Τουρκία: Νέους συμπροέδρους εκλέγει το κουρδικό κόμμα HDP

1296
hdp
Για την συμπροεδρία του κόμματος κατεβαίνει μία λίστα με την βουλευτή Κωνσταντινούπολης Pervin Buldan και τον Sezai Temelli.

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας διεξάγεται στην Άγκυρα το τρίτο τακτικό συνέδριο του  Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) για την εκλογή νέων συμπροέδρων, καθώς είναι φυλακισμένοι ο Selahattin Demirtas και η Figen Yuksekdag. 

Για την συμπροεδρία του κόμματος κατεβαίνει μία λίστα με την βουλευτή Κωνσταντινούπολης Pervin Buldan και τον Sezai Temelli

Στην έναρξη του συνεδρίου του κουρδικού κόμματος δεν επετράπη στους δημοσιογράφους να μπουν στον χώρο με τους υπολογιστές τους, ζήτημα που τελικά ξεπεράστηκε μετά από διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ αναγνώστηκε και μήνυμα του Demirtas, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το κόμμα είναι θεσμικό και δεν εξαρτάται από πρόσωπα.

Στην ομιλία της η προσωρινή συμπρόεδρος Serpil Kemalbay αναφερόμενη στην επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” που είναι σε εξέλιξη στην Συρία, ανέφερε  ότι έγιναν προσπάθειες για να ζήσουν οι λαοί μαζί εν ειρήνη και πως «εμείς θέλουμε να σταματήσει η αιματοχυσία στην χώρα αυτή», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν άφησε περιθώρια για αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας