Σε κατάσταση νευρικής κρίσης και αποσύνθεσης το «Κίνημα Αλλαγής»

2848
κατάσταση

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης έχει περιέλθει η υπό την Φ. Γεννηματά ηγεσία του δήθεν νεότευκτου «Κινήματος Αλλαγής», το οποίο στην ουσία αποτελεί ένα συνονθύλευμα δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, κυρίως Σημιτικού προσανατολισμού και διάφορων δορυφορικών ξεπεσμένων πολιτικών σχημάτων τύπου ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι.
Έντρομη η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. από τις κεντρόφυγες διαλυτικές τάσεις στον απροσδιόριστο χυλώδη χώρο της, εξέδωσε ηττοπαθή ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει καταρρεύσει μέσα στην κοινωνία, ότι επιχειρεί οργανωμένη παρέμβαση για άμεση ή έμμεση «μεταγραφή» στο κυβερνητικό κόμμα βουλευτών και στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛΛ., αναγνωρίζοντας έτσι ότι το κόμμα αυτό έχει καταστεί ξέφραγο αμπέλι.
Την άλλη μέρα, μόλις, η ίδια ηγεσία έβγαλε ένα πολυσέλιδο «non paper», με το οποίο επιχειρεί να επιβεβαιώσει τον διακριτό ιδεολογικοπολιτικό της χώρο, λέγοντας, περίπου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοσιαλδημοκρατία και η ΝΔ δεν είναι κεντρώο φιλελεύθερο κόμμα.
Πράγματι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καν σοσιαλδημοκρατία, όχι ότι αν ήταν θα επρόκειτο για κάτι θετικό, αφού η σοσιαλδημοκρατία έχει μεταλλαχθεί πλήρως.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτα απ’ όλα ένα κόμμα καρέκλας, το οποίο έχει παραδοθεί πλήρως και έχει παραδώσει απόλυτα στα νύχια των πιστωτών την χώρα προς καταλήστευση και λεηλασία. Ούτε φυσικά η ΝΔ είναι ένα κεντρώο φιλελεύθερο κόμμα, διότι προσομοιάζει στα βασικά της χαρακτηριστικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσδίδοντάς τους πιο συντηρητικούς προσανατολισμούς.
Το ΚΙΝ.ΑΛΛ., όμως, είναι όλα αυτά μαζί που χαρακτηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ενώ επιπλέον κουβαλάει όλο το βαρύ αμαρτωλό παρελθόν του Σημιτιστάν.
Η απουσία οποιασδήποτε αυτόνομης προοπτικής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και η συνεπακόλουθη κρίση του συμμαζώματος παραγόντων, καισαρίσκων στελεχών και πελατειακώς εξυπηρετούμενων πολιτών, εξωθεί τον χώρο αυτό σε μια τυφλή μάχη για την μικροεξουσία και σε αναζήτηση διεξόδων και πολιτικού καταφυγίου είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ είτε προς την ΝΔ, όσων έχουν ιδιαίτερα μια έντονη αντιδεξιά παράδοση.
Σε συνέντευξη «μανιφέστο» ο Δημ. Κρεμαστινός πρότεινε συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας τα χνάρια του Γιάννη Ραγκούση και όλοι μαζί τον δρόμο που έχει χαράξει ο ΓΑΠ.
Από την άλλη ο Ευ. Βενιζέλος, ακολουθούμενος από μια πλειάδα περιώνυμων πρώην υπουργών, βουτηγμένων ως τον λαιμό στη μνημονιακή και όχι μόνο, καταστροφή της χώρας, δείχνει τον δρόμο της ΝΔ.
Δίπλα τους τα ρευστοποιημένα πλαστικά σχήματα της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού, έτοιμα να χωθούν παντού για να υπάρξουν, πασχίζουν να δηλώσουν την παρουσία τους με την διαπλοκή των μίντια, δυσανασχετώντας με τις απόπειρες της Φ. Γεννηματά να επιβάλει, εις μάτην, αυταρχικό σιωπητήριο.
Η κρίση και αποσύνθεση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι μόνο η μια πλευρά της παρακμής, διαφθοράς και βαθιάς σήψης της παραδομένης κατεστημένης πολιτικής τάξης αυτής της χώρας.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αν και με διαφορετικές διαδρομές, μοιάζουν όλο και περισσότερο, ενώ και οι δύο προσομοιάζουν με το ΠΑΣΟΚ στην χειρότερη, την πιο πελατειακή, την πιο διαπλεκόμενη και την πιο εξαρτημένη εκδοχή του.
Από τον Τσίπρα ως τον Καμμένο, από τον ΓΑΠ ως την Γεννηματά και τον Ευ. Βενιζέλο, μέχρι τον Άδ. Γεωργιάδη και τον Κυρ. Μητσοτάκη, μιλάμε για πολιτικά πρόσωπα που προσβάλλουν, δυσφημίζουν, εξευτελίζουν, διασύρουν και καταστρέφουν την Ελλάδα, με τους Έλληνες πολίτες προς το παρόν να μην φαίνονται διατεθειμένοι να αντιδράσουν.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας