Χαριστική πράξη κυβέρνησης και Ν. Παππά στις Μονές του Αγίου Όρους. Απαλλάσσονται από ΕΝΦΙΑ κλπ εντός και εκτός του Αγιορείτικου χώρου

4228
τροπολογία

Όλοι σεβόμαστε και τιμούμε το Άγιο όρος, όμως, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση ΤσίπραΠαππάΚαμμένου το ”σέβεται” πολύ περισσότερο και μάλιστα τόσο, ώστε να προβαίνει στη ”ζούλα” και με γνωστές κατάπτυστες αντικοινοβουλευτικές πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις, σε ειδικού τύπου χαριστικές προσφορές στις Αγιορείτικες Μονές.
Έτσι, η κυβέρνηση δια του αναρμόδιου Ν. Παππά, έκανε δεκτή την διατεταγμένη βουλευτική τροπολογία που επιφέρει φορολογική απαλλαγή ακινήτων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους , για ακίνητα που βρίσκονται όχι μόνο εντός αλλά και εκτός του Αγίου Όρους (!), ενώ ταυτόχρονα απαλλάσσει τις Μονές τόσο από το ενιαίο τέλος ακινήτων όσο και από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων ακίνητης περιουσίας εντύπου Ε9.
Μάλιστα, η τροπολογία έχει αναδρομική ισχύ, διαγράφοντας και αντίστοιχες φορολογικές υποχρεώσεις προηγούμενων ετών, εφόσον δεν έχουν κατακυρωθεί.
Την τροπολογία, η οποία υπεβλήθη, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, σε άτυπη συνεννόηση με τα περισσότερα κόμματα για να μην προκαλούνται αθέμιτες αντιδράσεις στο  αντικοινοβουλευτικό αντισυνταγματικό πραξικόπημα και επομένως να αποφεύγεται επίφοβη δημοσιότητα, συνυπογράφουν οι βουλευτές Πάνος Σκουρολιάκος (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ, και Γιάννης Σαρίδης (Ένωση Κεντρώων).
Η τεχνική της υποβολής τροπολογίας με εντολή του Υπουργού από βουλευτές, την οποία στο τέλος της συζήτησης ο Υπουργός κάνει δεκτή, είναι πολύ γνωστή αντικοινοβουλευτική και έκνομη πρακτική, η οποία εφαρμόστηκε και στην περίπτωση Πάχτα (και όχι μόνο) με τις γνωστές αντιδράσεις και συνέπειες.
Η τροπολογία ενσωματώθηκε τελικά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεοπτικών διαφημίσεων.
Κύκλοι προσκείμενοι στην Εκκλησία τόνιζαν ότι τους προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι οι Μονές του Αγίου Όρους δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ κλπ.,  όχι μόνο για τα ακίνητα τους που βρίσκονται εντός του χώρου του Αγίου Όρους αλλά και για την ακίνητη περιουσία τους σε όλη την ελληνική επικράτεια!
Άλλοι κοινοβουλευτικοί κύκλοι εντυπωσιάστηκαν με το γεγονός ότι όλα έγιναν τόσο αθόρυβα στη Βουλή και έψαχναν μέχρι τέλους να δουν τι ψήφισαν όλα τα κόμματα, τα περισσότερα εκ των οποίων έδωσαν θετική ψήφο.

Τ.Κ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας