Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «George Bush» «κατέλαβε» την Κρήτη

2005
αεροπλανοφόρο

Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε το Σάββατο, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, το γιγάντιο αεροπλανοφόρο «George H.W. Bush».
Το πλοίο που προσέγγισε στο ΝΑΤΟϊκό αγκυροβόλιο Μαραθίου συνοδευόταν από τρία ακόμα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και αναμένεται να παραμείνει στα Χανιά για περίπου 10 ημέρες.
Από τις 12 το μεσημέρι άρχισε η σταδιακή αποβίβαση των μελών του πληρώματος.
Το USS George H.W. Bush, με το ψευδώνυμο Avenger (Εκδικητής), έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 85 αεροσκαφών και ελικοπτέρων και το πλήρωμα του συνολικά προσεγγίζει τα 6.000 άτομα.
Να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι η αμερικανονατοϊκή πολυσύνθετη στρατιωτική βάση της Σούδας έχει καταστεί η στρατηγικότερη, ίσως, υπεράκτια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, η οποία μαζί με τις βρετανικές κυρίαρχες βάσεις της Κύπρου ελέγχουν πλήρως κατασκοπευτικά και επιχειρησιακά την τεράστια ζώνη της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο χαρακτηρίζει τη Σούδα «δεύτερο σπίτι» των ΗΠΑ.
Γνώστες των στρατηγικών θεμάτων έλεγαν στην Iskra ότι και μόνο η ύπαρξη της Σούδας, για την οποία γίνεται διαπραγμάτευση ανανέωσης της συμφωνίας παραμονής της, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την Ελλάδα ως αμερικανικό στρατιωτικό οικόπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας