Τσίπρας – ΣΥΡΙΖΑ: Σε δύο ταμπλό με την πυραυλική επίθεση ΗΠΑ

2510
τσίπρας

Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τους διακωμωδεί και η «Εστία» (15/4).
Στο ψήφισμα της πρόσφατης Κεντρικής Επιτροπής για την Συρία, το οποίο, μάλλον ενέκρινε και ο Αλ. Τσίπρας, γράφεται επί λέξει:
«Καταδικάζουμε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στην Συρία, που παραπέμπει σε αντιλήψεις παγκόσμιου χωροφύλακα και υποκατάστασης των αρμόδιων διεθνών θεσμών, ενώ δημιουργεί κινδύνους εθνικής σύρραξης».
Τα συμπεράσματα, όμως, της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών μελών του ευρωενωσιακού Νότου το περασμένο Σαββατοκύριακο και τα οποία, φυσικά, φέρουν την υπογραφή Τσίπρα έχουν άλλη βαρύτητα, δικαιολογούν πλήρως την πυραυλική επίθεση του Trump και γράφουν:
«Η επίθεση των ΗΠΑ είχε την κατανοητή πρόθεση να προλάβει και να αποτρέψει την εξάπλωση των χημικών όπλων».
Φτάνει, μάλιστα, στο σημείο ο Αλ. Τσίπρας να συνυπογράφει παρακάτω στο κοινό ανακοινωθέν την ανάγκη να επιβληθούν και κυρώσεις (!) κατά του Assad, χωρίς βεβαίως, να ζητείται το αυτονόητο: αντικειμενική και αμερόληπτη έρευνα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) για την επίθεση στο Idlib.
Και ενώ άλλα λέει η Κεντρική Επιτροπή και άλλα προσυπογράφει ο πρωθυπουργός, τσουπ και η «Αυγή» με τίτλο «Προειδοποίηση Πούτιν για την Συρία: Χημική προβοκάτσια Νο2».
Διαλέξτε και πάρετε από τον αχταρμά.
Αλλά τι να διαλέξει και να πάρει κάποιος όταν μαθαίνει επιπλέον ότι από την Σούδα ξεκίνησε το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που πραγματοποίησε την πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας μέσα από τα χωρικά ύδατα του FIR Αθηνών, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται» την ανανέωση και αναβάθμιση, για αρκετά πρόσθετα χρόνια, της μεγαλύτερης αμερικανικής βάσης στο εξωτερικό, στην οποία έχει εξελιχθεί η Σούδα.
Ντροπή και αίσχος. Και προτεκτοράτο να ήταν η Ελλάδα θα διέθετε κάποια αξιοπρέπεια.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας