Όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ ψήφισαν την σκανδαλώδη διάταξη για το επίδομα Αντωνοπούλου

4148
συριζα

Η σκανδαλώδης διάταξη με την οποία η Ρ. Αντωνοπούλου έπαιρνε το επίδομα ενοικίου δεν ήταν άλλη από μια διάταξη του τρίτου μνημονίου που ψηφίστηκε τον δεκαπενταύγουστο του 2015. Συγκεκριμένα η διάταξη αυτή συμπεριλαμβάνετο στο άρθρο 25 του ν.4336/15, που ήταν ο νόμος του τρίτου μνημονίου.
Ως γνωστόν, το νόμο αυτό δεν τον ψήφισαν, αντίθετα τον καταψήφισαν, 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνώντας ριζικά με το τρίτο μνημόνιο, οι οποίοι στη συνέχεια, με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη, αποχώρησαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκροτώντας στην μεγάλη πλειοψηφία τους την ΛΑ.Ε.
Τότε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την καταψήφιση του τρίτου μνημονίου από 35 βουλευτές της, θα έπρεπε να είχε πέσει, λόγω αδυναμίας να το περάσει στη Βουλή. Η χώρα θα όδευε, τότε, αναγκαστικά σε εκλογές, χωρίς ψηφισμένο μνημόνιο, με το μνημόνιο ανοικτό ως εκλογικό ερώτημα στον λαό, δίνοντας στις εκλογές ένα χαρακτήρα περίπου δημοψηφίσματος για το μνημόνιο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν έπεσε γιατί το τρίτο μνημόνιο το υπερψήφισαν, καθόλου “ανέλπιστα” βέβαια, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ, κόμματα που, πλην ΑΝΕΛ, παριστάνουν σήμερα την αντιπολίτευση.
Όλοι αυτοί από κοινού, όχι μόνο διέσωσαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και άνοιξαν το δρόμο στη νέα μνημονιακή λεηλασία της χώρας αλλά ψήφισαν και την συγκεκριμένη αμαρτωλή διάταξη του άρθρου 25 για επιδόματα τύπου Αντωνοπούλου!
Τώρα, για ψεύτικους αντιπολιτευτικούς λόγους, χωρίς καμιά αυτοκριτική ή ανάληψη ευθύνης, επικρίνουν οι υποκριτές την Αντωνοπούλου γιατί αξιοποίησε το νόμο που και αυτοί, μαζί με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ψήφισαν.
Η δικαιολογία ότι το μνημόνιο ήρθε ως ένα “άρθρο” και δεν μπορούσαν να μην ψηφίσουν συγκεκριμένες διατάξεις είναι διάτρητη. Η διάταξη της Αντωνοπούλου και δεν ξέρουμε πόσοι άλλοι/ες την έχουν αξιοποιήσει, δεν ήταν προαπαιτούμενο και επομένως κάλλιστα θα μπορούσαν να ζητήσουν να αποσυρθεί. Δεν το έκαναν, απλώς γιατί δεν ήθελαν την απόσυρσή της. Η άγνοια δεν συγχωρείται, πολύ περισσότερο όταν όλα μαζί τα μνημονιακά συνεταιράκια είχαν συμφωνήσει στις μεταμεσονύκτιες και πρωινές διαδικασίες εξπρές ψήφισης του μνημονίου.
Όλοι μαζί, την ώρα που ενταφίαζαν την χώρα και τον λαό και έκοβαν συντάξεις και επιδόματα ψήφιζαν χαριστικές διατάξεις για το σύστημα τους.
Γι’ αυτό όλοι μαζί πρέπει να ανατραπούν, να πληρώσουν για τα εγκλήματα τους και να πεταχτούν στο κάλαθο των πολιτικών απορριμάτων.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας