ISKRA

Δευτέρα27 Απρ 2015
Text size
  • Μεγένθυση μεγέθους font
  • Κανονικό μέγεθος font
  • Σμύκρινση μεγέθους font
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟ "ΑΡΘΡΟ ΕΝΑ" ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ!

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟ "ΑΡΘΡΟ ΕΝΑ" ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ!

E-mail Εκτύπωση PDF

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!

 Θύελλα αντιδράσεων πρέπει να προκαλέσει η  -κατάφωρα αντισυνταγματική - διαδικασία ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, την οποία έχει επιλέξει η, μοιραία για τον τόπο, κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Εκτός δηλαδή από το ίδιο το περιεχόμενο του προγράμματος – το οποίο σε περίπτωση που εφαρμοστεί θα σπρώξει στην άβυσσο την ελληνική κοινωνία και οικονομία – ακόμα και το νομικό «περιτύλιγμά» του «βιάζει» τον υπέρτατο νόμο του κράτους, καθώς και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.

 

Συγκεκριμένα, το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με βασικές διατάξεις του Συντάγματος αλλά και με τον Κανονισμό της Βουλής. Επομένως, η ψήφισή του συνιστά αντισυνταγματική και παράνομη πράξη.  Αναλυτικότερα, σύμφωνα με συνταγματολόγους – όπως ο καθηγητής και πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος – τα σημεία αιχμής είναι τα ακόλουθα:

 

Καταρχήν το «Άρθρο Μόνο» του προγράμματος ζητά από τη Βουλή των Ελλήνων να «εγκρίνει»  πίνακες προβλέψεων οικονομικής εξέλιξης, δίχως κανένα, φυσικά, εχέγγυο πραγματοποίησής τους. Δηλαδή, βρισκόμαστε μπροστά στο φαινόμενο ψήφισης σχεδίου νόμου δίχως την παραμικρή κανονιστική ρύθμιση!  Μάλιστα, το εν λόγω «σχέδιο νόμου» καλεί τους Βουλευτές να «ποντάρουν» σ’ ένα οικονομικό και δημοσιονομικό «στοίχημα» της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. Ένα «στοίχημα» βέβαια «στημένο», «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των συμφερόντων των πιστωτών-τοκογλύφων της χώρας.

Όσο για την αιτιολογική έκθεση, αυτή συνιστά μια πρωτοφανή «έκθεση ιδεών» η οποία προκαλεί, κυριολεκτικώς, το κοινό πολιτικό και κοινοβουλευτικό αίσθημα λόγω της αοριστίας και των ανακριβειών της.

Κορύφωση όμως της παραβίασης του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής συνιστά η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου, η οποία σε δέκα (!) μόλις γραμμές αποφαίνεται για το νόμο εκείνο που θα καθορίσει το μέλλον του τόπου:


«1. Με τις διατάξεις του ανωτέρω σχεδίου νόμου κυρώνεται το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής ετών 2012-2015, στο οποίο αναφέρονται μεσοπρόθεσμοι στόχοι και δημοσιονομικές εξελίξεις, καθώς και μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δαπανών για τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι στόχοι αποτυπώνονται αναλυτικά στους παρατιθέμενους πίνακες.

2. Από τη κύρωση του εν λόγω Πλαισίου, δεν προκαλούνται άμεσα οικονομικά αποτελέσματα, καθόσον τα μέσα για την επίτευξη των στόχων έχουν εξειδικευθεί ή θα εξειδικευθούν με διατάξεις ουσιαστικών νόμων, επί των οποίων προσδιορίστηκαν ή θα προσδιορισθούν τα επιμέρους οικονομικά αποτελέσματα»(!).
Αυτά, τα εξόχως σοκαριστικά, αναφέρει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους!
Επιπλέον, για να «περάσει» το μεσοπρόθεσμο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει τις, περί ψήφισης του Προϋπολογισμού, διατάξεις του άρθρου 79 του Συντάγματος. Ό
μως,  δεν είναι νοητό να εφαρμοσθούν οι διατάξεις του άρθρου 79, διότι -κατά τη ρητή διατύπωση του Συντάγματος- οι διατάξεις αυτές είναι απολύτως ειδικές, αφορούν αποκλειστικώς και μόνο τον Προϋπολογισμό και δεν εφαρμόζονται σε οποιαδήποτε άλλη νομοθετική διαδικασία. Συγκεκριμένα, το άρθρο 79 του Συντάγματος προβλέπει ότι η Βουλή κατά την τακτική ετήσια σύνοδό της ψηφίζει τον προϋπολογισμό των εσόδων και εξόδων του Κράτους μόνο για το επόμενο έτος.

Τέλος, για να μην κριθεί αντισυνταγματική η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την Βουλή χρειάζεται, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Συντάγματος πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών. Βέβαια, παρόμοια πλειοψηφία χρειαζόταν και για την ψήφιση του αρχικού μνημονίου αλλά η κυβέρνηση έγραψε και τότε στα «παλαιότερα των υποδημάτων της» το Σύνταγμα.

Απέναντι όμως σε αυτό το πραξικόπημα του μεσοπρόθεσμου, που διαλύει και ισοπεδώνει τη χώρα, εξευτελίζοντας ταυτόχρονα το ίδιο το Σύνταγμα, δεν υπάρχει άλλη λύση από την αντίσταση του ελληνικού λαού. Αντίσταση μέχρι την προοδευτική ανατροπή!

 




 

Σχόλια  

 
0 #2 Α.ΔΕΝΙΟΖΟΣ 14-06-2011 16:36
Νά μη περάσει. Ολοι στούς δρόμους.
Παράθεση
 
 
0 #1 markos 14-06-2011 12:45
Σωστά. Η Δημοκρατία και τα συμφέροντα του λαού ταυτίζονται.
Χρειαζόμαστε ένα πλατύ αντιμνημονιακό μέτωπο που να χωράνε οι πάντες.
Οποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

-------------------------------00000000aaatopos

****************************

kabania-afisa


10841463_874492109250962_1737608452_n

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΕ ΗΧΟ ΠΛΑΓΙΟ

 basileiou-grammofwno

ΓΡΑΦΕΙ Ο "ΑΤΑΞΙΚΟΣ"

**********************

Παν. Λαφαζάνης: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

Τοποθέτηση του Π. Λαφαζάνη στη Βουλή κατά τη συζήτηση της ΠΝΠ «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα Ελλάδας»

**********************

Π. Λαφαζάνης: "Θα υπερασπίσουμε τη λαϊκή κυριαρχία και το δημόσιο συμφέρον"

"Θέλουμε τη χώρα πλουραλιστικό και αναβαθμισμένο διεθνή ενεργειακό κόμβο"

Συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης του Ανδ. Λοβέρδου προς τον υπουργό Π.Α.Π.ΕΝ (24/4/15)


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)


******************************************************************************************

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΑΝΤΖΗ (εφημερίδα "ΠΡΙΝ" - 28/10/12)

"ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ"


*****************************************************************************

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΤΙΚΑ
"Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

*****************************************************************************************************

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ - ΟΙ ΖΕΥΓΑΔΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΣΠΟΡΑ ΜΕΝΕΙ

***********************************************************************************************


Συνέντευξη του Γ. Τόλιου στο ρ/σ “Παραπολιτικά” και το Ν. Ευαγγελάτο για το χρέος, την ευρωζώνη και την εναλλακτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (25/9/14)