Το "Εσθονικό" εμπόριο εσωτερικής κατανάλωσης Τσίπρα και Κοντονή

5298
κίτρινα

Με τον εντυπωσιακό τίτλο ο “Σταλινισμός στην εξουσία” κυκλοφόρησαν την Δευτέρα (21/8) τα “ΝΕΑ” υπό τη νέα ιδιοκτησία τους.
Δεν ξέρω αλλά η προσπάθεια να βρεθούν αφορμές για αντιπολίτευση και μάλιστα πομπώδη, απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν αυτές εκλείπουν επί της πραγματικής πολιτικής, προκαλεί κωμικά φαινόμενα.
Άραγε είναι τόσο δύσκολο για τους ιθύνοντες στα “ΝΕΑ” να διαχωρίσουν τις αυθεντικές πολιτικές επιλογές μιας παραδομένης και εξωνημένης κυβέρνησης, με την απέλπιδα και διασκεδαστική προσπάθεια της να προβεί σε ευτελέστατους “Εσθονικούς” αντιπερισπασμούς, προκειμένου εις μάτην και απευθυνόμενη σε αφελείς, να περισώσει κάποια ψήγματα αριστερής εικόνας;
Και όμως. Είναι τόση η ένδεια της σημερινής δεξιάς και των κεντροαριστερών παραλλαγών της, ένδεια σε εναλλακτικές πολιτικές και θέσεις, ώστε να συναγωνίζονται σε αποπροσανατολισμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τους αμίμητους ΑΝΕΛ.
Η κίνηση Μαξίμου και Κοντονή να μην παραστεί εκπρόσωπος της χώρας μας στην Διάσκεψη “για τα εγκλήματα του κομμουνισμού” στο Ταλίν της Εσθονίας, δεν έχει την παραμικρή σχέση με οποιαδήποτε εναντίωση σε νεοψυχροπολεμικές φιέστες της, υπό την Γερμανική μπότα, ολοκληρωτικής ΕΕ.
Άλλωστε, η κυβέρνηση Τσίπρα αποτελεί έκφραση του ολοκληρωτισμού της ΕΕ στην Ελλάδα.
Πολύ περισσότερο η κίνηση Μαξίμου-Κοντονή δεν έχει την παραμικρή σχέση με κίνηση συμπάθειας και προσέγγισης προς τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς, τις οποίες έχουν κουρελιάσει, διασύρει και πετάξει βορρά στην σκύλευση των κατεστημένων κέντρων.
Η κίνηση Μαξίμου-Κοντονή είναι απλώς μια γυμνή και κυνική επιλογή εσωτερικής κατανάλωσης, που κλείνει το μάτι στη κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ και στις ευαισθησίες ενός μέρους των ψηφοφόρων του, προσπαθώντας απελπισμένα να συγκρατήσει την κοινωνική κατάρρευση του.
Η κυβέρνηση Τσίπρα, που εφαρμόζει τα μνημόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που κόβει συντάξεις και δικαιώματα, που ψηφίζει δύο-δύο τα μνημόνια της υποδούλωσης και ξεπουλάει τη χώρα, δεν διαθέτει καμιά αριστερή ευαισθησία. Επιχειρεί απλώς να εμπορευθεί με τον πλέον προκλητικό και αδίστακτο τρόπο, τις ευαισθησίες ενός αριστερού προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου.
Είναι κωμικοτραγικό, λοιπόν, ότι τόσο η ΝΔ αλλά και σύσσωμος, σχεδόν, ο συστημικός τύπος, υποβοηθούν την κυβέρνηση και τον Κοντονή σε αυτό το άθλιο εμπόριο και μοιάζουν να παίρνουν σοβαρά κινήσεις που στο μόνο που αποβλέπουν είναι να συντηρήσουν ανύπαρκτες διαχωριστικές γραμμές που έχουν κουρελιαστεί και εξευτελιστεί.
Ας μην ανησυχούν τα ΝΕΑ.
Δεν υπάρχει κανένας Σταλινισμός στην εξουσία.
Αυτό που υπάρχει στην χώρα είναι μια μνημονιακή, κάτω από την Γερμανική μπότα, χούντα. Ένας βαθύς ολοκληρωτισμός που στο όνομα του ευρώ, του χρέους και μιας παραδομένης ολιγαρχίας του πλούτου, καταστρέφει και λεηλατεί τον τόπο.
Αυτόν το νέο ολοκληρωτισμό αντιπροσωπεύει και εκφράζει σήμερα το Μαξίμου και ο Κοντονής, μαζί με τα μνημονιακά συνεταιράκια τους, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κλπ, δίνοντας μεταξύ τους παθιασμένες αλλά βαθύτατα καταστροφικές για τον τόπο μάχες απλώς για τις καρέκλες της εξουσίας και τα προνόμια της, με μεγάλο θύμα τον ελληνικό λαό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας