ISKRA

Δευτέρα24 Οκτ 2016
Text size
  • Μεγένθυση μεγέθους font
  • Κανονικό μέγεθος font
  • Σμύκρινση μεγέθους font
Home ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ «58» ΚΑΙ Η ΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ «ΠΟΥΡΝΑΡΙ»

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ «58» ΚΑΙ Η ΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ «ΠΟΥΡΝΑΡΙ»

E-mail Εκτύπωση PDF

( Σάββ.14/12/13 - 14:37)

Του ΚΩΣΤΑ ΗΣΥΧΟΥ*

«Το πουρνάρι ή πρίνος Δρυς η κοκκοφόρος ( Quercus coccifera ) είναι ένα είδος αείφυλλης σκληρόφυλλης δρυός με ευρεία εξάπλωση γύρω από τη Μεσόγειο…»

«Η ελιά ή ελαιόδενδρο ή λιόδεντρο (επιστ. Ελαία, Olea) είναι γένος καρποφόρων δέντρων της οικογένειας των Ελαιοειδών (Oleaceae), το οποίο συναντάται πολύ συχνά και στην Ελλάδα. Η ελιά υπήρξε το σύμβολο της θεάς Αθηνάς, θεάς της σοφίας ».

Τα παραπάνω αποτελούν πιστή αντιγραφή ερμηνείας αξιόπιστων λεξικών.

Στο πεδίο των πολιτικών ιδεών και των πολιτικών προγραμμάτων, η μεταφορά της πολιτικής «ελιάς» ως σχέδιο οικοδόμησης μιας «κέντρο-αριστερής πολιτικής συμμαχίας» στην ιταλική κοινωνική πολιτική πραγματικότητα κατέληξε σε ένα πολιτικό Βατερλό, όπως όλοι γνωρίζουμε, με αρνητικότατες συνέπειες για τους εργαζόμενους και τα λαικά στρώματα της Ιταλίας. Με μία ιταλική αριστερά που ακόμη και σήμερα πληρώνει   το βαρύ τίμημα των επιλογών της.

Η απόλυτη μηχανιστική μεταφορά στην ελληνική πραγματικότητα αυτού του σχεδίου προκειμένου να διασωθεί το ναυάγιο που υπέστη η νεοφιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας , που έτσι και αλλιώς έχει ήδη δώσει απτά δείγματα γραφής, προδιαγράφεται ως μια απέλπιδα και εκ των προτέρων αποτυχημένη προσπάθεια.Μια ιστορική γραφή νεοφιλελεύθερων δογμάτων, πολιτισμικού ξεπεσμού, περιθωριοποίησης της συλλογικής συνείδησης και ιστορικής μνήμης του λαού μας, την πιο βάρβαρη ταξική αδικία σε πλατιά κοινωνικά στρώματα, ανάμεσα σε αλλά πολλά. Επομένως η μνημονιακή θύελλα δεν έπεσε από τον ουρανό. Τα «λίπασμα» είχε πέσει εδώ και δεκαετίες, σαν μια μεθοδική μικροχειρουργική επέμβαση με απόλυτη επιστημονική ακρίβεια.

Οι ολιγάρχες των μίντια, σε συμμαχία με τους τραπεζίτες, έχουν σήμερα πάρει στους ώμους τους την επικοινωνιακή στρατηγική αυτού του εγχειρήματος για να δώσουν σάρκα και οστά σε ένα πολιτικό πτώμα.

Ο διακεκριμένος αριστερός βραζιλιάνος πλαστικός χειρούργος Ζόρζ Πιταγκί , ανέφερε « ότι στις εκατοντάδες πετυχημένες επεμβάσεις του δεν κατάφερε ποτέ να «εξαφανίσει γερασμένες και σκουριασμένες ιδέες και σκέψεις». Έτσι και σήμερα επιχειρείται μια απίστευτη εκστρατεία «λοβοτομής» στην συνείδηση του ελληνικού λαού, όπου πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί και πολιτικές «προσωπικότητες», οι λεγόμενοι 58, βγαίνουν από την αφάνεια, την σκόπιμη και πρόσκαιρη εξαφάνιση τους.

Νομίζουν ότι είναι σαν κάποια ποπ ανάλαφρα τραγούδια, που κάποτε βρέθηκαν στα «τοπ τσάρτς» αλλά σήμερα κανείς δεν τα θυμάται. Ευτυχώς ο Ελληνικός λαός έχει μνήμη, εμπειρίες και λαϊκή σοφία, ενώ ταυτόχρονα σήμερα υφίσταται μια πρωτοφανή κοινωνική γενοκτονία, όπου οι υπαίτιοι έχουν ονοματεπώνυμο, πολιτική ταυτότητα και ιδεολογικές διαδρομές εντός και εκτός της χώρας, στελέχη του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και άλλων πολιτικών και χρηματοπιστωτικών κέντρων, που ο ρόλος τους υπήρξε καθοριστικός για την σημερινή ανθρωπιστική τραγωδία.

Ευτυχώς τα πουρνάρια δεν μεταλλάσσονται σε αιωνόβιες ελιές. Οι αιωνόβιες ελιές, ακόμη και σε χέρσα γη, αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου. Η κίνηση των 58 αποτελεί αναπαλαίωση των πιο φθαρμένων πολιτικών και προσώπων, που δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να μεταλλαχτούν.

Οι «ψευδο-σοσιαλιστές» με την «προσφορά» τους στην πολιτική ιστορία της χώρας μας, δεν έχουν καμία ομοιότητα με το αιωνόβιο μεσογειακό δέντρο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους μεγάλους πολιτισμούς της Μεσογείου.

Η δικιά μας ελιά δεν επιδέχεται μηχανιστικές μεταφορές και ιστορικές αλλοιώσεις από άλλες πολιτικές και κοινωνικές πραγματικότητες. Πάνω της έχει ένα κόκκινο αστέρι. Συμπορεύεται με τους εργάτες της γης και του εργοστασίου του χθές, με τους ταπεινούς και απόκληρους του σήμερα, τη νεολαία και τη διανόηση, την επαναστατική σκέψη μιας αριστεράς ποτισμένης με θυσίες και αίμα, ριζωμένης στη γή μας.

Η σημερινή Ε.Ε. μετατρέπεται σε ένα αντιδραστικό ολοκλήρωμα με σκληρές μονεταριστικές και νεο-αποικιακές πολιτικές, ιμπεριαλιστικές γεωπολιτικές βλέψεις, με μια περιφέρεια βυθισμένη στην ακραία φτώχεια και υποταγμένη στην γερμανική οικονομική κυριαρχία.

Η ριζοσπαστική αριστερά σε τακτικό και στρατηγικό επίπεδο, με ιστορική διαύγεια και προγραμματική αυτοπεποίθηση οφείλει να διακρίνει τι μεταρρυθμίζεται και τι ανατρέπεται, τι γκρεμίζεται και τι αποκαθίσταται. Εν τέλει να μην περιμένει τον ιστορικό αυτοματισμό στην Ευρώπη με αόρατες καλένδες, αλλά να αδράξει την ευκαιρία της ιστορικής στιγμής για μια αποτελεσματική ρήξη, με προοδευτικά και σοσιαλιστικά χαρακτηριστικά, για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που θα ακολουθήσουν.

Σε μια τέτοια ιστορική μετάβαση, η ελληνική και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία επέλεξαν στρατόπεδο. Η δικιά μας αριστερά, έχει ιστορικές ευθύνες, που αποτελούν βαρόμετρο για την ιστορική της συνέχεια, την επιτυχή πολιτική, πολιτιστική και πολιτική της εξόρμηση ή την μεταβολή της σε «εξάρτημα στιγμιαίας εκτόνωσης» της δομικής καπιταλιστικής κρίσης. Στην δικιά μας περίπτωση τα γηρατειά της αριστεράς δεν έχουν ανάγκη από πολιτική χειρουργική πλαστική. Αντίθετα, στο πέρας του χρόνου ομορφαίνει όλο και περισσότερο, συνδυάζει τη συσσωρευμένη πολιτική εμπειρία, τη σοφία αλλά και τα λάθη και τις μεγάλες ανατροπές .

Όλοι έχουμε ευθύνη σε αυτό το ιστορικό εγχείρημα ώστε η αριστερά, στο σύνολο της, να μην διαψεύσει τους πόθους του λαού μας αλλά και των άλλων λαών, που αναμένουν από εμάς την ιστορική σπίθα για έναν άλλο κόσμο, επιβεβλημένο και εφικτό.

* Ο Κώστας Ήσυχος είναι μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για την εξωτερική και αμυντική πολιτική.

Σάββατο14 Δεκεμβρίου 2013

 

Σχόλια  

 
+1 #2 ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ί 15-12-2013 19:12
Προς Ενεργο Πολίτη:
Το θέμαδεν ειναι αν η Αριστερά θα λέει ότι είναι Αριστερά. Αλλά το τί λεέι ως Αριστερά. Παράδειγμα ακριβώς η Ιταλία που επικαλείται ο Ησυχος. Είπε αυτά που είπε και πηγε κατά διαόλου. Όσο για τη μεταφορά της Εληάς στην Ελλάδα, το ζήτημα δεν είναι η μεταφορά αλλά 1. Ποιοί την απαρτίζουν και 2 τι λένε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κερδίσει τα μεσαία στρώματα. Το αποτέλεσμα θα δείξει αν επέλεξε σωστά το πεδίο και ιδίως αν το επιχείρησε σωστά. Πάντως με τα πιο λαϊκά στρώματα υπάρχει, διαισθάνομαι, πρόβλημα επικοινωνίας.
Το βασικό πρόβλημα μιας αντιπολίτευσης είναι να ξεχωρίζει από τον αντίπαλο. Στις κανονικές περιπτώσεις πρέπει να ξεχωρίζει ως προς την κυβέρνηση. Στην περίπτωσή μας πρέπει να ξεχωρίζει από το σύνολο του συστήματος όχι απλώς με ότι λέει αλλά με τη σύνολη παρουσία του και την πειθώ του. Το αν το καταφέρνει θα φανεί στην κάλπη αλλά και την επομένη των εκλογών. Πως θα αντιδρά ο κόσμος στις κινήσεις του, αν κερδίσει τις εκλογές.
Παράθεση
 
 
-1 #1 ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 15-12-2013 01:04
Αγαπητέ Κώστα,
Πρώτα μία συμβουλή (αν μου επιτρέπεις). Πρέπει να σταματήσει η έντονη προβολή του όρου «αριστερός», «αριστερά» κλπ. Ο όρος αυτός έχει «βεβαρυμμένο παρελθόν» για αρκετούς ανθρώπους, και άλλους τους τρομάζει και μερικούς τους σοκάρει.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στους αριστερούς, τότε θα παραμείνει ένα κόμμα του 3% που ήταν. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θα πάρει 30% στις επόμενες εκλογές, και αυτοί οι ψηφοφόροι δεν θα είναι αριστεροί. Ο λαός θα σας ψηφίσει όχι γιατί είστε αριστεροί, αλλά για αυτά που λέτε ότι θα κάνετε. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να διαφημίζεται τόσο πολύ το «αριστερός», και να τρομάζετε μια μεγάλη κατηγορία του εκλογικού σώματος.
Δεύτερον μία παράκληση – προτροπή (αν μου επιτρέπεις). Γνωρίζετε όλοι καλά εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι είστε η τελευταία ελπίδα αυτού του τόπου. Και αν δεν το γνωρίζετε, σας το λέμε εμείς. Παράκληση, μην μας απογοητεύσετε, και προπαντός μην απογοητεύσετε τα παιδιά μας.
Ευχαριστώ
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ημερολόγιο

************************

---000_diethnessinedriorproject

************************

---000_ekdilosineasmirnioktovri16

************************

------00000patelis

***********************

---000_LORDON

*******************

---000_Stathis_Antifasistika

*******************

---000_pirogapagkpolem

*******************

---000_giannistoliosvivlioneo

**********************


(Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα)

********************

---000logo_gia_ISKRA

Στρατής Γατελούζος

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε,. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

ΣΤΟ BLUE SKY ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ - 20/1/2016

*****************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ART CHANNEL & ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΡΤΗΡΙΑ» ΤΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΣ ΣΑΒΒΟΡΓΙΝΑΚΗ – 6/9/2016

*******************************************

Ο ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ", ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ "VMEDIA"

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ MeNeL@o (25/5/2016)

*******************************************

Ο ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΥ

"KONTRA 24(KONTRA CHANNEL) 22/06/2016

ΓΙΑ BREXITΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΛΑ.Ε

********************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ VORTAL.TV ΚΑΙ ΣΤΟΝ Κ. ΚΟΥΡΟ ΣΤΙΣ 28/6/2016

*****************

Ο ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗ «ΓΙΑΦΚΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟ (ALPHA 9,89 FM, 04/07/16)

*****************


---000logo_gia_ISKRA

******************

---000_Travlos-Tzanetatos_vivlio

************

---000_eg_Althusser____cover

************

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

 ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

---------------------------------------------------------000000000000000000000000alogo

************************************************************

10841463_874492109250962_1737608452_n

E-mail ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

iskranews@gmail.com

*******************************************

ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΟΠΙΠΕΡΑΤΑ" ΤΗΣ Iskra

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


*******************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟ

(KONTRA CHANNEL 11/10/2016)

         

*******************************************

ΧΟΥΝΤΗΣ ΣΕ MOSCOVICI

“ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ”  

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ν.ΧΟΥΝΤΗ, ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

   

*******************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ. ΤΗΣ ΛΑ.Ε.  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ 

         

******************************************

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΑ.Ε.

ΠΟΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ 'Η ΑΠΕΜΠΟΛΙΣΗ

ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NOVUS – ΤΕΤΑΡΤΗ 5/10

(1ο ΜΕΡΟΣ)

(2ο ΜΕΡΟΣ)

(3ο ΜΕΡΟΣ)

******************************************

Παλαιότερα videos

********************

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΧΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ 

Cretetv - 8/6/16

********************

Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ:''ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΚΛΑΒΙΑ!''

**********************

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ 14, ΣΤΟΑ ΦΕΞΗ, 8ος ΟΡΟΦΟΣ 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 210-3800067, FAX: 210-3800015

 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ:
e-mail organotiko.laikienotita@gmail.com 

ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ :
e-mail grafeiotypou@laiki-enotita.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΓΝΑΤΙΑΣ 75, 4ος ΟΡΟΦΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - FAX: 2310-271321

********************************************************

 ΦΑΚΕΛΟΣ: ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ 

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)

------------------------------------------------------00000000000000000aaaaaaaaaeikona


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)


******************************************************************************************

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΑΝΤΖΗ (εφημερίδα "ΠΡΙΝ" - 28/10/12)

"ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ"


*****************************************************************************

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΥΣ:
9 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟ
(22/9/2014)

(Κλικ στην εικόνα)

*****************************************************************************

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΤΙΚΑ
"Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

*****************************************************************************************************

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ - ΟΙ ΖΕΥΓΑΔΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΣΠΟΡΑ ΜΕΝΕΙ

***********************************************************************************************


Συνέντευξη του Γ. Τόλιου στο ρ/σ “Παραπολιτικά” και το Ν. Ευαγγελάτο για το χρέος, την ευρωζώνη και την εναλλακτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (25/9/14)