Παραλήρημα Ερντογάν: Απειλεί με «πόλεμο και πείνα» τους Κούρδους του Ιράκ!

1531
Μεσόγειο

Η Τουρκία εξετάζει όλες τις ενδεχόμενες λύσεις, περιλαμβανομένης της στρατιωτικής επέμβασης από ξηράς και αέρος, ως απάντηση στο χθεσινό δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στον κουρδικό θύλακα του Ιράκ, προειδοποίησε οΤούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ερντογάν επανέλαβε και τα περί διακοπής της μεταφοράς του κουρδικού πετρελαίου που εξάγεται μέσω της Τουρκίας απειλώντας ότι “οι Κούρδοι θα πεινάσουν αν η Τουρκία προχωρήσει στα μέτρα αυτά”.
“Όλα θα τελειώσουν  όταν κλείσουμε τις κάνουλες, όλα τα έσοδά τους θα χαθούν, δεν θα βρίσκουν τροφή όταν τα φορτηγά μας σταματήσουν να πηγαίνουν στο βόρειο Ιράκ”, είπε σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο Τούρκος Πρόεδρος.

Επιπλέον ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Μασούν Μπαρζάνι για “προδοσία” και τόνισε ότι “ως την τελευταία στιγμή δεν περίμενα να κάνει ο Μπαρζάνι ένα τέτοιο σφάλμα και να προχωρήσει στο δημοψήφισμα, προφανώς έκανα λάθος”.
“Η απόφαση για το δημοψήφισμα ελήφθη χωρίς διαβούλευση και αποτελεί προδοσία”, επανέλαβε.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα κουρδικά ΜΜΕ, σxεδόν το 93% εξ όσων συμμετείχαν στο δημοψήφισμα που διεξήχθη τη Δευτέρα στο ιρακινό Κουρδιστάν τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας από το Ιράκ. Όπως έγινε γνωστό η συμμετοχή ανήλθε στο 72,16%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας