Το ΣτΕ διασύρθηκε, παραδίδοντας άνευ όρων το Ελληνικό στον Λάτση

5085
ελληνικό

Την άνευ όρων παράδοση του Ελληνικού στον Λάτση αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο έσπευσε να συγκληθεί και ν’ αποφασίσει αμέσως μετά το τελεσίγραφο Ντράγκι και την απαίτηση να προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και η εκχώρηση του Ελληνικού, προκειμένου να δοθεί η δόση.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, ως πειθήνιο όργανο των πιστωτών και ειδικότερα του τραπεζίτη της Φραγκφούρτης, αποφάνθηκε αυτομάτως σε χρόνο ρεκόρ ότι το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος δεν προσκρούει στο Σύνταγμα, ενώ νομιμοποιεί ακόμη και τους προβλεπόμενους ουρανοξύστες, κρίνοντας ότι δικαιολογούνται για την εξυπηρέτηση «σκοπού δημοσίου συμφέροντος»!
Το ΣτΕ ανακάλυψε με την γνωμοδότησή του ότι τα συμφέροντα του Λάτση υπηρετούν τόσο πολύ το δημόσιο συμφέρον, ώστε περίπου θα σώσουν δια του σχεδίου του στο Ελληνικό την χώρα. Έτσι, κατά το ΣτΕ, το όφελος του σχεδίου Λάτση στο Ελληνικό: «συνίσταται στη δημιουργία μητροπολιτικού πόλου πολλαπλών λειτουργιών εθνικής εμβέλειας και διεθνούς αναφοράς, στην κατασκευή και συντήρηση μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου και αναψυχής στην Αττική και στην ίδρυση μητροπολιτικού πόλου ανάπτυξης στην περιοχή, με πολλαπλούς ειδικότερους στόχους που αφορούν, μεταξύ άλλων, την αντιμετώπιση της οξείας οικονομική κρίσης, την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας, την καταπολέμηση της φτώχειας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, τη μείωση του δημοσίου χρέους, την ανάδειξη της Αθήνας σε πολιτιστική μητρόπολη, σε τουριστικό πόλο διεθνούς ακτινοβολίας, σε σημαντικό κέντρο οικονομικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας κ.ά.». Μόνο ότι δεν θα μας κάνει όλους πλούσιους το έργο του Ελληνικού, παραλείπει να μας γράψει το ΣτΕ.
Σε άλλο σημείο της πολυσέλιδης γνωμοδότησης αναφορικά με την κατασκευή υψηλών κτιρίων, η ολομέλεια του ΣτΕ αναφέρει ότι «με την ανέγερση υψηλών κτιρίων βελτιώνεται η ποιότητα ζωής λόγω της μείωσης της κάλυψης, της αύξησης ελεύθερου χώρου και πρασίνου και τη βελτίωση του φωτισμού και ηλιασμού» και κατά συνέπεια είναι νόμιμες οι σχετικές διατάξεις του σχεδίου διατάγματος!
Επίσης, νόμιμες είναι και οι προβλεπόμενες «ήπιες επεμβάσεις στην ακτή, η αναβάθμιση της παραλίας και η δυνατότητα κατασκευής ενυδρείου, σε συνδυασμό άλλωστε και με την ευρύτερη ανάπλαση του Φαληρικού όρμου που έχει εγκριθεί».
Ακόμη, αναφέρεται ότι παρά το (σ.σ. απλώς) υπέρμετρο ύψος ορισμένων κτιρίων (ουρανοξύστες) που προβλέπεται να κατασκευαστούν, με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις, επιδιώκεται, επαρκώς, η προστασία των αρχαιοτήτων και μνημείων και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς διασφαλίζεται πλήρως με το εν λόγω σχέδιο διατάγματος.

Όπως είναι προφανές, τόσο το φυσικό περιβάλλον του Λεκανοπεδίου όσο και η μακραίωνη πολιτιστική κληρονομία έπρεπε να υπάρξει ο Λάτσης για να διασωθούν!
Δυστυχώς, το ΣτΕ με αυτήν του την απόφαση έγραψε μια πολύ μελανή σελίδα, ίσως την μελανότερη, στην ιστορία του.
Η νεοαποικιοκρατία, βλέπετε, στην χώρα μας για να κυριαρχήσει είναι «υποχρεωμένη» να καταβροχθίσει και να κουρελιάσει όλους τους θεσμούς.
Το δυστύχημα είναι ότι βρίσκει «προθύμους» να την διευκολύνουν και να την υπηρετήσουν.

Γ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας