ISKRA

Σάββατο22 Οκτ 2016
Text size
  • Μεγένθυση μεγέθους font
  • Κανονικό μέγεθος font
  • Σμύκρινση μεγέθους font
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΑ H ΣΟΦΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ(11/3/13)

H ΣΟΦΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ(11/3/13)

E-mail Εκτύπωση PDF

Η Iskra δημοσιεύει την επιστολή που έστειλε η Σόφη Παπαδόγιαννη προς την εφημερίδα «Αυγή», με την οποία η Σόφη Παπαδόγιαννη διαμαρτύρεται για τις «διαρροές» που περιέχονται σε ρεπορτάζ της «Αυγής» (12/3) σε σχέση με τα όσα υποστήριξαν στελέχη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που εξελέγησαν με τη λίστα της Αριστερής Πλατφόρμας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου (11/3), τα οποία μάλιστα διαστρεβλώθηκαν.

Ειδικότερα, η Σόφη Παπαδόγιαννη τονίζει ότι στελέχη που αναφέρονται στην Αριστερή Πλατφόρμα δεν ζήτησαν αναβολή του Συνεδρίου αλλά τόνισαν ότι το ουσιώδες είναι να διασφαλισθεί πως το Συνέδριο θα είναι ουσιαστικό και συμμετοχικό, δίνοντας τη δυνατότητα στις οργανώσεις και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν εμπεριστατωμένη γνώμη και ρόλο στις τελικές αποφάσεις. Επομένως, το θέμα δεν είναι ο μήνας του Συνεδρίου αλλά ο απαραίτητος χρόνος και η πολιτική βούληση για τη δημοκρατική και συμμετοχική διεξαγωγή του.


Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής της Σόφης Παπαδόγιαννη, που δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» έχει ως εξής:


"Οι διαρροές προς τον τύπο, συνήθως ψευδείς, από τις κλειστές κατά τ' άλλα συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και τραυματίζουν σοβαρά τη δημόσια εικόνα και τη συνοχή του πολιτικού μας φορέα.

Ιδιαίτερη έκπληξη προκαλεί, δε, το γεγονός πως ακόμα και η Αυγή φιλοξενεί ρεπορτάζ, όπως αυτό στο φύλο της 13ης Μάρτη, το οποίο στηρίζεται σε διαρροές, οι οποίες μάλιστα δεν αποδίδουν ορθά τις τοποθετήσεις στελεχών.

Τα εκλεγμένα με την Αριστερή Πλατφόρμα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ καταθέσαμε τις απόψεις μας για μια σειρά επίκαιρα και κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, τονίζοντας την ανάγκη να ανακτηθεί η συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων και σημαντικών πολιτικών πρωτοβουλιών.

Λόγω της συγκυρίας, ζητήματα όπως οι πολιτικές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν βρέθηκαν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων μας, αν και θέλω να υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς και όχι η «κυβέρνηση λαϊκής ενότητας και κοινωνικής σωτηρίας» συνιστά δέσμευση της πρόσφατης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σε ότι αφορά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θεωρούμε ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός στην πορεία του πολιτικού μας φορέα, υπογραμμίσαμε ότι το μείζον θέμα, από το οποίο θα κριθεί και η επιτυχία του, δεν είναι τόσο ο μήνας διεξαγωγής του, όσο η καλή προετοιμασία, η συντεταγμένη πορεία προς αυτό και κυρίως η ουσιαστική συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ευρύτερα του κόσμου της Αριστεράς σε ένα πλούσιο και δημιουργικό διάλογο.

Η σοβαρότητα του εγχειρήματος ίδρυσης ενός ενιαίου, μεγάλου, δημοκρατικού και πολυτασικού κόμματος της σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν μας επιτρέπει διαδικασίες ενός συνεδρίου – express."


Σόφη Παπαδόγιαννη
Μέλος Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη 13 Mαρτίου 2013.

 

Σχόλια  

 
+2 #11 κοκτεηλ μολοτωφ 15-03-2013 12:50
καλημέρα συσχολιαστές..
όλα τα της ενότητας, όμορφα και ωραία -μέχρι το ιδρυτικό Συνέδριο όποτε κι αν γενεί, μπορούν να λέγονται διάφορα για να περνάει η ώρα στο διαδίκτυο..
αλλά για πέστε μου.. αυτά που είπε ο κ. Πρόεδρος στο LSE χτες -έχουν οποιαδήποτε σχέση με ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έχει διατυπωθεί σαν συλλογική πολιτική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα;;; -με ποιούς (και για ποιούς..) θα τα κάνει αυτά η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -όποτε.. (διαβάστε στην Αυγή)
[θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω την άποψη του Α.Ρ. σχετικά..]
Παράθεση
 
 
0 #10 Μιχάλης Τζανίνης 14-03-2013 14:28
Για τον Άρη
Μα ,ποιό κόμμα της Αριστεράς, καθορίζει τους στόχους του, και τη τακτική του για την επίτευξη του στρατηγικού στόχού του, στηριζόμενο σε υποθέσεις και σενάρια ;
Με τη λογική σου, ο ΣΥΡΙΖΑ , πρέπει να αναζητήσει αριστερούς συμμάχους. Ποοι είναι αυτοί . Με 19ο συν.το ΚΚΕ, αλλάζει καταστατικό για να μειώσει και άλλο το ρόλο των μελών του και που του εξασφαλίζει τη ¨καθαρότητα", ανεξάρτητα κόστους. Έτσι λοιπόν η πιθανή επανάληψη εκλογών με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική και για τον ίδιο για ευνόητους λόγους. Όσο για τις ανακατατάξεις, αυτές δεν θα έρθουν από αριστερά, αλλά απο δεξιά δηλαδή από το χώρο, που καλύπτει τώρα το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.
Αυτές οι δυνάμεις όμως, , δεν μπορούν να ενταχθούν στην Αριστερά λόγω μνημονίων κλπ, δηλαδή η ΔΗΜΑΡ δεν εντάσσεται κατά τη γνώμη σου στους συμμάχους μας. Δημιουργείται λοιπόν αδιέξοδο . Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μείνει στην αντιπολίτευση ; Είναι μια λογική πρόταση Αν πρέπει οι σύμμαχοί σου, να είναι ή να ενταχθούν στην Αριστερά, μένεις στην αντιπολίτευση, διατηρείς όμως πεντακάθαρη την ιδεολογικοπολιτ ική σου ταυτότητα. Άλλωστε μπορεί ο λαός να σε στείλει πάλι στην αντιπολίτευση.
Τα στερεότυπα ότι το "εθνικό" ταυτίζεται με τη δεξιά και το "Λαϊκό" με την Αριστερά, όταν όμως το¨"εθνικό" είναι η προκοπή του λαού και των συμμάχων του, τότε τι γίνεται; Αυτή η αγκύλωση είναι γεννά τα προβλήματα Ο Λένιν και η σύγχρονη ιστορία μας συνηγορούν, ότι μια Αριστερή Ριζοσπαστική Κυβέρνηση, μπορεί να είναι Κυβέρνηση "Εθνικής Ενότητας και Κοινωνικής σωτηρίας" .Μια Κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ , που θα προτάσσει πολιτικές για την σωτηρία όσων έχουν καταστραφεί και την ανασυγκρότηση της χώρας σε μια αριστερή κατεύθυνση, που υλοποιεί σταδιακά , στηριγμένη στο Λαϊκό κίνημα , τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εξασφαλίζει την "Εθνική Ένότητα". Προφανώς όλα αυτά νεοφιλελεύθες δυνάμεις , ή δυνάμεις σαν τη Χ.Α. .
Παράθεση
 
 
+2 #9 ρίζος 14-03-2013 12:11
Η επιστολή διαμαρτυρίας της εκπροσώπου του Α.Ρ, της κ.Παπαδόγιαννη, για διαρροές στην Αυγή με στόχο να θιχτεί η εικόνα της Αριστερής Πλατφόρμας δημοσιεύτηκαν μεν στο κομματικό έντυπο, αλλά μόνο εφόσον ήδη είχε λογοκριθεί το εδάφιο στο οποίο αναφερόσαταν, με αποτέλεσμα να εκτίθετε ο Λαφαζάνκης και η Α.Π από το κόμμα τους ως ημίτρελοι και γελοίοι,
Παράθεση
 
 
+1 #8 κάποιος σύντροφος 13-03-2013 23:31
σύντροφε Μάκη , συζητάμε για πολιτική συνεργασία με μνημονιακή ( ελπίζω να μην μου πεις ότι όταν η Λούκα διαπραγματευότα ν η τρόικα έτρεμε ) οικονομική υπουργό , έναν μακελάρη του δημόσιου πανεπιστημίου και έναν που πριν από ενάμιση χρόνο έλεγε πως αν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ δεν πιάσουν δουλειά , θα ιδιωτικοποιήσει τα πάντα . Το ποιόν των ατόμων είναι εξίσου σημαντικό με την άποψη του τι κοινωνικό μπλοκ θέλει η αριστερά σε ένα τέτοιο σκηνικό , αν μπροστά θα είναι η μισθωτή εργασία ή τα μικροαστικά άρα και η αστική τάξη , η συνέχεια του κράτους , το ήπιο κοινωνικό κλίμα κλπ . Δεν υπάρχει καμία νομοτέλεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει 30 και όχι 40 ή και παραπάνω , έτσι που το πάει , με την πολιτική γραμμή να στέλνει τον κόσμο σπίτι του , κρατάει συνέχεια ζωντανό τον Σαμαρά . Κυβέρνηση της αριστεράς , με ένα στρατηγικό χνάρι που να πάει πιο μετά το μετά - μνημόνιο ( που δεν είναι χαρτί , είναι μια τριτοκοσμική συνθήκη ζωής που δεν γυρνάει στο 2009 , ή σταθεροποιείται ή αντικαθίσταται από πραγματικά βήματα κοινωνικού μετασχηματισμού ) είναι η προϋπόθεση για την κοινωνική σωτηρία , αυτό που εξαγγέλθηκε στο Levy είναι κυβέρνηση του μνημονίου . Πολύ καλές οι παρεμβάσεις του σ Πάλιου .
Παράθεση
 
 
+1 #7 κοκτεηλ μολοτωφ 13-03-2013 21:03
τα σενάρια .."τι θα γινόταν αν και εφόσον.." δίνουν και παίρνουν στους ανα την επικράτεια καφενέδες (σας διαβεβαιώ..) και είναι μία καλή αντι-αλτσχάϊμερ καθημερινή άσκηση!..
τα δε σενάρια περί "ενότητας της αριστεράς" κλπ χρησιμοποιούν τις τελευταίες μέρες σαν πρώτη ύλη -τα εξής βασικά:
.."η «κυβέρνηση λαϊκής ενότητας και κοινωνικής σωτηρίας» δεν συνιστά δέσμευση της πρόσφατης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ..." (Αριστερή Πλατφόρμα δια στόματος Σ.Παπαδόγιαννη..)
.."θα κοιτάξουμε και αριστερά και δεξια.." (Παπαδημούλης 11.03)
.."προσαρμοζόμαστε στον ρεαλισμο της συγκυρίας για την ενότητα των εθνικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.." (Τσίπρας στη διημερίδα του ΙνΕρΠοΣτ και LEVY Institute -χτές..)
..τα δε σενάρια γίνονται πολύ ελκυστικά και με σταλινική ατμόσφαιρα μυστηρίου, καθώς άλλο ρεπορτάζ δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση της Αυγής από εκείνο στην ηλεκτρονική (!!!..) σχετικά με (δήθεν) διαφωνίες για το εύρος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατά την συζήτηση στη γραμματεία -όπου και αναφέρεται η Σ. Παπαδόγιαννη...και απ'ότι φαίνεται ΔΕΝ συζητήθηκε καθόλου (..το εύρος)..
ο μύλος, του μυλωνού η χάρη;;;..
Παράθεση
 
 
+8 #6 ΑΡΗΣ ΠΑΛΙΟΣ 13-03-2013 18:58
(από συνέχεια)
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και χρειάζεται για παράδειγμα τις ψήφους του ΚΚΕ, για σχηματισμό κυβέρνησης, είναι αρκετά δύσκολο στο ΚΚΕ να μην δώσει τουλάχιστον ψήφο ανοχής, υπό όρους. Διότι, αν δεν το κάνει και o ΣΥΡΙΖΑ προσφύγει σε εκλογές, τότε το ΚΚΕ θα κινδυνεύσει με πλήρη εξαφάνιση. Κυβέρνηση της Αριστεράς, επίσης, μπορεί να προκύψει θετικά από μια συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ, που θα βρίσκεται σε νέα ανοδική τροχιά, με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αν σήμερα φαίνεται απίθανη αυτή η εξέλιξη, αύριο, ίσως, το τοπίο να αλλάξει άρδην. Τέλος, όταν μιλάμε για Αριστερά δεν πρέπει να περιοριζόμαστε μόνο στις σημερινές δυνάμεις της και κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μπορεί πολύ σύντομα να έχουμε νέες και μεγάλες αριστερές ανακατατάξεις όχι μόνο κοινωνικές αλλά και πολιτικές, με την πραγματική σε θέσεις και αγώνες διαφοροποίηση προς τα αριστερά πολιτικών δυνάμεων και συλλογικοτήτων, που ήταν στο χώρο της σοσιαλδημοκρατί ας ή καινούριων πολιτικών χώρων που θα διαμορφωθούν και οι οποίοι δεν θα αμφισβητούν μόνο το μνημόνιο αλλά θα συνδέουν αυτήν την αμφισβήτηση με ριζοσπαστικές προοδευτικές αλλαγές σοσιαλιστικού ορίζοντα. Η Αριστερά, ως παράταξη που δεν αμφισβητεί μόνο το μνημόνιο αλλά σε τελευταία ανάλυση προοπτικά και τον ίδιο τον καπιταλισμό, κοινωνικά και πολιτικά δεν έχει όριο στην κοινωνική της δυναμική ούτε περιορισμένη εκλογική οροφή. Βεβαίως, όμως, δεν μπορούμε να εντάξουμε στην Αριστερά όσους/όσες διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις κυβερνήσεις καταστροφής του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα στις κυβερνήσεις που εισήγαγαν τη χώρα στη μνημονιακή αποικιοποίηση.
Παράθεση
 
 
+4 #5 ΑΡΗΣ ΠΑΛΙΟΣ 13-03-2013 18:56
Η κυβέρνηση της Αριστεράς και όχι της Κεντροαριστεράς ή της Κεντροαριστεροδ εξιάς, είναι αποφασισμένη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα ανώτερα σώματά του. Μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εκτός αν ταυτίζουμε, μάλλον αυθαίρετα, την Αριστερά με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, συμπεριλαμβανομ ένων και των αστικών δυνάμεων. Μια κυβέρνηση της Αριστεράς εξαιτίας της αποστολής της μπορεί να ονομασθεί και κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας αλλά ως κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας μπορεί κάλλιστα να αυτοχαρακτηριστ εί και μια κυβέρνηση αστική και αυτό συχνά κάνει ακόμα και ο σημερινός κυβερνητικός τρικομματικός συνεταιρισμός. Μια αστική μνημονιακή κυβέρνηση μπορεί να χαρακτηρισθεί ως οτιδήποτε και ως εγχείρημα εθνικής ή κοινωνικής σωτηρίας, ποτέ, όμως, δεν θα αυτοπροσδιορισθ εί ως κυβέρνηση Αριστεράς. Μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν είναι καθόλου ανέφικτη. Αντίθετα, μπορεί να έχει δυσκολίες αλλά αποτελεί μια πολύ ρεαλιστική επιλογή κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες. Για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ, αν πάρει καθαρά κεφάλι έναντι της ΝΔ, μπορεί να έχει μια εκλογική ανοδική δυναμική υπό μορφή χιονοστιβάδας που θα του επιτρέψει να σχηματίσει μόνος του, με κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κυβέρνηση της Αριστεράς. Κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να σχηματισθεί, επίσης, με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και συμμετοχή ή ψήφο ανοχής άλλων δυνάμεων της Αριστεράς, όπως το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

(συνεχίζεται)
Παράθεση
 
 
+9 #4 ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 13-03-2013 17:55
Ας μου επιτραπεί, ως δημοσιογράφος, να πω ότι οι διαρροές είναι το σύνηθες στην Ευρώπη και παντού όταν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις και, ιδίως, όταν υπάρχουν. Επειδή οι ανακοινώσεις είθισται να μην περιγράφουν το όλον, ιδίως το πιο ενδιαφέρον. Η διάψευση των διαρροών είναι επίσης σύνηθες, χωρίς διάψευση, λέμε στο επάγγελμα, δεν αξίζει η είδηση. Αλλά εδώ δεν έχουμε διάψευση, έχουμε επιβεβαίωση, των διαρροών. Προς τι; Προς επίταση των διαφωνιών; Αλλά και οι διαφωνίες δεν είναι κακό, αναγκαστικά. Κακό ίσως είναι να επικαλείται κανείς την ανετοιμότητα (καλή προετοιμασία του Συνεδρίου κλπ) ενώ η διαφωνία είναι πολιτική. Προσωπική μου άποψη είναι πως είναι προτιμότερη η δημόσια διαφωνία (η θεμελιωμένη) παρά η (πάντα αποτυχημένη) απόκρυψη. Ο αντίπαλος πάντα θέλει να εκμεταλλευτεί τη διαφωνία. Το καταφέρνει μόνο όταν ηγεσία και το κόμμα. δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη ότι όλοι προσπαθούν να βρουν λύση με καλή διάθεση.
Παράθεση
 
 
+6 #3 ΣΠΥΡΟΣ ΑΣΙΝΗΣ 13-03-2013 17:44
Η "Αριστερή Πλατφόρμα" δεν πρότεινε αναβολή του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που πρότεινε είναι να έχουμε ένα ουσιαστικό Συνέδριο, με ουσιαστικές, συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες, που θα δώσει τη δυνατότητα σε όλες τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα μέλη του και στον κόσμο της Αριστεράς να συμμετάσχει, να εκφρασθεί, να πει τη γνώμη του και τελικά να αποφασίσει. Όχι σε fast-track Συνέδρια με διαδικασίες εξπρές! Το θέμα με το Συνέδριο δεν είναι ο ακριβής μήνας διεξαγωγής του, ο ένας μήνας πάνω ή κάτω, αλλά κατά πόσο δεν θα είναι Συνέδριο προκάτ αλλά ουσίας και συμμετοχής! Όσο για τις Συνεδριάσεις της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ή θα είναι ανοικτές για να τις παρακολουθούν οι πάντες ή αν είναι κλειστές, συνιστά αθλιότητα κάποιοι να "διαρρέουν" στον τύπο τί υποτίθεται είπαν εκείνα ή τα άλλα μέλη της Γραμματείας. Μια τέτοια πρακτική έχει άλλο όνομα και χαρακτηρίζεται αλλιώς. Αν ένα όργανο δεν σέβεται τις Συνεδριάσεις και τους κανόνες λειτουργίας του είναι πολύ αμφίβολο αν μπορεί να φέρει σε πέρας επάξια την αποστολή του, όταν μάλιστα αυτή είναι στην ουσία βαθιά ανατρεπτική και επαναστατική.
Παράθεση
 
 
+3 #2 μακης 13-03-2013 16:44
Κυβέρνηση της αριστεράς μπορούμε να έχουμε ;Το Κκε δεν θέλει η ανταρσία όχι.Ποιος ο λόγος λοιπόν για τη δήθεν διαφοροποίησεη της θέσης;Αν θέλανε θα την είχαμε ήδη σ/σα παπαδογιαννη την κυβέρνηση από τις εκλογές.Προς τι λοιπόν η άρνηση για κυβέρνηση με κορμό το σύριζα;Τι πάει να πει η εμμονή για κυβέρνηση της αριστεράς;Το λέμε για να το λέμε; Έχει αντικειμενική βάση; Όλοι θα θέλαμε κυβέρνηση της αριστεράς σ/σα .Άλλοι λοιπόν φταίνε .Και αυτοί είναι η ανταρσία και το κκε ,που ακόμα το παρακαλούμε και αυτό μας φτύνει.Απόλυτη και αποκλειστική τους η ευθύνη.Σε αυτούς να κανείς κριτική σ/σα και όχι στους σ/σου του σύριζα γιαυτό το θέμα.Αναμένω την ανταπάντηση σου ,για να καταλάβουμε τι θες να μας πεις με τη δήλωση σου.
Παράθεση
 
 
+2 #1 Μιχάλης Τζανίνης 13-03-2013 16:23
Για ποιές διαρροές μιλάς, δεν χρειάζονται οι διαρροές και ή ίδια αυτοαναιρείσαι, όταν υποτίθεται παρεμβαίνεις για να διαμαρτυρηθείς.Ο χαρακτηρισμός "ψευδείς", είναι ψευδεπίγραφος γιατί η ίδια προβάλλεις τις θέσεις με τις οποίες διαφωνεί η "Αριστερή Πλατφόρμα"σαν βασικές, ειρωνευόμενη ταυτόχρονα τον Τσίπρα, που μίλησε για "κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και Κοινωνικής σωτηρίας" . Από που προκύπτει ότι μια "Κυβέρνηση της Αριστεράς" δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και Κοινωνικής σωτηρίας ; Τα "Λαϊκά Μετωπα" στην Γαλλία και την Ιταλία, που κυβέρνησαν αμέσως μετά τον πόλεμο δεν εμπεριείχαν και τα δύο επίμαχα επίθετα ;
Μια πιθανή κυβέρνηση του ΕΑΜ ,θα ήταν από τα πράγματα, μια Αριστερή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και Κοινωνικής Σωτηρίας ;
Το επικίνδυνο στη περίπτωσή σου, είναι ότι προτάσσεις όσα σας χωρίζουν και όχι όσα σας ενώνουν.
Η Συνδιάσκεψη , αν δεν κάνω λάθος, προσδιόρισε το χρόνο του Συνεδρίου, γιατί επανήλθε το ζήτημα;
Η Α.Π. για κάποιους λόγους που δεν είναι σαφείς θέλει παράταση του χρόνου διεξαγωγής και ενώ αθώα υποστηρίζεις ότι η επιτυχία δεν εξαρτάται από το χρόνο, κλείνεις τη παρεμβασή σου με "(...)δεν μας επιτρέπει διαδικασίες ενός συνεδρίου – express" .Τι συμπέρασμα να βγάλω εγώ το απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ;
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ημερολόγιο

---000_maxometaksideytiss

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι εκδόσεις «Ταξιδευτής» και η «Λαϊκή Ενότητα» Μεγάρων , σας προσκαλούν τη Παρασκευή 21 Οκτώβρη 2016 και ώρα 19,00 μ.μ., στην αίθουσα «ΘΕΟΓΝΙΣ», Κεντρική πλατεία Μεγάρων, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Τόλιου με θέμα:

«Η Μετάβαση στο ‘Εθνικό Νόμισμα’, αφετηρία εξόδου από την κρίση»

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Τρύφωνας Κωστόπουλος, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

Βασίλης Πριμικήρης, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ

Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ οικονομικών, συγγραφέας του βιβλίου

Τη εκδήλωση συντονίζει ο Βασίλης Πολυχρόνης, συντονιστής Π.Ε. της ΛΑΕ Μεγάρων

Θα ακολουθήσει συζήτηση

************************

---000_parastasikaterinakast

************************

---000_diethnessinedriorproject

************************

---000_ekdilosineasmirnioktovri16

************************

------00000patelis

***********************

---000_LORDON

*******************

---000_Stathis_Antifasistika

*******************

---000_pirogapagkpolem

*******************

---000_giannistoliosvivlioneo

**********************


(Για να διαβάσετε περισσότερα κλικ στην εικόνα)

********************

---000logo_gia_ISKRA

Στρατής Γατελούζος

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε,. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

ΣΤΟ BLUE SKY ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ - 20/1/2016

*****************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ ART CHANNEL & ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΡΤΗΡΙΑ» ΤΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΣ ΣΑΒΒΟΡΓΙΝΑΚΗ – 6/9/2016

*******************************************

Ο ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ", ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ "VMEDIA"

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ MeNeL@o (25/5/2016)

*******************************************

Ο ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΥ

"KONTRA 24(KONTRA CHANNEL) 22/06/2016

ΓΙΑ BREXITΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΛΑ.Ε

********************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ VORTAL.TV ΚΑΙ ΣΤΟΝ Κ. ΚΟΥΡΟ ΣΤΙΣ 28/6/2016

*****************

Ο ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗ «ΓΙΑΦΚΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΣΠ. ΧΑΡΙΤΑΤΟ (ALPHA 9,89 FM, 04/07/16)

*****************


---000logo_gia_ISKRA

******************

---000_Travlos-Tzanetatos_vivlio

************

---000_eg_Althusser____cover

************

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

 ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

---------------------------------------------------------000000000000000000000000alogo

************************************************************

10841463_874492109250962_1737608452_n

E-mail ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

iskranews@gmail.com

*******************************************

ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΟΠΙΠΕΡΑΤΑ" ΤΗΣ Iskra

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ


*******************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟ

(KONTRA CHANNEL 11/10/2016)

         

*******************************************

ΧΟΥΝΤΗΣ ΣΕ MOSCOVICI

“ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ”  

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ν.ΧΟΥΝΤΗ, ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

   

*******************************************

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ Π.Σ. ΤΗΣ ΛΑ.Ε.  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ 

         

******************************************

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΑ.Ε.

ΠΟΡΙΣΜΑ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ 'Η ΑΠΕΜΠΟΛΙΣΗ

ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NOVUS – ΤΕΤΑΡΤΗ 5/10

(1ο ΜΕΡΟΣ)

(2ο ΜΕΡΟΣ)

(3ο ΜΕΡΟΣ)

******************************************

Παλαιότερα videos

********************

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΧΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ 

Cretetv - 8/6/16

********************

Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ:''ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΚΛΑΒΙΑ!''

**********************

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΘΗΝΑ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ 14, ΣΤΟΑ ΦΕΞΗ, 8ος ΟΡΟΦΟΣ 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 210-3800067, FAX: 210-3800015

 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ:
e-mail organotiko.laikienotita@gmail.com 

ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ :
e-mail grafeiotypou@laiki-enotita.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΓΝΑΤΙΑΣ 75, 4ος ΟΡΟΦΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - FAX: 2310-271321

********************************************************

 ΦΑΚΕΛΟΣ: ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ 

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)

------------------------------------------------------00000000000000000aaaaaaaaaeikona


ΦΑΚΕΛΟΣ: ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)


******************************************************************************************

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΑΝΤΖΗ (εφημερίδα "ΠΡΙΝ" - 28/10/12)

"ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ"


*****************************************************************************

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΥΣ:
9 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟ
(22/9/2014)

(Κλικ στην εικόνα)

*****************************************************************************

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΤΙΚΑ
"Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

*****************************************************************************************************

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ - ΟΙ ΖΕΥΓΑΔΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΣΠΟΡΑ ΜΕΝΕΙ

***********************************************************************************************


Συνέντευξη του Γ. Τόλιου στο ρ/σ “Παραπολιτικά” και το Ν. Ευαγγελάτο για το χρέος, την ευρωζώνη και την εναλλακτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (25/9/14)