ISKRA

Τετάρτη26 Οκτ 2016
Text size
  • Μεγένθυση μεγέθους font
  • Κανονικό μέγεθος font
  • Σμύκρινση μεγέθους font
Home ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ;

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ;

E-mail Εκτύπωση PDF
altΤου  ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΒΟΥΡΑ

Στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που έγιναν στις 31 Μάη και 1 Ιούνη του 2013, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο ΕΚ της χώρας με 110.000 περίπου ψηφίσαντες, σε πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) η οποία στηρίζεται από το ΠΑΜΕ και συσπειρώνεται σε αυτό.

Η πρωτιά της οφείλεται κυρίως στην πτώση και διάσπαση των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ, η οποία είχε την πλειοψηφία μέχρι πρότινος στο ΕΚΑ, αλλά και της ΔΑΚΕ. Το γεγονός ότι καμία δύναμη δεν συγκέντρωνε την απόλυτη πλειοψηφία τα προηγούμενα χρόνια, η υποταγμένη στάση της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, αλλά και η στάση των υπόλοιπων δυνάμεων -πού ήταν στάση εξυπηρέτησης μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων-και η ανυπαρξία ενιαιομετωπικής πολιτικής, ήταν κάποιοι από τους παράγοντες οι οποίοι έχουν οδηγήσει στην απραξία και σε τέλμα το ΕΚΑ, εδώ και αρκετά χρόνια.

Από τις πρόσφατες εκλογές όμως αναδείχθηκαν νέοι συσχετισμοί των δυνάμεων. Οι δυνάμεις πέραν των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, αλλά ακόμα και των διασπάσεών τους, έχουν πλέον την πλειοψηφία των εδρών στη νέα Διοίκηση. Ως εκ τούτου, θα μπορούσαν να σχηματίσουν Προεδρείο στη βάση των αποφάσεων των Συνελεύσεων των Αντιπροσώπων, και στη βάση του προγράμματος της πρώτης σε ψήφους δύναμης, πρόγραμμα το οποίο είναι επαρκές για το σκοπό αυτό και στο οποία μπορούσαν να συγκλίνουν και άλλες εργατικές δυνάμεις.

 

Αυτό όμως δεν έγινε με ευθύνη της ΔΑΣ του ΠΑΜΕ, το οποίο, όχι μόνο δεν κινήθηκε για τη συγκρότηση Προεδρείου, αλλά αντίθετα: δήλωσε ότι δεν συμμετέχει καν σε αυτό με τη δικαιολογία ότι «…οι συσχετισμοί δεν άλλαξαν»! Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προσθέτουν αυθαίρετα όλες τις άλλες δυνάμεις σε ένα ενιαίο σύνολο και τις τοποθετούν απέναντι!

Η θέση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις ίδιες τις δικές τους δηλώσεις: «…Οι εργαζόμενοι ουσιαστικά αποδέχονται τη γραμμή πάλης που ακολουθούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στο ΕΚΑ γι' αυτό και τη στηρίζουν γιατί θεωρούν ότι σήμερα είναι αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε, αυτή η γραμμή της ρήξης και της ανατροπής.», δήλωνε ο Χρ. Κατσώτης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα στο ραδιόφωνο του «902».

Η μεγαλύτερη ευθύνη για την απόφαση του ΠΑΜΕ βαραίνει τον πολιτικό του φορέα, το ΚΚΕ. Και αυτό διότι το ΚΚΕ αρνείται επίμονα να βάλει μέσα στους αγώνες την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά και να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση του ενιαίου εργατικού μετώπου με το σύνθημα της εργατικής κυβέρνησης, τσουβαλιάζοντας όλες τις κυβερνήσεις (καπιταλιστικές και εργατικές).

Η ηγεσία του ΠΑΜΕ στην προκειμένη περίπτωση εφάρμοσε την πολιτική της Παπαρήγα, η οποία, στις εκλογές του 2012, δήλωσε ότι: «εμείς αν πάρουμε την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης θα την παραδώσουμε»! Ακόμα χειρότερα έπραξαν οι δυνάμεις της ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ στο ΕΚΑ: πήραν εντολή από την εργατική τάξη για τη συγκρότηση αγωνιστικού Προεδρείου με ένα εργατικό πρόγραμμα και την εντολή αυτή την παρέδωσαν στις δυνάμεις οι οποίες έχουν την κύρια ευθύνη για την αδράνεια του ΕΚΑ, στις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ και των διασπάσεών τους!!!

Πρόκειται κυριολεκτικά για δραπέτευση από τις ευθύνες οι οποίες προέκυψαν από την ανάδειξη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε πρώτη δύναμη στο ΕΚΑ! Πρόκειται για εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας συσπείρωσης των εργατικών δυνάμεων για την απόκρουση της καπιταλιστικής επίθεσης και την εργατική αντεπίθεση! Πρόκειται για διευκόλυνση των καπιταλιστών και της κυβέρνησής τους για την πλήρη υλοποίηση της πολιτικής των μνημονίων και το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης σε βάρος της εργατικής τάξης με την ισοπέδωση όλων των δικαιωμάτων και κατακτήσεών της. Πρόκειται τελικά-τελικά για προδοσία της βούλησης των εργαζομένων οι οποίοι «…αποδέχονται τη γραμμή πάλης που ακολουθούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στο ΕΚΑ», για προδοσία της εργατικής υπόθεσης.

Το ΕΚΑ θα μπορούσε να παίξει το ρόλο που δεν θέλει και δεν μπορεί να παίξει η ηγεσία της ΓΣΕΕ: του οργανωτή, συντονιστή και καθοδηγητή των εργατικών αγώνων. Παίρνοντας υπόψη ότι αντίστοιχοι με το ΕΚΑ συσχετισμοί υπάρχουν ήδη το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, του οποίου ο Πρόεδρος πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, δημιουργούταν συνθήκες εργατικού συντονισμού και αντεπίθεσης.

Την ευθύνη της οργάνωσης της εργατικής αντεπίθεσης αρνήθηκε να αναλάβει το ΠΑΜΕ! 

Η εργατική τάξη δεν έχει τίποτα το καλό να περιμένει από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του πολιτικού του φορέα, το ΚΚΕ, μετά και από αυτή την εξέλιξη. Ούτε σε ότι αφορά στα άμεσα προβλήματά της, ούτε όσο αφορά στην υλοποίηση της ιστορικής της αποστολής. Όσο οι δυνάμεις αυτές θα απομακρύνονται από το να θέτουν άμεσους στόχους και να τους πραγματοποιούν, άλλο τόσο θα μεγαλώνουν οι «επαναστατικές» τους κορώνες και η διασπαστική τους δράση και πρακτική. Η εργατική τάξη δεν έχει τίποτα το καλό να περιμένει στο αμέσως επόμενο διάστημα από μια τέτοια πολιτική η οποία, στο επίπεδο του κινήματος παραμένει διασπαστική και σεχταριστική, πολεμική σε κάθε άλλη δύναμη, χωρίς καμιά δυνατότητα να συμβάλει στην ενιαιομετωπική δράση του κινήματος και την απόκρουση της καπιταλιστικής και κυβερνητικής επίθεσης, και στο επίπεδο της πολιτικής πρότασης εξουσίας, παραπέμπει τα πράγματα σε κάποιο μακρινό μέλλον.

Η κοινωνική και πολιτική κατάσταση στη χώρα διαμορφώνεται από την καπιταλιστική κρίση η οποία βαθαίνει ακόμα περισσότερο και αγκαλιάζει χώρες οι οποίες ήταν εκτός της κρίσης. Η ύφεση εξαπλώνεται στην Ευρωζώνη, στον πυρήνα της. Στην Ελλάδα, για 6 συνεχόμενη χρονιά, ζούμε τις καταστροφικές συνέπειες της κρίσης και της ύφεσης. Η εργατική τάξη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της. Οι καπιταλιστές για να ξεπεράσουν την κρίση τους είναι αναγκασμένοι να περάσουν σαν οδοστρωτήρας πάνω από τα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις, 100 και πλέον χρόνων.

Παρόλα αυτά οι καπιταλιστές δεν μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση τους και βρίσκονται διαρκώς μπροστά σε νέα αδιέξοδα. Από εδώ και στο εξής, πρέπει να αναμένουμε μια ακόμα πιο λυσσασμένη επίθεση στα εργατικά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα. Οι ΕΡΤ θα πολλαπλασιαστούν, όπως και ο τρόπος που την έκλεισαν. Κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, κάθε δημόσιος οργανισμός θα είναι και μια εν δυνάμει ΕΡΤ.

Μόνη άμεση προοπτική, αν συνεχιστεί η εφαρμοζόμενη πολιτική, είναι η γενικευμένη καταστροφή, το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και του δημόσιου πλούτου συνολικά στους κεφαλαιοκράτες, οι μαζικές απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η απλήρωτη εργασία, η αύξηση της φορολόγησης για την εξυπηρέτηση των τοκογλύφων της Τρόικας, η λήψη νέων μέτρων τα οποία θα συμπεριλάβουν την εκ νέου μείωση των μισθών και συντάξεων και τη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και των ιδιωτικών καταθέσεων, η μετατροπή της χώρας σε μια μεγάλη ειδική οικονομική ζώνη στην οποία θα βασιλεύει η καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Απέναντι στην προοπτική της γενικευμένης καταστροφής, η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες που καταστρέφονται και γίνονται εργάτες ή άνεργοι, η νεολαία, έχουν συμφέρον να παλέψουν για την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά, με γενική πολιτική απεργία διαρκείας.

Η κυβέρνηση Σαμαρά τρεκλίζει κάτω από το βάρος των εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων. Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης της εργατικής και λαϊκής πάλης και αντεπίθεσης, για το γκρέμισμα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου!

Η πάλη των εργατών πρέπει να κατατείνει στο να αναδείξουν μια δική τους κυβέρνηση η οποία θα καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια, θα διαγράψει το Δημόσιο χρέος (εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία) και μαζί τα χρέη των εργατικών και φτωχών νοικοκυριών, θα κρατικοποιήσει χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο τις τράπεζες, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Θα αξιοποιήσει και θα αναπτύξει παραγωγικά προς όφελος της εργατικής τάξης τον πλούτο της χώρας –έξω από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους περιορισμούς που επιβάλουν– θα δώσει δουλειά με δικαιώματα σε όλους, θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, Θα διαλύσει τις φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις. Με ενιαίο εργατικό μέτωπο και το σύνθημα-στόχο της εργατικής κυβέρνησης να δώσει η εργατική τάξη την απάντηση που ταιριάζει στους τοκογλύφους, στους τραπεζίτες, στους καπιταλιστές συνολικά και στο πολιτικό τους προσωπικό!

Η συγκρότηση της «Συμπόρευσης» δυνάμεων και αγωνιστών, αποτέλεσε ελπίδα για πολλούς κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές του κινήματος. Ελπίδα η οποία δεν πρέπει να διαψευστεί. Ο μόνος τρόπος γι αυτό είναι να αναλάβει δράση στην κατεύθυνση του ενιαίου εργατικού πολιτικού μετώπου με το σύνθημα της εργατικής κυβέρνησης. Με αυτή την πολιτική πρέπει άμεσα να πάρει την πρωτοβουλία και να απευθυνθεί σε όλες τις δυνάμεις που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη με το πρόγραμμα των 6 σημείων, για την υιοθέτησή και την διεκδίκησή του από το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα στην κατεύθυνση της άμεσης ανατροπής της κυβέρνησης Σαμαρά κάτω από το βάρος των αγώνων, και για την έναρξη της υλοποίησής του από μια εργατική κυβέρνηση! Μόνο μια τέτοια ενιαιομετωπική πολιτική μπορεί να είναι αποτελεσματική, να δώσει ώθηση στις διεκδικήσεις, να ενοποιήσει τους αγώνες και να τους καταστήσει αποτελεσματικούς. Μια τέτοια πολιτική μπορεί να αναπτερώσει τις ελπίδες της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου και εκμεταλλευόμενου λαού. Μόνο μια τέτοια πολιτική μπορεί να υπάρξει ως αυτοτελής εργατική πολιτική, χωρίς να άγεται ούτε να φέρεται από ξένα συμφέροντα, να μην είναι επιρρεπής και ευάλωτη, χωρίς δηλαδή να υπόκειται σε χειραγωγήσεις.

Η πρόταση για την από κοινού υλοποίηση του προγράμματος των 6 σημείων της «Συμπόρευσης» πρέπει να απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΚΕ, στους κομμουνιστές που συσπειρώνονται στον «Εργατικό Αγώνα», στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην υπόλοιπη εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, σε ανένταχτους αγωνιστές του κινήματος. Πρέπει να απευθύνεται στην εργατική τάξη, στους άνεργους, στη νεολαία, στη φτωχή αγροτιά, στον εργαζόμενο και εκμεταλλευόμενο λαό. Δηλαδή, σε όλους όσους έχουν συμφέρον από την υλοποίηση αυτού του προγράμματος αιχμές του οποίου είναι η καταγγελία του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, η κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, η διαγραφή του χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, ο σχεδιασμός της οικονομίας με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Η έξοδος από το ευρώ και η αποδέσμευση από την ΕΕ.

Το πρόγραμμα των 6 σημείων αποτελεί μια καλή βάση για την σύμπτυξη ενιαίου εργατικού πολιτικού μετώπου, για την υλοποίησή του από ένα σύνολο δυνάμεων από τη θέση της κυβερνητικής εξουσίας, σαν εργατική κυβέρνηση, η οποία αποτελεί την μοναδική κυβέρνηση η οποία μπορεί να ξεκινήσει την υλοποίησή του.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

 

Σχόλια  

 
+58 #15 Παντελής B. 29-06-2013 12:59
TAΠ: Ειναι αριστερισμος και σεχταρισμός να μην συνεργάζεσαι με τους εργοδοτικούς του σκλαβεντη, βεροπουλου,βασι λόπουλου, ΣΕΗ κλπ? Ποιο ειναι το ελάχιστο με αυτούς? Μπορείς να μας το πεις? Μπορείς να μας πεις που γράφονται αυτά στον αριστερισμό? Γνωρίζεις την ταχτική του Λένιν απέναντι στους διάφορους Σαιντεμαν? Κατα τη γνώμη μας συμβιβασμος με τετοιες δυνάμεις σημαίνει ανοιχτή προδοσία των συμφερόντων της ε.τ. Απαντήστε και σε κανένα ερώτημα να εχει ενδιαφέρον η συζήτηση. μας κουράσατε την ιδια κασετα ολη μερα
Παράθεση
 
 
+62 #14 γερασιμοΣ 27-06-2013 17:08
στο ΠΑΜΕ συμμεταιχουν και ανθρωποι που δεν ειναι κομμουνιστεΣ φτανη να ειναι εργατεΣ. εκει μεσα στον αγωνα θα δημιουργηθη η ενοτητα σε κοινωνικο επιπεδο ωστε να διεκδηκησουμε οτιειναι δυνατο στα σημερινα πλαισια και ταυτοχρονα να εχηΣ στοχο την αλλαγη ταξηΣ στην εξουσια.οταν αυτο τον αγωνα τον φερηΣ σε επιπεδο συνεργασιαΣ με αλλεΣ συνδικαλιστικεΣ παραταξηΣ τοτε οπωΣ εδιξε η πειρα του περασμαινου αιωνα αρχιζουν να δημιουργουνται αυταπατεΣ διαχειρησηΣ φτανηΣ και σε σημειο πολιτικον συνεργασιων και τα ΚΚ διαλυονται η μεταλλασονται σε διαχειρηστεΣ του καπιταλισμου. αντιθετο παραδειγμα στην ιστορια δεν υπαρχη.
Παράθεση
 
 
-64 #13 ΤΑΠ 26-06-2013 20:24
Οι φίλοι που υπερασπίζονται τις πρακτικές του ΠΑΜΕ δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ξεχωρίσουν κάποια πραγματα.
Αντε, να δεχθούμε πως οι λοιπές δυνάμεις της συνδικαλιστικής αριστεράς είναι ρεφορμιστές, έχουν συνεργασθεί με ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ και δεν έχουν την αγωνιστικότητα του ΠΑΜΕ.
Οι συσχετισμοί στην περίοδο αυτή στο καθημαγμένο και αρκετά απαξιωμένο εργατικό κίνημα διαμορφώνονται όπως περίπου στο ΕΚΑ.
Τί κάνει ουσιαστικά το ΠΑΜΕ (που ούτε μια σχετική αυτονομία δεν διαθέτει έναντι της ηγεσίας του ΚΚΕ) σε τέτοιες συνθήκες.
Πρωτοστατεί ή όχι στη διαμόρφωση ενός προεδρείου (μιας και το επιτρέπουν τα αποτελέσματα) στη βάση των ελάχιστων δυνατών κοινών παρονομαστών, έστω με αυτούς τους "αμαρτωλούς οπορτουνιστές", ή όχι;
Επί θητείας Χ. Φλωράκη (λ.χ. δεκαετίες '70 και '80) δεν θα συζητούσαμε τώρα για τέτοια ζήτημα. Θα πείτε άλλες συνθήκες. Δεκτό μεν καταρχή, αλλά, πώς να το κάνουμε, η εκάστοτε ηγεσία πρέπει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων κάθε φορά. Το '41 η ηγεσία λειτούργησε θαυμάσια, το '44 καταστροφικά.
Επανέρχομαι στο ΕΚΑ. Αν οι άλλες αριστερές συνδικαλιστικές δυνάμεις αρνούνταν ή υπονόμευαν το κοινό εγχείρημα, θα είχε κάθε δικαίωμα το ΠΑΜΕ να καταγγείλει και να "αποκαλύψει" τη στάση και την πρακτική τους.
Οταν όμως εκ των προτέρων δεν αξιοποιείς, στο μέτρο του δυνατού πάντα, τη δύναμη που ζήτησες να σου δώσουν οι εργάτες, εφευρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες, έ, τότε δεν σου αξίζει να ηγείσαι ενός εργατικού, ενός λαϊκού κινήματος.
Τί φοβάται δηλ. το ΠΑΜΕ; Μήπως το "μολύνει" η συνεύρεση και η συνεργασία με τους "ρεφορμιστές"; Γιατί να μη συμβεί το αντίθετο;
Ο σεχταρισμός και ο αριστερισμός στο μεγαλείο του, δυστυχώς, για το εργατικό κίνημα, για το λαό, για τη χώρα, για το σοσιαλισμό.
Παράθεση
 
 
+68 #12 γερασιμοΣ 25-06-2013 22:35
Παραθέτοντας than:
Είμαι από αυτούς που ψηφίζω στο σωματείο μου, την παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, γιατί από τις άλλες παρατάξεις δεν περιμένω τίποτα.
Γιατί περιμένω αποτελέσματα, στα μεγάλα θέματα, όπως οι μισθοί, οι συντάξεις, η ανεργία, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες κλπ. Και περιμένω αποτελέσματα στο ορατό τουλάχιστον μέλλον, όπως κάθε άνθρωπος με μέση λογική.
Δεν με ενδιαφέρει τι ΔΕΝ θέλει να κάνει το ΠΑΜΕ. Με ενδιαφέρει τι θα κάνει με έργα και αποτελέσματα και όχι με αερολογίες. Με ενδιαφέρει τι θέλουν οι εργαζόμενοι και όχι οι επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων.
Αυτή η τακτική μοιάζει με την τακτική του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές. Το ψηφίζουμε, αλλά δεν δέχεται την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Μα σε αυτή την περίπτωση γιατί να το ξαναψηφίσουμε ;;;
Το ΠΑΜΕ μπορεί να υποβάλει ένα πρόγραμμα δράσης της αρεσκείας του για το ΕΚΑ, να παλέψει για την υλοποίηση του με όσους συμφωνούν και αν διαπιστώσει αδιέξοδο, τότε μάλιστα, ας κάτσει εκτός διοίκησης.
Όλα τα άλλα είναι φυγομαχίες, για να κρυφτεί ο σεχταρισμός, η αδυναμία και η τεμπελιά.
Εκτός αν περιμένουν να αναστηθεί ο Στάλιν.
Οι εργαζόμενοι δεν θα περιμένουν.

θελω να μου εξηγησηΣ τη οφελοΣ θα ειχε η εργατικη ταξη απο τη συμμετοχη του ΚΚΕ σε μια τετοια κυβερνηση με την αστικη ταξη να εχη στα χερια τηΣ τα μεσα παραγωγηΣ.
Παράθεση
 
 
+68 #11 Παντελής B. 25-06-2013 19:35
Ετσι αντι-μ να ξεκαθαριζει το πραγμα. ''Αμα ξεσηκώσετε τους εργάτες .... δεν μπορει να περιμένει την αλλη ζωή''. Με λιγα λογια τη λύση θα μας τη δωσει ο τσιπρας, η ε.τ δεν εχει αλλο να κάνει απο το να το ψηφίσει. Οπως την εδωσε στη βραζιλια, στη δανία κλπ κλπ. Το επιχειρημα δεν σας ψηφίζει ο λαος αρα εχετε αδικο σημαινει απλά και καθαρά. Το ΠΑΣΟΚ ειχε δικιο αφου ο λαος το ψήφιζε 30 χρονια, ο χιτλερ ειχε δικιο αφου πήρε 40+%.Μην κομπάζεις λοιπόν γιατι εκει που θα βρεθούν οι βραζιλιάνοι συντροφοι σας που έσωσαν κι' αυτοι το λαο τουε θα βρεθειτε και εσεις οχι πολλούς μηνες απο τη στιγμή που θα αναλάβετε τα ηνία της αστικής διαχείρισης και τοτε δυστυχώςε το λεω τόσο αντικομμουνισμο , αυριανισμό δεν θα τον έχουμε ξαναδε
Παράθεση
 
 
-68 #10 than 25-06-2013 19:24
Είμαι από αυτούς που ψηφίζω στο σωματείο μου, την παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, γιατί από τις άλλες παρατάξεις δεν περιμένω τίποτα.
Γιατί περιμένω αποτελέσματα, στα μεγάλα θέματα, όπως οι μισθοί, οι συντάξεις, η ανεργία, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες κλπ. Και περιμένω αποτελέσματα στο ορατό τουλάχιστον μέλλον, όπως κάθε άνθρωπος με μέση λογική.
Δεν με ενδιαφέρει τι ΔΕΝ θέλει να κάνει το ΠΑΜΕ. Με ενδιαφέρει τι θα κάνει με έργα και αποτελέσματα και όχι με αερολογίες. Με ενδιαφέρει τι θέλουν οι εργαζόμενοι και όχι οι επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων.
Αυτή η τακτική μοιάζει με την τακτική του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές. Το ψηφίζουμε, αλλά δεν δέχεται την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Μα σε αυτή την περίπτωση γιατί να το ξαναψηφίσουμε ;;;
Το ΠΑΜΕ μπορεί να υποβάλει ένα πρόγραμμα δράσης της αρεσκείας του για το ΕΚΑ, να παλέψει για την υλοποίηση του με όσους συμφωνούν και αν διαπιστώσει αδιέξοδο, τότε μάλιστα, ας κάτσει εκτός διοίκησης.
Όλα τα άλλα είναι φυγομαχίες, για να κρυφτεί ο σεχταρισμός, η αδυναμία και η τεμπελιά.
Εκτός αν περιμένουν να αναστηθεί ο Στάλιν.
Οι εργαζόμενοι δεν θα περιμένουν.
Παράθεση
 
 
-69 #9 Aντι.Μ. 25-06-2013 13:02
Παραθέτοντας Παντελής B.:
''να καταγγελεται το ΚΚΕ σαν πιστός υπηρέτεις του καπιταλιστικου συστήματος'' . Αν η κυβερνηση της Βραζιλίας ειναι κυβέρνηση αντιστασης και καταπολέμησης της φτώχειας οπως μας έλεγε ο αρχηγός τότε πράγματι ειστε αντικαπιταλιστι κη δύναμη και εμείς υπηρέτες του συστήματος. Σε κυβέρνηση τυπου βράζιλίας δεν συμμετέχουμε . Οσον αφορά το ΕΚΑ ξεκαθαρίζουμε. Δεν υπάρχει κανένα εδαφος συνεργασίας με τους εργοδοτικούς του σκλαβεντη, βεροπουλου,βασι λόπολυλου, ΣΕΗ και δεν συμαζευεται δλδ με την αυτονομη παρεμβση. Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με αυτούς που δεν πάτησαν στο συνέδριο. Οσο για τους ''αντιμνημονιακού ς'' της ΠΑΣΚΕ εντάξει ειπαμε. Ταξική δύναμη ο φωτοπουλος και η σαλουφάκου? Δουλεια μας δεν ειναι η συνεργασία με αυτούς αλλά ο ξεσηκωμός των εργατων σε κάθε τόπο δουλείας για να υπάρξουν κατακτήσεις , να ανσυγκροτηθεί το εργατικό κίνημα και οι διαδικασίες του να αποκτήσει σαφή αντιμονοπωλιακό -αντικαπιταλιστι κό προσανατολισμό να αλλάξει ριζικά ο συσχετισμός

Ετσι μπράβο.
Καθαρές κουβέντες!!!
Αμα ξεσηκώσετε τους εργάτες,ανασυγκ ροτήσετε το εργατικό κίνημα,γράφοντά ς το όλο στο λεγόμενο παμε,και αλλάξετε τους συσχετισμούς,πά ρτε ένα τηλέφωνο το λαό,στείλτε ένα fax στην ανάγκη για να είμαστε έτοιμοι.
Μέχρι τότε και επειδή ο λαός ζητά λύσεις για το ζοφερό σήμερα και δεν μπορεί να περιμένει την άλλη ζωή για να ανασάνει,όσα εμπόδια και να βάλετε τα βλέπει ο λαός και ανάλογα σας συμπεριφέρεται.
Παράθεση
 
 
+60 #8 γερασιμοΣ 25-06-2013 12:18
ΠροΣ αντι.Μ καμμια συνεργασια με τουΣ αντιπροσωπουΣ του σκλαβενιτη και του βεροπουλου για αστικη διαχειρηση με αριστερο προσωπειο οπωΣ στην βραζιλια και στην αργεντινη. εχεται 22 αντιπροσωπουΣ ολοι μαζι θα τα βρειτε ευκολα
Παράθεση
 
 
+70 #7 Παντελής B. 24-06-2013 17:23
''να καταγγελεται το ΚΚΕ σαν πιστός υπηρέτεις του καπιταλιστικου συστήματος'' . Αν η κυβερνηση της Βραζιλίας ειναι κυβέρνηση αντιστασης και καταπολέμησης της φτώχειας οπως μας έλεγε ο αρχηγός τότε πράγματι ειστε αντικαπιταλιστι κη δύναμη και εμείς υπηρέτες του συστήματος. Σε κυβέρνηση τυπου βράζιλίας δεν συμμετέχουμε . Οσον αφορά το ΕΚΑ ξεκαθαρίζουμε. Δεν υπάρχει κανένα εδαφος συνεργασίας με τους εργοδοτικούς του σκλαβεντη, βεροπουλου,βασι λόπολυλου, ΣΕΗ και δεν συμαζευεται δλδ με την αυτονομη παρεμβση. Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με αυτούς που δεν πάτησαν στο συνέδριο. Οσο για τους ''αντιμνημονιακού ς'' της ΠΑΣΚΕ εντάξει ειπαμε. Ταξική δύναμη ο φωτοπουλος και η σαλουφάκου? Δουλεια μας δεν ειναι η συνεργασία με αυτούς αλλά ο ξεσηκωμός των εργατων σε κάθε τόπο δουλείας για να υπάρξουν κατακτήσεις , να ανσυγκροτηθεί το εργατικό κίνημα και οι διαδικασίες του να αποκτήσει σαφή αντιμονοπωλιακό -αντικαπιταλιστι κό προσανατολισμό να αλλάξει ριζικά ο συσχετισμός
Παράθεση
 
 
-70 #6 Aντι.Μ. 24-06-2013 16:23
γεράσιμοΣ
Πετάς την μπάλλα όχι στην εξέδρα,αλλά εκτος γηπέδου!
Το ερώτημα είναι:Θα συνεργαστεί το κκε με τις άλλες αριστερές δυνάμεις στο ΕΚΑ ή προτιμά να το χαρίσει στο Σαμαρά στο Βενιζέλο και τους ακροδεξιούς?
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια και σάλτσες ,ενα ναι ή ενα όχι αρκεί.
Όχι για μένα,γιατί γνωρίζω πολύ καλά την διασπαστική πολιτική του κκε.Αλλά για τους υπόλοιπους φίλους που μας διαβάζουν και βγάζουν τα συμπεράσματά τους.
Παράθεση
 
 
+73 #5 γερασιμοΣ 24-06-2013 13:08
Παραθέτοντας Aντι.Μ.:
Παραθέτοντας γερασιμοΣ:
Παραθέτοντας Aντι.Μ.:
Τι άλλη μαρτυρία θέλουμε για να καταλάβουμε τι σκοπούς εξυπηρετει το παμε/κκε?
Ποσο καιρό ακόμα θα τρέφουμε αυταπάτες για τον διασπαστικό ρόλο τους?
Δεν τους ενδιαφέρει καμμιά συνεργασία πουθενά.
Πρέπει να αποκαλύπτουμε συνεχώς το βρόμικο ρόλο τους σε όσους λίγους ακόμα μπορούν και επηρεάζουν.
Το κκε σαν πιστός υπηρέτης του καπιταλιστικού συστήματος και σαν απαραίτητο συμπληρωμά του,πρέπει να καταγγέλεται συνεχώς.
Οχι άλλες αυταπάτες!!

προΣ αντι.Μ. καντε μια συνεργασια με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ το εχεται ξανακανει πολλεΣ φορεΣ για να στηριξεται το συστημα. θα μαΣ πηΣ και κατι για το Σ.Ε.ΗΘΟΠΟΙΩΝ.

To κείμενο μιλάει για την άρνηση του παμε/κκε να συνεργασθεί με τις υπόλοιπες δυνάμεις ώστε να αποκλεισθεί η περίπτωση την διοίκηση να την πάρουν οι δυνάμεις των μνημονίων και του μαύρου μετώπου.
Εκτός και αν δεν τα διαβάζεις.Δεν αναφέρεται σε ηθοποιούς αλλά στο μεγαλύτερο εργατικό κέντρο της χώρας.
Εύκολο είναι να αποπροσανατολίζ εις και να πετάς την μπάλλα στην εξέδρα,όταν σου βάζουν δύσκολα.

προΣ Αντι.Μ. με την εργατικη αριστοκρατια και τουΣ αντιπρωσοπουΣ απο τα σουπερ μαρκετ που ειναι διευθηντεΣ και προ ισταμενοι δεν μπορη να υπαρξη συνεργασια προΣ οφελοΣ του εργατη. η συνεργασια παντωΣ που καναται στο ΣΕΗ ερχεται σε αντιφαση με αυτα που λετε για το ΕΚΑ
Παράθεση
 
 
+73 #4 ρίζος 24-06-2013 11:36
Με αφορμή το συνέδριο του ΕΚΑ, βγήκαν τα πρώτα παπαγαλάκια...
Η ντόμπρα στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο συνέδριο του ΕΚΑ και ο χειρισμός τους για το προεδρείο φαίνεται πως ταράζει τα νερά και τα νεύρα διάφορων, διαφορετικών, "φίλων" και εχθρών.. Kαι ακόμα δεν έχουν εκφραστεί όλοι! Όμως είναι εντυπωσιακό να συγχρονίζονται ταυτόχρονα η ΠΑΣΚΕ η "αυθεντική", η ΚΟ (με κεφαλαία) Ανασύνταξη, η iskra του Λαφαζάνη και φύσικα πρώτος και καλύτερος ο "εργατικός αγώνας" να δίνει από πριν το σύνθημα!


Και ακόμα δεν έχουν εκφραστεί οι εργοδοτικοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι "αντιμνημονιακοί " της ΠΑΣΚΕ και οι δύο ΔΑΚΕ! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δε, μπορεί να τα πει όλα..Να συμφωνήσει με τα αδελφάκια της Ανασύνταξης, να κατηγορήσει, να πει για αριστερό προεδρείο! Όλα! Αχταρμάς.. Εδώ χρέωναν αρχικώς τη διάλυση του συνεδρίου στο ΠΑΜΕ! Και μετά στην επόμενη ανακοίνωση τα μάζευαν..

Ε ρε κλάμα που πέφτει από παντού!

Μπουρδουκλώθηκα ν τα παιδιά και αιφνιδιάστηκαν! Πάνε οι ελπίδες να φτιαχτεί ένα ΕΚΑ όργανο του ΣΥΡΙΖΑ που θα έκανε αντιπολίτευση στον Παναγόπουλο με τις πλάτες του Σκλαβενίτη και του Βασιλόπουλου! Α ξέχασα και τον νεκρό θυρωρό...

22 έδρες έχουν οι άλλοι απ' ότι μαθαίνω! Ε δε νομίζω να δυσκολευτούν να βγάλουν προεδρείο ο Σκλαβενίτης, ο Λάτσης και οι άλλοι σουπερμαρκετάδε ς και τραπεζίτες..
Παράθεση
 
 
-75 #3 Aντι.Μ. 23-06-2013 21:58
Παραθέτοντας γερασιμοΣ:
Παραθέτοντας Aντι.Μ.:
Τι άλλη μαρτυρία θέλουμε για να καταλάβουμε τι σκοπούς εξυπηρετει το παμε/κκε?
Ποσο καιρό ακόμα θα τρέφουμε αυταπάτες για τον διασπαστικό ρόλο τους?
Δεν τους ενδιαφέρει καμμιά συνεργασία πουθενά.
Πρέπει να αποκαλύπτουμε συνεχώς το βρόμικο ρόλο τους σε όσους λίγους ακόμα μπορούν και επηρεάζουν.
Το κκε σαν πιστός υπηρέτης του καπιταλιστικού συστήματος και σαν απαραίτητο συμπληρωμά του,πρέπει να καταγγέλεται συνεχώς.
Οχι άλλες αυταπάτες!!

προΣ αντι.Μ. καντε μια συνεργασια με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ το εχεται ξανακανει πολλεΣ φορεΣ για να στηριξεται το συστημα. θα μαΣ πηΣ και κατι για το Σ.Ε.ΗΘΟΠΟΙΩΝ.

To κείμενο μιλάει για την άρνηση του παμε/κκε να συνεργασθεί με τις υπόλοιπες δυνάμεις ώστε να αποκλεισθεί η περίπτωση την διοίκηση να την πάρουν οι δυνάμεις των μνημονίων και του μαύρου μετώπου.
Εκτός και αν δεν τα διαβάζεις.Δεν αναφέρεται σε ηθοποιούς αλλά στο μεγαλύτερο εργατικό κέντρο της χώρας.
Εύκολο είναι να αποπροσανατολίζ εις και να πετάς την μπάλλα στην εξέδρα,όταν σου βάζουν δύσκολα.
Παράθεση
 
 
+74 #2 γερασιμοΣ 23-06-2013 18:11
Παραθέτοντας Aντι.Μ.:
Τι άλλη μαρτυρία θέλουμε για να καταλάβουμε τι σκοπούς εξυπηρετει το παμε/κκε?
Ποσο καιρό ακόμα θα τρέφουμε αυταπάτες για τον διασπαστικό ρόλο τους?
Δεν τους ενδιαφέρει καμμιά συνεργασία πουθενά.
Πρέπει να αποκαλύπτουμε συνεχώς το βρόμικο ρόλο τους σε όσους λίγους ακόμα μπορούν και επηρεάζουν.
Το κκε σαν πιστός υπηρέτης του καπιταλιστικού συστήματος και σαν απαραίτητο συμπληρωμά του,πρέπει να καταγγέλεται συνεχώς.
Οχι άλλες αυταπάτες!!

προΣ αντι.Μ. καντε μια συνεργασια με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ το εχεται ξανακανει πολλεΣ φορεΣ για να στηριξεται το συστημα. θα μαΣ πηΣ και κατι για το Σ.Ε.ΗΘΟΠΟΙΩΝ.
Παράθεση
 
 
-88 #1 Aντι.Μ. 23-06-2013 13:22
Τι άλλη μαρτυρία θέλουμε για να καταλάβουμε τι σκοπούς εξυπηρετει το παμε/κκε?
Ποσο καιρό ακόμα θα τρέφουμε αυταπάτες για τον διασπαστικό ρόλο τους?
Δεν τους ενδιαφέρει καμμιά συνεργασία πουθενά.
Πρέπει να αποκαλύπτουμε συνεχώς το βρόμικο ρόλο τους σε όσους λίγους ακόμα μπορούν και επηρεάζουν.
Το κκε σαν πιστός υπηρέτης του καπιταλιστικού συστήματος και σαν απαραίτητο συμπληρωμά του,πρέπει να καταγγέλεται συνεχώς.
Οχι άλλες αυταπάτες!!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ημερολόγιο

************************

---000_diethnessinedriorproject

************************

---000_ekdilosineasmirnioktovri16

************************

------00000patelis

***********************

---000_LORDON

*******************

---000_Stathis_Antifasistika

*******************

---000_pirogapagkpolem

*******************

---000_giannistoliosvivlioneo

**********************


(Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα)

********************

---000logo_gia_ISKRA

Στρατής Γατελούζος

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε,. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

ΣΤΟ BLUE SKY ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ - 20/1/2016

*****************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ART CHANNEL & ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΡΤΗΡΙΑ» ΤΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΣ ΣΑΒΒΟΡΓΙΝΑΚΗ – 6/9/2016

*******************************************

Ο ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ", ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ "VMEDIA"

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ MeNeL@o (25/5/2016)

*******************************************

Ο ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΥ

"KONTRA 24(KONTRA CHANNEL) 22/06/2016

ΓΙΑ BREXITΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΛΑ.Ε

********************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ VORTAL.TV ΚΑΙ ΣΤΟΝ Κ. ΚΟΥΡΟ ΣΤΙΣ 28/6/2016

*****************

Ο ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗ «ΓΙΑΦΚΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟ (ALPHA 9,89 FM, 04/07/16)

*****************


---000logo_gia_ISKRA

******************

---000_Travlos-Tzanetatos_vivlio

************

---000_eg_Althusser____cover

************

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

 ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

---------------------------------------------------------000000000000000000000000alogo

************************************************************

10841463_874492109250962_1737608452_n

E-mail ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

iskranews@gmail.com

************************

ΟΛΟΙ/ΕΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10  

ΣΤΙΣ 3ΜΜ  

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ  

ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ  

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ  

ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ  

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ  

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

*******************************************

ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΟΠΙΠΕΡΑΤΑ" ΤΗΣ Iskra

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


*******************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟ

(KONTRA CHANNEL 11/10/2016)

         

*******************************************

ΧΟΥΝΤΗΣ ΣΕ MOSCOVICI

“ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ”  

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ν.ΧΟΥΝΤΗ, ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

   

*******************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ. ΤΗΣ ΛΑ.Ε.  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ 

         

******************************************

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΑ.Ε.

ΠΟΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ 'Η ΑΠΕΜΠΟΛΙΣΗ

ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NOVUS – ΤΕΤΑΡΤΗ 5/10

(1ο ΜΕΡΟΣ)

(2ο ΜΕΡΟΣ)

(3ο ΜΕΡΟΣ)

******************************************

Παλαιότερα videos

********************

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΧΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ 

Cretetv - 8/6/16

********************

Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ:''ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΚΛΑΒΙΑ!''

**********************

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ 14, ΣΤΟΑ ΦΕΞΗ, 8ος ΟΡΟΦΟΣ 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 210-3800067, FAX: 210-3800015

 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ:
e-mail organotiko.laikienotita@gmail.com 

ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ :
e-mail grafeiotypou@laiki-enotita.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΓΝΑΤΙΑΣ 75, 4ος ΟΡΟΦΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - FAX: 2310-271321

********************************************************

 ΦΑΚΕΛΟΣ: ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ 

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)

------------------------------------------------------00000000000000000aaaaaaaaaeikona


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)


******************************************************************************************

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΑΝΤΖΗ (εφημερίδα "ΠΡΙΝ" - 28/10/12)

"ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ"


*****************************************************************************

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΥΣ:
9 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟ
(22/9/2014)

(Κλικ στην εικόνα)

*****************************************************************************

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΤΙΚΑ
"Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

*****************************************************************************************************

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ - ΟΙ ΖΕΥΓΑΔΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΣΠΟΡΑ ΜΕΝΕΙ

***********************************************************************************************


Συνέντευξη του Γ. Τόλιου στο ρ/σ “Παραπολιτικά” και το Ν. Ευαγγελάτο για το χρέος, την ευρωζώνη και την εναλλακτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (25/9/14)