Όχι στις χαριστικές συμβάσεις. Να αποδίδεται επιτέλους ο ΦΠΑ για το “Ελ. Βενιζέλος”

1954
χουντής
  • Συνέντευξη Νίκου Χουντή, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, με αφορμή την κατάθεση ερώτησής του προς την Κομισιόν, σχετικά με την παράταση της σύμβασης του «Ελ. Βενιζέλος» και την ανάγκη καταβολής του ΦΠΑ από την εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ» προς το Ελληνικό Δημόσιο1, τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ:

«Με αφορμή την υπογραφή της παράτασης της σύμβασης, κατέθεσα ερώτηση, εάν έχει προβλεφθεί να πληρώνει ΦΠΑ η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ», κάτι που δε γινόταν από την προηγούμενη ιδιοκτήτρια (Hochtieff), με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί 500 εκ. € για το Ελληνικό Δημόσιο.

«Παρ’ όλη τη διαφωνία μου με αυτού του είδους τις ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση του παραγωγικού πλούτου της χώρας, από την τυπική του πλευρά, πρέπει να διεκδικηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο η καταβολή του ΦΠΑ.

«Έχουμε έναν αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων, αλλά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εγείρουν ζητήματα ανταγωνισμού στην καπιταλιστική, νεοφιλελεύθερη ΕΕ, μόνο όταν θίγονται τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών.

«Τελικά, η καταστρατήγηση του Εθνικού και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, γίνεται κανόνας και είναι σε βάρος της Ελλάδας, που, κατά τ’ άλλα, πρέπει να γίνει ανταγωνιστική.

«Το είδαμε και στη σύμβαση της Fraport, που είναι το πιο “γερμανικό” κομμάτι της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, όπου έχουμε διάφορες χαριστικές διαδικασίες, και στο φορολογικό και στο εργασιακό και στο θέμα της αποζημίωσης».

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ακόλουθο link:

1 http://www.chountis.gr/index.php?page=text&CategoryId=11&id=4461

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας