Χωρίς στέγη 200 πρωτοετείς του Παν. Ιωαννίνων -«Πέρσι βρήκαμε φοιτήτρια να κοιμάται μέσα σε ντουλάπα εργαστηρίου»

1860
στέγη

Γκρεμίζονται τα όνειρα περίπου 200 φοιτητών, οι οποίοι λόγω προβλημάτων στέγασης στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τους αναγκάζουν ακόμη και να διακόψουν τις σπουδές τους.
Συγκεκριμένα, φέτος οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων δεν επαρκούν για να στεγάσουν όσους φοιτητές δεν μπορούν να νοικιάσουν κάποιο διαμέρισμα.
Το πρόβλημα αυτό συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων με καθηγητή να αναφέρει πως «Την προηγούμενη χρονιά βρήκαμε φοιτήτρια να κοιμάται μέσα σε ντουλάπα εργαστηρίου».
Το πρόβλημα της εστίασης είναι μεγαλύτερο φέτος καθώς το Πανεπιστήμιο δεν κατάφερε να διασφαλίσει δωμάτια σε ξενοδοχεία της πόλης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος το οποίο νωρίτερα είχε μεταφέρει με σαφή τρόπο εκπρόσωπος των φοιτητών.
Από την πλευρά τους οι φοιτητές ανέδειξαν συνάμα και το πρόβλημα της μετακίνησης λόγω του ακριβού εισιτηρίου, το οποίο επίσης αναγνώρισε το Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένεται και προς αυτή την κατεύθυνση να αναληφθούν πρωτοβουλίες.
Πηγή: epiruspost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας