Όταν η αμερικανοδουλεία Τσίπρα κάνει … “αντιϊμπεριαλιστή” τον Μητσοτάκη

3042
pyatt

Η συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Geoffrey Pyatt στο Βήμα της περασμένης Κυριακής υπό τον αποκαλυπτικό τίτλο “οι ΗΠΑ ευλογούν τον Τσίπρα” ακόμα ταράζει τα Αθηναϊκά νερά.
Ο αμερικανός πρέσβης αντάμειψε απλόχερα με την προκλητική, σχεδόν πρωτοφανή, στήριξη του και την στήριξη της Ουάσιγκτον, τον Αλ. Τσίπρα για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες τους προς τις ΗΠΑ και τις πολιτικοστρατιωτικές επιλογές τους στην περιοχή σε μια περίοδο που ο επικυρίαρχος ρόλος των ΗΠΑ στην Ανατ. Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Μ. Ανατολή, αμφισβητούνται έντονα αν δεν κλονίζονται.
Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου – Κοτζιά έχει καταντήσει το δεξί χέρι των Αλβανών στα Δυτικά Βαλκάνια για την Ρώσικη ανάσχεση και την αμερικανοποίηση τους, με χαρακτιριστικότερη την υποστήριξη της προς το παράνομο Κόσοβο.
Η κυβέρνηση Τσίπρα, επίσης, έχει καταστεί ο πιο πιστός δορυφόρος των ιεράκων του Ισραήλ στο ενεργειακό και πρώτα απ’ όλα στον στρατιωτικό τομέα, ενώ είναι αναντικατάστατη η πολιτική και στρατιωτική ελληνική βοήθεια προς τις ΗΠΑ για την Συρία, ιδιαίτερα από την στρατηγικότατη βάση της Σούδας, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει να εκχωρήσει στην αμερικανονατοϊκή διαχείριση για πολλά επί πλέον χρόνια. Ακόμα και όλη την Κάρπαθο προσέφερε ο κουβαρντάς Καμμένος για βάση του ΝΑΤΟ.
Με μια τόσο απροκάλυπτη και απωθητική αμερικανοδουλεία από τον Τσίπρα ασφαλώς άξιζε ως ανταμοιβή αυτήν την αντιδεοντολογική υποστήριξη του πρέσβη, από την Κυριακάτικη συνέντευξη του, η οποία στήριξη ξεπερνούσε κάθε όριο διπλωματικής υμνολογίας.
Και ξεπερνούσε τόσο πολύ κάθε όριο αυτή η αντιδεοντολογική στήριξη του αμερικανού πρέσβη προς τον Τσίπρα, ώστε και αυτός ακόμα ο μέχρι μυελού οστέων και από οικογενειακή παράδοση αμερικανόφιλος Κυρ. Μητσοτάκης να βγει από τα ρούχα του και να τηλεφωνήσει έξω φρενών, διαμαρτυρόμενος για την στάση του και για επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας.
Και όχι μόνο ο Κυρ. Μητσοτάκης αλλά και αυτός ακόμα ο Γιάννης Πρετεντέρης, που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του για ότι έπρατταν οι ΗΠΑ, βγήκε στα κεραμίδια και κήρυξε με την αρθρογραφία του αντιαμερικανικό αντάρτικο για τα αίσχη του νέου … Πιουριφόϋ στην Ελλάδα.
Είδατε, λοιπόν, τι πετυχαίνει ο Τσίπρας με την άμετρη αμερικανοδουλεία του. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Βγήκε αντιϊμπεριαλιστής ο Κυριάκος και αντιαμερικάνος Τουπαμάρος ο Πρετεντέρης.
Ακόμα δεν είδαμε τίποτα. Έτσι που πάμε, μπορεί πιο γρήγορα απ’ όσο υποψιαζόμαστε να δούμε και εκείνη “τη νύκτα την μαγική σαν την Αργεντινή”.
Αυτή, ντε, με το ελικόπτερο, την μηχανή του αναμμένη με τον έλικα να περιστρέφεται ταχέως και το συνωστισμό στην πόρτα του….

1 σχόλιο

  1. Πρετεντερης και Μητσοτακης ειναι γερμανοφιλοι γι’ αυτο διαμαρτυρήθηκαν. Ας μην ξεχναμε ότι η παρουσα Αμερικανικη κυβερνηση δεν εχει καλες ιδιατερα σχεσεις με την Γερμανικη ΕΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας