ISKRA

Τετάρτη26 Οκτ 2016
Text size
  • Μεγένθυση μεγέθους font
  • Κανονικό μέγεθος font
  • Σμύκρινση μεγέθους font
Home ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΦΩΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΚΕΚΑΥΜΕΝΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΦΩΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΚΕΚΑΥΜΕΝΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ*
Υπάρχει μια διάχυτη αίσθηση ότι η «ελληνική τραγωδία» εισέρχεται πια στην τελευταία φάση της. Αίσθηση, που εμπεδώνεται μέρα με την ημέρα σε όλο και περισσότερους, κυρίως γιατί ενώ η τρέχουσα επικαιρότητα των τεκταινομένων στην ευρωζώνη είναι ζέουσα, περιέργως δεν ακούγονται παρά ελάχιστα για την ελληνική υπόθεση. Καθιστώντας σφοδρή πλέον την πιθανότητα να προωθηθεί άμεσα το διαβόητο σενάριο «Ιφιγένεια», μιας και οι ευρωπαϊκές ελίτ γνωρίζουν με ποιους έχουν να κάνουν στην Αθήνα. Είναι άλλωστε το ίδιο πολιτικό-επιχειρηματικό-μιντιακό προσωπικό, που επί τρία χρόνια τώρα έπραξε και συνεχίζει να πράττει, με το παραπάνω, όσα του υπαγορεύτηκαν, ώστε οι ζώνες που χρειάζονται τα συμφέροντα εκείνα που επικαθορίζουν τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς να έχουν καταστεί πλέον αρκούντως υγειονομικές.

Την ίδια στιγμή: οι αποφάσεις της τελευταίας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, που λίγο έλειψαν να χαρακτηριστούν ως ιστορικός συμβιβασμός Βορρά-Νότου, τίθενται υπό αίρεση αν δεν έχουν καταψυχθεί οριστικά. Το αποθεματικό οπλοστάσιο των μηχανισμών στήριξης μοιάζει πιο πολύ με νεροπίστολο μπροστά στην επαπειλούμενη ισπανο-ιταλική πυρκαγιά. Ενώ ο πόλεμος «χρησμών» μεταξύ των ιθυνόντων διαφόρων θεσμικών οργάνων (ΕΚΤ, Bundesbank κ.ά.) αντί να αποτρέπει μάλλον αναζωπυρώνει τις καθημερινές κερδοσκοπικές επιθέσεις των πάντα ευερέθιστων χρηματαγορών. Ταυτόχρονα, τα πενιχρά αποτελέσματα των προσπαθειών αναθέρμανσης της αμερικάνικης οικονομίας και η επιβράδυνση της μεγέθυνσης της παραγωγής της παγκόσμιας ατμομηχανής, των αναδυόμενων δηλαδή οικονομιών, συνιστούν τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ. Που αντανακλώνται στις πολιτικές και όχι μόνο πιέσεις για πάσει θυσία σταθεροποίηση της ευρωζωνικής κρίσης, η οποία θεωρείται ως ο εν δυνάμει παγκόσμιος πυροκροτητής. Αναζητείται, λοιπόν, σημείο ισορροπίας, τουλάχιστον μέχρι το Νοέμβρη, που θα διεξαχθούν οι κρίσιμες προεδρικές εκλογές στις Η.Π.Α. Στόχος μάλλον πενιχρός αν και όχι εύκολα επιτεύξιμος. Καθώς προσκρούει, σύμφωνα με εμβριθείς αναλυτές διαφόρων αποχρώσεων, στον πεισματάρικο προτεσταντισμό της γερμανικής δεξιάς και των συνοδοιπόρων της. Μέρκελ, Σόιμπλε, Ρέσλερ και σία πολιτεύονται μπροστά στο εγχώριο κοινό τους με το συριζίτικο σύνθημα «καμιά θυσία για το ευρώ». Καιρός ήταν, γιατί ο Σύριζα το υιοθέτησε για να το εγκαταλείψει στη συνέχεια.
Η τελευταία, πάντως, μετεκλογική πολιτική απόφαση της Π.Σ.Ε. του Σύριζα, διαπιστώνοντας το «εξαιρετικά δυσοίωνο μέλλον των ευρωπαϊκών λαών» που προοιωνίζονται «οι προτάσεις για περαιτέρω ενοποίηση των ευρωπαϊκών οικονομιών στη βάση του πιο ακραία ταξικού νεοφιλελεύθερου παραδείγματος» και εκτιμώντας την καθοριστική επίδραση που άσκησαν στο εκλογικό αποτέλεσμα οι έξωθεν – κυρίως ευρωπαϊκές - παρεμβάσεις και η τρομοκρατική εγχώρια προπαγάνδα για το ευρώ, ποιώντας, προφανώς, την ανάγκη φιλοτιμία, επισημαίνει επιτέλους την ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση για την πορεία της Ευρώπης. Στη σχετική συζήτηση, που εγκαινιάστηκε ήδη από τις στήλες της Αυγής – και όχι μόνο – σημαντικοί εκπρόσωποι διαφορικών εντός του Σύριζα ρευμάτων σκέψης (Λαφαζάνης, Μηλιός, Σαπουνάς, Μπουζάνης κ.ά.), όπως επίσης και ο Βεργόπουλος, η Κατσέλη αλλά και ο Χριστοδουλάκης (ήμαρτον!!!) έχουν μέχρι τώρα συμμετάσχει με αρκετά ενδιαφέρουσες συμβολές, χρωματισμένες υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων.
Δομική χαρακτηρίζει την κρίση στην ευρωζώνη ο Π. Λαφαζάνης, που δεν αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες. Και φυσικά έχει δίκιο. Άλλωστε οι απόψεις που καταθέτει, σταθερά και με ακούραστη δουλειά μυρμηγκιού – σε πείσμα όλων αυτών που δεν κουράζονταν να τον χαρακτηρίζουν «άνθρωπο των σπηλαίων», «παλαιοκομματικό» κλπ. – εδώ και πάνω από μια δεκαετία, έχουν δικαιωθεί πανηγυρικά από την πραγματικότητα – που βέβαια κάθε άλλο παρά έχει σχέση, η «πραγματική πραγματικότητα», με τις γνωστές καταναγκαστικού τύπου ευρωπαϊστικές αυταπάτες. Όμως ο σκοπός αυτού του σημειώματος δεν είναι το εγκώμιο του Π. Λαφαζάνη – που ελάχιστα το έχει ανάγκη - αλλά το εγκώμιο (εκ του αρχαιοελληνικού κώμος) προς το ευρώ, όπως θα φανεί στη συνέχεια.
Αντίθετα, ο Γ. Μηλιός δεν βλέπει το δομικά ευρωζωνικό χαρακτήρα της κρίσης (μάλλον το γεγονός ότι το επίκεντρο της παγκόσμιας κρίσης εντοπίζεται σε όλες τις περιφερειακές χώρες της ΖτΕ είναι μια τερατώδης ιστορική σύμπτωση). Αναγνωρίζει μάλιστα μόνο πλευρές της κρίσης (κρίση δημόσιου χρέους και χρηματοπιστωτικής φερεγγυότητας) στη ΖτΕ και μάλιστα εύκολα διαχειρίσιμες (με την υιοθέτηση, φυσικά, των προτάσεων του Κ.Ε.Α.). Που όμως οι ευρωπαϊκές ελίτ επίτηδες διατηρούν σε οριακό σημείο, για να προωθήσουν το πραγματικό πολιτικό επίδικο: την αντιδραστική ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης και τη συνέχιση της λιτότητας. Σε επίρρωση των απόψεων αυτών και το πρόσφατο άρθρο στον Γκάρντιαν του γνωστού αναλυτή Μαρκ Γουάισμπροτ.
Ο Γ. Σαπουνάς επισημαίνει – και σωστά - δύο κομβικά ζητήματα: α) το Κ.Ε.Α. και το πλαίσιο της πολιτικής του κινούνται στην ουρά της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και β) ο Σύριζα – και μάλιστα στην πιο ριζοσπαστική εκδοχή του - μπορεί και πρέπει να είναι πλέον το σημείο αναφοράς των ευρωπαϊκών κινημάτων και της ευρωπαϊκής αριστεράς. Παραπέρα, όμως, τηρώντας τη γραμμή των ίσων αποστάσεων απέναντι στο ευρωκομουνιστικό όσο και στο «ορθόδοξο» ρεύμα, πραγματοποιεί μια τουλάχιστον απλουστευτική παραποίηση, θεωρώντας ότι οι απόψεις εντός της αριστεράς που προτείνουν την έξοδο από τη ΖτΕ και το ευρώ καθίστανται ουρά εκείνης της αντιθετικής τάσης του κεφαλαίου και της αστικής εργαλειοθήκης που προωθεί την «εθνική αναδίπλωση». Καταλήγοντας έτσι ότι μόνη πραγματικά ριζοσπαστική γραμμή είναι το «καμία θυσία για το ευρώ, καμιά αυταπάτη για τη δραχμή». Όπως προαναφέρθηκε, όμως, το καμιά θυσία για το ευρώ έχει νόημα για το Γερμανό εργάτη – και ευλόγως περιλαμβάνεται στην εσωτερική πολιτική ατζέντα των κυρίαρχων εκεί πολιτικών δυνάμεων. Όχι φυσικά για τον Έλληνα, γιατί δύσκολα μπορεί κάποιος να διανοηθεί κάποια πιθανή ή και απίθανη θυσία – ακριβώς μάλιστα στο όνομα του ευρώ - στην οποία η εργατική τάξη και η ελληνική κοινωνία γενικότερα δεν έχει ακόμη υποβληθεί. Το ίδιο, σε διαφορετική βεβαίως ακόμη κλίμακα, ισχύει για τον Πορτογάλο, τον Ισπανό, τον Ιρλανδό, τον Κύπριο, τον Ιταλό εργάτη και πάει λέγοντας.
Ας περάσουμε όμως στο κυρίως θέμα, που όπως προελέχθη είναι το εγκώμιο προς το ευρώ. Υποστηρίζω δηλαδή, προκαταβολικά, σε αντίθεση με τους επικριτές του, ότι το «σύστημα του ευρώ» δεν εδράζεται ούτε σε παραλογισμούς ούτε σε αποσπασματικές θεωρήσεις των οικονομικών νομοτελειών. Η αρχιτεκτονική του, αντίθετα, χαρακτηρίζεται από σημαντική εσωτερική συνοχή και υπηρετεί άτεγκτα και στόχο και όραμα, που συνίσταται στην πειθάρχηση των εθνικών οικονομιών στις «δυνάμεις της αγοράς». Το Σύστημα του Ευρώ οικοδομήθηκε έτσι ώστε να απαλλάξει από εξωαγοραίες «στρεβλώσεις» και κοινωνικούς περιορισμούς την περαιτέρω ανάπτυξη του κεφαλαιοκρατικού συστήματος στη «βέλτιστη οικονομική περιοχή» της ΖτΕ. Η πλήρης επίτευξη του στόχου-οράματος θα επισυμβεί με την ολοκλήρωση, όταν και όποτε λάβει «σάρκα και οστά», του εποικοδομήματος-σταδίου της «Πλήρους Οικονομικής Ένωσης». Η διαβόητη «εσωτερική υποτίμηση» δεν είναι τίποτε άλλο παρά η επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η ένταξη στο σύστημα του ευρώ σημαίνει αυτονόητα την οριστική και αμετάκλητη κατάργηση του οιουδήποτε ενεργού ρόλου της εθνικής οικονομικής πολιτικής. Οι εθνικές αρχές αναγκάζονται, είτε το επιθυμούν είτε όχι, να ανταποκρίνονται, με τον ίδιο πάντοτε τρόπο και με τα ίδια πάντοτε ελάχιστα και μονόπλευρα μέσα-εργαλεία (περικοπές μισθών και δημοσίων δαπανών) στη συγκυρία, παρά να τη διευθετούν ή, έστω, να την επηρεάζουν. Δεν πρόκειται, επομένως, για στατιστική αστοχία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος αλλά απλούστατα για το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της εγγενούς δυναμικής του.
Υπό το πρίσμα αυτό, η προτεινόμενη από τους αυστηρούς προτεστάντες γερμανούς ιθύνοντες «ακραία, νεοφιλελεύθερη, αντιδραστική, ομοσπονδοποίηση», ως δήθεν αντάλλαγμα για την αμοιβαιοποίηση των χρεών και άλλα φαιδρά, δεν είναι τίποτε άλλο από τη μοναδική συμβατή με το σύστημα του ευρώ προώθηση του αναγκαίου εποικοδομήματος-σταδίου της «Πλήρους Οικονομικής Ένωσης». Τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση και τέρψη των ονειρώξεων των διακατεχομένων ακόμη από φεντεραλιστικές αυταπάτες σοσιαλδημοκρατών, ευρωκομουνιστών και έκπαλαι ευρωκομουνιστών άρτι μεταλλαχθέντων σε ανανήψαντες σοσιαλδημοκράτες.
Επειδή λοιπόν επείγει εκ μέρους του Σύριζα, έχοντος την κύρια ευθύνη και αποτελούντος τον κορμό της αριστεράς, η συσπείρωση του λαϊκού κινήματος γύρω από ένα άμεσο, μεταβατικό πρόγραμμα σωτηρίας του λαού, της κοινωνίας και της χώρας, άλλο τόσο επείγει η όσο το δυνατό συντομότερη απαλλαγή από αγκυλώσεις και ευρωπαϊκούς καταναγκασμούς και η υιοθέτηση της γραμμής «Ελλάδα-αδύναμος κρίκος του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού», ώστε εδώ να σπάσει η αλυσίδα-βρόγχος του συστήματος του ευρώ, γραμμή που υπηρετεί σήμερα τις καλύτερες διεθνιστικές παραδόσεις του κινήματος. Είναι η γραμμή που στις επερχόμενες μάχες στις αρχές του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ενός ρωμαλέου μετωπικού εργατικού κινήματος, που θα ανατρέψει κυβέρνηση και μνημόνια και θα οδηγήσει νικηφόρα μέχρι το τέλος του δρόμου.

 

*Πρώην μέλος του Συντονιστικού του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

 

Σχόλια  

 
+1 #1 Α. ΔΕΝΙΟΖΟΣ 08-08-2012 19:07
Το να συμμετέχουν στη συζήτηση που έχει ανοίξει στην ΑΥΓΗ για το μέλλον της ευρωζώνης και αναλυτές εκτός της αρστεράς που όμως εναντιώνονται στις ακολουθούμενες μνημονιακές πολιτικές δεν είναι κακό.Πλουτίζεται και διευκρινίζεται η γκάμα των απόψεων .Εξάλλου και μέσα στην αριστερά υπάρχει διάσταση απόψεων ακομα και ώς προς τα αίτια της κρίσης που διανύουμε αλλά και ολων των κρίσεων που προηγήθηκαν της σημερινής.Επομένως και η διαφορά των απόψεων ως προς το ευρώ στούς κόλπους της αριστεράς δεν αποτελεί κριτήριο της πλέον "επαναστατικής" πρότασης.Σήμερα τα δεδομένα οδηγούν στην επόμενη φάση της πολιτικής αντιπαράθεσης. Σε αυτή που έχει διατυπωθεί και προεκλογικά απο την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: το ευρώ δεν είναι φετιχ.Eδώ πρέπει να γίνει δουλειά που δυστυχώς δεν έχει γίνει.Τα υπόλοιπα τα θεωρώ φληναφήματα.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ημερολόγιο

************************

---000_diethnessinedriorproject

************************

---000_ekdilosineasmirnioktovri16

************************

------00000patelis

***********************

---000_LORDON

*******************

---000_Stathis_Antifasistika

*******************

---000_pirogapagkpolem

*******************

---000_giannistoliosvivlioneo

**********************


(Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα)

********************

---000logo_gia_ISKRA

Στρατής Γατελούζος

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε,. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

ΣΤΟ BLUE SKY ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ - 20/1/2016

*****************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ART CHANNEL & ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΡΤΗΡΙΑ» ΤΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΣ ΣΑΒΒΟΡΓΙΝΑΚΗ – 6/9/2016

*******************************************

Ο ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ", ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ "VMEDIA"

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ MeNeL@o (25/5/2016)

*******************************************

Ο ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΥ

"KONTRA 24(KONTRA CHANNEL) 22/06/2016

ΓΙΑ BREXITΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΛΑ.Ε

********************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ VORTAL.TV ΚΑΙ ΣΤΟΝ Κ. ΚΟΥΡΟ ΣΤΙΣ 28/6/2016

*****************

Ο ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗ «ΓΙΑΦΚΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟ (ALPHA 9,89 FM, 04/07/16)

*****************


---000logo_gia_ISKRA

******************

---000_Travlos-Tzanetatos_vivlio

************

---000_eg_Althusser____cover

************

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

 ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

---------------------------------------------------------000000000000000000000000alogo

************************************************************

10841463_874492109250962_1737608452_n

E-mail ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

iskranews@gmail.com

************************

ΟΛΟΙ/ΕΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10  

ΣΤΙΣ 3ΜΜ  

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ  

ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ  

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ  

ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ  

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ  

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

*******************************************

ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΟΠΙΠΕΡΑΤΑ" ΤΗΣ Iskra

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


*******************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟ

(KONTRA CHANNEL 11/10/2016)

         

*******************************************

ΧΟΥΝΤΗΣ ΣΕ MOSCOVICI

“ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ”  

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ν.ΧΟΥΝΤΗ, ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

   

*******************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ. ΤΗΣ ΛΑ.Ε.  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ 

         

******************************************

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΑ.Ε.

ΠΟΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ 'Η ΑΠΕΜΠΟΛΙΣΗ

ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NOVUS – ΤΕΤΑΡΤΗ 5/10

(1ο ΜΕΡΟΣ)

(2ο ΜΕΡΟΣ)

(3ο ΜΕΡΟΣ)

******************************************

Παλαιότερα videos

********************

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΧΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ 

Cretetv - 8/6/16

********************

Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ:''ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΚΛΑΒΙΑ!''

**********************

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ 14, ΣΤΟΑ ΦΕΞΗ, 8ος ΟΡΟΦΟΣ 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 210-3800067, FAX: 210-3800015

 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ:
e-mail organotiko.laikienotita@gmail.com 

ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ :
e-mail grafeiotypou@laiki-enotita.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΓΝΑΤΙΑΣ 75, 4ος ΟΡΟΦΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - FAX: 2310-271321

********************************************************

 ΦΑΚΕΛΟΣ: ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ 

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)

------------------------------------------------------00000000000000000aaaaaaaaaeikona


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)


******************************************************************************************

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΑΝΤΖΗ (εφημερίδα "ΠΡΙΝ" - 28/10/12)

"ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ"


*****************************************************************************

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΥΣ:
9 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟ
(22/9/2014)

(Κλικ στην εικόνα)

*****************************************************************************

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΤΙΚΑ
"Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

*****************************************************************************************************

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ - ΟΙ ΖΕΥΓΑΔΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΣΠΟΡΑ ΜΕΝΕΙ

***********************************************************************************************


Συνέντευξη του Γ. Τόλιου στο ρ/σ “Παραπολιτικά” και το Ν. Ευαγγελάτο για το χρέος, την ευρωζώνη και την εναλλακτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (25/9/14)