ISKRA

Δευτέρα31 Αύγ 2015
Text size
  • Μεγένθυση μεγέθους font
  • Κανονικό μέγεθος font
  • Σμύκρινση μεγέθους font
Home ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!

ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!

E-mail Εκτύπωση PDF
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΜΙΝΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΙΚΑ! ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 64% ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ.

Περαιτέρω περικοπή των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης κατά τουλάχιστον 3% του ΑΕΠ (6,3 δισ. ευρώ) έως το 2014 απαιτείται από το μνημόνιo. Η υστέρηση εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων λόγω της καλπάζουσας ανεργίας και της μερικής και εκ περιτροπής εργασίας που τείνει γίνει καθεστώς, θα αποτελέσουν το επιχείρημα για νέο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 

Το έλλειμμα που συνεχίζουν να έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία, παρά τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, συνεχίζει να μεγαλώνει με βάση τα στοιχεία του πρώτου διμήνου του χρόνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν απορροφήσει το 27% της συνολικής ετήσιας επιχορήγησής του.

Το ΙΚΑ εμφανίζεται να έχει απορροφήσει πάνω από το 64% της ετήσιας επιχορήγησης, ο ΟΓΑ το 25%, ενώ ΟΑΕΕ και τα ΤΑΠ ΟΤΕ  απορρόφησαν πάνω από 35% της ετήσιας επιχορήγησής τους.

ΥΣΤΕΡΗΣΗ 6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟ 2012 - ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ

Το δεύτερο κλιμάκιο της τρόικας, που βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θα προβεί και σε μια ανασκόπηση των δημοσιονομικών του τριμήνου.

Η ύφεση και η αυξανόμενη ανεργία αναμένεται να οδηγήσουν σε υστέρηση εσόδων για τα Ταμεία, ύψους περίπου 6 δισ. ευρώ για το 2012.

Με το θέμα αυτό αλλά και το σύνολο των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης θα ασχοληθούν τα δύο από τα τρία τεχνικά κλιμάκια εμπειρογνωμόνων που βρίσκονται από χθες στην Αθήνα, με στόχο να χαραχθούν οι βασικές γραμμές των μέτρων για τη διετία 2013 - 2014, αλλά και να υπάρξει και μια ανασκόπηση των δημοσιονομικών εξελίξεων για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου. Ειδικότερα, το ένα από τα κλιμάκια, το οποίο απαρτίζεται από στελέχη της τρόικας, βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με στόχο την επισκόπηση εσόδων δαπανών για την Γενική και την Κεντρική Κυβέρνηση.

Το δεύτερο κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων απαρτίζεται από στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, με στόχο την εξέταση της προόδου της έκθεσης αξιολόγησης για τις περικοπές δαπανών τη διετία 2013 - 2014. Στο πρώτο της κομμάτι, η έκθεση αυτή, η οποία θα εκπονηθεί σε συνεργασία με το ΚΕΠΕ και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας, θα αναλύει ποιες από τις σημερινές δαπάνες δεν επιτυγχάνουν το στόχο τους και θα πρέπει να επανεξεταστούν.

Η πορεία που θα έχει η αξιολόγηση αυτή των δαπανών είναι προδιαγεγραμμένη από την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ αυτή που αφορά το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Στο κομμάτι της έκθεσης που αναφέρεται στο ασφαλιστικό, αφού αφήνει να εννοηθεί ότι μετά τις επικουρικές συντάξεις σειρά στις περικοπές παίρνουν και τα εφάπαξ, τονίζει ότι ακόμη και μετά τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις συνεχίζει να υφίσταται πρόβλημα στο ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι, λόγω της ύφεσης και της εισφοροδιαφυγής, οι δαπάνες ασφάλισης θα αυξηθούν μέχρι και το 2015 κατά 0,6% του ΑΕΠ, περισσότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Σημειώνεται ότι "κάποιες νέες περικοπές θα μπορούσαν να γίνουν με στόχο τις υψηλές συντάξεις, οι οποίες είχαν έως τώρα τις μικρότερες περικοπές..."

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 15.000 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Σύμφωνα με το ΔΝΤ πρέπει να εξοικονομηθούν 1-3% του ΑΕΠ, από τη διοικητική μεταρρύθμιση. Ο όρος της διοικητικής μεταρρύθμισης περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ξένο οργανισμό, την απόλυση περίπου 15.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο χρόνο, την κατάργηση ή συγχώνευση περίπου 100 ανενεργών δημοσίων οργανισμών, αλλά και τη δραστική μείωση των διευθύνσεων και γενικών διευθύνσεων στα ελληνικά υπουργεία.

Το τρίτο τμήμα της αξιολόγησης των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης θα πρέπει να αποφασίσει το συνολικό επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών επιδομάτων, με στόχο της εξοικονόμηση περίπου 2,1 δισ. ευρώ (1% του ΑΕΠ) έως το 2014.

ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗΣ 1ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΜΗΝΟΥ

Το δεύτερο κλιμάκιο της τρόικας, που βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θα προβεί και σε μια ανασκόπηση των δημοσιονομικών εξελίξεων για τους πρώτους τρεις μήνες του χρόνου.

Στο πεδίο αυτό, στόχος θα είναι η κάλυψη της υστέρησης ύψους 1 δισ. ευρώ που παρουσιάζουν το πρώτο δίμηνο του χρόνου. Οι ελεγκτές θα ρίξουν τα βάρη στα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων, τα οποία υπολειτουργούν καθώς έχει απαξιωθεί η δημόσια υγεία και υποχρηματοδοτείται,  καθώς και στους ΟΤΑ που ήδη δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους με τις περικοπές του  «Καλλικράτη».

Μετά την εξέταση αυτή, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως αύριο, θα ξεκινήσει η συζήτηση των μέτρων ύψους 3,2 δισ. ευρώ που έχουν ήδη μπει σε νομοσχέδια για φέτος. Τα μέτρα αυτά θα μπουν σε εφαρμογή άμεσα. Επίσης, στην αλληλογραφία που υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα, ζητήθηκε να υπάρχει έτοιμο το σχέδιο για τις φετινές αποχωρήσεις του Δημοσίου.

ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Το τρίτο κλιμάκιο της τρόικας θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την πρόοδο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου (το οποίο δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από τον Ιούνιο), από το οποίο θα πάρουν μαζί τους μόνο τις γενικές κατευθύνσεις και το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησής του.

Παράλληλα, θα εξετάσουν την πορεία είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και την αναμόρφωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού με βάση τις επιταγές του νέου μνημονίου. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να ενημερωθούν για τον υπερκομματικό γενικό γραμματέα Φορολογίας, ο οποίος θα πρέπει να τοποθετηθεί έως το τέλος της εβδομάδας, αλλά και τη στελέχωση του κλιμακίου ελέγχου για τους πολίτες υψηλού εισοδήματος, αλλά και τους ελέγχους και την πορεία είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΙΚΑ - ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

Το θεσμό της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών για τους εργοδότες, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, χαιρέτισε, με δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης. Η μείωση αυτή θα είναι στο 5% επί των καταβλητέων εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ και θα την δικαιούνται όλοι οι εργοδότες - ακόμα και αυτοί που απολύουν ή κόβουν μισθούς - με μοναδική προϋπόθεση την εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών στο ΙΚΑ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο διάταξη, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του OAEE να ζητήσουν την υπαγωγή τους σε μία ή και δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες από αυτήν στην οποία υπάγονται. «Ύστερα από συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειες, ένα πάγιο αίτημα των εμπόρων τα τελευταία χρόνια οδεύει προς υλοποίηση», σημείωσε. Ωστόσο, πρόσθεσε πως το δικαίωμα αυτό θα έπρεπε να παρέχεται σε όλους και όχι μόνο εφόσον δεν υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και καταβάλλονται οι δόσεις κανονικά και με συνέπεια. Με την παραπάνω ρύθμιση η μέγιστη ελάφρυνση για έναν αυτοαπασχολούμενο μπορεί να φτάσει 50 ευρώ το μήνα. Δυστυχώς, αυτή η διάταξη, παρά την ικανοποίηση που εξέφρασε ο κ. Κορκίδης, δεν θα λύσει κανένα από τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι όπως είναι η καταβαράθρωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και η πολύπλευρη επίθεση που δέχονται από τις μονοπωλιακές αλυσίδες και τις πολυεθνικές, ενώ ενδεχομένως, να δημιουργήσει και περισσότερα προβλήματα στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών από την μειώση των εισφορών.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012, 12:00

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ημερολόγιο

--------------------------------------------------------0000000000000000aaaaigglessis

*****************

nazismos-ee-enopoihhs

Τηλέφωνο για πληροφορίες & παραγγελίες: 6942962965

Τιμή: 5 ευρώ

 

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

 ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

---------------------------------------------------------000000000000000000000000alogo

*************

ΔΗΚΚΙ - Συνάντηση Δημοκρατικών- Πατριωτικών δυνάμεων και αγωνιστών

Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, 7:30 μ.μ.
Ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΫ, Πλατεία Καραϊσκάκη [Μετρό ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ] (τηλ. 210 5241611)
 

Όλοι εμείς - αγωνιστές και συλλογικότητες - του αντιμνημονιακού, δημοκρατικού πατριωτικού χώρου, που συναντηθήκαμε στο κίνημα των Πλατειών από το 2011 και μετά, που αγωνιστήκαμε ενωτικά τα τελευταία χρόνια για την ανάκτηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, που επιμένουμε να αρνούμαστε την υλοποίηση των τριών μνημονίων, είναι η ώρα να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας σε ένα ελάχιστο κοινό πρόγραμμα , αξιόπιστο και ανατρεπτικό. Για τον σκοπό αυτόν και εν όψει των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και το νέο τοπίο μετά την δημιουργία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, καλούμαστε όλοι να διαβουλευθούμε για τις επόμενες πρωτοβουλίες μας ώστε να εκφρασθεί ισότιμα και δημοκρατικά η θέληση του 62% του Ελληνικού Λαού, που ψήφισε ΟΧΙ στις 5 Ιουλίου.
Δεν υπάρχουν περιθώρια να λείψει κανείς από μας !
10841463_874492109250962_1737608452_n

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ - ΙΔΡΥΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

KANTE KΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ 

(ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ)

********************

Η ΝΕΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ Iskra "ΚΟΚΚΙΝΟΠΙΠΕΡΑΤΑ"

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ*****************************************

Συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην εκπομπή ''Ακραιως'' στο ΣΚΑΪ και στον Τάκη Χατζή 

   

***********************************

O Παναγιώτης Λαφαζάνης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

             

***************

                             

 Δηλώσεις Π. Λαφαζάνη στο καταυλισμό των μεταναστών κατά της διάρκεια της περιοδείας του στην Μυτιλήνη (29/8).

******************

 ΦΑΚΕΛΟΣ: ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ 


(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)

------------------------------------------------------00000000000000000aaaaaaaaaeikona

**************

Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας "Λαϊκή Ενότητα" Παναγιώτη Λαφαζάνη

 

Βουλή 21-08-2015


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)


******************************************************************************************

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΑΝΤΖΗ (εφημερίδα "ΠΡΙΝ" - 28/10/12)

"ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ"


*****************************************************************************

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΥΣ:
9 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟ
(22/9/2014)

(Κλικ στην εικόνα)

*****************************************************************************

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΤΙΚΑ
"Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

*****************************************************************************************************

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ - ΟΙ ΖΕΥΓΑΔΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΣΠΟΡΑ ΜΕΝΕΙ

***********************************************************************************************


Συνέντευξη του Γ. Τόλιου στο ρ/σ “Παραπολιτικά” και το Ν. Ευαγγελάτο για το χρέος, την ευρωζώνη και την εναλλακτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (25/9/14)