Υπέρ της διακοπής των πιστώσεων προς την Ελλάδα οι Γερμανοί

1961
πιστώσεων

Δεν προξενεί καμιά εντύπωση το γεγονός οτι οι Γερμανοί στην πλειοψηφία τους τάσσονται υπέρ της διακοπής των πιστώσεων προς την Ελλάδα.
Ελάχιστοι, όμως, εξ’ αυτών γνωρίζουν ότι οι πιστώσεις που δίνουν με το ένα χέρι επιστρέφουν στις Γερμανικες τσέπες, αφού όλες, μέχρι το τελευταίο ευρώ, πηγαίνουν για την αποπληρωμή του υποτιθέμενου ελληνικού χρέους προς τη Γερμανία. Φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται για την αποπληρωμή από τη Γερμανία του κατοχικού δανείου.
Είναι επόμενο, πάντως, αφού η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται υπέρ της διακοπής των πιστώσεων προς την Ελλάδα, να τάσσονται και υπέρ του Grexit, το οποίο είναι η αναγκαστική συνέπεια αυτής της διακοπής πιστώσεων.
Το 53% των Γερμανών πολιτών θεωρούν ότι θα ήταν σωστή η διακοπή της βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ το 40% τάσσεται υπέρ της συνέχισής της, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του γερμανικού περιοδικού Stern.
Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάσσεται το 45% των ερωτηθέντων, ενώ το 47% την απορρίπτει.
Οι δύο αυτές θέσεις είναι αντικρουόμενες, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει δηλώσει πως η παροχή βοήθειας θα διακοπεί χωρίς συμμετοχή του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα στήριξης, όμως το Ταμείο από την πλευρά του επιμένει σε αναδιάρθρωση του χρέους.
Παράλληλα, λίγο περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς, σε ποσοστό 52%, δήλωσαν πως θα ήταν διατεθειμένοι να δεχτούν έξοδο της χώρας μας από το ευρώ.
Αντίθετα, το 42% υποστηρίζει πως η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να παραμένει στη νομισματική ένωση.
Τα υψηλότερα ποσοστά υπέρ του Grexit καταγράφονται ανάμεσα στους υποστηρικτές του ευρω-σκεπτικιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), όπου τρεις στους τέσσερις προκρίνει έξοδο της χώρας μας από το κοινό νόμισμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας