Τουρκία: Επιμένει ότι κατέβασε την σημαία. Η Αθήνα κάνει διαψεύσεις εσωτερικής κατανάλωσης

1395
τουρκία

Η μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών από την Ελλάδα αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου, δήλωσε εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης την Τρίτη.
O ίδιος κάλεσε την Ελλάδα να εγκαταλείψει ενέργειες που όπως δήλωσε είναι προκλητικές, αν θέλει να αποφύγει «ανεπιθύμητα γεγονότα» στο Αιγαίο.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο εκπρόσωπος της Άγκυρας, Μπεκίρ Μποζντάγ, ανέφερε ακόμα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αντιμετωπίζει με δίκαιο ή αντικειμενικό τρόπο την Τουρκία.
Νωρίτερα, η έκθεση προόδου που δημοσίευσε η Κομισιόν για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας καλούσε την τουρκική κυβέρνηση να άρει άμεσα την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εκφράζοντας ανησυχίες για την κατάσταση του κράτους δικαίου και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Επιπλέον ο Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε: «ύψωσαν την ελληνική σημαία σε βραχονησίδα και εμείς την κατεβάσαμε» και πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο.
Απάντησε και στην διάψευση του περιστατικού από την Αθήνα λέγοντας ότι κάποιοι κάνουν δηλώσεις με το βλέμμα στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας