Χιλιάδες άτομα με αναπηρία βούλιαξαν τους δρόμους της Αθήνας

3419

Το σημερινό συλλαλητήριο, ο σημερινός ξεσηκωμός των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, θα μείνει σταθμός στο αναπηρικό κίνημα της χώρας.

Ήταν το ξέσπασμα της οργής χιλιάδων αναπήρων, το ξέσπασμα της αγανάκτησης, το ξέσπασμα για τα δικαιώματα τους που καταπατούνται, για την κοινωνική ένταξη, για την αξιοπρεπή διαβίωση, για την κοινωνική προστασία, για την άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης. Για να μην περάσουν οι νέες μειώσεις και καταργήσεις των προνοιακών και αναπηρικών επιδομάτων τους, που δανειστές και κυβέρνηση προωθούν στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης.

Χιλιάδες άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και μέλη των οικογενειών τους συγκεντρώθηκαν το πρωί και κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, πορεύτηκαν από την Ομόνοια μέχρι την πλατεία Κλαυθμώνος και εκεί αφού πραγματοποίησαν μαζική και μαχητική συγκέντρωση, πορεύτηκαν αγωνιστικά μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων, έχοντας φτάσει από κάθε γωνιά της χώρας.

Στο σημερινό συλλαλητήριο τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους διαδηλωτές αναφέρονταν στα αιτήματά τους, για να μην περάσουν οι μνημονιακές περικοπές στα επιδόματα και κοινωνικές κατακτήσεις τους. Διατράνωσαν επίσης την απόφασή τους να αγωνιστούν, για να μη περάσει η κοινωνική γενοκτονία τους, την οποία προωθούν από κοινού κυβέρνηση και δανειστές, και για την ανατροπή των απάνθρωπων μνημονιακών πολιτικών, ώστε να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους με ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Στη σημερινή συγκέντρωση τον τόνο έδωσαν η Ομοσπονδία των Κωφών με εκατοντάδες διαδηλωτές, που φορούσαν άσπρα γάντια, η Ομοσπονδία των Παραπληγικών που διαδήλωσαν με τα καροτσάκια τους, η Ομοσπονδία των Τυφλών και η Ομοσπονδία των Νεφροπαθών.

Στην συγκέντρωση και πορεία παραβρέθηκε ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος έγινε δεκτός με πολύ θερμό τρόπο από τους διαδηλωτές, ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ και πρώην Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης αρμόδιος για τα ΑΜΕΑ, η συνεργαζόμενη με τη ΛΑΕ στις εκλογές τους περασμένου Σεπτέμβρη, πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή, όλα τα μέλη του τμήματος προνοιακών πολιτικών και αναπηρίας της ΛΑΕ, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΠΑΜ και του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης παρουσίασε τα κεντρικά αιτήματα του αναπηρικού κινήματος, εξέφρασε την βαθιά πεποίθηση των ατόμων με αναπηρία ότι δεν θα δεχτούν καμία περικοπή σε συντάξεις, επιδόματα, βοηθήματα, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω όλα τα άδικα μέτρα των μνημονίων.

Ο αγώνας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους δεν σταματά σήμερα. Ήδη ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 8 του Δεκέμβρη. Το σημερινό συλλαλητήριό τους ανοίγει το δρόμο για νέους αγώνες τους, για την υπεράσπιση των κατακτημένων με πολύχρονους αγώνες δικαιωμάτων τους σε συντονισμό με τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νεολαία και με όλο το λαό.

Ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την διάρκεια της διαδήλωσης έκανε στους Δημοσιογράφους την εξής δήλωση:

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΏΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΟΎΝΤΑΙ ΣΕ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ

“Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βαρβαρότητα από το να εξαθλιώνονται τα άτομα με αναπηρία.

Η μνημονιακή πολιτική και πρόθεση της κυβέρνησης να περικόψει ακόμα περισσότερο τα αναπηρικά επιδόματα στέλνει τους αναπήρους όχι μόνο στην εξαθλίωση αλλά και στον αργό θάνατο.

Η αντιαναπηριακή πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να συντριβεί.

Τα μνημόνια χρειάζεται να ανατραπούν.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα αντιμνημονιακή πορεία εκτός ευρώ, σε σύγκρουση με την ΕΕ με διαγραφή χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και στήριξη της ανάπτυξης, των μισθωτών, των συνταξιούχων και φυσικά των αναπήρων”.

%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%b16

%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%b17

%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%b18

%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%b11

%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%b12

%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%b13

%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%b14

%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%b15

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας