Το Hilton κυβερνά την χώρα: Συνάντηση Τσακαλώτου τρόικας για τελική συμφωνία καταστροφής

2456
Hilton

Στην τελική ευθεία με διαδοχικές συναντήσεις μπήκε την Κυριακή η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των πιστωτών στο Hilton. Στόχος όλων πλέον είναι να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (staff level agreement) μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.
Η κυβέρνηση ΤσίπραΤσακαλώτου σπεύδει να ολοκληρώσει το μεγαλύτερο και πιο επονείδιστο αντισυνταγματικό πραξικόπημα, συνομολογώντας ερήμην του λαού, χωρίς καμιά εξουσιοδότηση και παρασκηνιακά ένα μνημόνιο χαριστικής βολής, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την κυβέρνηση και τους κατ’ εξοχήν αρμόδιους, κατ’ευθείαν σε έκτακτο δικαστήριο και στη φυλακή με βαριές ποινές
Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε λίγο μετά τη 01.00 τα ξημερώματα της Κυριακής ότι «κλείσαμε τα χρηματοοικονομικά πλην ενός θέματος. Στην φορολογική διοίκηση συμφωνήσαμε σε όλα και επιτεύχθηκε συμβιβασμός στο θέμα της παραγραφής παλαιών υποθέσεων που ζητούσε το ΔΝΤ».
Στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων η συζήτηση αν και πήγε καλά, τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος, παραμένει ένα ανοιχτό θέμα όπως επίσης μια εκκρεμότητα παραμένει και ως προς το Υπερταμείο.
Το πρωί της Κυριακής εξετάστηκαν θέματα της αγοράς προϊόντων. Η ψευτόδιαπραγμάτευση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την ομάδα της Ντέλια Βελκουλέσκου ολοκληρώθηκε περίπου στη μία το μεσημέρι.
Μετά τις πρωινές συνομιλίες για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, τόσο το οικονομικό επιτελείο με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Έφη Αχτσιόγλου και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου όσο και η αντιπροσωπεία των δανειστών αποτραβήχτηκαν σε διαφορετικούς χώρους του κεντρικού ξενοδοχείου και έκαναν ξεχωριστές συσκέψεις.
Αργότερα την Κυριακή θα ακολουθήσει συζήτηση για όλα τα ζητήματα προκειμένου (πιθανόν τα ξημερώματα της Δευτέρας) «να φτάσουμε σε ένα τελικό κείμενο».
«Δεν βλέπω από καμιά πλευρά διάθεση καθυστέρησης» σχολίασε ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος.
Πάντως, αγκάθι αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχουν αδειοδοτηθεί μέχρι και σήμερα παρά μόλις τέσσερα εξειδικευμένα funds που αναμένεται να αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες. Το γεγονός αυτό οδήγησε το ΔΝΤ να αξιώσει αλλαγές στα κριτήρια αδειοδότησης και άλλους τρόπους προσέγγισης ενδιαφερομένων για να ανοίξει αυτή αγορά και να γίνει αρπαγή από τα τρωκτικά των ”κόκκινωνδανείων.
Η διελκυστίνδα δημιουργεί πολιτικό και νομικό θέμα στην κυβέρνηση, γιατί στο πλαίσιο λειτουργίας και αδειοδότησης των εξειδικευμένων funds, θα κατηγορηθεί ευθέως πως στρώνει το χαλί στους πιο σκληρούς παίκτες της αγοράς στον τομέα αυτό.
Από το πρωί της Κυριακής προγραμματίζεται να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία των αγορών όπως το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και η πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων. Όσον αφορά στα κλειστά επαγγέλματα, στις εκκρεμότητες παραμένει η απελευθέρωση του επαγγέλματος του μηχανικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας