Το κίνημα ματαίωσε και πάλι τους πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία.

2791
πλειστηριασμοί

Παρά τη λήξη αποχής των συμβολαιογράφων.

Ακυρώθηκαν σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας – παρά τη διακοπή της πολύμηνης αποχής των συμβολαιογράφων – οι πλειστηριασμοί, που είχαν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 28/7, με την μαζικότερη και δυναμικότερη τους τελευταίους μήνες παρουσία και παρέμβαση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.
Ιδιαίτερη ένταση σημειώθηκε για άλλη μια φορά στα Ειρηνοδικεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, λόγω της προσπάθειας ορισμένων συμβολαιογράφων να πραγματοποιήσουν πλειστηριασμούς και της αντίδρασης του κινήματος.
Στην κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο Αθήνας, όπου ακυρώθηκαν από το κίνημα 14 πλειστηριασμοί, και πάλι «συμβολαιογράφος – κοράκι» προσπάθησε να διενεργήσει στον προθάλαμο, παράνομα πλειστηριασμό. Μόλις τα παριστάμενα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών κατάλαβαν την άθλια αυτή μεθόδευση τον απέτρεψαν και τον έβγαλαν έξω από το κτίριο.
Σε αυτή τη κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο της Αθήνας συμμετείχε μεγάλο μπλοκ της ΛΑΕ, με τους Παναγιώτη ΛαφαζάνηΔημήτρη Στρατούλη, Στάθη Λεουτσάκο, Δέσποινα Σπανού, Δημήτρη Κοντό, Βασίλη Πριμθκύρη, κά. Επίσης συμμετείχαν μέλη των πρωτοβουλιών Ζωγράφου και Αιγάλεω κατά των πλειστηριασμών, του ‘‘Δεν Πληρώνω” και της Πλεύσης Ελευθερίας με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, του ΕΠΑΜ με τον Δημήτρη Καζάκη, και από άλλες κοινωνικές συλλογικότητες.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, ακυρώθηκαν οι πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί, λόγω της κινητοποίησης του «Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης».
Οι διαδηλωτές απέκλεισαν την είσοδο της αίθουσας, για να μην περάσουν οι συμβολαιογράφοι, που προσήλθαν για τους πλειστηριασμούς. Αργότερα, μπήκαν μέσα στην αίθουσα, όπου βρισκόταν ήδη από νωρίς για να διενεργήσει πλειστηριασμούς η πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση, η οποία αποχώρησε συνοδεία αστυνομικών από την πίσω πόρτα του κτιρίου, αποδοκιμαζόμενη από τους διαδηλωτές.
Από τους δέκα προγραμματισμένους στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης πλειστηριασμούς οι πέντε αφορούσαν κατοικίες, ενώ οι διαδηλωτές επέτρεψαν να γίνει μόνο αυτός που αφορούσε κινητά περιουσιακά στοιχεία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδη», προκειμένου, όπως διευκρίνισαν, «να πάρουν τα λεφτά τους οι εργαζόμενοι».
Οι συλλογικότητες και οι πολίτες που απότρεψαν και πάλι τους πλειστηριασμούς διαμήνυσαν με τα συνθήματά τους, στους δανειστές και στην κυβέρνηση, ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα και ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που η κυβέρνηση θα εφαρμόσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, για να ξεφορτωθεί το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, που κάθε Τετάρτη υπερασπίζει έμπρακτα τους οικονομικά αδύναμους, τα σπίτια και τις μικρές περιουσίες τους, από τις τράπεζες, τα funds, το μνημονιακό κράτος και τα «κοράκια».
Επίσης ότι κάθε «κοράκι» θα βρίσκει μπροστά του ενωμένους τους πολίτες της κάθε γειτονιάς να αποτρέπουν τις εξώσεις, αλλά και τις επισκέψεις των δικαστικών επιμελητών, που θα δείχνουν τα σπίτια στους υποψήφιους πλειοδότες.
 
20170628_163227 20170628_162333 20170628_162155 20170628_162059 20170628_162035

1 σχόλιο

  1. Δυστυχώς είμαστε υπό την κατοχή των τοκογλύφων κατακτητών!!!!?????? Μοναδική λύση είναι η ενωμένη αντίσταση εξεργεση όπως γίνεται με τους πληστηριασμους για να μπορέσουμε να διώξουμε τους κατακτητές τοκογλύφους Γερμανούς και να απελευθερώσουμε την χώρα!!!!!!! Συγχαρητήρια σε όλους εσάς για τον αγώνα σας και καλή συνέχεια για όλους εμάς τους απλούς πολίτες που πρέπει σύντομα να ξεσηκωθουμε!!!!!?!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας