Υπ. Εργασίας: Πολλά κούφια «ζήτω» για το 54,26% των νέων–ελαστικών συμβάσεων εργασίας τον Ιούλιο 2017.

1569
Υπ. Εργασίας

Κροκοδείλια δάκρυα από τη ΝΔ

Η μνηνονιακή – αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ αποτυπώνεται για άλλη μια φορά καθαρά στα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για το μήνα Ιούλιο 2017. Βέβαια, και πάλι το υπουργείο Εργασίας -μέσα από το δελτίο Τύπου που εξέδωσε- κομπορρημονεί και προσπαθεί να «θάψει» την εργασιακή ζούγκλα, τη συμπίεση μισθών και την «άνθηση» των ελαστικών μορφών απασχόλησης με μισθούς 200 έως 400 ευρώ το μήνα, που προωθεί με χειρουργική ακρίβεια, σε πλήρη συμφωνία με τους δανειστές, τους εργοδότες, το κεφάλαιο και την ηγεσία της ΝΔ.

«Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καταγράφηκε τον μήνα Ιούλιο 2017, με θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 7.242 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ”. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Ιουλίου 2017, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 225.856, ενώ οι αποχωρήσεις σε 218.614. Το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου επταμήνου του έτους 2017 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 263.145 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση πρώτου επταμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα», λέει μεταξύ άλλων, σε μια προσπάθεια να κρύψει, πως με βάση τα στοιχεία που δίνει ότι:

  • τον Ιούλιο 2017, το ποσοστό των νέων συμβάσεων με ελαστικές σχέσεις εργασίας ανήλθε στο 54,26% (μερική απασχόληση 39,72% και εκ περιτροπής εργασία 14,54%)

  • το επτάμηνο Ιανουάριος-Ιούλιος 2017, το ποσοστό των νέων συμβάσεων με ελαστικές σχέσεις εργασίας ανήλθε στο 52,14% (μερική απασχόληση 38,33% και εκ περιτροπής εργασία 13,81%).

Επομένως οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την αύξηση της απασχόλησης είναι κούφιοι και προκαλούν την κακοπληρωμένη και ελαστικά απασχολούμενη νέα γενιά της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Τα δάκρυα της ΝΔ για την αύξηση της ελαστικής απασχόλησης είναι υποκριτικά και κροκοδείλια, όταν είναι γνωστό ότι η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ενίσχυσε ακόμα περισσότερο νομοθετικά την επέκταση και γενίκευση της μερικής απασχόλησης σε βάρος της πλήρους και σταθερής εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας