28/10/1940-2016: Στη σκιά της 6ης Ελληνογερμανικής συνέλευσης και της νεο-αποικιακής κηδεμονίας της Ελλάδας

1843
Ελληνογερμανικής

Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου
«Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε» (Ζαν-Πωλ Σαρτρ)
Χωρίς ντροπή έναντι της ιστορίας του ελληνικού λαού, των αγώνων και των θυσιών του, τουλάχιστον αυτών της μεγάλης γενιάς του 1940 – 1950, η ΚΕΔΕ δέχεται να είναι συνδιοργανωτής του «6ου Συνεδρίου» της περίφημης «Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης» για την προώθηση της «Ελληνο- Γερμανικής Εταιρικής Σχέσης». Ενός Αποικιοκρατικού θεσμού που συγκροτήθηκε το συντελιακό έτος του 2010 , παράλληλα με την υπαγωγή της Ελλάδας στην οικονομική «διάσωση» της Ε.Ε & του Δ.Ν.Τ , κάτω από την πολιτικοοικονομική Κηδεμονία της Γερμανίας (την ονομάζουν – προσφωνούν και σαν «Ε.Ε») .
Ένα γεγονός ( η «ταυτόχρονη δημιουργία των δύο αυτών «θεσμών» ) το οποίο είναι άκρως δηλωτικό και αποκαλυπτικό των προθέσεων και της «αποστολής» της Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης. Και όμως παρά τις μέχρι τώρα αποκαλυπτικές καταγγελίες και τις δημοσιεύσεις για την μέχρι δράση της , σχεδόν το 60 % των «πεινασμένων για κονδύλια» στο υπό Κηδεμονία κρατίδιο της λιτότητας , έχει ενταχθεί με «προγραμματικές συμφωνίες» οικονομικής και τεχνικής «βοήθειας και έντιμης – ισότιμης συνεργασίας« , στα πλαίσια του θεσμού «αδελφοποίησης» με Δήμους της Γερμανίας. Παραδοσιακά υπήρχε ο θεσμός των «αδελφοποιήσεων»( και με την Γερμανία ) μεταξύ πόλεων & δήμων σε όλο τον κόσμο , αλλά βέβαια σ΄ένα λογικό ρυθμό – μια αδελφοποίηση ανά πέντε – δέκα χρόνια.
Αυτό όμως που κάνουν ότι “δεν βλέπουν – δεν γνωρίζουν” οι «άρχοντες της λεγόμενης αυτοδιοίκησης» στην Ελλάδα , είναι πως βρίσκονται αντιμέτωποι, ταυτόχρονα με την επιβολή Μνημονιακής Κηδεμονίας στην Ελλάδα , με μια τεράστια εκστρατεία μιας χώρας με σκοπό την πολύμορφη και πολυσύνθετη σε όλους τους τομείς – υποδούλωσης του τόπου τους και αυτοί συνεχίζουν να παίζουν το ρόλο του «συνεργάτη» , ανακαλώντας , όχι άδικα , μνήμες από το παρελθόν.
Το 2012 στην πρώτη απόπειρα να διοργανώσουν το συνέδριο τους στην Ελλάδα αντιμετώπισαν (παρά κάποιων μη αναγκαίων για τον σκοπό εκτροπών) τη μαζική οργή των υπό απόλυση εργαζομένων της Θεσσαλονίκης (δες βίντεο με το τότε ειδησεογραφικό ρεπορτάζ της ημέρας, έστω και σαν «επετειακή μνημόνευση του διαχρονικού νοήματος και μηνύματος – για τον λαό – της «28ης Οκτωβρίου»,

Οι αναγνωρισμένες ικανότητες της γερμανικής άρχουσας πολιτικοοικονομικής τάξης και του κράτους της για χάραξη «μακροπρόθεσμων σχεδίων και στρατηγικών» για την διασφάλιση και προώθηση των συμφερόντων της σε παγκόσμιο επίπεδο , είχαν προβλέψει πολύ καλά πως το νέο τους “Drang” για την εξαθλίωση του ελληνικού λαού θα προκαλούσε νομοτελειακά ένα νέο λεγόμενο «αντιγερμανικό» κίνημα (όπως αυτό εκφράστηκε ορμητικά και περίτρανα από άκρη σε άκρη της Ελλάδας στις παλλαϊκές κινητοποιήσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 2011 – τρόμαξε όλο το σύστημα της πάνω και κάτω εξουσίας και δρομολογήθηκαν τάχιστα το «μάντρωμα» και η εκτόνωση με «διακομματικές συγκυβερνήσεις» και την δρομολόγηση «ελεύθερων» εκλογών , με διλληματικούς εκβιασμούς και απειλές του τύπου «Ευρώπη – Ευρώ η Θάνατος», τον Μάη του 012΄).
Τώρα ποιος ξέρει , επειδή ίσως κυβερνά υποτίθεται η «Αριστερά του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής» , διαβάζουμε πως στην «εναρκτήριο πανηγυρική εκδήλωση» που θα γίνει στην «Παλαιά Βουλή» ( εκεί που φυλάσσονται τα «Γιαταγάνια και οι Σημαίες του Κολοκοτρώνη» και άλλων Αγωνιστών του 21΄) στις 3 Νοεμβρίου , ώρα 5 μ.μ , ( βλέπε πρόγραμμα http://www.grde.eu/de/dgv/jahresversammlung/dgv6/Programm.pdf θα χαιρετήσουν , πέρα από «προσωπικότητες» της ΚΕΔΚΕ και άλλων «πρόθυμων δημάρχων» ( σε συνεργασίες πάσης φύσεως ), ο πρέσβης της Γερμανίας ΚΑΙ … εκπρόσωπος της «ελληνικής κυβέρνησης».
Για το περσινή «5η Φουχτελιάδα στο Βερολίνο», είχαν βγει ορισμένες ανακοινώσεις από οργανώσεις του Σύριζα στην Περιφέρεια με τις οποίες καλούσαν να μη παραβρεθούν οι Δήμοι τους στο ελληνικό-γερμανικό παζάρι.
Μετά από ένα χρόνο η Μακιαβελική Πολιτική «ως τέχνης του εφικτού» – αποφάσισε να συναντηθεί και να συνεργαστεί ανοιχτά και απροκάλυπτα – με το Γερμανικό Επιτελείο για την Ελλάδα.
Αλλά όλα έχουν μια εξήγηση . Τον Μάη που μας πέρασε συναντήθηκαν με τον Γερμανό «Ειδικό Επιτετραμμένο για το Κρατίδιο της Ελλάδας» οι υπουργοί & υφυπουργοί ( Δραγασάκης , Σταθάκης, Τσιρώνης και Αποστόλου) και συμφώνησαν για όλους τους στόχους γερμανικής – αποικιοκρατικής – οικονομικής διείσδυσης στην Ελλάδα – που θα παρουσιαστούν και θα «ευλογηθούν» στο φετινό συνέδριο ( βλέπε αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ελληνόφωνης Deutsche Welle – τ΄ οποίο πέρασε απαρατήρητο και ασχολίαστο στην σημερινή διάχυτα καταθλιπτική Ελλάδα ,

Ανανέωση ελληνογερμανικής συνεργασίας στους δήμους

Δεν μπορεί ένας από τους παραπάνω αναφερόμενους υπουργούς θα χαιρετήσει – πανηγυρίζοντας στην «Παλαιά Βουλή» , ελλείψεως – παρούσας – Βουλής , εν αναμονή και του «Προέδρου Ομπάμα» που θα «πιέσει και θα συνετίσει υπέρ ημών» την Γερμανία …
Έτσι ο Γ. Φούχτελ μετά τις συναντήσεις του με τους Προθύμους των Αθηνών έκανε την αποκαλυπτική των «ελληνο γερμανικών εξελίξεων δήλωση:
«Διαπιστώσαμε ότι πολλά προγράμματα που έχουμε ξεκινήσει από καιρό βρίσκουν το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης και συνιστούν μια βάση για περαιτέρω συνεργασία. Με τους υπουργούς συμφωνήσαμε να εμβαθύνουμε αυτή τη συνεργασία σε επίπεδο ειδικών».
---000_Fuchtel-Stathakis
Και το σχετικό ρεπορτάζ των «γερμανικών ερτζιανών κυμάτων» κλείνει με τις εξής επίσης ενδιαφέρουσες – εκπληκτικές δηλώσεις «Γερμανο- Κυβερνο / Συριζαίων» :
«Πάντως συμμετέχοντες στις συναντήσεις του κ. Φούχτελ στην Αθήνα σημειώνουν μια αισθητή αλλαγή στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη διάθεση συνεργασίας με τη Γερμανία. Ενώ τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επικρατούσε, κατά κάποιο τρόπο, ένα άτυπο εμπάργκο από ελληνικής πλευράς, τώρα η Αθήνα δείχνει προθυμία για μια πολύπλευρη συνεργασία. Ενδεικτική για αυτή την αλλαγή είναι η δήλωση του Γιώργου Σταθάκη προς την Deutsche Welle για δίκτυο συνεργασίας των Δήμων και Περιφερειών των δύο χωρών: “Η Ελληνογερμανική Συνέλευση παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο γιατί αποτελεί έναν πολύ σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα σε γερμανικούς και ελληνικούς θεσμούς. Είναι εξαιρετικά χρήσιμη και οι ιδέες, εκθέσεις και προεκτάσεις της παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στο να υπάρχει μια ισχυρή γέφυρα ανάμεσα σε ελληνικές επιχειρήσεις, σε ελληνικούς δήμους και σε ελληνικές περιφέρειες με αντίστοιχες γερμανικές».
Έχουμε δηλαδή, αντί να είχε καταγγείλει η «κυβέρνηση» της χώρας – αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της τον Γενάρη του 015΄- το Ειδικό Μνημόνιο – «Προσύμφωνο Συνεργασίας Παπανδρέου – Μέρκελ της 5/3 /010΄ και την «Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση» , την πλήρη «νομιμοποίηση» της εξελισσόμενης Αποικιοποίησης της Ελλάδας από την Γερμανία , υπό την Αιγίδα του «Πολυχρονεμένου Γιοάχιμ Φούχτελ« , τον οποίο δύο χρόνια πριν είχε καταγγείλει για «ανικανότητα» ακόμα και ο γνωστός «αντιστασιακός» στην παγκοσμιοποίηση της καπιταλιστικής «αγοράς χωρίς σύνορα» , δήμαρχος Θεσσαλονίκης , Βαλκανίων – Αυστροουγγαρίας – Οθωμανικής Αυτοκρατορίας & Β΄ Ιερουσαλήμ , κ. Γιάννης Μπουτάρης , παρά το γεγονός ότι του είχε παραχωρήσει γραφεία για τις «δράσεις» του, ποιος ξέρει ίσως τότε να είχε στο νου την αντικατάσταση του μ΄ έναν άλλον διοικητή , γερμανικής καταγωγής , στη «Κομαντατούρ» της Θεσσαλονίκης.
Το Συνέδριο θα ξεκινήσει και θα ολοκληρώσει τις εργασίες του για το γερμανικό «μέλλον» της Ελλάδας στο Ναύπλιο ( 4 – 5 Νοεμβρίου από τις 8 το πρωί , στο Συνεδριακό Κέντρο «Φουγάρο» ). Το γεγονός ότι επιλέχτηκε το Ναύπλιο για την Ελληνο- Γερμανική «Μυσταγωγία» δεν είναι τυχαίο. Οι Γερμανοί , ιδιαίτερα οι Βαυαροί στα πλαίσια των φαντασιώσεων τους ετοιμάζουν σειρά εκδηλώσεων για τα «200 χρόνια έλευσης του Όθωνα με την Αμαλία του» στο Ναύπλιο , να γιορτάσουν δηλαδή την Βαυαροκρατία – σαν την πρώτη «Φιλελληνική Κάθοδο & Επένδυση του Γερμανικού Χώρου στην Ελλάδα» όπου έχει από τότε σμιλευτεί πάνω σε βράχο που βλέπει το λιμάνι και ο περίφημος «Λέοντας της Βαυαρίας» που ατενίζει την Μεσόγειο.
Θα χαρούμε πολύ , δεν το αποκλείουμε , να δούμε τους «Σύνεδρους» να επισκέπτονται τον γερμανό λέοντα. Πάντως εάν δεν το κάνουν θα ήταν παράλειψη. Πάντως στην εφημερίδα για τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής του 41- 44΄ διαβάζουμε πως διοργανωνόντουσαν από διάφορες στρατιωτικές μονάδες εκδρομές για να απολαύσουν τον λέοντα τους , προφανώς επειδή ήξεραν το τι σημαίνει η κάθε φιλελληνική κάθοδος τους στην περιοχή. Στις προσπάθειες να ξεχαστεί η «μικρή & ατυχής ναζιστική παρένθεση» στην ιστορία της Γερμανίας , τελευταία γίνονται επίπονες προσπάθειες ν΄ αναβιώσουν μνήμες από τον γερμανικό ξεχασμένο , υπαρκτό , φιλελληνισμό του 18 ου αιώνα – ο οποίος είχε και πραγματικούς φιλέλληνες – ουμανιστές , καμία σχέση όμως με την Βαυαροκρατία και τους επιγόνους του Φαλμεράγιερ , ιδιαίτερα μετά την ίδρυση του « 2ου Ράιχ» ( 1852 ) όπου προκρίθηκε για τις σύγχρονες «ρεαλιστικές ανάγκες του γερμανικού καπιταλισμού» ο αδιάλειπτος μέχρι σήμερα «φιλοτουρκισμός».
Και το φαιδρό της υπόθεσης είναι πως ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης στην υπηρεσία των νέων ψυχολογικών εκστρατειών της «Ευρώπης» εξέδωσε ένα νέο βιβλίο ( «Αλλέγκρα») , όπου μυθοπλαστικά ( ίδια σάλτσα όπως με την «Τάνια» του Τσε Γκεβάρα ) αναπαρήγαγε την ιστορία ενός Γερμανού στρατιώτη που εκτελούσε καθήκοντα φρουρού στην Ακρόπολη μεταξύ 1941 – 1944 και ξαφνικά ανακάλυψε πως ο παππούς του είχε πολεμήσει μαζί με τους Έλληνες στην διάρκεια της Επανάστασης του 21΄ ! , οπότε όλα άλλαξαν γι’ αυτόν … Αιδώς Αργείοι !
Η δεύτερη αποκαλυπτική «έκπληξη» είναι ότι στα “Workshops” του Ναυπλίου θα συμμετάσχουν ενεργά και οι «θυγατρικές» στην Ελλάδα των περίφημων στο είδος τους «Κομματικών Ιδρυμάτων» της Γερμανίας , από το «Αντενάουερ» του Χριστιανόδημοκρατικού Κόμματος μέχρι το «Ρόζα Λούξεμπουργκ» του Κόμματος της Αριστεράς. Διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά ότι όλο το «ευρωπαϊκό – προοδευτικό» κίνημα της Γερμανίας και των «ομογάλακτων» του στην «Ευρωπαϊκή» Ένωση , συμβάλει στην παραπέρα Κηδεμονία της Ελλάδας , στην καταδυνάστευση και εξαθλίωση του ελληνικού λαού , σύμφωνα με τα αδιάλειπτα συμφέροντα του γερμανικού επεκτατικού , «εξαγωγικού & και εμποροκρατικού καπιταλισμού» , από το 1872 ( Β΄ Ράιχ ) μέχρι σήμερα («Δ΄ Ράιχ»)
Έτσι λοιπόν το ίδρυμα «Αντενάουερ» του «Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος» θα εισηγηθεί για τις «ιδιωτικές επιχειρήσεις στον αγροτικό τομέα», το ίδρυμα «Χάνς – Σάιντελ» του αδελφού Βαυαρικού «Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος» για τους «Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και το πόσο καλά θα μπορούσαν αξιοποιήσουν το δυναμικό τους, το ίδρυμα «Χάινριχ Μπελ» του Κόμματος των «Πρασίνων» για τον … «ρόλο της κοινωνικής οικονομίας στην τοπική ανάπτυξη», το ίδρυμα «Φρήντριχ Νάουμαν» (είναι αυτός ο «πάστορας» που ανακάλυψε στον Α΄Π.Π. το γερμανικό θεώρημα δημιουργίας μιας «Μεσευρώπης» με κέντρο την Γερμανία – η οποία θα πρέπει να κυριαρχήσει σε όλη την Ήπειρο) του «Φιλεύθερου Κόμματος» για τον «αξιοποίηση των δικτύων για την ανάπτυξη του τουρισμού» και το πιο ιστορικό – «πρωτοπόρο» στην ανάπτυξη της κουλτούρας του «κομματικού ιδρυτισμού» στη Γερμανία ίδρυμα «Φρήντριχ Έμπερτ» (σοσιαλδημοκράτης πολιτικός που διέταξε την εκτέλεση – δολοφονία του Καρλ Λήμπκνεχτ και της Ρόζας Λούξεμπυργκ) θα μιλήσει για τον «ρόλο της ενέργειας στην ανάπτυξη λεγόμενων έξυπνων πόλεων».
Καταγγέλλουμε πως για όλα αυτά – για την πλήρη «καπιταλιστική εντατικοποίηση της αγροτικής παραγωγής ( που την έχει διαλύσει ήδη η μακροχρόνια γερμανική – ευρωπαϊκή «πράσινη πολιτική») και εμπορίας (μέσω και των συνεταιρισμών ) και την ενίσχυση των «μικρομεσαίων επιχειρήσεων» ( που τις έχει διαλύσει ήδη η Γερμανία με τις πολιτικές που επέβαλε στην Ελλάδα ) ο Φούχτελ και το Φρουραρχείο του (Ελληνο – Γερμανική Συνέλευση) μας κουβάλησαν ήδη την «Γερμανική Τράπεζα Ανοικοδόμησης – Επενδύσεων & Εγγυήσεων» ((KFW) με το θυγατρικό όνομα στο 1ο υποκατάστημα της στη Θεσσαλονίκη «ProCredit» με σκοπό την δανειοδότηση των … ελληνικών δήμων (της Γερμανίας), αγροτικών συνεταιρισμών και των «μικρομεσαίων επιχειρήσεων «ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ –, παράκαμψη και σταδιακά οριστικό θάψιμο του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος – το οποίο εδώ και πολύ καιρό θα έπρεπε να είναι (λόγω και της πολλαπλής «αναχρηματοδότησης του» από τον ελληνικό λαό τα τελευταία δέκα χρόνια) υπό την διοίκηση και διαχείριση του ελληνικού δημοσίου. Και ο Φούχτελ δήλωσε με την ευκαιρία των «εγκαινίων» της τράπεζας του στην Ελλάδα, οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν χρήματα για να προσφέρουν δάνεια ας πούμε «εκκίνησης της οικονομίας» , αλλά δεν το κάνουν λόγου του φόβου των επισφαλειών, οπότε εμείς οι Γερμανοί μπορούμε να το κάνουμε.
Βέβαια ο κ. Μίχαλος και οι «συνεργαζόμενοι με την Γερμανία δήμαρχοι» δήλωσαν «τρισευτυχισμένοι» για την έλευση «επιτέλους» της γερμανικής τράπεζας «ειδικών στοχεύσεων».
Είναι περίεργο το γεγονός ότι αυτή η σοβαρή θα λέγαμε είδηση ( ας πούμε , η εγκατάσταση «Τράπεζας της Ελληνο – Γερμανικής Συνέλευσης» στην Ελλάδα ) σχεδόν θάφτηκε στα κυρίαρχα μ.μ.ε της Ελλάδας και έμεινε άγνωστη και ασχολίαστη από πολιτικά κόμματα και οργανώσεις στην Ελλάδα ( γιατί άραγε ; ) , γι΄αυτό και εμείς σας την παρουσιάζουμε από τον γερμανικό τοπικό τύπο της περιοχής του «Μέλωνα Δρυμού» απ΄ όπου κατάγεται και ο Γ. Φούχτελ , για να βγουν , ευχόμαστε , συμπεράσματα :
http://www.schwarzwaelder-bote.de/inhalt.calw-in-griechenland-neue-bank-initiiert.fbfb390e-6608-479f-b776-e9af3ae45369.html
Τύφλα ν΄ χουν τα Ιδρύματα «Ρόκφέλερ – Φουλμπράιτ – Καρνέγκι» και οι «Αποστολές του Σχεδίου Μάρσαλ» στην μεταπολεμική περιόδο ανοιχτής Αμερικανοκρατίας ( 1947 – 1967 ). Εδώ έχουμε να κάνουμε με νέες «Ιεραποστολικές Σταυροφορίες – Αποστολές & Εξερευνήσεις» γερμανικού μεσαίωνα.
Τα Γερμανικά κομματικά ιδρύματα είχαν προσεκτικά εμφανιστεί στην Ελλάδα μετά το 1974 ( επειδή είχαν ήδη εκπαιδεύσει φοιτητές «Αντιδικτατορικών Κινημάτων» κάποιες μελλοντικές «φρουρές» που θα αναλάμβαναν καθήκοντα σε φασιστικές χώρες της Νότιας Ευρώπης – τις οποίες στήριζε έμπρακτα η Γερμανία – αλλά επένδυε και στο «δημοκρατικό τους μέλλον» ). Ήδη στην περίοδο 1975 – 1985 είχε καταγγελθεί η χρηματοδότηση εκ μέρους τους «σεμιναρίων» , κυρίως για την ανάπτυξη της Νέας Δημοκρατίας σαν «σύγχρονο δημοκρατικό συντηρητικό κόμμα με κοινωνικό φιλελευθερισμό» και προσπάθησαν να προσφέρουν «συνδικαλιστική επιμόρφωση για την ανάπτυξη «σοσιαλ – ρεφορμιστικού συνδικαλισμού» σύμφωνα με την φιλοσοφία και τον ρόλο της σοσιαλδημοκρατικής κυρίως «Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων / D.G.B» Λίγα χρόνια αργότερα απογοητεύτηκαν με την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου και του Πασόκ στην εξουσία , η Ελλάδα απώλεσε το ενδιαφέρον της Γερμανίας – εκτίμησαν πως είχαν χάσει προσωρινά «το παιχνίδι», πως βρισκόμαστε στην «αμερικανική σφαίρα επιρροής» κα πως είμαστε μια πολύ «σοσιαλ-επαναστατική» χώρα για τα δικά τους «Χριστιανο – Σοσιαλδημοκρατικά και πάντα Αντικομουνιστικά Πρότυπα» – και αποχώρησαν.
Έφυγαν, «ησυχάσαμε για λίγο», εμφανίστηκαν όμως ξανά ομαδικά και ορμητικά πότε; Μα μετά το 2010 όταν αποφασίστηκε πως η Γερμανία θα γίνουν οι … Νέες – Η.Π.Α – για την Ευρώπη! Τώρα όμως είμαστε πιο πλούσιοι, μας έφεραν βέβαια και το ίδρυμα της ονομαζόμενης «Λίνκε», το Ρόζα Λούξεμπουργκ (για να μην ξεχνιέται η «αποστολή τους», εκτός από το γεγονός ότι χρηματοδοτούνται όλα τα ιδρύματα από το Υπεξ της μητέρας πατρίδα τους, στα εγκαίνια του «υποκαταστήματος» στην Αθήνα παρευρίσκοντο ο πρέσβης της Γερμανίας και ο «Αλέξης»). Αποτελεί θα λέγαμε ντροπή στο όνομα μιας επαναστάτριας που είχε καταγγείλει την κάθοδο του γερμανικού ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια και τις σφαγές των Χριστιανικών λαών στην Οθωμανική Αυτοκρατορία – Μέση Ανατολή (“Juniusbroschuere”) , να έρχεται το ίδρυμα αυτό στην Ελλάδα για να συμπληρώσει – και να νομιμοποιήσει – τις Αποικιοκρατικές Γερμανικές «Αποστολές» .
Ο μόνος από τους γνωστούς της «επίσημης πολιτικής σκηνής» που είχε καταδικάσει την ας πούμε «Έλευση της… Ρόζας Λούξεμπουργκ στην Ελλάδα» ήταν από την ιστοσελίδα του ο Νίκος Κοτζιάς. Λίγο αργότερα «κατάπιε τη γλώσσα του» (όπως και ο Αλέξης για τις Επανορθώσεις και την Ελληνο- Γερμανική Συνέλευση) και χόρεψε – τραγούδησε στην Αττάλεια το τρόπος του λέγειν «Ταγκό του ΝΑΤΟ».
Μοιράζουν και υπόσχονται υποτροφίες , διοργανώνουν δωρεάν η επιχορηγούμενα «ταξίδια γνωριμίας» με την «Νέα» Γερμανία , ότι έκαναν και κάνουν ακόμα δηλαδή από το 1956 το «Ινστιτούτο Γκαίτε» ( το οποίο ανέλαβε τα αντίστοιχα καθήκοντα ενός προηγούμενου – κρατικού «μορφωτικού / πολιτιστικού» ινστιτούτου που δραστηριοποιούταν επί Βαϊμάρης και Γ΄ Ράιχ στη διάρκεια του μεσοπολέμου στην παραγωγή μιας κακός εννοούμενης «γερμανοφιλίας».
Το Γκαίτε όμως, όπως εν μέρει και το «Κρατικό Ίδρυμα Υποτροφιών της Γερμανίας» (D.A.A.D, κύρια αποστολή το «ψάρεμα, με το σύστημα χορήγησης υποτροφιών, επιστημονικών εγκεφάλων» απ΄ όλο τον κόσμο) είχε – έχει σαν κύρια αποστολή τη διάδοση της «γερμανικής γλώσσας» σαν εκείνο το βασικό στοιχείο του πολιτισμού, τ΄ οποίο είναι σε θέση ν΄ αφομοιώσει «Ιθαγενείς» σε όλο τον κόσμο – Γι΄ αυτό και μέσα στις ιδιαίτερες πρωτοβουλίες του είναι η επιβολή της «γερμανικής γλώσσας» στα σχολεία βασικής εκπαίδευσης στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους με τα αγγλικά και τα γαλλικά για την παγκόσμια «πνευματική κυριαρχία».
Σίγουρα το συγκεκριμένο ινστιτούτο έχει προσφέρει και σημαντικό πολιτιστικό έργο – όταν και στον βαθμό δεν ενοχλεί τις γερμανικές στρατηγικές στον κόσμο. Κατά διαστήματα το «Γκαίτε» και κυρίως τα Γερμανικά Κομματικά Ιδρύματα έχουν καταγγελθεί για «παράλληλη δράση» με σκοπό την ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών , την προώθηση συντηρητικών – αντεπαναστατικών η ακόμα και «αποσχιστικών» ( από ενιαία κράτη και ομοσπονδίες ) , πολιτικών δυνάμεων. Αυτά έχουν γραφτεί , καταγγελθεί κατά διαστήματα και από ανεξάρτητα αριστερά έντυπα της Γερμανίας , γεγονός βέβαια που δεν ενδιαφέρει την δεξιά ( έτσι και αλλιώς ) και την αριστερή «διανόηση» των περιφερειακών – δορυφορικών κρατών , είναι «ψιλά γράμματα» μπροστά στη βούληση για «ευκαιρίες» και «συναδέλφωση».
Σε κάθε περίπτωση για κάθε ενδιαφερόμενο για το κρατικό συμφέρον της Γερμανίας τα κομματικά και πνευματικά ιδρύματα αποτελούν «γέφυρες» και «δεξαμενές» για πάσης φύσεως επιδιώξεις , πέρα από τις αγνές προθέσεις πολλών συμμετεχόντων σε αυτά που θα ήθελαν να προωθήσουν μεταξύ των λαών και των ανθρώπων τον πολιτισμό, την φιλία και την συνεννόηση.
Ο ΑΡΑΧΝΟΫΦΑΝΤΟΣ ΙΣΤΟΣ ΤΩΝ «ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΑΤΣΑΛΙΝΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΣ ΣΦΙΧΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ… «ΑΚΟΜΑ – ΕΛΛΑΔΑΣ»
Α) οι λεγόμενες «Γερμανο – Ελληνογερμανικές Εταιρίες» ( Deutsch – Griechische Gesselschaften με παραρτήματα σε αρκετές πόλεις και πλούσια δράση από τον καιρό της Βαιμάρης & Γ΄ Ράιχ , τον καιρό της Χούντας αρκετά παραρτήματα καλλιεργούσαν καλές σχέσεις μαζί της ) , ένα από τα γνωστά ημικρατικά μορφώματα «φιλίας με την κάθε χώρα» που προωθούνται από τα Υπουργεία Εξωτερικών για την συντήρηση των «διακρατικών σχέσεων» ( έχουμε και εμείς στην Ελλάδα τέτοιους συνδέσμους «διακρατικής φιλίας» ). Το ενδιαφέρον είναι πως η πρόεδρος των Γερμανικών εταιρειών έχει σαφώς ταχθεί κατά της καταβολής επανορθώσεων – αποζημιώσεων στην Ελλάδα ( «κάτι τέτοιο «ανεβάζει τον ναζισμό στην Γερμανία – είναι το πάγιο παραμύθι των Γερμανών οπορτουνιστών – σοσιαλδημοκρατών και αρκετών τμημάτων της “Linke” – που συνδυάζουν σκόπιμα και παραπλανητικά τις Επανορθώσεις που Απαιτήθηκαν από την Γερμανία για τον Α΄ ( ενδοιμπεριαλιστικό ) Π.Π με αυτές του Β΄ ( Αντιφασιστικού – Αντιιμπεριαλιστικού ) Π.Π , μετά τον οποίο το Αίτημα για Επανόρθωση Αποζημίωση για κάθε έγκλημα και περίοδο της Αποικιοκρατίας – έγινε αίτημα των λαών.
Εάν το δίκαιο αυτό επικρατούσε – τότε αυτοί που ξεκινούν τους πολέμους και διαπράττουν τις Γενοκτονίες – θα το σκεπτόντουσαν πολύ πιο σοβαρά την κάθε τους σχετική απόφαση – Συνεπώς η Επανόρθωση – Αποζημίωση είναι αίτημα – αντιπολεμικό – δημοκρατικό και αντι – αποικιακό.
Σε μια διάλεξη της το 2010 στην άβουλη “Βουλή” μας ( την είχε καλέσει ποιος άλλος , ο κ. Πετσάλνικος ) , μας είπε η κυρία επίσης πως … «Πως είναι κατά της άποψης η οποία κυοφορείται σε όλο τον δημοκρατικό – αντι – αποικιακό κόσμο , ότι το «brain drain» , η άντληση – αφαίμαξη επιστημονικών εγκεφάλων και ειδικευμένων εργασιακών δυνάμεων από τις χώρες της περιφέρειας προς τις χώρες της καπιταλιστικής μητρόπολης – είναι άκρως βλαβερή περίπτωση για τις χώρες προέλευσης τους , όχι μας είπε η κυρία πρόεδρος των «Ελληνο-Γερμανικών Εταιρειών» , αυτό είναι μια καλή περίπτωση – «αντλούνται εμπειρίες» που ενδεχόμενα θα τις μεταφέρουν στις χώρες τους αργότερα … , όπως για παράδειγμα θα προσθέταμε η περίπτωση των «αδελφών Σημίτη» η η περίπτωση του μακαρίτη συνταγματολόγου Κων. Τσάτσου ( «πνευματικού πατέρα» σύμφωνα με δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου ) , ο οποίος μέχρι τον θάνατο του τα πάντα για να εξάγει το δυτικογερμανικό / γερμανικό «σύνταγμα» ( βασικός νόμος λέγεται ) σαν «πρότυπο» για όλες τις χώρες της Ευρώπης ! , του είχε ιδρύσει και «εταιρεία» η Γερμανία , με παρατήματα και στην Ελλάδα για την «επιμόρφωση» των Ελλήνων συνταγματολόγων ( άλλο «δίκτυο «αυτό που θα λειτουργεί ενδεχόμενα με παραλλαγές στην ελληνική δικαιοσύνη , είναι τα «Ακαδημαϊκά Δίκτυα» αποφοίτων γερμανικών Α.Ε.Ι και της Γερμανικής Σχολής Αθηνών . οι εκ Γερμανίας Έλληνες Αρχαιολόγοι η συντεινόμενοι υπότροφοι από την «Γερμανική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών» ( άλλη μια ενδιαφέρουσα περίπτωση , οι Έλληνες Αρχαιολόγοι είχαν κάνει το 2000 ξεχωριστή δημόσια εκστρατεία κατά της κατάσχεσης , υπέρ του Διστόμου , των κτιρίων του Γκαίτε και της Γερμ. Αρχαιολογικής Σχολής , ο δε Σύλλογος των Ελλήνων Αρχαιολόγων είχε εκδώσει Ψήφισμα κατά της «φίμωσης» του γνωστού μας Αναθεωρητή Ιστορικού Χάινυς Ρίχτερ για να μη «διαταραχθεί η ελευθερία έκφρασης των επιστημόνων») που διοργανώνουν τακτικές συναντήσεις και χοροεσπερίδες , όλες αυτές οι «ανθρώπινες προσπάθειες» καταλήγουν λογικά σ΄ ένα νοερό προσκύνημα στη «Μέκκα του Βερολίνου»
Β) το «Δίκτυο σύνδεσης Ελληνικών Σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αντίστοιχα γερμανικά» ( αυτό το χρηματοδοτούν με «ευρωπαϊκά» κονδύλια ) , εδώ πρωτοστατεί η Γερμανική Σχολή Αθηνών κινητοποιώντας τους μαθητές και το διδακτικό της προσωπικό , επισκέπτονται επιλεγμένα σχολεία σε πόλεις και χωριά που έχουν υποστεί το γερμανικό ( μόνο «ναζιστικό» για όλους αυτούς ) ολοκαύτωμα , προσκαλούν τους Έλληνες μαθητές για να τους δείξουν τη «νέα» Γερμανία – καλλιεργώντας και το συναίσθημα πως στην συνέχεια τα «καλά παιδιά» μπορούν να φοιτήσουν στη Γερμανία – αδιαφορώντας για κάθε αξία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος ( εν καιρώ Τρόικας και συστηματικής καμπάνιας μεγάλης μερίδας των «ανεξάρτητων» μ. μ. ε της Γερμανίας με Φαλμεραϊκά επιχειρήματα , όπως «Μπαταχτσήδες – Χρεοκοπημένοι Έλληνες που ζουν από τα χρήματα του γερμανού φορολογούμενου» , δεν χρειάζεστε , δεν σας χρωστάμε επανορθώσεις – μας χρωστάτε μάλιστα από τον πόλεμο ! , μην ξεχνάτε τα 2 εκατομμύρια τουρίστες που «σας στέλνουμε» κάθε χρόνο , κοιτάξτε να διορθώσετε το δημόσιο σύστημα σας με Γερμανούς συμβούλους , για όλα αυτά δεν λένε τίποτα η απαντούν « έλα μωρέ – αυτά τα γράφει ο τύπος – ο δικός σας γράφει πως είμαστε ναζί , ο δικός μας πως είστε απατεώνες και τεμπέληδες» , είμαστε «μία η άλλη».
Γ) Το Γερμανο – Ελληνικό & Ελληνο – Γερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Εδώ είναι το «ψωμί» για κάθε Έλληνα μεταπράτη. Οργανώνουν Ημερίδες , Συνέδρια , δεξιώσεις , γερμανικές ιδιωτικές επενδύσεις , εκτός από την εξαγορά σε συμβολικές τιμές «στρατηγικών τομέων» ( όπως ΟΤΕ – Αεροδρόμια & και Τουριστικές Εγκαταστάσεις , κυρίως σε «στρατηγικά νησιά» , η Κρήτη είναι στην ιδιαίτερη φροντίδα και έγνοια τους, ακόμα και η ιστοσελίδα του γερμανικού υπουργείου περιβάλλοντος διαθέτει ιδιαίτερη υποκατηγορία ενημέρωσης για την «Χλωρίδα & Πανίδα» του νησιού ).
Γερμανοί «απόμαχοι της εργασίας» και έμποροι των εθνών ψάχνουν για ν’ αγοράσουν παραδοσιακούς οικισμούς και κατοικίες , σε τιμές και «αξίες « που κατάφερε να υποβαθμίσει και να απαξιώσει μέσα σε έξη χρόνια ο πρωτοπόρος «γερμανικός εκσυγχρονιστικός φιλελευθερισμός».
Κανείς δεν μας εξηγεί όμως το γιατί η Γερμανία από κάποτε 1- 2 η χώρα για τις ελληνικές εξαγωγές είναι σήμερα στην τέταρτη – πέμπτη θέση , τι είδους « ιδιότυπο μποϋκοτάζ « είναι αυτό ( το λέμε επειδή στην Γερμανία την εξωτερική οικονομική πολιτική την καθορίζει ο «Σύνδεσμος Γερμανών Εξαγωγέων» , ισοδύναμος σχεδόν ( εφόσον πάνω από το 40 % της γερμανικής παραγωγής προορίζεται για τις εξαγωγές ) στο «γερμανικό συντεχνιακό κράτος», παράλληλα με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων και την Ένωση Τραπεζών της χώρας.
Κανείς δεν μας λέει , εφόσον επιθυμούν η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση και “καίγονται” τα γερμανικά Κομματικά Ιδρύματα για την “εντατική ανάπτυξη της ελληνικής αγροτικής παραγωγής” , γιατί κατακλύζονται τα ελληνικά καταστήματα με γερμανικά γάλατα , γιαούρτια , τυροκομικά , αλλαντικά , καφέδες , σε “τιμές ντάμπινγκ” – με σκοπό να αποκλείσουν τα “ελληνικά της αγάπης και της έγνοιας τους” ;
Κανείς δεν μας λέει γιατί αγοράσθηκαν από το γερμανικό κεφάλαιο και έκλεισαν στη συνέχεια ελληνικές βιομηχανίες και ναυπηγεία. Πόσο φαιδρό είναι η διατυπωμένη «επιχειρηματολογία τους» , ότι μπορεί ας πούμε το ελληνογερμανικό – εμπορικό – ισοζύγιο να είναι διαρκώς αυξανόμενο σε βάρος της Ελλάδας ελλειμματικό , αλλά αυτό «συμψηφίζεται στο περίπου» με τα έσοδα από τους Γερμανούς τουρίστες !
Δ) Τα τελευταία δύο ΝΕΑ Ιδρύματα , που μας Ανακοίνωσε ο Γερμανός πρόεδρος Γιάχιμ Γκάουγκ το 2014 , κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Ελλάδα για να «προσκυνήσει» και όχι να Αποζημιώσει τα Γερμανικά Ολοκαυτώματα στην Ελλάδα , σαν μια μορφή πολιτικής «κατευνασμού» του Κινήματος υπέρ της Άμεσης Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων στην Ελλάδα ,
1.) το λεγόμενο «Ίδρυμα Μέλλοντος» (το πρόβλημα είναι φαίνεται πως η Γερμανία δεν μπορεί να ιδρύσει «Ίδρυμα Παρελθόντος» ή για το «Παρόν» , οπότε πρέπει να κοιτάμε στο ήδη υποθηκευμένο «μέλλον μας»), με τον σοβαρό προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ για τρία χρόνια, με σκοπό την διοργάνωση ιστορικο – πολιτιστικών συναντήσεων συναδέλφωσης (μετά από 72 χρόνια) με μεθόδους «ομαδικής ψυχοθεραπείας» ( χεράκι – χεράκι , όλοι μαζί – Γερμανοί και Έλληνες κάνουμε κύκλους , συζητάμε και χορεύουμε , «γνωριζόμαστε» και αγαπιόμαστε ( χαμογέλα ρε, ρτι σου ζητάνε, απλά μη ζητάς «δικαιοσύνη & αποκατάσταση») μέχρι να επέλθει η «επί γης ειρήνη» ,
2.) Το Ελληνο – Γερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας – που στοχεύει να κάμψει το πνεύμα της Αντίστασης απέναντι στην αδικία στη νεολαία , να την εισάγει στη ιδέα της προσμονής και την ελπίδα κάποιων καλλίτερων ευκαιριών εργασίας – στη Γερμανία , να συσκοτίσει όχι μόνο τα ζητήματα του ιστορικού παρελθόντος της Γερμανίας , αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις πολιτικές και οικονομικές επιδιώξεις της σύγχρονης Γερμανίας οι οποίες ωθούν αργά και σταθερά σε νέου τύπου ολοκληρωτισμό , εδώ οι συστηματικές προσπάθειες του Ιδρύματος για την Νεολαία ( το οποίο μόλις ανέβηκε ο Σύριζα στην κυβέρνηση κατέφθασε αμέσως οι υπουργός «ευρωπαϊκών» υποθέσεων της Γερμανίας , Μ. Ροτ , – στο τότε υπουργείο του Αρ.Μπαλτά ( τότε « παιδείας» ) για να τον βάλει να κυρώσει και να ενεργοποιήσει την συμφωνία ίδρυσης του , ο οποίος ανταποκρίθηκε χωρίς ενδοιασμούς – αφού όλοι οι … «προοδευτικοί» είναι υπέρ της «συμφιλίωσης των νέων»
Όλα αυτά συνθέτουν τις Γερμανικές «Ιεραποστολικές Αποστολές στην Ελλάδα» – τις οποίες η γερμανική ειλικρίνεια σε βαθμό κυνισμού η εμπιστοσύνης στην «εξυπνάδα» μας δεν έχει πρόβλημα να τις παρουσιάζει επίσημα , εδώ, αξίζει οι ενδιαφερόμενοι να τα παρακολουθούν , ιδιαίτερα όσοι έχουν την άποψη πως είμαστε μια «συνήθης καπιταλιστική χώρα» και η ξένη κατοχή και αποικιοκρατική εκμετάλλευση και καταπίεση , αρχίζει από την στιγμή που θα παιανίζει η ο ορχήστρα του «νέου γερμανικού στρατού» κάθε Κυριακή στο «Σύνταγμα» , θα τα βρείτε , στο περίπου , όλα , ώστε να απολαύσετε / απολαύσουμε ευτυχισμένοι την 76η Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:
Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα των γερμανικών αποστολών στην Ελλάδα
http://www.griechenland.diplo.de/Vertretung/griechenland/el/Startseite.html
---000_Himmler
Η Ελλάδα σύμφωνα με τα σχέδια των «διευθυνόντων οικονομολόγων» και «Ινστιτούτων Οικονομικών Μελετών» του Χίτλερ, προοριζόταν για «Τόπος αναψυχής και περίθαλψης για τους Απόμαχους της εργασίας και του πολέμου» και ο… αγροτικός παράδεισος , η «Καλιφόρνια» της Γερμανίας». Με την εμφάνιση στο προσκήνιο της «Δημοκρατικής Γερμανία του Γκαίτε & του Σίλερ» εξέλειπε ο δεύτερος στόχος ( αγροτικά προϊόντα θα εισάγονται σε «καλές» τιμές από χώρες του «αναπτυσσόμενου 3ου κόσμου» που έχει ιδιαίτερο συμφέρον η ίδια να εξάγει τα βιομηχανικά της προϊόντα , όχι από τους «ακριβούς Έλληνες»).
Ο αρχικός στόχος των Χιτλερικών (τουριστικό θέρετρο «απομάχων») μας επιβλήθηκε μεταπολεμικά και από το «Σχέδιο Μάρσαλ» συνοδεία Αμερικανών «Ράιχενμπαχ» μέσα σε όλα τα υπουργεία , με σκοπό να αγοράζουμε τα δικά τους προϊόντα, αλλά και πάλι από το 1948 περίπου σταδιακά Γερμανικά για να ανορθωθεί ξανά «ηγετικά» μέσα στην Ευρώπη, δηλαδή κατά παράβαση των «Συμφωνιών του Πότσνταμ» (1945) η Γερμανία να μην ανακτήσει το προπολεμικό της βιοτικό και παραγωγικό επίπεδο – πριν ανορθωθούν και ανοικοδομηθούν οι χώρες που κατέστρεψε στον πόλεμο!
Μια δίκαιη λύση η οποία δεν είχε να κάνει με το «δίκαιο των νικητών» δεν τηρήθηκε και με αυτό τον τρόπο αναπτύχθηκε και πάλι ο γερμανικός οπορτουνισμός , με την πίστη πως η εργατικότητα των Γερμανών και παραγωγικές είναι «αναντικατάστατες », όπως επίσης και η πεποίθηση για τον μελλοντικό του ρόλο για την επανένταξη της Ανατολικής Ευρώπης στην καπιταλιστική αγορά μ΄ ένα νέο πόλεμο. Συνεπώς θα «γλύτωναν» και δεν θα ήταν ανάγκη να αποκαταστήσουν και να επανορθώσουν , κυρίως στις χώρες που κατέστρεψαν ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ περισσότερο , όπως την Ελλάδα , την Σερβία, την Πολωνία και τις δυτικές περιοχές της Ε.Σ.Σ.Δ
Το θράσος του πρώην τραπεζίτη του Γ΄΄ Ράιχ και λίγο αργότερα τραπεζίτη του Αντενάουερ της δυτικής Γερμανίας , Χέρμαν – Γιόζεφ Φον Άμπς , όπως και ο διάχυτος οπορτουνισμός «από τα πάνω μέχρι τα κάτω» στην γερμανική κοινωνία , να ζητήσει αυτά που ζήτησε με την επαίσχυντη «Συνθήκη του Λονδίνου» των δυτικών «συμμάχων» – χωρίς την συμφωνία της Ρωσίας – με την δυτική Γερμανία (του «Γκαίτε, του Σίλερ και όλων επιζώντων στελεχών του ναζιστικού καθεστώτος») για τον «διακανονισμό» των εξωτερικών χρεών της Γερμανίας ( κούρεμα του 60 % , περίοδος χάριτος και χρονοδιάγραμμα 60 ετών για την αποπληρωμή του υπολοίπου με «ρήτρα ανάπτυξης» και το «θάψιμο» των οφειλόμενων Επανορθώσεων για τον Α΄& Β΄Π.Π με την «αναβολή» του διακανονισμού τους μέχρι οι διεθνείς συνθήκες επιτρέψουν την ενοποίηση της Γερμανίας με την υπογραφή «Συνθήκης Ειρήνης» μεταξύ των πρώην εμπολέμων κρατών όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο του πολέμου των Συνθηκών της Χάγης ), πάνω σε αυτή την πραγματικότητα βασίστηκε, γι΄ αυτό και αποθρασύνθηκαν, κυρίως απέναντι στις μικρές χώρες που λεηλατήθηκαν , με αποκορύφωμα την ορμητική επανεμφάνιση τους μετά το 2010 στην Ελλάδα. Είχε προηγηθεί βέβαια η «εμφάνιση τους» στα Βαλκάνια (στο οιονεί μαλακό υπογάστριο της «Αυστροουγγαρίας» – Γερμανίας) , κατά περίεργο τρόπο – αμέσως μετά την γερμανική ενοποίηση και την «πτώση των τειχών» , με την «σε πρώτο στάδιο» διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
Η λύση «ανοικοδόμησης και παραγωγικής ανασυγκρότησης» που μας σήμερα ( 6ο μ. Μνημονίου έτος ) προσφέρουν για άλλη μια φορά είναι η «νέα» – από το 1947 «μεγάλη ιδέα» της Ελλάδας, ο τουρισμός για τους «απόμαχους της Ευρώπης» , όμως σε τιμές και προδιαγραφές ανάλογα με την «κουλτούρα» και τα διαρκώς μειούμενα εισοδήματα των Γερμανών και άλλων Δυτικοευρωπαίων εργαζομένων. Έτσι για παράδειγμα σε «προγραμματική συμφωνία» Φούχτελ – Κεφαλογιάννη επιλέγηκε για προώθηση ο «θεματικός ιατρικός τουρισμός» , όπου υπηρεσίες και φροντίδες που είναι ακριβές στη Μεσευρώπη θα προσφέρονται πολύ φτηνότερα στην Ελλάδα , την ώρα βέβαια που περιορίζεται στο έσχατο η ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη για τους Έλληνες.
Και πολλές άλλες αντίστοιχες “Innovation” υπηρεσίες που προσφέρονται στις χώρες του τρίτου κόσμου για τους απόμαχους εργαζόμενους του μητροπολιτικού καπιταλισμού ( έτσι για να γελάσουμε λίγο επιτρέψτε να αναφερθώ και σε ένα άλλο παράδειγμα οικονομικής ανασυγκρότησης, σύμφωνα με δημοσιεύσεις τελευταία μεγάλο ξενοδοχείο της Κρήτης διοργάνωσε και υποδέχτηκε «εκατοντάδες τουρίστες» της βόρειας Ευρώπης που ήθελαν να ζήσουν φτηνά και σε όμορφο φυσικό περιβάλλον την «εμπειρία ανταλλαγής ζευγαριών» , έχουμε συνεπώς ευκαιρίες παραγωγικής ανασυγκρότησης , ακόμα και φτηνά ωάρια θα μπορούσαν να πουλήσουν ορισμένες Ελληνίδες ).
Οι «Γερμανοί», δηλαδή η άρχουσα από εποχής «2ου Ράιχ» (1872) πολιτικοοικονομικής τάξη της Γερμανίας και η πλειοψηφία του γερμανικού λαού, ο οποίος «εκπαιδευτεί» μακροχρόνια σ΄ ένα πολιτικό καιροσκοπισμό / οπορτουνισμό, επί 70 χρόνια, ας πούμε, «μεταναζιστικής» Γερμανίας «δεν έδειξαν να ακολουθούν τους νόμους της ηθικής», εμείς όμως δεν παύουμε να τους δείχνουμε την «ηθική τους υποχρέωση», όπως και την στιγμή της … «μεγάλης κρίσης του θεού» όταν θα βρεθούν προ των πυλών του παραδείσου η της κολάσεως. Η Γερμανία δεν θέλει να πληρώσει, τι να κάνουμε δηλαδή «πόλεμο» ( ; ) , όπως λένε , απαντούν συνήθως με υποκριτική αφέλεια και αθωότητα «ευαίσθητοι – ειρηνόφιλοι άνθρωποι».
Με άλλα λόγια στην σημερινή Ελλάδα η «πενία του λαού , το ταξικό συμφέρον της «πολύκροτης άρχουσας αστικής μας τάξης» και ο Ραγιαδισμός σαν φιλοσοφία» ζωής «και παράγωγο της αποικιοκρατίας – «τέχνας κατεργάζεται», παράλληλα εμείς θα τραγουδάμε (μόνο;) το «της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ…» ( δεν μπορεί «θα έρθεις» και για μας μια φορά ).
Υποτίθεται ότι μετά τον αντιφασιστικό – αντιιμπεριαλιστικό αγώνα των λαών στον Β΄Π.Π και τον Ο.Η.Ε που ιδρύθηκε σαν αποτέλεσμα – «κατάκτηση των λαών» , όλα τα κράτη απέκτησαν του δικαίωμα της «Αυτοδιάθεσης» των λαών τους και της κρατικής – πολιτικής και εδαφικής τους Ανεξαρτησίας. Βέβαια η Ε.Ε απέκτησε αμέσως μετά την ενοποίηση της Γερμανίας ( 1990 ) νέα Προτεκτοράτα ( με διορισμούς Γερμανών και Γάλλων «εντεταλμένων υπουργών και διοικητών» από την «Ευρώπη» ( Ε.Ε ) στις δημόσιες υπηρεσίες τους ) , όπως για παράδειγμα στη Βοσνία , το Κόσσοβο , την Π.Γ.Δ της Μακεδονίας , στο Μαυροβούνιο , κατά προσέγγιση στη σημερινή Σερβία ( που δέχτηκε πρόσφατα , για να την «αναγνωρίσουν» στην Ε.Ε , να Αποζημιώσει τους Γερμανούς Ομογενείς που εκδιώχτηκαν μετά την λήξη του Β.Π.Π από όλη την Ανατολ. Ευρώπη και τα Βαλκάνια με κοινή Απόφαση των τεσσάρων πρώην συμμάχων , επειδή είχαν ενεργά συνεργαστεί με τις «δυνάμεις κατοχής» από την «μητέρα πατρίδας τους» , ενάντια στους αλλογενείς συμπατριώτες με τους οποίους συγκατοικούσαν εκατοντάδες χρόνια , δέχτηκαν να τους Αποζημιώσουν , χωρίς να τολμήσουν να ζητήσουν βέβαια τα 80 δις δολάρια για Επανορθώσεις από την Γερμανία , που είχε αιτηθεί η μεταπολεμικά η Γιουγκοσλαβία ) και πρόσφατα στην Ουκρανία.
Όμως «εμείς» – ίσως βαθιά βυθισμένοι στη φιλοσοφία επιβίωσης του Καραγκιόζη – χωρίς να φταίει βέβαια το «θέατρο σκιών» που το εκτιμώ και το σέβομαι , φαίνεται πως απολαμβάνουμε τέτοιες χαρούμενες και αισιόδοξες «νομοτέλειες» ( κάπου ειπώθηκε και αυτό , πως η νέα άμεση κηδεμονία μας θα είναι «μόνο» για τα πρώτα 100 χρόνια , όχι για «400» όπως επί Τουρκοκρατίας ).
¨…Μιλήσατε για την Ευρώπη μονάχα από την μέρα που χάσατε από την Αφρική ( τις Γερμανικές αποικίες μετά από την ήττα στον 1ο Π.Π. ) … Το υπερβολικό ξαφνικό πάθος σας είναι καμωμένο από πείσμα και ανάγκη… Λέτε Ευρώπη , αλλά έχετε στο μυαλό σας –γη – για στρατιώτες , σιταποθήκες , βιομηχανίες υποταγμένες και κατευθυνόμενη διανόηση … Μου είπατε μια μέρα κοροϊδεύοντας την αγανάκτηση μου :¨ Ο Δον -Κιχώτης είναι ανήμπορος, αν Φάουστ θέλει να τον νικήσει …
(Αλμπέρ Καμύ , ¨Γράμμα Σ’ Ένα Φίλο Γερμανό¨ , εκδόσεις Νεφέλη 1988).
---000_Stathis_Epanorthoseis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας