Ψεύδεται και παραπληροφορεί ο κ. Ρούσκας για τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας και λαϊκής περιουσίας

2107
ρούσκας
Απάντηση της Λαϊκής Ενότητας στον κ. Ρούσκα: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια
Μεταξύ των εκατοντάδων πλειστηριασμών που γίνονται σήμερα, Τετάρτη 21 Μαρτίου, πραγματοποιούνται 2 πλειστηριασμοί σε συμβολαιογραφείο της οδού Σκουφά 77. Στο ίδιο συμβολαιογραφείο, υπενθυμίζουμε, βρίσκεται σε αναστολή πλειστηριασμός α’ κατοικίας για διαμέρισμα 91,9 τ.μ. (σε αναστολή και όχι ματαίωση!).

Επειδή ο εντολοδόχος των τραπεζών, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς, κ. Γιώργος Ρούσκας παραπληροφορεί, επισυνάπτουμε τα δημόσια έγγραφα που καταμαρτυρούν ότι οι εν λόγω δύο πλειστηριασμοί αφορούν:

  • Για ημιυπόγειο (480 τ.μ.), με τιμή πρώτης προσφοράς 48.000 ευρώ, το επιτασσόμενο ποσό στις 50.000 ευρώ και τη συνολική απαίτηση στις 233.629 ευρώ,
  • Για οικόπεδο 500 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς στις 30.000 ευρώ και το επιτασσόμενο ποσό στις 40.000 ευρώ.

Έχουμε κ. Ρούσκα διαφορετική αντίληψη για το δημόσιο συμφέρον.
Για εμάς δημόσιο συμφέρον είναι οι ζωές και η υπεράσπιση της περιουσίας του ελληνικού λαού.
Για εσάς δημόσιο συμφέρον είναι τα συμφέροντα των τραπεζών και των δανειστών.
Δεν θα σας περάσει!

Σας παραθέτουμε για του λόγου του αληθές τις σχετικές δημοσιεύσεις των πλειστηριασμών

  1. ΚΑΤΣΑΡΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ (1)
  2. ΔΕΛΗΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ (1)
  3. ΔΕΛΗΝΑΣΙΟΥ 2

Ακολούθως σας παραθέτουμε την σχετική ανακοίνωση του Προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς:

«Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, με συνέπεια στην ενημέρωση της κοινής γνώμης αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων και το προφίλ των οφειλετών και προς αποφυγήν λανθασμένων εντυπώσεων, που τόσο επιτηδευμένα αλλά εν τέλει αναποτελεσματικά, καθώς στηρίζονται σε ψευδή και ατελή στοιχεία προσπαθούν να δημιουργήσουν συλλογικότητες και πολιτικοί σχηματισμοί, επισημαίνει για μία ακόμα φορά ότι τα εν λόγω στοιχεία είναι δημόσια και εύκολα προσβάσιμα είτε σε όσους εμπλέκονται στη διαδικασία είτε σε όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά να γνωρίζει και να κρίνει εκ των πραγματικών δεδομένων. Ως εκ τούτου, και επειδή προφανώς είναι τόσο δυσνόητο να κατανοήσουν στελέχη των συγκεκριμένων συλλογικοτήτων, τα οποία μάλιστα στο παρελθόν διετέλεσαν και υπουργοί του ελληνικού κράτους, τα στοιχεία που αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενημερώνουμε ότι και οι δύο πλειστηριασμοί που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν σήμερα Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 σε συμβολαιογραφείο στην περιοχή του Κολωνακίου αφορούν οφειλές, που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Ειδικότερα, πρόκειται για πλειστηριασμό ημιυπόγειου ακινήτου στη Θεσσαλονίκη, που ανήκει σε ετερόρρυθμη εταιρεία υπό εκκαθάριση με οφειλές 1 εκατομμυρίου ευρώ. Επίσης, η δεύτερη περίπτωση αφορά οικόπεδο ιδιώτη, με οφειλές μεγαλύτερες των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, που προέκυψαν από ομολογιακό κοινοπρακτικό δάνειο.  Είναι προφανές ότι και στις δύο περιπτώσεις οι πλειστηριασμοί δεν αφορούν την κύρια κατοικία των οφειλετών και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για “λαϊκές κατοικίες” όπως αρέσκονται να τις ορίζουν οι γνωστές πλέον για την παραπληροφόρηση συλλογικότητες. Πάντως προκαλεί εντύπωση και θλίψη, πως είναι δυνατόν άνθρωποι που υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον, να αδυνατούν ή τουλάχιστον μέσω της στάσης τους, αυτό να εξάγεται ως συμπέρασμα, να συμβάλουν θετικά σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο διασφαλίζοντας ουσιαστικά το δημόσιο συμφέρον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας