας Λευτέρης ιδιωτικός υπάλληλος Καισαριανή
144 Γεωργιάδης Μάκης ελεύθερος επαγγελματίας Βόλος
145 Γεωργιάδης Στέλιος ελεύθερος επαγγελματίας Βόλος
146 Γεωργίου Παναγίωτης λογιστής Αρτα
147 Γεωργόπουλος Νεοκλής πανεπιστημιακός Πάτρα
148 Γεωργοπούλου Μαρία συνταξιούχος τραπεζικός Άγιος Αρτέμιος
149 Γεωργούλας Σταύρος ηλεκτρολόγος μηχανικός Άρτα
150 Γεωργούλη Ελεάννα ηθοποιός Μεταξουργείο
151 Γιακουμάκη Χρυσούλα υπάλληλος Πειραιάς
152 Γιακουμής Μιχάλης εκπαιδευτής ενηλίκων Γαλάτσι
153 Γιακουμιδης Παναγιωτης φοιτητής Τούμπα
154 Γιακουμίδης Πάνος φοιτητής Θεσσαλονίκη
155 Γιαλαμά Σταυρούλα δασκάλα Καλαμάτα
156 Γιαμαρέλου Μάντυ γιατρός Πάτρα
157 Γιαννακίτσα Μαριλένα αυτοαπασχολούμενη Ηλιούπολη
158 Γιαννακοπούλου Γεωργία συνταξιούχος Βάρη
159 Γιαννιώτου Ελένη έμπορος Νίκαια
160 Γιαννόπουλος Παναγιώτης ιδιωτικός υπάλληλος Πατήσια
161 Γιαννόπουλος Γιώργος πολιτικός μηχανικός Καλαμάτα
162 Γιαννόπουλος Νίκος φοιτητής Αθήνα
163 Γιαννόπουλος Νίκος ιδιωτικός υπάλληλος Ίλιον
164 Γιάννος Γεράσιμος εργαζόμενος-φοιτητής Πάτρα
165 Γιαντσίδης Ανδρέας συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
166 Γιούργας Μελέτης ιδιωτικός υπάλληλος Βόλος
167 Γκαντίνας Παναγιώτης έμπορος Βόλος
168 Γκάσης Ανδρέας εργαζόμενος μηχανικός
169 Γκεκόπουλος Κώστας αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Αγία Παρασκευή
170 Γκερέκος Γιάννης φοιτητής Κομοτηνή
171 Γκερέκου Έλλη φοιτήτρια Λάρισα
172 Γκόντγουιν Μάμου μαθητής Πολύγωνο
173 Γκόντγουιν Σόλες γιατρός Πολύγωνο
174 Γκόντγουιν Τζέικερι μαθητής Πολύγωνο
175 Γκόντγουιν Τζο μικροπωλητής Πολύγωνο
176 Γκόντγουιν Χάπινες πρωτοβουλία μεταναστών μικροπωλητών Αθήνα
177 Γκόρου Ζακλίν αντιπρόεδρος ΔΣ σωματείου εργαζομένων στην Vodafone Πατήσια
178 Γκόρου Μαργαρίτα συνταξιούχος Νέα Φιλαδέλφεια
179 Γκουλιάρας Κώστας μαθητής Θεσσαλονίκη
180 Γκχάζαλ Ιμπραήμ
Αθήνα
181 Γκχαρέσε Όζο
Αθήνα
182 Γουδέβενος Σπύρος ιδιωτικός υπάλληλος Πάτρα
183 Γουενταμούχαμ Αρούνα πρόσφυγας, εργαζόμενος στην εστίαση Αθήνα
184 Γούζιος Κρίτωνας άνεργος Πλάκα
185 Γουίλιαμς Φράνσις πρόεδρος Τανζανικής κοινότητας, οικοδομή Αθήνα
186 Γούλα Κατερίνα εκπαιδευτικός Μυτιλήνη
187 Γούτη Γεωργία άνεργη Ίλιον
188 Γούτη Έλενα εμποροϋπάλληλος Ίλιον
189 Γούτη Μεσσηνία συνταξιούχος Πύργος Ηλείας
190 Γριβέας Χρόνης Δικηγόρος Πειραιάς
191 Γρίσπος Γιώργος μελος Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕΙΔΔ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ) Μήλος
192 Γώρου Ιωάννα φοιτήτρια Πάτρα
193 Δάβαρης Άρης φοιτητής Πάτρα
194 Δαβελάς Κώστας άνεργος Αθήνα
195 Δάγλα – Σπυροπούλου Κωνσταντίνα φοιτήτρια Πάτρα
196 Δαλακούρα Χριστίνα Φοιτήτρια Καβάλα
197 Δαμιανίδου Πηνελόπη ιδιωτικός υπάλληλος Ζυρίχη
198 Δάρας Γιάννης δημόσιος υπάλληλος Παγκράτι
199 Δασκαλάκη Πένη ψυχολόγος, νοσοκομείο Γεννηματά Αμπελόκηποι
200 Δερμιτζάκης Μίμης αγρότης Σητεία
201 Δέτσης Δημήτρης μηχανικός Αθήνα
202 Δημακάκος Βασίλης ιδιωτικός υπάλληλος Νέο Ηράκλειο
203 Δημακάκου Εύα φοιτήτρια Νέα Ιωνία
204 Δημάκη Βιολέττα ιδιωτικός υπάλληλος Θεσσαλονίκη
205 Δημάκη Κυριακή τοπογράφος μηχανικός Πάτρα
206 Δημάκης Αντώνης πρόεδρος σωματείου εργαζομένων 'Περιβολάκι' Ζωγράφου
207 Δημάκης Δημήτρης ηλεκτρολόγος Βόλος
208 Δημητριάδης Νίκος άνεργος Σέρρες
209 Δημητριάδου Βίκυ εκπαιδευτικός 5ο Διαμέρισμα
210 Δημητριάδου Κασσιανή εκπαιδευτικός Λουξεμβούργο
211 Δημητρούκας Νίκος φοιτητής Ζωγράφου
212 Δημοβασίλη Άλκιστις φοιτήτρια Αθήνα
213 Δημοκωστούλα Εύα αδιόριστη εκπαιδευτικός Βόλος
214 Δημοκωστούλα Ευγενία συνταξιούχος Ράχες Φθιώτιδας
215 Δημοκωστούλας Γιάννης συνταξιούχος Ράχες Φθιώτιδας
216 Δήμος Κώστας φοιτητής Καβάλα
217 Δήμου Άννα άνεργη Άγιοι Ανάργυροι
218 Δήμου Ελένη ιδιωτικός υπάλληλος Ευκαρπία
219 Δήμου Πέτρος ελεύθερος επαγγελματίας Ευκαρπία
220 Δήμου Αρετή άνεργη Άγιοι Ανάργυροι
221 Δήμου Τριανταφυλλιά συνταξιούχος Άγιοι Ανάργυροι
222 Διαμαντή Φωτεινή μικροπωλήτρια Ιλίσια
223 Διαμαντόπουλος Στέφανος ιδιωτικός υπάλληλος Ζυρίχη
224 Διαμαντόπουλος Γεράσιμος ιδιωτικός υπάλληλος Πάτρα
225 Δίγκα Τάνια συνταξιούχος Περαία
226 Δόνα Θοδώρα φοιτήτρια Λάρισα
227 Δόνας Σπύρος οδοντίατρος Κέρκυρα
228 Δουλγκέρη Έφη αρχαιολόγος Τούμπα
229 Δουλγκέρη Σάσα Οδοντίατρος Τουμπα
230 Δούνα Ελένη φοιτήτρια Πάτρα
231 Δούρου Κατερίνα φοιτήτρια Πάτρα
232 Δραγασάκη Μαρία γιατρός ΕΣΥ
233 Δραγώτης Ευθύμιος οικονομολόγος Εδινβούργο
234 Δρακόπουλος Παναγιώτης οδηγός ΕΘΕΛ Ηλιούπολη
235 Δρίβας Κωνσταντίνος μισθωτός γεωλόγος Νέα Ιωνία
236 Εγκχαρέβμπα Κάρλος
Αθήνα
237 Εγκχαρέβμπα Πάμελα
Αθήνα
238 Ελεμένογλου Κώστας φοιτητής Βόλος
239 Εμμανουήλ Κατερίνα μηχανολόγος μηχανικός Θεσσαλονίκη
240 Ενταφεατέρε Άλεξ
Αθήνα
241 Έρμπεν Ζντένιεκ μηχανικός αυτοκινήτων Ίλιον
242 Ερνάντεζ Λουίς Σάντος καλλιτέχνης Άγιος Ελευθέριος
243 Ευαγγελία Κουτή άνεργη φιλόλογος Γουδή
244 Ευμορφία Μανταφούνη δικηγόρος Συκιές
245 Ευσταθίου Ευφημία συνταξιούχος Αίγινα
246 Ευσταθίου Θανάσης οικονομολόγος Αθήνα
247 Ζαρκάδη Έλλη φοιτήτρια Πετράλωνα
248 Ζαρόκωστα Μαρία Φοιτήτρια Πετρούπολη
249 Ζαρόκωστας Κώστας φοιτητής Πετρούπολη
250 Ζαφειρόπουλος Δημήτρης ιδιωτικός υπάλληλος Ζυρίχη
251 Ζαχαράτος Θωμάς δημόσιος υπάλληλος Συκιές Θεσσαλονίκης
252 Ζαχαριάς Βαγγέλης άνεργος Ξάνθη
253 Ζαχαρίας Χρήστος τραπεζοϋπάλληλος Αθήνα
254 Ζέρβας Αντώνης ελεύθερος επαγγελματίας Πάτρα
255 Ζευγώλη Ανέζα δημοσιογράφος Αθήνα
256 Ζευγώλη Μαρία εκπαιδευτικός Αθήνα
257 Ζήβας Γιάννης μεταφραστής Αθήνα
258 Ζηκουλη Κωνσταντίνα υπάλληλος Πειραιάς
259 Ζηκούλης Ανδρέας υπάλληλος Πειραιάς
260 Ζηκούλης Γιώργος υπάλληλος Πειραιάς
261 Ζηκούλης Νίκος υπάλληλος Πειραιάς
262 Ζιαζιά Γεωργία φοιτήτρια Πάτρα
263 Ζιαζιάς Δημήτρης φοιτητής Πάτρα
264 Ζιαζιάς Παναγιώτης φοιτητής Αθήνα
265 Ζουμπούλης Χρήστος συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
266 Ζωγραφάκη Αθηνά φιλόλογος Νέα Σμύρνη
267 Ηλιάδης Ηλίας φοιτητής Πάτρα
268 Θεοδώρου Μαρτίνη εκπαιδευτικός Μοσχάτο
269 Θεοδώρου Σωτήρης
Χίος
270 Θεοφίλης Αποστόλης φοιτητής Ζωγράφου
271 Θεοχαρίδου Φωτεινή ελεύθερος επαγγελματίας
272 Θωμάκου Ελευθερία υπάλληλος Πειραιάς
273 Ιάκωβος Πάνος ιδιωτικός υπάλληλος Καλαμάτα
274 Ιατρόπουλος Κώστας ζαχαροπλάστης Βόλος
275 Ιατροπούλου Βάσω ηθοποιός Αθήνα
276 Ιγκμπινόμπια Μπιούτυ
Αθήνα
277 Ιγκμπινόμπια Πολ
Αθήνα
278 Ιγνατιάδου Χριστίνα γραφίστρια Θεσσαλονίκη
279 Ιντίλορ Μπεν
Αθήνα
280 Ίντοου Μαριάνθη άνεργη Πατήσια
281 Ιορδανίδης Χρήστος φοιτητής Ζωγράφου
282 Ιορδανίδου Αναστασία φοιτήτρια Ζωγράφου
283 Ιωακειμίδης Κίμωνας άνεργος Περιστέρι
284 Ιωαννίδης Αλέξης δημόσιος υπάλληλος Θεσσαλονίκη
285 Ιωαννίδης Λάζαρος αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Θεσσαλονίκη
286 Ιωαννίδου Δέσποινα μηχανικός Θεσσαλονίκη
287 Ιωάννου Βάσω
Αθήνα
288 Ιωάννου Πέτρος αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Πετρούπολη
289 Καββαδία Σοφία ιδιωτικός υπάλληλος Ζυρίχη
290 Καββαδίας Βασίλης Οικονομολόγος-υπάλληλος ΔΕΗ, Κέρκυρα
291 Κάγκαλος Δημήτρης οδηγός ΕΘΕΛ Δάφνη
292 Καζιλάρης Χρήστος σπουδαστής ΤΕΙ Βόλος
293 Καϊμακτσίδης Γιάννης φυσικός Καλαμαριά
294 Κακαράντζας Νίκος πολιτικός μηχανικός Σεπόλια
295 Καλαντώνης Βασίλης ηλεκτρολόγος Αθήνα
296 Καλεργιάδης Βαγγέλης ιδιωτικός υπάλληλος Βέλγιο
297 Καλογερής Νίκος φοιτητής Ηλιούπολη
298 Καλογεροπούλου Ιλιάνα φοιτήτρια Ζωγράφου
299 Καλομοίρης Γιάννης φοιτητής Πάτρα
300 Καλπακιόρη Μαρία φοιτήτρια Πάτρα
301 Καλτσά Αθηνά ιδιωτικός υπάλληλος Νέος Κόσμος
302 Καλτσάς Αλέκος μισθωτός τεχνικός Αμπελόκηποι
303 Καλυβιώτης Νίκος μεταπτυχιακός φοιτητής Εδιμβούργο
304 Καμάρα Καλλιόπη ιδιωτικός υπάλληλος Θεσσαλονίκη
305 Καμαράς Στάθης συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
306 Καμπούρη Παναγιώτα ιδιωτικός υπάλληλος Αθήνα
307 Καμπούρης Σωτήρης άνεργος Αθήνα
308 Κανάκογλου Ελισάβετ φοιτήτρια Κέντρο Θεσσαλονίκης
309 Κανάκογλου Ευγενία άνεργη Καλλικράτεια Χαλκιδικής
310 Κανέλια Μαρία εκπαιδευτικός Αθήνα
311 Κανελλάκης Παναγιώτης γιατρός Πάτρα
312 Κανελλής Νίκος μηχανολόγος μηχανικός Βόλος
313 Κανελλής Δημήτρης αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Βόλος
314 Κανελλοπούλου Χριστίνα άνεργη Ηλιούπολη
315 Καπαράκη Μαρία άνεργη αρχιτέκτων Νίκαια
316 Καπετανάκη Δέσποινα κοινωνιολόγος Γλυκά Νερά
317 Καπετανάκη Κορίνα κοινωνιολόγος Παρίσι
318 Καπίτσα Ζωή διαμερισματική σύμβουλος δήμου Περιστερίου Αθήνα
319 Καπλάνη Ιωάννα συνταξιούχος εκπαιδευτικός Κουκάκι
320 Καπράνου Κωνσταντίνα λογίστρια Κορυδαλλός
321 Καραβά Κυριακή άνεργη Γαλάτσι
322 Καραβασίλης Νίκος λογιστής Άρτα
323 Καραβερβέρης Χάρης ιδιωτικός υπάλληλος
324 Καραβότα Χαριλένα φοιτήτρια Πάτρα
325 Καραγιάννη Αννα άνεργη Κέντρο Θεσσαλονίκης
326 Καραγιάννη Σταυρούλα εκπαιδευτικός Πρέβεζα
327 Καραγιάννης Γιώργος φοιτητής Θεσσαλονίκη
328 Καραδήμας Κωνσταντίνος αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Άρτα
329 Καραδήμας Κωνσταντίνος άνεργος Μεσολόγγι
330 Καρακούλας Λάζαρος οδηγός ΕΘΕΛ Καλλιθέα
331 Καρακούσης Θεόφιλος ιδιωτικός υπάλληλος Χαριλάου
332 Καράμπελα Νίκη ελεύθερη επαγγελματίας Βόλος
333 Καράμπελας Χρήστος φοιτητής Κέρκυρα
334 Καράμπελας Αντρέας εκπαιδευτικός Άγιος Δημήτριος
335 Καρανικόλα Κωνσταντίνα φοιτήτρια Πάτρα
336 Καρατζάς Νϊκος μηχανικός Σεπόλια
337 Καρατσίκας Χαράλαμπος οδηγός ΕΘΕΛ Άγιος Δημήτριος
338 Καραφίνα Ισμήνη ιδιωτικός υπάλληλος Συκιές
339 Καραφίνα Μαρία σπουδάστρια Χολαργός
340 Καρδάση - Παπαστεφάνου Γεσθημανή εκπαιδευτικός Μεταμόρφωση
341 Καρελάκη Χρύσα φοιτήτρια Πάτρα
342 Καρέλλα Ζωή φοιτήτρια Γέρακας
343 Καριοφύλλογλου Κατερίνα δημόσιος υπάλληλος Καλαμαριά
344 Καριοφύλλογλου Φωτής ιδιωτικός υπάλληλος Τούμπα
345 Καρρά Μαρίνα φοιτήτρια Πάτρα
346 Καρράς Φώτης σπουδαστής ΤΕΙ Πάτρα
347 Καρυάτη Αθηνά ιδιωτικός υπάλληλος Λευκωσία
348 Καρυάτη Κατερίνα συνταξιούχος Περαία
349 Καρύδας Μιχάλης συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
350 Κασiμέρης Αποστόλης εργαζόμενος ΕΘΕΛ, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ - Αγ. Αρτέμης Παγκράτι
351 Κασαμπαλάκος Γιώργος ταξιτζής Πετρούπολη
352 Κασάπης Κώστας εκπαιδευτικός
353 Κασδοβασίλη Στέλλα φοιτήτρια Πειραιάς
354 Καστρινού Ελένη αδιόριστη εκπαιδευτικός Πολύγωνο
355 Κατάκη Ευαγγελία ιδιωτικός υπάλληλος Γκύζη
356 Καταλάκτη Γαρυφαλλιά συνταξιούχος Ζωγράφου
357 Κατέχη Μαρία μαθήτρια Περαία
358 Κατίδου Ειρήνη Ελεύθερη Επαγγελματίας
359 Κατριτζιδάκης Νίκος μέλος ΔΣ Συλλόγου Μουσικών Φιλαρμονικής Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθήνας (ΣΥΜΦΠΟΔΑ) Καισαριανή
360 Κατσαϊτη Αγγελική συνταξιούχος Πάτρα
361 Κατσακούλη Μελίνα Φοιτήτρια Αθήνα
362 Κατσακούλης Βαγγέλης γιατρός Πάτρα
363 Κατσάμπης Κώστας λογιστής Παγκράτι
364 Κατσαντώνης Γιώργος ιδιωτικός υπάλληλος
365 Κάτσης Χρήστος φοιτητής Θεσσαλονίκη
366 Κατσίκα Αθηνά λογίστρια Αθήνα
367 Κατσιοπούλου Έλλη αδιόριστη εκπαιδευτικός Βόλος
368 Κατσούλας Στάθης αναπληρωτής εκπαιδευτικός Πετρούπολη
369 Κατσούλας Χρίστος αναπληρωτής εκπαιδευτικός Ίλιον
370 Καψάλης Γιάννης μεταπτυχιακός φοιτητής Πληροφορικής Χολαργός
371 Καψάλης Χρήστος άνεργος Χολαργός
372 Κεδράς Παναγιώτης αναπληρωτής εκπαιδευτικός Σάμος
373 Κελεπούρης Γιώργος λογιστής Γαλάτσι
374 Κέτουλα Μάγια άνεργη Βόλος
375 Κιοσσές Γιώργος γυμναστής Αμπελόκηποι
376 Κιουρτζόγλου Στράτος ελεύθερος επαγγελματίας Νίκαια
377 Κισκήρα-Μπαρτζώκα Δανάη δημοσιογράφος Θεσσαλονίκη
378 Κλαδής Διονύσης φοιτητής Κερατέα
379 Κλείτσα Άννα άνεργη Άγιος Στέφανος
380 Κλείτσα Ηλέκτρα φιλόλογος Ζωγράφου
381 Κλείτσα Κατερίνα άνεργη Αμπελόκηποι Θεσ/νίκης
382 Κλείτσα Μαρία φοιτήτρια Ξάνθη
383 Κλεφτοδήμος Δημήτρης δημόσιος υπάλληλος Αμπελόκηποι
384 Κλημόπουλος Θωμάς φαρμακοποιός/ δημοτικός σύμβουλος "Δρόμοι Συνεργασίας" Βόλος
385 Κόγκας Σπύρος εκπαιδευτικός Πάτρα
386 Κόγκας Σπύρος καθηγητής Αγγλικών Πάτρα
387 Κοΐδης Κωνσταντίνος τεχνικός Λαύριο
388 Κόκκαλη Άννα εκπαιδευτικός – Μεταφράστρια Αθήνα
389 Κοκκάλης Νίκος δημοσιογράφος Αγία Παρασκευή
390 Κόκκας Κώστας μεταπτυχιακός φοιτητής Λονδίνο
391 Κοκορέ Μαίρη τραπεζοϋπάλληλος Ζωγράφου
392 Κολλιάς Γιώργος ιδιωτικός υπάλληλος Αθήνα
393 Κολοβού Παναγιώτα φοιτητής Κέρκυρα
394 Κολοκοτρώνης Βασίλης συνταξιούχος Αθήνα
395 Κολοκυθά Μαριάνθη φοιτήτρια Ίλιον
396 Κολοκυθάς Κωνσταντίνος Φοιτητής Φλώρινα
397 Κολοκυθάς Παναγιώτης Συνταξιούχος Πάτρα
398 Κολτσίδου Μαρία δημόσιος υπάλληλος Βόλος
399 Κολτσίδου Μαρία δημόσιος υπάλληλος Βόλος
400 Κομνηνός Αντώνης ελεύθερος επαγγελματίας Βόλος
401 Κονδύλης Στυλιανός συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
402 Κονταράς Νίκος τεχνολόγος Πεύκη
403 Κοντογιάννης Βασίλης σπουδαστής ΤΕΙ
404 Κοντογιάννης Γιάννης εργάτης Άρτα
405 Κοντραφούρη Δήμητρα φοιτήτρια Πάτρα
406 Κορέας Σπύρος εκπαιδευτικός Πειραιάς
407 Κόρια Γιουνίς
Αθήνα
408 Κόρια Τζο
Αθήνα
409 Κοσμάς Χρήστος μηχανολόγος μηχανικός Βόλος
410 Κοσμάτος Γιάννης λογιστής Πάτρα
411 Κοσμίδης Κωνσταντίνος φοιτητής Δάφνη
412 Κοτούζας Αποστόλης φοιτητής Κοζάνη
413 Κουβάτσος Φίλιππος διαιτολόγος Κορωπί
414 Κουκίδου Ευαγγελία φοιτήτρια Ρέθυμνο
415 Κουκίδου Σοφία φοιτήτρια Ηλιούπολη
416 Κούκιος Άγγελος μισθωτός - οικονομολόγος Λονδίνο
417 Κουκουνάρης Γιώργος πολιτικός μηχανικός
418 Κουκουνός Άρης τραπεζοϋπάλληλος Τουμπα
419 Κουλούρη Σταυρούλα φοιτήτρια Κέντρο Θεσσαλονίκης
420 Κουνινιώτης Δημήτρης αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Γουδή
421 Κουντούρη Κλαίρη ιδιωτικός υπάλληλος Συκιές
422 Κουντούρη Μαρια εκπαιδευτικός Κομοτηνή
423 Κούρας Λεωνίδας γιατρός Θεσσαλονίκη
424 Κουρτέσας Άρης φοιτητής Θεσσαλονίκη
425 Κούρτης Ηλίας άνεργος Πολύγωνο
426 Κούσση Νίκη φοιτήτρια Πάτρα
427 Κουτάλας Μανώλης ιδιωτικός υπάλληλος Γαλάτσι
428 Κούτουλα Νατάσα φοιτήτρια Καλλιθέα
429 Κουτσιανάς Πάνος ιδιωτικός υπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος Ίλιον
430 Κουτσιανάς Παντελής λογοθεραπευτής Θεσσαλονίκη
431 Κούτσιας Νίκος ιδιωτικός υπάλληλος Αθήνα
432 Κουτσιούμπα Αντριάννα άνεργη Άγιοι Ανάργυροι
433 Κουτσιούμπα Παρασκευή νοσηλεύτρια Ίλιον
434 Κουτσιούμπης Αντώνης φοιτητής Αγρίνιο
435 Κουτσιούμπης Γιάννης ιδιωτικός υπάλληλος- γεωλόγος Πεύκη
436 Κουτσόκωστας Νίκος λογιστής Άρτα
437 Κουτσούλας Θανάσης μηχανικός Θεσσαλονίκη
438 Κυπραίος Βασίλης φοιτητής Πάτρα
439 Κυπραίος Μανώλης δάσκαλος Πάτρα
440 Κυπριανού Αλεξάνδρα κοινωνιολόγος Μαρούσι
441 Κυπρίδου Μαριάνθη εργαζόμενη στο Υπουργείο Πολιτισμού/ Μουσείο Βόλου Βόλος
442 Κυπρίδου Χριστίνα αναπληρώτρια εκπαιδευτικός Χαλάνδρι
443 Κυπριοτέλης Στράτος άνεργος Βόλος
444 Κυριακίδης Νίκος μηχανικός Θεσσαλονίκη
445 Κυριάκος Αποστόλης μουσικός Αθήνα
446 Κυρίτση Θεώνη

447 Κύρκου Παυλίνα φοιτήτρια Ιλίσια
448 Κυρμιτζόγλου Νίκος υπάλληλος Θεσσαλονίκη
449 Κωλέττη Βάσω γιατρός Πάτρα
450 Κωνσταντινίδη Σύλβια κοινωνιολόγος Αθήνα
451 Κωνσταντινίδης Θωμάς άνεργος Έδεσσα
452 Κωνσταντινίδης Δημήτρης ιδιωτικός υπάλληλος Πετράλωνα
453 Κωνσταντινίδης Μάριος δημοσιογράφος Αγία Παρασκευή
454 Κωνσταντινίδης Σπύρος συνταξιούχος Εύβοια
455 Κωνσταντινίδου Ναταλία μικροπωλήτρια Νέο Ηράκλειο
456 Κωστάκη Πολυξένη μηχανικός Άγιος Δημήτριος
457 Κωστακιώτης Δημήτρης γιατρός Πάτρα
458 Κωσταρά Φρύνη φοιτήτρια Ιλίσια
459 Κωστάρης Γιάννης ηθοποιός Αμπελόκηποι
460 Κωστελέτου Αφροδίτη εκπαιδευτικός Μαρούσι
461 Κωστόπουλος Κώστας εκπαιδευτικός Θεσσαλονίκη
462 Κωστούλα Άννα εκπαιδευτικός Θεσσαλονίκη
463 Κώτσος Δημήτρης εκπαιδευτικός Αθήνα
464 Λαβδογιάννη Αθηνά συνταξιούχος εκπαιδευτικός Βόλος
465 Λαβδογιάννη Αθηνά συνταξιούχος εκπαιδευτικός Βόλος
466 Λαβδογιάννης Μιχάλης εκπαιδευτικός σε ειδικό σχολείο Βόλος
467 Λαγουμτζή Σοφία φοιτήτρια Νίκαια
468 Λαγουμτζής Μιχάλης συνταξιούχος Νίκαια
469 Λαδά Κρυσταλλία υπάλληλος Θεσσαλονίκη
470 Λαζαρίδης Γιάννης φοιτητής Κέντρο Θεσσαλονίκης
471 Λαζαρίδης Γιάννης ψυχολόγος Κατερίνη
472 Λάζου Βασιλική διδάκτορας ιστορίας Λαμία
473 Λάμπογλου Σωτήρης φοιτητής Ιωάννινα
474 Λαμπρής Δημήτριος έμπορος (μέλος ΔΣ Εμπ.Συλ.Άρτας Άρτα
475 Λαμπρίδης Κώστας Φοιτητής Ερμούπολη
476 Λαμπρίδης Στράτος φοιτητής Θεσσαλονίκη
477 Λαμπρόπουλος Λάμπρος μισθωτός μηχανικός Χαλκίδα
478 Λαπαβίτσας Κώστας καθηγητής οικονομικών Λονδίνο
479 Λάππα Μαριάννα φοιτήτρια Κέντρο Θεσσαλονίκης
480 Λάππα Νατάσα φοιτήτρια Ιωάννινα
481 Λάππα Σίλα φοιτήτρια Ιωάννινα
482 Λάσκαρης Χρήστος συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
483 Λάσχου Μάντη ιδιωτικός υπάλληλος Θεσσαλονίκη
484 Λαυράνου Κατερίνα ξενοδοχοϋπάλληλος Πάτρα
485 Λέκκα Χαρίκλεια συνταξιούχος Βόλος
486 Λέκκας Δημήτρης μισθωτός τεχνικός Χαλάνδρι
487 Λέλη Χαρά άνεργη Κορυδαλλός
488 Λεονάρδου Γιάννης άνεργος Μεταξουργείο
489 Λεονταράκης Πάνος δημόσιος υπάλληλος Καβάλα
490 Λεωνίδας Μαριδάκης μουσικός Παγκράτι
491 Λεωνίδης Βασίλης ιδιωτικός υπάλληλος Καλλιθέα
492 Λεωνίδης Γιώργος ιδιωτικός υπάλληλος Καλλιθέα
493 Λήτζου Ντόνα φοιτήτρια Ρέθυμνο
494 Λιάπα Ζωή φοιτήτρια Πάτρα
495 Λιάπη Ρένα ιδιωτικός υπάλληλος Αθήνα
496 Λιβιτσάνου Ντορίνα φοιτήτρια 5ο Διαμέρισμα
497 Λίγκας Γιώργος φοιτητής Πάτρα
498 Λιγουριώτη Δήμητρα συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
499 Λιγουριώτης Γιάννης λογιστής Θεσσαλονίκη
500 Λιόλιος Ζήσης φοιτητής Θεσσαλονίκη
501 Λογοθέτης Γιώργος φοιτητής Κερατσίνι
502 Λουλουδά Νικολέττα λογίστρια Αθήνα
503 Λουλουδά Φρόσω λογίστρια Πειραιάς
504 Λούπας Γιώργος λογιστής Άρτα
505 Λουράκης Μάνος φοιτητής Αθήνα
506 Λυγουριώτη Ανθή άνεργη Πολύγωνο
507 Λυγουριώτης Γιώργος άνεργος Πολύγωνο
508 Λύκος Αλέκος άνεργος Εύοσμος
509 Λυτσιούλης Παναγιώτης φοιτητής Χαϊδάρι
510 Μαγκμπαΐλο Άντονι μικροπωλητής Κυψέλη
511 Μακρή Μαρία άνεργη Χαριλάου
512 Μακρής Νίκος ηλεκτρολόγος Ν. Σμύρνη
513 Μακρίδης Πάρης ιδιωτικός υπάλληλος Νέα Σμύρνη
514 Μακρίδης Φοίβος- Σταύρος ιδιωτικός υπάλληλος 5ο Διαμέρισμα
515 Μαλάμης Σπύρος φοιτητής Χαλάνδρι
516 Μαλίνογλου Νίκος νοσηλευτής, μέλος ΔΣ σωμετείου Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Δάφνη
517 Μαμόγλου Νένα μαθήτρια Λάκκωμα Χαλκιδικής
518 Μανδατζής Παναγιώτης άνεργος Κέντρο Θεσσαλονίκης
519 Μανιαδάκη Μαρία εργαζόμενη σε ιδιωτική κλινική Βόλος
520 Μανιάτης Παναγιώτης άνεργος Ν. Ελβετία
521 Μανιός Κώστας ιδιωτικός υπάλληλος Ηλιούπολη
522 Μανούσακα Στέλλα εκπαιδευτικός Πειραιάς
523 Μανούσος Θανάσης ιδιωτικός υπάλληλος Νέα Ιωνία
524 Μανούσου Σοφία γιατρός Σουηδία
525 Μάντζαρης Γιάννης φοιτητής Πάτρα
526 Μαντζίρης Κώστας ιδιωτικός υπάλληλος Βόλος
527 Μανώλας Γιάννης αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Γαλάτσι
528 Μανωλιάδου Ναταλία εκπαιδευτικός Νίκαια
529 Μανωλίδης Δημήτρης φοιτητής Θεσσαλονίκη
530 Μαργαρόνης Αντώνης φοιτητής Λυκόβρυση
531 Μαργέτη Ρίτα άνεργη αρχαιολόγος Καρδίτσα
532 Μαρινάτος Κώστας άνεργος Άγιοι Ανάργυροι
533 Μαρίνη Κατερίνα φοιτήτρια Τούμπα
534 Μαρίνης Δημήτρης δημόσιος υπάλληλος Σταυρός Χαλκιδικής
535 Μαρίνης Θανάσης Εργαζόμενος ΕΤΕ Τούμπα
536 Μαρίνης Σπύρος εκδόσεις Γκύζη
537 Μαρίνης Στέλιος μαθηματικός – συγγραφέας Πειραιάς
538 Μαρκαμπέλλας Θωμάς ιδιωτικός υπάλληλος Άρτα
539 Μαρκεσίνης Φώτης ξενοδοχοϋπάλληλος Κέρκυρα
540 Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος φοιτητής Πάτρα
541 Μαρούδας Διονύσης εκπαιδευτικός Άρτα
542 Μαρούδας Παναγιώτης αρχιτέκτων Αθήνα
543 Μαρτάκη Μαρία ιδιωτικός υπάλληλος Κέντρο Θεσσαλονίκης
544 Μαστέλος Χρήστος φοιτητής Παλαιό Φάληρο
545 Ματαλλιωτάκης Μιχάλης φοιτητής Γουδί
546 Ματζιάρη Ελένη υπάλληλος Θεσσαλονίκη
547 Ματθαίου Γιώργος δημοσιογράφος Γέρακας
548 Ματσούδη Ευρυδίκη φοιτήτρια Πάτρα
549 Ματσούκας Κώστας ηλεκτρολόγος Ηλιούπολη
550 Μαυρόμάτη Βέτα υπάλληλος Θεσσαλονίκη
551 Μεζιλτσόγλου Ρένα φοιτήτρια Τούμπα
552 Μεϊτανίδης Δημήτρης προγραμματιστής Η/Υ Σουηδία
553 Μέντης Φίλιππος φοιτητής Πετρούπολη
554 Μεριβάνη Ξένια φοιτήτρια Καλαμαριά
555 Μεταξάτου Λίλιαν φοιτήτρια Νέα Σμύρνη
556 Μηλιά Δήμητρα γιατρός Πάτρα
557 Μηλιάδου Ανθή δασκάλα Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκη
558 Μητράκας Βασίλης φοιτητής Κέρκυρα
559 Μητράκας Δημήτρης φοιτητής Κέρκυρα
560 Μητρόπουλος Δημήτρης εκπαιδευτικός Νέα Σμύρνη
561 Μήτσου Ελένη ιδιωτικός υπάλληλος Ζωγράφου
562 Μιάμης Αλέξης οδηγός ΕΘΕΛ Βύρωνας
563 Μιμιγιάννης Δημήτρης μισθωτός μεταλλειολόγος Βύρωνας
564 Μίντζα Μαρίνα αναπληρώτρια εκπαιδευτικός Χολαργός
565 Μιχαηλίδου Μαριάννα ιδιωτικός υπάλληλος Περαία
566 Μιχάλης Γιώργος ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ξένων γλωσσών Ελληνικό
567 Μιχαλογλου Χριστόφορος τοπογράφος μηχανικός Συκιές
568 Μιχαλόπουλος Θεόδωρος ψυχολόγος Διόνυσος
569 Μίχας Δημήτρης μουσικός, συνθέτης Ανθούσα
570 Μίχος Κωνσταντίνος φοιτητής Πάτρα
571 Μιωτέρη Γαρυφαλλιά ιδιωτικός υπάλληλος Αργυρούπολη
572 Μοϊντίνης Γιώργος συνταξιούχος Βόλος
573 Μοϊντίνης Θανάσης οικοδόμος Πολωνία
574 Μοϊντίνης Κώστας ιδιωτικός υπάλληλος Βόλος
575 Μολφέτας Ρομανός φοιτητής Νέα Ιωνία
576 Μομίτσα Κατερίνα ιδιωτικός υπάλληλος Αθήνα
577 Μοριχοβίτου Ανθή γιατρός Τούμπα
578 Μόρφη Ιωάννα αισθητικός Νέα Σμύρνη
579 Μόρφη Μάρω εκπαιδευτικός Νέα Σμύρνη
580 Μοσχοχωρίτου Όλγα δικηγόρος Αθήνα
581 Μούκα Αθανασία μαγείρισσα Πάτρα
582 Μουρατίδης Νίκος ιδιωτικός υπάλληλος Θεσσαλονίκη
583 Μούρτος Κώστας άνεργος Γέρακας
584 Μουταφίδης Άγγελος φοιτητής Άνω Πόλη
585 Μουταφίδης Δημήτρης μαθητής Λάκκωμα Χαλκιδικής
586 Μουχάμαντ Αρίφ εργάτης Νέα Ιωνία
587 Μουχταρελου Ευαγγελία ιδιωτικός υπάλληλος
588 Μπαβέας Αλέξανδρος εργάτης Νέα Σμύρνη
589 Μπαγκέρης Μανώλης οικονομολόγος Ηράκλειο
590 Μπαζίγου Γώγα ιδιωτικός υπάλληλος Αιγάλεω
591 Μπαϊγκούση Κατερίνα ιδιωτικός υπάλληλος Ζυρίχη
592 Μπαϊράμογλου Γιώργος φοιτητής Αγ. Ιωάννης Ρέντης
593 Μπακάλη Μαρία μαθήτρια Πάτρα
594 Μπακερτζής Αντρέας φοιτητής Πάτρα
595 Μπακερτζής Εμμανουήλ ιδιωτικός υπάλληλος Πάτρα
596 Μπαλαδήμας Δημήτρης πολιτικός μηχανικός Καρδίτσα
597 Μπαλτάς Χαράλαμπος δάσκαλος Αθήνα
598 Μπαλωτή Εύη έμπορος Γαλάτσι
599 Μπαμούνγκο Ίνοσεντ πρόσφυγας Αθήνα
600 Μπαντίδος Χρήστος αγρότης Άρτα
601 Μπάρκα – Κατσένου Βασιλική δασκάλα Πάτρα
602 Μπάρμπας Βασίλης άνεργος Γιάννενα
603 Μπαρούνης Κώστας φοιτητής Πάτρα
604 Μπάρτσα Χριστίνα εκπαιδευτικός Αθήνα
605 Μπάτσιαρης Ορέστης φοιτητής Γιάννενα
606 Μπεζεριάνου Βίκυ ελεύθερη επαγγελματίας Νέα Σμύρνη
607 Μπέζος Βαγγέλης σπουδαστης ΤΕΙ Βόλος
608 Μπέκης Νίκος εκπαιδευτικός, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ημαθίας Βέροια
609 Μπέλλος Θωμάς φοιτητής Πάτρα
610 Μπενέκου Παναγιώτα φοιτήτρια Πάτρα
611 Μπέτας Νίκος φοιτητής Βόλος
612 Μπίρμπας Γιάννης φοιτητής Πετράλωνα
613 Μπιρμπίλη Ελένη συγγραφέας Θεσσαλονίκη
614 Μποσινάκος Γιάννης λογιστής Αθήνα
615 Μποσινάκος Νίκος δημόσιος υπάλληλος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας Αθήνα
616 Μπούγαλη Μαρία άνεργη Αθήνα
617 Μπουκουτέλης Θανάσης Άνεργος Καβάλα
618 Μπουμπουκιώτης Άλεξ ιδιωτικός υπάλληλος Αθήνα
619 Μπούντας Γιάννης χημικός-μεταπτυχιακός φοιτητής Πάτρα
620 Μπούρδαλας Παναγιώτης εκπαιδευτικός Πάτρα
621 Μπουρελιάς Αλέκος φοιτητής Κουκάκι
622 Μπουρελιάς Χρήστος φοιτητής Κουκάκι
623 Μπουρνέλη Ελεάννα άνεργη Πειραιάς
624 Μπούρτζος Ζήσης φοιτητής Πάτρα
625 Μπουτζαρέλος Βασίλης φοιτητής Ραφήνα Αττικής
626 Μπουτζαρέλου Μαρία οικονομολόγος Αγία Παρασκευή
627 Μπουτχρικίτζε Καίτη μετανάστρια/οικιακή βοηθός Αθήνα
628 Μπουτχρικίτζε Μάγια μετανάστρια/οικιακή βοηθός Αθήνα
629 Μυλωνά Ανδριανή άνεργη Ηλιούπολη
630 Μυλωνάς Κώστας συμβασιούχος ΟΤΑ Βόλος
631 Μυλωνόπουλος Θοδωρής άνεργος Περιστέρι
632 Μωραΐτη Ιωάννα ιδιωτικός υπάλληλος Ακαδημία Πλάτωνος
633 Μωραΐτης Κώστας ιδιωτικός υπάλληλος Ακαδημία Πλάτωνος
634 Μωραϊτης Λεωνίδας φοιτητής Νέα Σμύρνη
635 Μωραΐτης Σωτήρης φοιτητής Πάτρα
636 Μωυσιάδης Γιάννης εργατοτεχνίτης Κοζάνη
637 Νάκας Αριστοτέλης ιδιωτικός υπάλληλος Πάτρα
638 Νανούρης Δημήτρης δημοσιογράφος Αθήνα
639 Νασιοπούλου Ελπίδα μαθηματικός-μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πάτρα
640 Ναστούλη Αικατερίνη συνταξιούχος Πειραιάς
641 Νάτσιος Δημήτρης άνεργος Εύοσμος
642 Νικητέα Χαρά ελεύθερη επαγγελματίας Λευκωσία
643 Νικητόπουλος Ανδρέας οικονομολόγος Αθήνα
644 Νικολάου Γιάννος φοιτητής Βόλος
645 Νικολάου Βαγγέλης φοιτητής Άρτα
646 Νικολάου Γιάννης ιδιωτικός υπάλληλος Άρτα
647 Νικολάου Θωμάς φοιτητής Γέρακας
648 Νικολάου Κώστας δημοτικός υπάλληλος Άρτα
649 Νικολάου Χάρης φοιτητής Γέρακας
650 Νικολέας Νικόλας φοιτητής Γαλάτσι
651 Νικολόπουλος Ιάσωνας μαθητής Πάτρα
652 Νικολόπουλος Παναγιώτης μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος
653 Νικολοπούλου Ελιάνα φοιτήτρια Αθήνα
654 Νομικού Μαρία θεατρολόγος Ηλιούπολη
655 Νουσβίλη Ελένη εκπαιδευτικός Θεσσαλονίκη
656 Νούσιας Σταύρος ηλεκτρολόγος μηχανικός Γιάννενα
657 Νταβλούρος Γιώργος συνταξιούχος Πάτρα
658 Νταβλούρου Ιωάννα φοιτήτρια Πάτρα
659 Ντάνης Γιώργος γιατρός Πάτρα
660 Ντάνης Γιώργος φοιτητής Καλλιθέα
661 Νταντσένκο Άννα εργαζόμενη Αμπελόκηποι
662 Νταρλαδήμας Σπύρος φαντάρος
663 Ντασιώτη Βαγιούλα ιδιωτικός υπάλληλος Αθήνα
664 Νταφόπουλος Χάρης Άνεργος Καβάλα
665 Ντε Σίλβα Ιράνγκα πρόσφυγας, εργαζόμενος στην εστίαση Αθήνα
666 Ντίτσου Σοφία φοιτήτρια Αθήνα
667 Ντόλιας Θωμάς συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
668 Ντόσας Δημήτρης φοιτητής Αθήνα
669 Ντουτσούκβε Κρίστιαν πρόσφυγας, μικροπωλητής Ιλίσια
670 Ντρενογιάννη Αντωνία φοιτήτρια Πάτρα
671 Ξάρχης Νίκος φοιτητής Αγρίνιο
672 Ξιάρχος Δημήτρης εκπαιδευτικός Αθήνα
673 Ξιάρχου Σταματική πολιτική επιστήμων Αθήνα
674 Ξύδης Γιάννης ιδιωτικός υπάλληλος Λευκωσία
675 Ξυπολιά Θεοδώρα καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης Γαλάτσι
676 Ξυπολιάς Παρασκευάς αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Γαλάτσι
677 Οικονομίδης Γιώργος πολιτικός μηχανικός Θεσσαλονίκη
678 Οικονομίδης Στέλιος φοιτητής Νεάπολη
679 Οικονόμου Ανθή ιδιωτικός υπάλληλος Νεάπολη
680 Οκαφόρ Εζέζα Νταν εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ Αθήνα
681 Όμπιγιαν Κλέμεντ
Αθήνα
682 Ονγουντσέκβα Πάσιενς
Αθήνα
683 Ονγουντσέκβα Πις
Αθήνα
684 Ονγουντσέκβα Σάντεϊ
Αθήνα
685 Ονγουντσέκβα Τζόυ
Αθήνα
686 Όνια Κένεθ καθαριστής Πατήσια
687 Ονομπουκχάκμπο Μόργκαν
Αθήνα
688 Οσάγκιε Ιγιέν Άμος
Αθήνα
689 Οσεβίρε Στέφεν
Αθήνα
690 Οσονόβχο Τάνζι
Αθήνα
691 Οσούντε Ογουστίν
Αθήνα
692 Οϋεφέσο Τούιν
Αθήνα
693 Ουκπέμπορ Τζέιμς
Αθήνα
694 Ουμουρχούρχου Κρίστοφερ
Αθήνα
695 Ούντε Αμάρα
Αθήνα
696 Οχιλέμπο Μαρία πρόεδρος της Ένωσης Νιγηριανών γυναικών, εργαζόμενη στην εστίαση Αθήνα
697 Οχιλέμπο Πέγκυ μαθήτρια Αθήνα
698 Οχιλέμπο Σάνυ πρόεδρος στην Κοινότητα Nιγηριανών από το Edo state της Νιγηρίας, εργαζόμενος σε ταξί Αθήνα
699 Παγιάτσος Αντρέας οικονομολόγος Ζωγράφου
700 Παϊρη Μαρία θεατρολόγος Πάτρα
701 Παλαιολόγου Ελένη φοιτήτρια Ζωγράφου
702 Παληκύρα Μαρία οικιακά Κέρκυρα
703 Πανάγιος Κώστας δάσκαλος Περιστέρι
704 Παναγιώτης Μιχελής ιδιωτικός υπάλληλος Μεταμόρφωση
705 Παναγιωτόπουλος Κων/νος εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας Ίλιον
706 Παναγιωτοπούλου Σαββίνα ιδιωτικός υπάλληλος Πάτρα
707 Παναγιώτου Μιχάλης αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Άργος
708 Παναγόπουλος Ιάκωβος Γραμματέας συλλόγου φοιτητών Τεχνών Ήχου και εικόνας παν. Κέρκυρας Κέρκυρα
709 Παναγώτας Μάκης φοιτητής Πάτρα
710 Πανδή Χριστίνα τραπεζοϋπάλληλος Κέρκυρα
711 Πανιτσίδη Ιωάννα φοιτήτρια Φλώρινα
712 Πανταζόπουλος Δημήτρης αδιόριστος εκπαιδευτικός Αγία Παρασκευή
713 Παντελοπούλου Λίνα δημόσιος υπάλληλος Αθήνα
714 Πάντος - Κίκκος Στέφανος αρχιτέκτων Αθήνα
715 Παπαγεωργίου Θεόφιλος χημικός μηχανικός Λάρισα
716 Παπαγεωργίου Νίκος άνεργος Πειραιάς
717 Παπαγεωργίου Πέτρος ειδικός τέχνης Χαλάνδρι
718 Παπαγεωργόπουλος Νίκος πολιτικός μηχανικός Πάτρα
719 Παπαγιαννόπουλος Παναγιώτης φοιτητής Πάτρα
720 Παπαδάκης Παναγιώτης καθηγητής Οικονομικών Σεπόλια
721 Παπαδημητρίου Βασίλης αδιόριστος εκπαιδευτικός Περιστέρι
722 Παπαδημητρίου Ειρήνη ιδιωτικός υπάλληλος Γάνδη Βελγίου
723 Παπαδημητρίου Έλσα εκπαιδευτικός Τούμπα
724 Παπαδημητρίου Σοφία χημικός Κέντρο Θεσσαλονίκης
725 Παπαδόπουλος Δημήτρης άνεργος Περιστέρι
726 Παπαδόπουλος Νίκος πολιτικός Επιστήμονας Παρίσι
727 Παπαδοπούλου Μαρία συμβασιούχος 5ο Διαμέρισμα
728 Παπαδοπούλου Κυριακή δασκάλα Ειδικής Αγωγής Δράμα
729 Παπαζαχαριου Νικολέτα αυτοαπασχολούμενη φυσιοθεραπεύτρια Βόλος
730 Παπαθανασίου Λάμπρος φοιτητής Πάτρα
731 Παπαθανασίου Χρήστος φοιτητής Πάτρα
732 Παπαϊωάννου Γιάννης μεταπτυχιακός φοιτητής Κυψέλη
733 Παπαλουκάς Κώστας εκπαιδευτικός Παγκράτι
734 Παπαμεντζέλου Νάσια φοιτήτρια Αθήνα
735 Παπαμιχαήλ Ξένια εκπαιδευτικός ;
736 Παπανικολάου Ασημίνα γιατρός Ν.Φιλοθέη
737 Παπανικολάου Γιώργος φοιτητής Πάτρα
738 Παπαδημητρίου Ναταλία ιδιωτικός υπάλληλος Τούμπα
739 Παπαποστόλου Αποστόλης γιατρός Πάτρα
740 Παπασπύρος Σπύρος εργαζόμεμνος ΕΘΕΛ Περιστέρι
741 Παπαφλωράτος Κωσταντίνος φοιτητής Μάντσεστερ
742 Παπαχαραλάμπους Φωτεινή ψυχολόγος Τούμπα
743 Παπαχρήστος Χρήστος μεταπτυχιακός φοιτητής Πάτρα
744 Παπαχρυσοστομίδου Ειρήνη ιδιωτικός υπάλληλος Νάουσα
745 Παπαχρυσοστομίδου Ειρήνη ιδιωτικός υπάλληλος Νάουσα
746 Παπία Κατερίνα συνταξιούχος Τούμπα
747 Παπίας Γιάννης άνεργος Τούμπα
748 Παππάς Γιάννης βιβλιοθηκονόμος Εξάρχεια
749 Παράλαιμος Ηλίας ιδιωτικός υπάλληλος Ικαρία
750 Παραλής Γιώργος τραπεζοϋπάλληλος Πολύγυρος
751 Παρασκευόπουλος Γιάννης ιδιωτικός υπάλληλος Αμπελόκηποι
752 Παρασκευόπουλος Χάρης φοιτητής Πάτρα
753 Παρτάλης Βασίλης συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
754 Πασιαλής Γιώργος μισθωτός μηχανικός Έδεσσα
755 Πασσαλίδης Αλέξανδρος γιατρός Ηλιούπολη
756 Πασσαλίδης Γιώργος μαθηματικός Αθήνα
757 Πασσαλίδης Φίλιππος φοιτητής Αθήνα
758 Πασσαλίδου Ελένη συνταξιούχος Ηλιούπολη
759 Πασχάλη Άννυ φοιτήτρια Νέα Ιωνία
760 Πάτρα Λίτσα αδιόριστη εκπαιδευτικός Κυψέλη
761 Πατρίκη Δέσποινα τραπεζοϋπάλληλος Κέντρο Θεσσαλονίκης
762 Πατρώνα Στέλλα δικηγόρος Πειραιάς
763 Πατσέας Νίκος μηχανικός αυτοκινήτων Βόλος
764 Παυλάκη Σοφία ιδιωτικός υπάλληλος Άγιος Ελευθέριος
765 Παυλίδη Ειρήνη συνταξιούχος ιδιωτικού τομέα Αθήνα
766 Παυλίδης Άρης άνεργος Αθήνα
767 Παυλίδου Λεμονιά εκπαιδευτικός Κοζάνη
768 Παύλου Ρολάνδος γιατρός Εύβοια
769 Πεϊκος Βασίλης ιδιωτικός υπάλληλος Κέντρο Θεσσαλονίκης
770 Πετκέλης Δημήτρης ιδιωτικός υπάλληλος Ζυρίχη
771 Πετρέλης Πάνος φοιτητής Πάτρα
772 Πετρίτης Σπύρος αναπληρωτής εκπαιδευτικός Κερατσίνι
773 Πετροπούλου Γιώτα ιδιωτικός υπάλληλος Κόρινθος
774 Πέτρου Αργυρώ τεχνολόγος Αθήνα
775 Πιλάτη Μαρία εκπαιδευτικός Άνω Πόλη
776 Πιπεροπούλου Ειρήνη φοιτήτρια Συκιές
777 Πίσια Μαίρη εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας Πετρούπολη
778 Πιστιόλης Γιάννης φαντάρος
779 Πιστόλης Γεράσιμος τεχνολόγος Αθήνα
780 Πιτσιούνη Ρένα ελεύθερος επαγγελματίας Νάουσα
781 Πλιακογιάννη Νάσια φοιτήτρια Θεσσαλονίκη
782 Πλιακογιάννης Δημήτρης φοιτητής Θεσσαλονίκη
783 Πλουμπίδη Ειρήνη λογίστρια Ζωγράφου
784 Ποδιά Πόπη φοιτήτρια Πάτρα
785 Ποδιάς Κώστας αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Πάτρα
786 Πολιτάκη Πολύνα νηπιαγωγός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μύκονος
787 Πολύζος Νίκος αγρότης Λάρισα
788 Πολύζου Ιφιγένεια μαθήτρια Καλλικράτεια Χαλκιδικής
789 Πολύζου Στέλλα αγρότισσα Λάρισα
790 Πολυζώη Μαρία μουσικής Μεταμόρφωση
791 Πολυμεροπούλου Βασιλική δασκάλα Περιστέρι
792 Πουλόπουλος Γιάννης φοιτητής Ζωγράφου
793 Πραντούνα Μαρία φοιτήτρια Αμπελόκηποι
794 Πραντούνας Αλέξανδρος άνεργος Αμπελόκηποι
795 Πρεβενιός Γρηγόρης άνεργος Γαλάτσι
796 Προκόπη Νατάσα βιολόγος- μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ολλανδία
797 Πρώιμου Κατερίνα φοιτήτρια Ρόδος
798 Πυλαρινός Ηρακλής εκπαιδευτικός Πάτρα
799 Ράνιος Αλέξανδρος ηλεκτρολόγος μηχανικός Νέα Σμύρνη
800 Ράπτης Ηλίας φοιτητής Πάτρα
801 Ράπτης Μάκης συνταξιούχος Αθήνα
802 Ραφτοπούλου Χριστίνα φοιτήτρια Πάτρα
803 Ρέμος Γιάννης φοιτητής Πάτρα
804 Ρέππας Χρήστος δάσκαλος Αίγινα
805 Ρετάλη Αγγελική συνταξιούχος Αθήνα
806 Ρηγόπουλος Αναστάσιος αρχιτέκτων 0
807 Ρηγόπουλος Γιώργος δημόσιος υπάλληλος Χορτιάτης
808 Ρήγος Γιάννης μισθωτός μηχανικός Αγία Παρασκευή
809 Ρόδη Άννα δασκάλα Αίγινα
810 Ροδόπουλος-Χατζής Θάνος χημικός μηχανικός Αθήνα
811 Ρούλιας Δημήτρης ηλεκτρολόγος μηχανικός Πάτρα
812 Ρούτη Δήμητρα μουσικός Αμπελόκηποι
813 Ρούτη Τζένη γραφίστρια Αμπελόκηποι
814 Ρουχώτας Χαράλαμπος τεχνολόγος Νίκαια
815 Σαββίδης Μάρκος ιδιωτικός υπάλληλος Καλαμαριά
816 Σαββίδης Χάρης οικονομολόγος Μαρούσι
817 Σαββίδου Αναστασία μισθωτή οικονομολόγος Λονδίνο
818 Σαββουλίδη Σουλτάνα αυτοαπασχολούμενη Τρίκαλα
819 Σαγρής Βασίλης ιδιωτικός υπάλληλος Λάρισα
820 Σακελαρόπουλος Νίκος πολιτικός μηχανικός Αθήνα
821 Σακελλαρίου Κώστας αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Πάτρα
822 Σακκαλή Χριστίνα ιδιωτικός υπάλληλος Κέντρο Θεσσαλονίκης
823 Σακκάς Τάσος φοιτητής Πάτρα
824 Σαμιώτου Καλιόπη συνταξιούχος Πειραιάς
825 Σαριδάκης Βασίλης φοιτητής Ζωγράφου
826 Σαρίδης Μπάμπης γιατρός Σητεία
827 Σαρλής Δημήτρης ηλεκτρολόγος Αθήνα
828 Σαρρηβασιλείου Βικυ συνταξιούχος Περαία
829 Σάφνερ Άλεξ φοιτητής Κέρκυρα
830 Σεϊτανίδης Γιάννης φοιτητής Καβάλα
831 Σερβέ Κατερίνα ιδιωτικός υπάλληλος Καισαριανή
832 Σερετίδης Χρήστος αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Φιλαδέλφεια
833 Σέρπη Έλενα
Πάτρα
834 Σεφεριάδης Σεραφείμ πανεπιστημιακός, Πάνειο Αθήνα
835 Σιαμέτης Κώστας ταξιτζής Νέα Σμύρνη
836 Σιαπέρας Σίμωνας φοιτητής Αγ.Παρασκευή
837 Σιαπκίδης Φώτης συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
838 Σιαφάκα Ευτυχία δημόσιος υπάλληλος Άρτα
839 Σιγάλα Κατερίνα εκπαιδευτικός Νίκαια
840 Σιδεράς Διονύσης ελεύθερος επαγγελματίας Ζωγράφου
841 Σιδέρης Θανάσης οδηγός ΕΘΕΛ Κουβαράς
842 Σιδέρης Χάρης εργαζόμενος σε εταιρία τηλεφωνίας Μεταξουργείο
843 Σιδηρόπουλος Άρης ελεύθερος επαγγελματίας Ζυρίχη
844 Σιλιγαρδάκη Αγγελική πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων Πετρούπολη
845 Σινάς Νίκος φοιτητής Σέρρες
846 Σιώζος Γιώργος διαφημιστής Γέρακας
847 Σιώκος Βλάσσης ελεύθερος επαγγελματίας Νέα Ιωνία
848 Σιώκου Μιρένια φοιτήτρια Νέα Ιωνία
849 Σκαβάτσου Ελένη μεταπτυχιακός Πάτρα
850 Σκαλιδάκης Γιάννης ιστορικός Νέα Σμύρνη
851 Σκαμπαρδώνη Ιωάννα φοιτήτρια Ζωγράφου
852 Σκανδάλης Φώτης ηλεκτρολόγος Γιάννενα
853 Σκαρβέλη Γιώτα εικαστικός Αθήνα
854 Σκέντζου Δανάη φοιτήτρια Γλυφάδα
855 Σκόρδος Γιάννης νοσηλευτής Νίκαια
856 Σκόρδος Λεονάρδος εργαζόμενος σε δομή Ψυχικής Υγείας Νίκαια
857 Σκόρδος Γιάννης φοιτητής Χαλάνδρι
858 Σκόρδος Μάρκος λογιστής Ηλιούπολη
859 Σκουλάκης Στρατής φοιτητής Ζωγράφου
860 Σκρέκα Χαρά δασκάλα Πάτρα
861 Σόιλες Σίμος μηχανολόγος μηχανικός Πολύγωνο
862 Σολανάκη Σοφία ιδιωτικός υπάλληλος Χανιά
863 Σολάνου Μαρία φοιτήτρια Θεσσαλονίκη
864 Σοπικιώτης Βαγγέλης υπάλληλος ΟΤΕ Πρέβεζα
865 Σοπικιώτης Βασίλης φοιτητής Πειραιάς
866 Σουβατζής Κώστας μαθητής Τούμπα
867 Σοφιανού Ολγα ιδιωτικός υπάλληλος Αθήνα
868 Σπανογιάννη Μαρίνα ιδιωτικός υπάλληλος Αθήνα
869 Σπανουδάκη Δήμητρα φοιτήτρια Σταυρούπολη
870 Σπανουδάκη Κωνσταντίνα οικιακά Σταυρούπολη
871 Σπηλιόπουλος Τάκης μηχανολόγος μηχανικός Αθήνα
872 Σπύρος Γιακουμέλος λογιστής -ελεύθερος επαγγελματίας, μουσικός Πάτρα
873 Σταγώνης Δημήτρης δημόσιος υπάλληλος Χαλκιδική
874 Σταθόπουλος Κώστας οικοδόμος Πολύγωνο
875 Σταθοπούλου Μυρσίνη ιδιωτικός υπάλληλος Αμπελόκηποι
876 Σταματόπουλος Κώστας μισθωτός τεχνικός Πάτρα
877 Σταματόπουλος Χρίστος αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Ηλιον
878 Στάμος Θωμάς πολιτικός μηχανικός Θεσσαλονίκη
879 Σταμουλακάτος Δημήτρης φοιτητής Πάτρα
880 Σταμουλακάτου Δήμητρα φοιτήτρια Πάτρα
881 Σταμπουλή Σταυρούλα συνταξιούχος Περαία
882 Σταμπούλης Θανάσης συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
883 Σταυρόπουλος Μάνος φοιτητής Θεσσαλονίκη
884 Σταυρουλιδάκης Παντελής ιδιωτικός υπάλληλος Αθήνα
885 Σταφανάκη Κοΐδη Μαρία εκπαιδευτικός Λαύριο
886 Στεργιανού Μεταξία δικηγόρος Θεσσαλονίκη
887 Στεφανάκη Ευαγγελία εργαζόμενη στο Τζάνειο Πειραιάς
888 Στογιάννης Βαγγέλης Εθελοντική Δασοπροστασία Καισαριανής Χολαργός
889 Στογιάννης Δημήτρης μαθηματικός Χολαργός
890 Στοιβακτσάκης Ρωμανός φοιτητής Θεσσαλονίκη
891 Στόμη Παγώνα μηχανικός Αμπελόκηποι
892 Στρίμπερ Χριστίνα ιδιωτικός υπάλληλος Κολωνός
893 Στρούμπος Σάββας ηθοποιός Μεταξουργείο
894 Στυλίδου Μαρία μεταπτυχιακός Θεσσαλονίκη
895 Συμμεού Νίκη πολιτικός μηχανικός Θεσσαλονίκη
896 Συριοπούλου Αναστασία κομμώτρια Πολύγωνο
897 Σφαντού Φαίδρα φοιτήτρια Αθήνα
898 Σώζος Κώστας φοιτητής Πάτρα
899 Ταγκλής Δημήτρης γραμματέας ΔΣ κλαδικού σωματείου ΣΕΨΑΕΚΟ Πατήσια
900 Ταμπακούδης Γιώργος συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
901 Ταμπίσκου Σταματούλα μαθηματικός Χολαργός
902 Τεκνετσίδης Στάθης άνεργος Κέντρο Θεσσαλονίκης
903 Τελώνη Αναστασία φοιτήτρια Αθήνα
904 Τερζάκης Γιώργος φοιτητής Ηγουμενίτσα
905 Τερζάκης Μιχάλης φοιτητής Θεσσαλονίκη
906 Τερζής Γιώργος ιδιωτικός υπάλληλος Ωραιόκαστρο
907 Τερζόπουλος Μιχαήλ-Άγγελος μαθητής Θεσσαλονίκη
908 Τζαβαλά Μαρία Ελεύθερη Επαγγελματίας Πάτρα
909 Τζαμαδάνης Ερρίκος ιδιωτικός υπάλληλος Κέντρο Θεσσαλονίκης
910 Τζήμας Κώστας εργαζόμενος Αμπελόκηποι
911 Τζιβανόπουλος Χρήστος υπάλληλος αθήνα
912 Τζίμα Βάσω φοιτήτρια Γιάννενα
913 Τζιοβάρα Ματίνα άνεργη Θεσσαλονίκη
914 Τζομάκας Πέτρος κλειδαράς Πατήσια
915 Τζουμουσλή Ελισάβετ δημόσιος υπάλληλος Βόλος
916 Τζωρτζακάκης Μιχάλης φοιτητής Θεσσαλονίκη
917 Τζώρτζογλου Φώτης φοιτητής Βόλος
918 Τιλλυρός Γιώργος άνεργος Πάτρα
919 Τόγγος Στέφανος αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Ηράκλειο Αττικής
920 Τόλιου Κική ιδιωτικός υπάλληλος Εύοσμος
921 Τομαράς Γιάννης ηλεκτρολόγος μηχανικός Ακράτα
922 Τοπαλίδης Χρήστος δικηγόρος Τούμπα
923 Τουτζιαράκης Δημήτρης ηλεκτρολόγος φλωρινα
924 Τούτιου Δάφνη συμβασιούχος Συκιές
925 Τριανταφυλλίδου Μένη ενδυματολόγος Θεσσαλονίκη
926 Τριανταφυλλόπουλος Βασίλης
Αθήνα
927 Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος φοιτητής Καβάλα
928 Τριανταφυλλοπούλου Μαρία φοιτήτρια Πάτρα
929 Τριβιζάκης Γιώργος εκπαιδευτικός Γλυφάδα
930 Τρίγκας Γιάννης ιδιωτικός υπάλληλος Τούμπα
931 Τριχόπουλος Γιώργος ηλεκτρολόγος μηχανικός Πάτρα
932 Τρομπούκης Νίκος συνταξιούχος υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Άρτα
933 Τρύφωνος Μαρία ιδιωτικός υπάλληλος Κυψέλη
934 Τσάκα Σταυρούλα Κομμώτρια Πάτρα
935 Τσακαλάκης Κώστας μισθωτός μηχανικός Βουκουρέστι
936 Τσάκαλος Γιώργος Φοιτητής Πειραιάς
937 Τσακίρη   Μαγδαλινή άνεργη Ευκαρπία
938 Τσακίρη Μαριάννα φοιτήτρια Κέντρο Θεσσαλονίκης
939 Τσαμπλές Στέλιος σπουδαστής Λάρισα
940 Τσαμπλές Χρήστος αγρότης Λάρισα
941 Τσαούση Ελένη φοιτήτρια Παλαιό Φάληρο
942 Τσαρδανίδης Γρηγόρης φοιτητής Αγ.Παρασκευή
943 Τσάτης Χρήστος φοιτητής Πάτρα
944 Τσατρίζου Εύα φοιτήτρια Πάτρα
945 Τσατσάγιας Ανδρέας συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
946 Τσεκούρας Λυκούργος μισθωτός μηχανικός Βριλίσια
947 Τσέλιος Βασίλης φοιτητής Πάτρα
948 Τσέλιος Μπάμπης φοιτητής Πάτρα
949 Τσερέπης Ανέστης συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
950 Τσετσέ Βάσω φοιτήτρια Πάτρα
951 Τσιακμακίδης Λάκης συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
952 Τσιάκος Παναγιώτης ιδιωτικός υπάλληλος Μαρούσι
953 Τσιαμήτρος Νίκος φοιτητής Ζωγράφου
954 Τσιάρας Στέλιος φοιτητής Μαρούσι
955 Τσιγάρα Δώρα ιδιωτικός υπάλληλος Καλαμάτα
956 Τσίκος Γιώργος αρχιτέκτων Αθήνα
957 Τσίκος Γιώργος αρχιτέκτων Αθήνα
958 Τσιλιάκου Ευανθία εκπαιδευτικός Γλυφάδα
959 Τσιλιγκίρης Νίκος φοιτητής 5ο Διαμέρισμα
960 Τσιμενίδου Σοφία οδοντίατρος
961 Τσιμπούρη Χριστίνα ιδιωτικός υπάλληλος Ίλιον
962 Τσιουλάκης Γιάννης λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Cork Κορκ Ιρλανδίας
963 Τσιούρβα Μαρία φοιτήτρια Πάτρα
964 Τσιούστα Εύη φοιτήτρια Νέα Σμύρνη
965 Τσιριτίδου Ελισάβετ ιδιωτικός υπάλληλος Θεσσαλονίκη
966 Τσιτιρίδης Κωνσταντίνος συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
967 Τσιτουρίδης Γιάννης μαθητής Πανόραμα
968 Τσολής Γάννης πολιτικός μηχανικός Βόλος
969 Τσονόπουλος Παναγιώτης τραπεζοϋπάλληλος Γαλάτσι
970 Τσότσου Σταυρούλα ιδιωτικός υπάλληλος Συκιές
971 Τσούκα Ιωάννα φοιτήτρια Πάτρα
972 Τσούκας Κώστας ψυχολόγος Ζωγράφου
973 Τσουνόπουλος Παναγιώτης οικονομολόγος Αθήνα
974 Τσουρουκίδης Πάρης φοιτητής Αθήνα
975 Τσόχατζης Στέλιος γιατρός Μυτιλήνη
976 Φαλούι Ελένη μαθήτρια Νέα Φιλαδέλφεια
977 Φελεμέγκας Παναγιώτης φοιτητής Λάρισα
978 Φέρος Γιάννης ιδιωτικός υπάλληλος Λευκωσία
979 Φιλίμωνος Αναστασία φοιτήτρια Αθήνα
980 Φίλιος Αχιλλέας άνεργος Ιωάννινα
981 Φιλιππαίος Φραγκίσκος άνεργος Γλυφάδα
982 Φιλιππίδου Σοφία εκπαιδευτικός Καβάλα
983 Φιλίππου  Δημήτρης φοιτητής Θεσσαλονίκη
984 Φιλίππου Φίλιππος συγγραφέας Αθήνα
985 Φίλλιπος Στεφάνου φοιτητής Θεσσαλονίκη
986 Φλαμουρτζώγλου Μαρία μαθήτρια Ξηροκρήνη
987 Φλαμπούρη Δήμητρα άνεργη Παλαιό Φάληρο
988 Φλαμπούρης Κυριάκος ιδιωτικός υπάλληλος Παλαιό Φάληρο
989 Φλωριώτης Αλέξανδρος φοιτητής Πάτρα
990 Φλώρος Γιώργος γεωλόγος Μεσολλόγγι
991 Φλώρου Ιωάννα φοιτήτρια Πάτρα
992 Φουγιατζή Κατερίνα βοηθός φαρμακείου Άγιοι Ανάργυροι
993 Φούντας Γιώργος άνεργος Βόλος
994 Φραγγίσκου Σοφία αυτοαπασχολούμενη μηχανικός Γαλάτσι
995 Φραγκιαδάκη Μαρία Συνδικαλίστρια Αθήνα
996 Φράγκος Θοδωρής δημόσιος υπάλληλος Θέρμη
997 Φράγκος Γιώργος φοιτητής Αθήνα
998 Φράγκου Ειρήνη φοιτήτρια Αθήνα
999 Φύκαρη Καλλιόπη εκπαιδευτικός Χίος
1000 Φυλακτίδης Τάσος οικονομολόγος Καλαμάτα
1001 Φυσαράκη Καλλιόπη φοιτήτρια Πάτρα
1002 Φώλια Μαρία ιδιωτικός υπάλληλος Γλυφάδα
1003 Φωτιάδης Δημήτρης μικροπωλητής Αμπελόκηποι
1004 Φωτοπούλου Ελένη κτηνίατρος Καλάβρυτα
1005 Φωτοπούλου Νιόβη φοιτήτρια Χολαργός
1006 Χαιρετάκης Μιχάλης ηλεκτρονικός Θεσσαλονίκη
1007 Χάλαρης Γιώργος ελεύθερος επαγγελματίας Πατήσια
1008 Χάλαρης Κυριάκος οικονομολόγος Γκύζη
1009 Χαλυβόπουλος Δημήτρης, ηλεκτρολόγος μηχανικός Θεσσαλονίκη
1010 Χαμπέρης Σπύρος ερευνητης μοριακης βιολογιας - διδακτορικος φοιτητης Ιατρικης Πατρας Πάτρα
1011 Χαραλαμπίδης Αποστόλης ιδιωτικός υπάλληλος Θεσσαλονίκη
1012 Χαραλαμπίδης Βλαδίμηρος μουσικός Αθήνα
1013 Χαραλαμπίδου Χρύσα ιδιωτικός υπάλληλος Γαλάτσι
1014 Χαρίσης Μιχάλης μαθηματικός Μεταμόρφωση
1015 Χαρίσης Σωκράτης φοιτητής Μεταμόρφωση
1016 Χαρπιδού Ιουλία συνταξιούχος Αθήνα
1017 Χάσου Χριστίνα μεταπτυχιακή φοιτήτρια Συκιές
1018 Χατζηβασιλείου Αδαμαντία φοιτήτρια Αιγάλεω
1019 Χατζηβασίλογλου Μαρία φοιτήτρια Πάτρα
1020 Χατζηδημητρίου Ζωή
Κέρκυρα
1021 Χατζηιωαννίδη Άννα φοιτήτρια Νέα Ερυθραία
1022 Χατζηκώστας Δημήτρης φαντάρος
1023 Χατζηλίας Ναπολέων συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
1024 Χατζηφούντα Σοφία ιδιωτικός υπάλληλος Κως
1025 Χατζοπούλου Ελένη μηχανικός Θεσσαλονίκη
1026 Χειμαριός Κωνσταντίνος μουσικός Λονδίνο
1027 Χήτα Μελίνα αυτοαπασχολούμενη μηχανικός Γαλάτσι
1028 Χήτας Λάμπρος αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Γαλάτσι
1029 Χιώτης Νίκος φοιτητής Αγρίνιο
1030 Χλούζος Δημήτρης συνταξιούχος Θεσσαλονίκη
1031 Χονδροματίδου Στέλλα γιατρός Θέρμη
1032 Χουμπουρίδης Μάριος ιδιωτικός υπάλληλος Τούμπα
1033 Χουτζούμης Πέτρος εργατοτεχνίτης Λειβαδιά
1034 Χουχούλης Αντώνης ιδιωτικός υπάλληλος Συκιές
1035 Χρηστίδης Γιώργος
Κέρκυρα
1036 Χριστογιάννης Αντώνης φοιτητής Πάτρα
1037 Χριστοδούλου Στέλιος φοιτητής Ιλίσια
1038 Χριστοδούλου Στέφανος αυτοαπασχολούμενος μηχανικός Καισαριανή
1039 Χριστόπουλος Διονύσης φοιτητής Καισαριανή
1040 Χρόνη Δήμητρα οικιακά Πάτρα
1041 Χρόνη Μαρία φοιτήτρια Πάτρα
1042 Χρόνης Βασίλης ιδιωτικός υπάλληλος Πάτρα
1043 Χρόνης Νίκος ελεύθερος επαγγελματίας Πάτρα
1044 Χρυσανθίδης Δημήτριος οικονομολόγος Πειραιάς
1045 Χρυσανθίδης Ιορδάνης τεχνολόγος Ν. Φάληρο
1046 Χρυσός Πέτρος ιδιωτικός υπάλληλος Ζωγράφου
1047 Χρυσός Πέτρος τεχνικός η/υ Πολύγωνο
1048 Χρυσού Άννα ελεύθερη επαγγελματίας Πολύγωνο
1049 Χρυσού Μαριάννα γεωπόνος Αμπελόκηποι
1050 Ψαρρά Κυριακή φιλόλογος Καλλιθέα
1051 Ψημένου Βάσια ιδιωτικός υπάλληλος Αθήνα
1052 Ψιλόπουλος Κώστας ηλεκτρολόγος μηχανικός Άρτα

 

*Το κείμενο της πρωτοβουλίας των 1000, καθώς και οι υπογραφές των μελών της βρίσκονται αναρτημένα στην σελίδα: www.protovoulia-metopo.gr

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

 

Σχόλια  

 
0 #62 Πετρος 30-11-2012 13:07
Ενω ο λογος ειναι επιφανειακα αντι-μνημονιακος και την ιδια στιγμη ειναι εναντια στην ΕΕ το γεγονος οτι ειναι καθηγητης Αγγλικου πανεπιστημιου και του δινουν βημα και λογο τα μεσα εκει, δεν ανεγερε καν για τον ρολο τις Αμερικης και την κοντρα της με το Ευρω, τα πετρελαια παγκοσμιος, ουτε για τα πλαστα στοιχεια που δοθηκαν απ'τον Αμερικανο Παπανδρεου για να μπει η Ελλαδα στο ΔΝΤ. Ουσιαστηκα διατυπωσε Αμερικανικες θεσεις οτι η Ευρωζωνη ουσιαστηκα δεν ειναι βιωσιμη και οτι η διασπαση πρεοερχεται απ'την οικονομικη πολιτικη που ακολουθει.

Με λιγα λογια σαν να μπορει να υπαρχει αλλη οικονομικη πολιτικη μεσα στα πλαισια του καπιταλισμου και παραλληλα ουτε καν ανεφερε την παλια πολιτικη της Αριστερας περι εξωδου απ'τον Λακκο των Λεωντων η το συνθημα Λιγοτερη Δουλεια αλλα Δουλεια για Ολους. Πως ομως να το κανει αυτο οταν ο Συριζα και ολες τους οι συνιστωσεις ειναι υπερ της παγκοσμιοποιηση ς 'λαιτ' που εχει γινει κολαση αφου μυριες ανθρωπινου εμπορευματων καταφθανουν στην ΕΕ χωρις ανακοπη και με βαση αυτων αρχισαν την διαλυση του κρατους προνιας της Ευρωπης...

'Αριστερη' πιεση για γοητρο του Λαφαζανη στις διαβουλευσης στο συνεδριο του Συριζα χωρις πραγματικο αντικρυσμα επαναστατικης διεξοδου απ'την κριση, σοσιαλιστικη και αντι-μονοπολιακη. Μεχρι που γινοντουσαν εκλογες ειχε ξεχασει την αμεση αρνηση πληρωμης χρεων.
Παράθεση
 
 
0 #61 Πετρος 30-11-2012 13:06
κοπος της συγκεντρωσεις ειναι η 'αριστερη' καλυψη της νεοταξικης ηγεσιας του Συριζα που θελει να κανει τα αγεφυρωτα να μην πληρωσει το χρεος και να παραμεινη στο Ευρω και την Ευρωζωνη.

Ο καθηγητης οικονομιας Λαπαβιτσας ειπε οτι τα παραπανω ειναι απιθανα, με λιγα λογια δεν μπορει να παραμεινει η χωρα στην Ευρωζωνη και την ιδια στιγμη να καταργηση τις συμφωνιες του Μνημονονιου. Παραλληλα οτι δεν ερχεται καμμια ανακαμψη και οτι θα επρεπε να υπηρχε μια μονομερης καταργησης του χρεους και την ιδια στιγμη να γινονταν λογιστικο ελεγχος. Οταν ο Συριζα ειταν ενα κομμα των 4% τις εκατο αυτη η αποψη ειταν δυσκολη να εαγαρμοστη αλλα τωρα που ειναι κομμα με 27% πιο ευκολα. Θεωρησε το ζητουμενο της ανεργιας το υπ'ενα αριθμο προβλημα στη χωρα και χωρις να αντιμετωπιστει δεν γινεται τιποτα και οτι θα πρεπει να υπαρξη ελεγχος των τραπεζιτικων επενδυσεων αφου παρθουν με το μερος του κρατους.
Παράθεση
 
 
-1 #60 Υπάρχει καλύτερη ΕΚΤ 16-11-2012 19:25
Σ/φε Δημήτρη,όπως σωστά είπες,προέκυψε απ'τη συζήτηση ένας ακόμα λόγος για τον οποίο τα πράγματα έφτασαν ως εδώ.
Η αποδοχή και η εφαρμογή του Προγράμματος και των Αποφάσεων του Κόμματος ΑΠΟ ΟΛΑ τα μέλη του,είναι
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ υποχρέωση ΚΑΘΕ μέλους και φυσική συνέπεια του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού με βάση τον οποίο ΕΝΙΑΙΑ λειτουργεί ΟΛΟ το Κόμμα.
Δέχομαι το Καταστατικό,σημ αίνει,μέσα στα άλλα,ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΩ τις Αποφάσεις του Κόμματος.
Αν διαφωνώ με αυτές,λέω τη γνώμη μου μέσα στα όργανα και παλεύω να τις αλλάξω μέσα στα όργανα,ΑΛΛΑ ταυτόχρονα τις εφαρμόζω και δεν τις ακυρώνω στην πράξη επειδή έτυχε να διαφωνώ.
Χαίρομαι που αυτή την αλφαβήτα (γιατί για την αλφαβήτα του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού μιλάμε) υπάρχουν μέλη σαν και σένα που δεν την ξεχνάνε.
Τα όργανα του Κόμματος δεν υπάρχουνε έτσι για πλάκα,μόνο και μόνο για να υπάρχουνε και να λειτουργούνε.
Υπάρχουνε και λειτουργούνε για να ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝΕ.
Αλλά τι να εφαρμόζουνε;Τον τσελεμεντέ;Το Πρόγραμμα του Κόμματος και τις Αποφάσεις του να εφαρμόζουνε.
Άρα όποιος δεν τις γνωρίζει,όποιος παρακωλύει ή ακυρώνει στην πράξη την εφαρμογή τους,ή όποιος δεν καταλαβαίνει τη σημασία του να εφαρμόζεις τις συλλογικές αποφάσεις και το Πρόγραμμα του Κόμματος,δεν εκπληρώνει τα κομματικά του καθήκοντα και χρέος εκείνου που τον καθοδηγεί είναι να του το δείξει.
Αν υπάρχει ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ μέλος στο ΚΚΕ (μιλάμε για κοτζάμ ΚΚΕ,έτσι;όχι για καμιά γκρούπα ή για λέσχη συζητήσεων) που δεν καταλαβαίνει τη σημασία να ξέρεις,να αποδέχεσαι και να εφαρμόζεις το Πρόγραμμα του Κόμματος,τότε αυτό είναι πρόβλημα του Κόμματος και πρέπει να το δει.
Εδώ και χρόνια υπάρχει η άποψη,ότι τα μέλη αυτά ήταν και είναι περισσότερα του ενός,και ότι αυτό βοήθησε στην παρέκκλιση και στην ακύρωση στην πράξη του Προγράμματος του Κόμματος.
Παράθεση
 
 
-1 #59 Marios 16-11-2012 13:14
Και ολόκληρο το κείμενο εδώ!

http://www.marxismos.com/theoryahistory-mainmenu/in-defence-of-marxism-menu/1474-eniaio_metopo_theseis_meros_b.html
Παράθεση
 
 
0 #58 Marios 16-11-2012 13:13
Ας αφήσουμε τη Κομμουνιστική Διεθνή της εποχής του Λένιν να μιλήσει για το θέμα:

XI. Η εργατική κυβέρνηση

Η εργατική κυβέρνηση: (ενδεχόμενα και η εργατοαγροτική κυβέρνηση) πρέπει παντού να μας χρησιμεύσει σαν γενικό προπαγανδιστικό σύνθημα. Αλλά σαν άμεσο πολιτικό σύνθημα, η εργατική κυβέρνηση αποκτάει σημασία στις χώρες όπου η κατάσταση της αστικής κοινωνίας είναι ιδιαίτερα πολύ λίγο ασφαλής, και όπου ο συσχετισμός των δυνάμεων μεταξύ των εργατικών κομμάτων και της μπουρζουαζίας θέτει στην ημερήσια διάταξη τη λύση της εργατικής κυβέρνησης σαν πολιτική ανάγκη.

Σ’ αυτές τις χώρες το σύνθημα της «εργατικής κυβέρνησης» αποτελεί αναπόφευκτη συνέπεια όλης της τακτικής του ενιαίου μετώπου.

Τα κόμματα της 2ης Διεθνούς σ’ αυτές τις χώρες προσπαθούν να «σώσουν» την κατάσταση υποστηρίζοντας και πραγματοποιώντα ς τη συμμαχία των αστών με τους σοσιαλδημοκράτε ς. Οι πιο πρόσφατες προσπάθειες που έγιναν από ορισμένα κόμματα της 2ης Διεθνούς (π.χ. στη Γερμανία), που αρνήθηκαν την ανοιχτή συμμετοχή τους σε μια τέτοια κοινή κυβέρνηση, για να πραγματοποιήσου ν σύγχρονα το συνασπισμό τους με τους αστούς με μασκαρεμένη μορφή, είναι απλώς μια μανούβρα που αποβλέπει να καθησυχάσει τις μάζες οι οποίες διαμαρτύρονται εναντίον τέτοιων συνασπισμών, και μια ραφιναρισμένη εξαπάτηση των εργατικών μαζών. Στη φανερή ή μασκαρεμένη συμμαχία της αστικής τάξης με την σοσιαλδημοκρατί α, οι κομουνιστές αντιτάσσουν το ενιαίο μέτωπο όλων των εργατών και τον πολιτικό και οικονομικό συνασπισμό όλων των εργατικών κομμάτων εναντίον της μπουρζουαζίας για την οριστική ανατροπή της. Στον κοινό αγώνα όλων των εργατικών κομμάτων εναντίον της μπουρζουαζίας, όλος ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να περάσει στα χέρια της εργατικής κυβέρνησης και οι θέσεις της εργατικής κυβέρνησης να ενισχυθούν.
Παράθεση
 
 
0 #57 ριζος 15-11-2012 13:32
Τράβα διάδασε το δικό σου σχόλιο σου λοιπόν Dimitrios 13-11-2012 09:21

Θα ανακαλύψεις εκπλητός (ΟΥΑΟΥ) οτι μέσα και στο δικό ΣΟΥ σχόλιο εμπεριέχεται το σημειο εκείνο απο το 15ο Πρόγραμμα:

"Το ΚΚΕ επιδιώκει μια τέτοια κυβέρνηση, με τη δράση της και τη γενικότερη λαϊκή παρέμβαση, να συμβάλει στην έναρξη της επαναστατικής διαδικασίας".

Εκτός κι αν μεταφέρεις τυφλά ενα κείμενο χωρίς να τους έχεις ρίξει μια ματία πρώτα οπότε πράγματι δεν ξέρεις τι γράφεις.

Έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα οτι στην περίπτωση που εγώ αγγιξα ταβάνι τότε εσύ σίγουρα έχεις πίασει πάτω.

Οταν έγινες ΜΕΤΑ κομματικό Μέλος μπορεί να σου έδωσαν για ανάγνωση και τα ΄Απαντα του Στάλιν.Το ΠΡΙΝ μελετάμε όμως και την διαδικασία οχι το ΜΕΤΑ.

Άσε που έχεις τρελαθεί και στα αυτογκόλ γιατί η διαδικασία προβλέπει πρώτα καταστατικό και μετά Μέλος και οχι τούμπαλιν αλλα και αυτό είναι ένα δειγμα που φανερώνει οτι εσύ οχι μόνο δεν υπήρξες ποτέ μέλος του Κ.Κ.Ε αλλά ούτε καν απ' 'εξω δεν έχεις περάσει.
Παράθεση
 
 
-1 #56 Dimitirios 15-11-2012 09:45
Ρίζο, δηλαδή επιδιώκει μια κυβέρνηση να συμβάλει, αλλά όχι να σχηματιστεί. Περίεργη θέση, μάλλον μιλάει για κάποια σκιώδη κυβέρνηση ή εσύ μιλάς για κάποιο σκιώδες πρόγραμμα.

Καλή η προσπάθεια, δε χρειάζεται να εκτίθεσαι άλλο, άγγιξες ταβάνι : "Μέλος του Κ.Κ.Ε γίνεσαι όταν αποδέχεσαι το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.
Το κατστατικό σου δίνεται να βιαβάσεις και οχι το πρόγραμμα του Κ.Κ.Ε ρεεεεεεεεεε γιατί τα κυριότερα και τα πιο ουσιώδη σημεία εμπεριέχονται μέσα στο καταστατικό."

Όταν έγινα εγώ κομματικό μέλος πριν έξι χρόνια μου έδοσαν και τα δύο και έπρεπε να συμφωνήσω και στα δύο. Μόλις βοήθησες να απαντηθεί σε ένα βαθμό το πώς φτάσαμε εδώ.
Παράθεση
 
 
+1 #55 Υπάρχει καλύτερη ΕΚΤ 15-11-2012 03:12
(συνέχεια στην απάντηση στον σ/φο Δημήτρη και τέλος)

Από εκεί και πέρα,νομίζω ότι χρειάζεται κάτι απλό.
Να καταλάβουν την παρέκκλιση και να τη διορθώσουν τα μέλη,τα στελέχη,οι φίλοι του ΚΚΕ,αποκαθιστών τας το 15ο Συνέδριο.
Να σταματήσουν να βαφτίζουν ''εμπλουτισμό'' την παρέκκλιση.
Κατά τη γνώμη μου,όσο ξεστρατίζει απ'το 15ο Συνέδριο το ΚΚΕ,τόσο θα περιθωριοποιείτ αι και θα κινδυνεύει.
Και αυτό είναι κάτι που κανένας από όσους έφτυσαν αίμα να σηκώσουν το Κόμμα στην ανασυγκρότηση δεν το θέλει,διότι θα είναι σαν να πήγανε όλοι οι κόποι τους και όλες οι ελπίδες τους στο βρόντο.
Η υπόθεση είναι στα χέρια του Κόμματος,των μελών,των στελεχών,των φίλων του.
Κανένας από έξω δεν μπορεί να του λύσει τα ζητήματα.
Μόνο μια γνώμη μπορεί,όσο του επιτρέπεται,να την πει.
Παράθεση
 
 
0 #54 Υπάρχει καλύτερη ΕΚΤ 15-11-2012 03:04
Δημήτρη,σ'ευχαριστώ αλλά δεν έκανα καμιά προσπάθεια.
Μου ζητάς τη γνώμη μου για το τί φταίει και τί πρέπει να γίνει.
Θα σου την πω,όσο όμως μου επιτρέπεται,διό τι καταλαβαίνεις
ότι,επειδή στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ,κάποιοι θα πεταχτούν και θα πουν ''και τί με κόφτει''.
Ήδη,εξάλλου,νομ ίζω ότι το έχω παρακάνει.
Εγκαταλείφθηκε η πετυχημένη συνταγή της περιόδου της ανασυγκρότησης για τα μάτια μιας υποτιθέμενης ''πιο ταξικής''
αντίληψης.Αυτό έφταιξε κατά βάση.
Βοήθησε πάρα πολύ σε αυτή την παρέκκλιση,το γεγονός ότι σημαντικό κομμάτι του Κόμματος και της Νεολαίας,κομμάτ ι το οποίο σήκωσε στην πλάτη του την ανασυγκρότηση μετά τις ανατροπές,δεν βρίσκεται στο Κόμμα.
Τι πρέπει να γίνει γι'αυτή την παρέκκλιση;
Το πρώτο απ'όλα και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ είναι να μείνει το Κόμμα ενωμένο.Αυτά που ακούω για ηγετικές ομάδες που πρέπει να φύγουνε σούμπιτες και τα τοιαύτα,δεν είναι για Κομμουνιστικό Κόμμα.Είναι ρετσέτες για αστικά Κόμματα.
Στην κορυφή,στα μεσαία στελέχη,στη βάση,υπάρχουν ''καλοί'' και ''κακοί''.Το να λες ότι οι ''καλοί'' είναι στη βάση κι οι ''κακοί'' στην κορυφή είναι εύκολη και φτηνή προπαγάνδα,ειδι κά όταν μιλάς για ένα Κόμμα σαν το ΚΚΕ.
Σε κόμματα σαν το ΚΚΕ,καμιά φορά τη μεγαλύτερη ζημιά μπορεί να την κάνει μια καλά οργανωμένη χούφτα μεσαίων στελεχών και όχι τόσο κάποια στελέχη της κορυφής,και σημαντική ζημιά μπορεί επίσης να κάνει η σιωπή και η επίπλαστη συμφωνία της βάσης (από φόβο διαγραφής,από συνήθεια,από τεμπελιά να σκεφτεί και να ψάξει τα ζητήματα αυτόνομα,ή από μια κακώς εννοούμενη αντίληψη κομματικού πατριωτισμού).

(συνεχίζω)
Παράθεση
 
 
-3 #53 ριζος 14-11-2012 22:23
Αντε πάλι

"Το ΚΚΕ επιδιώκει μια τέτοια κυβέρνηση, με τη δράση της και τη γενικότερη λαϊκή παρέμβαση, να συμβάλει στην έναρξη της επαναστατικής διαδικασίας."

Μα λέει ξεκάθαρα λοιπόν το πρόγραμμα οτι το Κ.Κ.Ε επιδιώκει μια τέτοια κυβέρνηση να ΣΥΜΒΑΛΕΙ πρόσεχε να ΣΥΜΒΑΛΕΙ στην έναρξη της επανασττικής διαδικασίας με την δράση της.

Δεν σου λέει πουθενά ρε μάγκα οτι το Κ.Κ.Ε επδιώκει τον σχηματισμό Κυβέρνησης.
Να ΣΥΜΒΑΛΕΙ με την δράση της επιδιώκει οχι να σχηματίσει.

Και αυτό αφορά το σκέλος του ΑΜΑ λέμε τώρα ΑΜΑ προκύξει ΑΑΔ Κυβέρνηση γιατί το λέει ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΚΆ μέσα το πρόγραμμα:
"όταν η επαναστατική διαδικασία έχει ξεκινήσει, ΜΠΟΡΕΙ (κου-κου) να ΠΡΟΚΥΨΕΙ (κου-κου) κυβέρνηση, ως όργανο λαϊκής εξουσίας"

Επιπλέον ανεφέρει οτι η όποια επιδίωξη αφορά μόνο το Κ.Κ.Ε και οχι το ΑΑΔ Μέτωπο.
"Το ΚΚΕ (κου-κου) επιδιώκει μια τέτοια κυβέρνηση, με............"

,Κατάλαβες τώρα, το Κ.Κ.Ε και οχι το ΑΑΔ Μέτωπο.
Παράθεση
 
 
0 #52 ριζος 14-11-2012 21:43
Υπάρχει καλύτερη ΕΚΤ

Ας την προβοκάτσια κατά μέρος γιατί δεν μιλάς σε χαχόλους και αδαείς.
Μέλος του Κ.Κ.Ε γίνεσαι όταν αποδέχεσαι το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.
Το κατστατικό σου δίνεται να βιαβάσεις και οχι το πρόγραμμα του Κ.Κ.Ε ρεεεεεεεεεε γιατί τα κυριότερα και τα πιο ουσιώδη σημεία εμπεριέχονται μέσα στο καταστατικό.

Ακόμα είσαι δόκιμο Μέλος για 6 μήνες χρόνος που κρινεται απαραίτητος για να γνωρίσει την κομματική και στρατευμένη ζωή και τον τρόπο δράσης του Κ.Κ.Ε αλλα και για να μπορέσει και το ίδιο το Κόμμα να διαμορφώσει μια εικόνα για το νέο Μέλος και το αν μπορεί να το εντάξη στις γραμμές του.
Παράθεση
 
 
+1 #51 Dimitrios 14-11-2012 21:40
Αγαπητέ/ή Υπάρχει καλύτερη ΕΚΤ, εκτιμώ ειλικρινά την προσπάθειά σου και τον κόπο που αφιέρωσες για να δοθούν απαντήσεις σε κάποια πράγματα. Δε θα ήθελα να κάνω κατάχρηση, αλλά, όπως θα ξέρεις, υπάρχουν αρκετοί σαν και μένα, οι οποίοι ακολουθούσαν και ακολουθούν ακόμα συγχυσμένοι το ΚΚΕ, ακριβώς για αυτό το πρόγραμμα. Αλλά όχι για πολύ ακόμα και κυρίως, χωρίς την εμπειρία που απαιτείται για να ερμηνευτεί το πώς το κόμμα τους, ή το πρώην κόμμα τους, έφτασε εδώ και το τι πρέπει να κάνουν σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Αν θεωρείς ότι έχεις φτάσει σε κάποιο συμπέρασμα, θα ήταν πολύ χρήσιμο να το πεις. Για το πώς πήραν αυτή την τροπή τα πράγματα και το τι γίνεται τώρα.
Παράθεση
 
 
0 #50 Υπάρχει καλύτερη ΕΚΤ 14-11-2012 19:20
(συνέχεια και τέλος στην απάντηση στον Δημήτρη)

Λοιπόν,ας κάνουμε ένα λογαριασμό.
Εξάλλου,η ζωή τα δείχνει όλα.
Παρέλαβαν ένα Κόμμα ηγεμονικό στην Αριστερά που έβαζε πλώρη για το Μέτωπο.
Σήμερα,αλήθεια, που ακριβώς το έφτασαν το Κόμμα;
Το πήγαν πιο μπροστά;
Το έκαναν μήπως πιο ταξικό;
Πιο ικανό;
Μήπως πιο μάχιμο να αντιμετωπίσει τον εχθρό;
Με μεγαλύτερη λαϊκή επιρροή;
Με μεγαλύτερο κύρος στο λαό;
Ας αναρωτηθεί ο καθένας.
Μήπως πιο μαζικό;Γιατί,ξέ ρετε,ένα βασικό κριτήριο για ένα Κομμουνιστικό Κόμμα (σε αντίθεση με όσα ισχύουν για μια γκρούπα) είναι η μαζικότητα.Άμα χάνεις σε μαζικότητα και είσαι ΚΚΕ,ΚΝΕ,συνδικά το,φοιτητικός σύλλογος,μαθητι κή οργάνωση,τότε σίγουρα κάτι κάνεις στραβά και τα όργανά σου
οφείλουν να δώσουν λόγο.Να δώσουν λόγο τόσο εσωτερικά,
όσο και ανοιχτά στην εργατική τάξη στην οποία απευθύνονται.
Απόψεις περί ''αποφασισμένης,σ υνειδητής μειοψηφίας'',περί ''ποιότητας σε αντιδιαστολή με την ποσότητα'' και περί ''λαού που δεν είναι αρκετά συνειδητός για να μας καταλάβει'' δεν είναι αντιλήψεις Κομμουνιστικού Κόμματος.
Είναι αντιλήψεις παραθρησκευτική ς οργάνωσης.
Η ζωή στα δείχνει όλα.
Αν είσαι τυφλός και δεν τα βλέπεις,στα ξαναδείχνει με πιο έντονο και πιο κραυγαλέο τρόπο.
Και ξανά,και ξανά.Μέχρι να τα δεις.
Παράθεση
 
 
0 #49 Υπάρχει καλύτερη ΕΚΤ 14-11-2012 18:57
Καθόλου περίεργο δεν είναι βρε Δημήτρη.
Η ίδια κουβέντα ξανά και ξανά,τόσα χρόνια...
Αυτό που γράφεις εσύ είναι,ακόμα και τώρα,το Πρόγραμμα του ΚΚΕ (διότι τα επόμενα Συνέδρια δεν ήταν Προγραμματικά,
εξ'ου και οι ''εμπλουτισμοί'',δηλαδή οι αντικαταστατικέ ς ακυρώσεις με άλλο όνομα).
Ορισμένοι στο ΚΚΕ,ελάχιστοι τότε,περισσότερ οι ύστερα,
θέλανε από τότε και θέλουνε και τώρα να απαλείψουνε τις παραγράφους αυτές που ανέβασες,όπως και θέλανε απ'την αρχή να αλλοιώσουνε τον χαρακτήρα του ΑΑΔ Μετώπου.
Για να το πω χοντρά χοντρά,θέλανε απ'την επόμενη μέρα να ακυρώσουνε στην πράξη αυτές τις αποφάσεις (άρα και να παραβιάσουνε στην ψύχρα το καταστατικό του ΚΚΕ που γράφει ότι μέλος του ΚΚΕ γίνεται όποιος αποδέχεται τις Αποφάσεις του).
Τους φαίνονται έκφραση μιας κάποιας ''θεωρίας των σταδίων'' που έχουνε κακοχωνεμένη στο μυαλό τους.
Σημειωτέον ότι ακριβώς αυτού του είδους την δήθεν...κριτική στις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου για το ΑΑΔΜ,ξέρεις ποιοι την έκαναν το 1996 εναντίον του ηγεμονικού στην Αριστερά
ΚΚΕ,αποκλειστικ ά,με πάθος και εργολαβικά;Μόνο ν ορισμένες μικρές και άμαζες ομάδες της τότε εξωκοινοβουλευτ ικής Αριστεράς.
Το πώς κατέληξε αυτό το ''πράμα'' ως αντίληψη,να γίνει άξονας δράσης και νοοτροπία κοτζάμ Κομμουνιστικού Κόμματος,ας το σκεφτεί και ας το απαντήσει ο καθένας.

(συνεχίζω)
Παράθεση
 
 
+1 #48 Dimitirios 14-11-2012 14:49
Οι μορφές κλονισμού της αστικής εξουσίας πρέπει να εντοπίζονται με βάση τη συγκυρία και να επιδιώκονται ή όχι; Αυτό το απλό ρωτάω. Επίσης, σου είπα ότι το πρόγραμμα λέει ότι επιδιώκουμε κυβέρνηση μετώπου, ενώ αυτό που μου παρέθεσες βρίσκεται σε ένα άρθρο του Ριζοσπάστη. Δεν είναι σαφές ότι ή το ένα ισχύει ή το άλλο; Ή επιδιώκεις ή δε διεκδικείς; Το πρόγραμμα λέει επιδιώκουμε, ενώ ο Ριζοσπάστης όχι, περίεργο, δε σου φαίνεται;
Παράθεση
 
 
-1 #47 ριζος 14-11-2012 13:52
Dimitrios

Η μεταβατικές "στιγμές" είναι οι μορφές που παίρνουν σε κάθε ιστορική περίπτωση οι διαβαθμίσεις στον κλονισμό της αστικής εξουσίας στην διαδικασία κατά την οποία δεν έχει ακόμη ανατραπεί η αστική εξουσία αλλά έχει ξεκινήσει η αποδυνάμωσή της.

Αυτά δεν αφορόυν κάποιους σχεδισμούς ή μεταβατικούς στόχους που θέτει το ΑΑΔ Μετώπου για την κατάκτηση της λαικής εξουσίας και το πέραμα στον Σοσιαλισμό.Αυτό το πέρασμα θα το υλοποιήση μόνο η Δικτατορία του Προλεταριάτου και είναι μια διαδικασία οχι στιγμιαία η μικρής χρονικής διάρκειας όπως θεωρούν πολύ.

Η ταξική παλη συνεχίζει να διεξάγεται και μέσα στον Σοσιαλισμό κατα τν οικοδόμιση του, μεχρι την πλήρη απάλειψη των μικρο-αστικών στρωμάτων, την καταργηση των ανισοτήτων που δεν έχει κατακτηθεί ολοκληρωτικά και την οριστική εδραίωση της λαικής εργτικής εξουσίας που θα προετοιμάσει το έδαφος για την αταξική κοινωνία που είναι ο Κομμουνισμός.
Παράθεση
 
 
-1 #46 ριζος 14-11-2012 13:02
Ριζοσπάστης
Κυριακή 3 Ιούνη 2012

Κυβερνητική εναλλαγή ή λαϊκή εξουσία;

Τι προκύπτει απ' αυτή την εκτενή παρουσίαση του Προγράμματος του Κόμματος;

4.Το ζήτημα της κυβέρνησης των αντιιμπεριαλιστ ικών, αντιμονοπωλιακώ ν δημοκρατικών δυνάμεων μπαίνει ως ενδεχόμενο, ότι μπορεί και να προκύψει και όχι ως διεκδίκηση του ΑΑΔ Μετώπου, πολύ περισσότερο του ΚΚΕ. Αλλωστε, αν το Πρόγραμμα του ΚΚΕ το τοποθετούσε όπως το βάζουν οι «όψιμοι υπερασπιστές του Προγράμματος», πολέμιοι του ΚΚΕ, είναι σαν το ΚΚΕ να αποδεχόταν ότι ανάμεσα στον καπιταλισμό και το σοσιαλισμό υπάρχει ενδιάμεσο κοινωνικοοικονο μικό σύστημα, αλλά τέτοιο δεν υπάρχει. Είναι σαν να έπρεπε στη στρατηγική του ΚΚΕ, να υπάρχει ενδιάμεσο στάδιο και στόχος, η κυβέρνηση του ΑΑΔ Μετώπου, ανάμεσα στην εξουσία του κεφαλαίου και στην εργατική λαϊκή εξουσία.

Στο 18ο Συνέδριο, ντοκουμέντα σελ 77-78 σημειώνονται τα εξής: «Αυτό που έχει συνηθίσει ένα μεγάλο μέρος του λαού είναι η αντίληψη ότι η συμμαχία είναι ζήτημα μόνο κομμάτων, που αναζητούν κάποια κοινά σημεία σύγκλισης με στόχο την κυβερνητική εναλλαγή. Πρόκειται για την ισχύ των κοινοβουλευτικώ ν αυταπατών. Χρειάζεται πολλή δουλειά, για να κατανοηθεί ότι η πολιτική συμμαχιών κατακτιέται, δεν τη βρίσκεις έτοιμη αλλά υλοποιείται μέσα από ανακατατάξεις που φέρνει ή ταξική πάλη.""""Αλλά ο σκοπός του Μετώπου δεν είναι η κυβερνητική εναλλαγή, αλλά η αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας""""""""""".

Και αυτή η αλλαγή θα είναι υπόθεση του εργαζόμενου λαού, ενός μεγάλου μέρους του, με επικεφαλής το εργατικό κίνημα, που δεν είναι βέβαια μόνο το συνδικαλιστικό ή το ΠΑΜΕ, εδώ περιλαμβάνεται και το ίδιο το Κόμμα ως πρωτοπορία της εργατικής τάξης. Δε θα είναι απλά έργο μιας κοινοβουλευτική ς διαδικασίας.
Παράθεση
 
 
+1 #45 Dimitirios 14-11-2012 11:13
"... ότι μπορεί και να προκύψει και όχι ως ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ πρόσεχε ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ (το έπιασες τώρα) του ΑΑΔ Μετώπου, πολύ περισσότερο του ΚΚΕ."

Αυτό μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ πού το λέει; Σου είπα, το πρόγραμμα λέει ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ. Το κομμάτι που επικαλείσαι λέει ότι δεν είναι διεκδίκηση, αλλά δεν είναι πουθενά μες στο πρόγραμμα. Είναι μήπως σε κάποιο καινούριο που μαγειρεύεται; Οι μεταβατικές στιγμές που λες, δεν επιδιώκονται ούτε αυτές; Απλά είναι για να ερευνώνται από τον ιστορικό του μέλλοντος; Αν γίνουν στόχος, δηλαδή, θεωρείται ότι υποκύπτουμε στη θεωρία των σταδίων;
Παράθεση
 
 
-2 #44 ριζος 14-11-2012 00:57
Υπάρχει καλύτερη ΕΚΤ

To Μέτωπο τότε το 96 δεν είχε συγκροτηθεί ακόμα παρα το 99 με το Π.Α.ΜΕ.Το Π.Α.ΜΕ είναι σήμερα είναι το Μέτωπο στο οποίο αναφέρεται.
Παράθεση
 
 
-1 #43 ριζος 14-11-2012 00:32
Dimitrios

Επίσης αναφέρει οτι για τη συγκρότηση του ΑΑΔΜ δεν αρκεί η κοινή δράση, που βασίζεται σε κοινές ή παραπλήσιες αντιλήψεις για μεγάλα και επίκαιρα προβλήματα, η γραμμή άμυνας στην επίθεση που δέχεται ολομέτωπα ο λαός μας. Απαιτείται να υπάρχει και ένα επίπεδο συμφωνίας στη γενική γραμμή κατεύθυνσης για τη λύση των προβλημάτων, που θα εκφράζεται στο προγραμματικό πλαίσιο για τη λαϊκή οικονομία και τη λαϊκή εξουσία». Δηλαδή το ΑΑΔ Μέτωπο διεκδικεί την εξουσία.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ημερολόγιο

************************

---000_diethnessinedriorproject

************************

---000_ekdilosineasmirnioktovri16

************************

------00000patelis

***********************

---000_LORDON

*******************

---000_Stathis_Antifasistika

*******************

---000_pirogapagkpolem

*******************

---000_giannistoliosvivlioneo

**********************


(Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα)

********************

---000logo_gia_ISKRA

Στρατής Γατελούζος

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε,. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

ΣΤΟ BLUE SKY ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ - 20/1/2016

*****************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ART CHANNEL & ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΡΤΗΡΙΑ» ΤΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΣ ΣΑΒΒΟΡΓΙΝΑΚΗ – 6/9/2016

*******************************************

Ο ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ", ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ "VMEDIA"

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ MeNeL@o (25/5/2016)

*******************************************

Ο ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΥ

"KONTRA 24(KONTRA CHANNEL) 22/06/2016

ΓΙΑ BREXITΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΛΑ.Ε

********************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ VORTAL.TV ΚΑΙ ΣΤΟΝ Κ. ΚΟΥΡΟ ΣΤΙΣ 28/6/2016

*****************

Ο ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗ «ΓΙΑΦΚΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟ (ALPHA 9,89 FM, 04/07/16)

*****************


---000logo_gia_ISKRA

******************

---000_Travlos-Tzanetatos_vivlio

************

---000_eg_Althusser____cover

************

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

 ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

---------------------------------------------------------000000000000000000000000alogo

************************************************************

10841463_874492109250962_1737608452_n

E-mail ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

iskranews@gmail.com

************************

ΟΛΟΙ/ΕΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10  

ΣΤΙΣ 3ΜΜ  

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ  

ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ  

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ  

ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ  

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ  

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

*******************************************

ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΟΠΙΠΕΡΑΤΑ" ΤΗΣ Iskra

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


*******************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟ

(KONTRA CHANNEL 11/10/2016)

         

*******************************************

ΧΟΥΝΤΗΣ ΣΕ MOSCOVICI

“ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ”  

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ν.ΧΟΥΝΤΗ, ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

   

*******************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ. ΤΗΣ ΛΑ.Ε.  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ 

         

******************************************

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΑ.Ε.

ΠΟΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ 'Η ΑΠΕΜΠΟΛΙΣΗ

ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NOVUS – ΤΕΤΑΡΤΗ 5/10

(1ο ΜΕΡΟΣ)

(2ο ΜΕΡΟΣ)

(3ο ΜΕΡΟΣ)

******************************************

Παλαιότερα videos

********************

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΧΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ 

Cretetv - 8/6/16

********************

Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ:''ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΚΛΑΒΙΑ!''

**********************

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ 14, ΣΤΟΑ ΦΕΞΗ, 8ος ΟΡΟΦΟΣ 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 210-3800067, FAX: 210-3800015

 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ:
e-mail organotiko.laikienotita@gmail.com 

ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ :
e-mail grafeiotypou@laiki-enotita.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΓΝΑΤΙΑΣ 75, 4ος ΟΡΟΦΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - FAX: 2310-271321

********************************************************

 ΦΑΚΕΛΟΣ: ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ 

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)

------------------------------------------------------00000000000000000aaaaaaaaaeikona


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)


******************************************************************************************

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΑΝΤΖΗ (εφημερίδα "ΠΡΙΝ" - 28/10/12)

"ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ"


*****************************************************************************

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΥΣ:
9 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟ
(22/9/2014)

(Κλικ στην εικόνα)

*****************************************************************************

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΤΙΚΑ
"Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

*****************************************************************************************************

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ - ΟΙ ΖΕΥΓΑΔΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΣΠΟΡΑ ΜΕΝΕΙ

***********************************************************************************************


Συνέντευξη του Γ. Τόλιου στο ρ/σ “Παραπολιτικά” και το Ν. Ευαγγελάτο για το χρέος, την ευρωζώνη και την εναλλακτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (25/9/14)