ISKRA

Πέμπτη27 Οκτ 2016
Text size
  • Μεγένθυση μεγέθους font
  • Κανονικό μέγεθος font
  • Σμύκρινση μεγέθους font
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ!

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ!

E-mail Εκτύπωση PDF

ΔΙΑΜΕΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ!

ΑΔΗΛΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΜΜΑΤΙΑ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Σε κατάληψη και αποκλεισμό της εισόδου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων προχώρησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοί του , αντιδρώντας στο "τροϊκανό" κυβερνητικό σχέδιο διαμελισμού του Ταμείου. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις και μέσα στην ημέρα θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, με σκοπό να προγραμματίσουν τα επόμενα βήματα του αγώνα τους.  Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το διαχωρισμό των υφιστάμενων δραστηριοτήτων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ανοίγοντας έτσι τον «ασκό του Αιόλου» για το διαμελισμό του σε πρώτη φάση και το ξεπούλημά του στη συνέχεια. alt

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το ΤΠκΔ θα συνεχίσει να παρέχει τη δημόσια υπηρεσία της παρακαταθήκης (δεν μπορούσε να κάνει βέβαια και αλλιώς διότι θα παραβίαζε το Σύνταγμα), ενώ παράλληλα σχεδιάζεται η δημιουργία θυγατρικoύ πιστωτικού φορέα (!), στον οποίο θα ενσωματωθούν οι σημερινές δραστηριότητες που αφορούν σε τραπεζικές εργασίες. Δηλαδή, επιχειρείται ο διαμελισμός των κερδοφόρων δραστηριοτήτων του Ταμείου (δάνεια, καταθέσεις), με απώτερο σκοπό να εκχωρηθούν στις εμπορικές Τράπεζες.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, για τον «αποτελεσματικότερο» σχεδιασμό της «αναδιάρθρωσης» των υπηρεσιών του ΤΠκΔ θα πραγματοποιηθεί ειδική μελέτη.

Η κίνηση αυτή του Υπουργείου είχε προαναγγελθεί βέβαια εδώ και μήνες, μέσω πληθώρας δημοσιευμάτων. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, προωθεί σχέδιο για τη «διάσωση» της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ), λαφυραγωγώντας τα περιουσιακά στοχεία του Τ.Π. & Δανείων, καθώς θα το υποχρεώσει, πιθανότατα, να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ, προκειμένου η τελευταία να «ανταποκριθεί» στα  stress test και στο πρόγραμμα «αναδιάρθρωσής» της.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το σχέδιο για την Αγροτική Τράπεζα προβλέπει, όπως προαναφέραμε, την είσοδο αρχικά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠκΔ) στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΤΕ και σε δεύτερο χρόνο τη συγχώνευσή τους. Οι εξελίξεις αυτές θα συνοδεύονται από σκληρούς όρους που θέτει η τρόικα για την δήθεν «εξυγίανση» της Αγροτικής Τράπεζας. , οι οποίοι θα καταστήσουν άδηλο το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων τόσο της Αγροτικής όσο και του Τ.Π& Δανείων.

Ακόμα πρέπει να τονιστεί ότι τα χαμηλότοκα στεγαστικά προγράμματα, που παρέχει σήμερα το ΤΠκΔ στους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς και η, με ευνοϊκούς όρους, δανειοδότηση Δήμων και Δημοτικών Επιχειρήσεων. θα «διαμελιστούν» μαζί με το Ταμείο.

Η «αναδιάρθρωση» λοιπόν του χρηματοπιστωτικού τομέα στη χώρα μας ξεκινά από το 100% δημόσιο Ταμείο Παρακαταθηκών, το οποίο κυριολεκτικά διαλύεται, προκειμένου η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στο σχεδιασμό της για μια χώρα με διαρκώς συρρικνούμενο κράτος, όπου το μόνο που θα ισχύει θα είναι ο νόμος της καπιταλιστικής ζούγκλας: «προσφορά ή ζήτηση», δηλαδή δικτατορία των αγορών σε βάρος του λαού!

 

 

 

Ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με το θέμα, κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης:

                                                                                                   ΕΡΩΤΗΣΗ

                                                                          Προς τον κύριο Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Στην «προκρούστεια» κλίνη της τρόϊκα το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, προωθεί σχέδιο για τη «διάσωση» της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ), λαφυραγωγώντας τα περιουσιακά στοχεία του Τ.Π. & Δανείων, καθώς το υποχρεώνει να συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ, προκειμένου η τελευταία να «ανταποκριθεί» στα stress test και στο πρόγραμμα «αναδιάρθρωσής» της. Ταυτόχρονα, με πρόσχημα δήθεν καταγγελίες, ιδιωτικών τραπεζών, για άσκηση «αθέμιτου» ανταγωνισμού, προωθείται ο διαμελισμός των κερδοφόρων δραστηριοτήτων του Ταμείου (δάνεια, καταθέσεις), με σκοπό να εκχωρηθούν στις ιδιωτικές εμπορικές Τράπεζες. Αυτό άλλωστε εκφράστηκε και επίσημα από τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομικών -στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που έδωσε με θέμα τα αποτελέσματα της δεύτερης «αξιολόγησης» από την τρόϊκα -, ο οποίος δήλωσε ότι «προχωράμε στο λειτουργικό διαχωρισμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων» και ότι θα «διαχωριστεί λειτουργικά σε δυο διαφορετικές οντότητες».
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο για την Αγροτική Τράπεζα προβλέπει, όπως προαναφέραμε, την είσοδο αρχικά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠκΔ) στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΤΕ και σε δεύτερο χρόνο τη συγχώνευσή τους. Οι εξελίξεις αυτές θα συνοδεύονται από σκληρούς όρους που θέτει η τρόικα για την δήθεν «εξυγίανση» της Αγροτικής Τράπεζας. , οι οποίοι θα καταστήσουν άδηλο το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων τόσο της Αγροτικής όσο και του Τ.Π& Δανείων.
Επειδή Το Τ.Π. και Δανείων είναι υγιής, βιώσιμος και κερδοφόρος Οργανισμός με σημαντική κοινωνική δράση που προάγει το (δημόσιο) κοινωνικό συμφέρον, μέσω της χαμηλότοκης δανειοδότησης των Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά και των Δήμων και Δημοτικών Επιχειρήσεων.
Επειδή το ΤΠκΔ αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για το ελληνικό δημόσιο, στο οποίο αποδίδει το σύνολο των κερδών του.
Επειδή η δημόσια παρακαταθήκη αποτελεί λειτουργία κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα.

                                                           Ερωτάται ο κύριος υπουργός

1) Ποιος είναι ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου σχετικά με το ΤΠκΔ; Αληθεύουν τα προαναφερθέντα δημοσιεύματα σχετικά με την είσοδο του ΤΠκΔ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΤΕ και την σχεδιαζόμενη συγχώνευσή τους; Αν ναι, γιατί η κυβέρνηση προωθεί την , επί της ουσίας, διάλυση του Τ.Π. & Δανείων, μέσω των απαράδεκτων αυτών σχεδιασμών, που έτσι και αλλιώς, δεν συνιστούν διάσωση της Αγροτικής Τράπεζας;
2) Πως διασφαλίζονται, σε περίπτωση εισόδου του ΤΠκΔ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΤΕ, τα οικονομικά μεγέθη του ΤΠκΔ. και η βιωσιμότητά του, καθώς και η συνέχιση του οικονομικού και κοινωνικού του ρόλου; Πως διασφαλίζεται, σε περίπτωση συγχώνευσης των δύο οργανισμών, το καθεστώς των υπαλλήλων του ΤΠκΔ, ως μονίμων δημοσίων υπαλλήλων αλλά και το ισχύον επίπεδο των συνολικών τους αποδοχών;
3) Τι θα συμβεί - σε περίπτωση πάντα που ισχύουν τα ως άνω δημοσιεύματα - με την παρακαταθήκη; Αντιλαμβάνεται το οικονομικό επιτελείο ότι η ανάληψη της διαχείρισής της από ιδιωτικές τράπεζες, είναι όχι απλώς πρωτοφανής, αλλά και νομικά απαράδεκτη, αφού συνιστά συνταγματική εκτροπή;
4) Πρόκειται να καταργηθεί το στεγαστικό πρόγραμμα για τους δημοσίους υπαλλήλους; Αν όχι, από ποιον φορέα θα ασκείται και με ποιους όρους;
5) Τέλος, γιατί η κυβέρνηση, σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης επιλέγει την αποδυνάμωση αντί την ενίσχυση των δημόσιων μοχλών παρέμβασης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα; Αποτελεί η, επί της ουσίας, διάλυση του ΤΠκΔ παράγοντα σταθεροποίησης ή αποσταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας;

                                                                       Ο ερωτών βουλευτής

                                                                   Λαφαζάνης Παναγιώτης


 

Σχόλια  

 
0 #1 Πένη Καμμένη 18-06-2014 15:36
Ο βουλευτής κ Λαφαζάνης έκανε ερώτημα στη βουλή για τους εργαζόμενους στο ΤΠΔ, κ καλά έκανε οι οποίοι να ναι 50, 100, άντε 150...για μας που είχαμε την "ατυχία" να εμπιστευτούμε το ταμείο αυτό για στεγαστικά δάνεια κ οι μόνες ρυθμίσεις που μας πρότειναν είναι ελαφρύνσεις λίγων ευρών με επιμήκυνση πολλών ετών (!) ή το άλλο, επιμήκυνση μόνο για μέρος του δανείου (!!)...θα ενδιαφερθεί ΚΑΝΕΙΣ??Το γεγονός ότι υπογράψαμε για λόγους τότε καθαρά πρακτικούς να μας τραβούν αυτόματα απο το μισθό μας τη μηνιαία δόση, μας αναγκάζει τώρα να εξυπηρετούμε κανονικά τα δάνεια αλλά οι ζωές μας να ναι στο κόκκινο!Ποιος βουλευτής θα νοιαστεί για μας τις λίγες χιλιάδες των δανειοληπτών??????
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ημερολόγιο

************************

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι εκδόσεις «Ταξιδευτής» και το «ΜΑΧΩΜΕ» (Μαρξιστικός Χώρος Μελέτης και Έρευνας), σας προσκαλούν την Δευτέρα 31η Οκτώβρη ’16, στις 7.00’ μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (πρώην Νομαρχειακό), στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Τόλιου με θέμα:

«Η Μετάβαση στο Εθνικό Νόμισμα, αφετηρία εξόδου από την κρίση»

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, εκπαιδευτικός - συγγραφέας

Δημήτρης Πέττας, αντιπρόεδρος διοίκησης Περιφερειακού Τμήματος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ιονίων Νήσων

Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ οικονομικών, συγγραφέας του βιβλίου

Συντονίστρια εκδήλωσης, Αγγελική Γάσπαρη, νομικός- συμβολαιογράφος

Θα ακολουθήσει συζήτηση

************************

---000_diethnessinedriorproject

************************

---000_ekdilosineasmirnioktovri16

************************

------00000patelis

***********************

---000_LORDON

*******************

---000_Stathis_Antifasistika

*******************

---000_pirogapagkpolem

*******************

---000_giannistoliosvivlioneo

**********************


(Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα)

********************

---000logo_gia_ISKRA

Στρατής Γατελούζος

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε,. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

ΣΤΟ BLUE SKY ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ - 20/1/2016

*****************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ART CHANNEL & ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΡΤΗΡΙΑ» ΤΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΣ ΣΑΒΒΟΡΓΙΝΑΚΗ – 6/9/2016

*******************************************

Ο ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ", ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ "VMEDIA"

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ MeNeL@o (25/5/2016)

*******************************************

Ο ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΥ

"KONTRA 24(KONTRA CHANNEL) 22/06/2016

ΓΙΑ BREXITΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΛΑ.Ε

********************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ VORTAL.TV ΚΑΙ ΣΤΟΝ Κ. ΚΟΥΡΟ ΣΤΙΣ 28/6/2016

*****************

Ο ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗ «ΓΙΑΦΚΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟ (ALPHA 9,89 FM, 04/07/16)

*****************


---000logo_gia_ISKRA

******************

---000_Travlos-Tzanetatos_vivlio

************

---000_eg_Althusser____cover

************

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

 ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

---------------------------------------------------------000000000000000000000000alogo

************************************************************

10841463_874492109250962_1737608452_n

E-mail ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

iskranews@gmail.com

************************

----000028hokt

*******************************************

ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΟΠΙΠΕΡΑΤΑ" ΤΗΣ Iskra

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


*******************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟ

(KONTRA CHANNEL 11/10/2016)

         

*******************************************

ΧΟΥΝΤΗΣ ΣΕ MOSCOVICI

“ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ”  

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ν.ΧΟΥΝΤΗ, ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

   

*******************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ. ΤΗΣ ΛΑ.Ε.  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ 

         

******************************************

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΑ.Ε.

ΠΟΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ 'Η ΑΠΕΜΠΟΛΙΣΗ

ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NOVUS – ΤΕΤΑΡΤΗ 5/10

(1ο ΜΕΡΟΣ)

(2ο ΜΕΡΟΣ)

(3ο ΜΕΡΟΣ)

******************************************

Παλαιότερα videos

********************

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΧΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ 

Cretetv - 8/6/16

********************

Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ:''ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΚΛΑΒΙΑ!''

**********************

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ 14, ΣΤΟΑ ΦΕΞΗ, 8ος ΟΡΟΦΟΣ 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 210-3800067, FAX: 210-3800015

 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ:
e-mail organotiko.laikienotita@gmail.com 

ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ :
e-mail grafeiotypou@laiki-enotita.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΓΝΑΤΙΑΣ 75, 4ος ΟΡΟΦΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - FAX: 2310-271321

********************************************************

 ΦΑΚΕΛΟΣ: ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ 

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)

------------------------------------------------------00000000000000000aaaaaaaaaeikona


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)


******************************************************************************************

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΑΝΤΖΗ (εφημερίδα "ΠΡΙΝ" - 28/10/12)

"ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ"


*****************************************************************************

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΥΣ:
9 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟ
(22/9/2014)

(Κλικ στην εικόνα)

*****************************************************************************

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΤΙΚΑ
"Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

*****************************************************************************************************

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ - ΟΙ ΖΕΥΓΑΔΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΣΠΟΡΑ ΜΕΝΕΙ

***********************************************************************************************


Συνέντευξη του Γ. Τόλιου στο ρ/σ “Παραπολιτικά” και το Ν. Ευαγγελάτο για το χρέος, την ευρωζώνη και την εναλλακτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (25/9/14)