Της Φώφης τα καμώματα ή πως κατάντησε έτσι αυτή η χώρα

2879

Θαυμάστε πολιτική λογική. Η Φώφη Γεννηματά έφη πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί μετεκλογικά ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση, στην περίπτωση που δεν έχει κανένας από τους δύο αυτοδυναμία και δεν θέλουν να συνεργαστούν μεταξύ τους. Σε μια τέτοια περίπτωση, είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα ήταν προτιμότερο να πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική.
Θαυμάστε όμως το σκεπτικό αυτών των επιλογών. Δεν θα συνεργαστεί, όπως είπε, ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον όχι γιατί δεν ταιριάζουν τα προγράμματα τους ή γιατί δεν θα είναι, κατά την ίδια, καλό για τον τόπο αλλά για να μην υποστεί κομματικό κόστος. Αρκετές ευθύνες πήραμε, είπε με στόμφο η μέγιστη Φώφη, ας πάρουν ευθύνες και άλλοι. Αν, όμως, πάντα κατά τη Φώφη, συνεργαστούν κυβερνητικά μεταξύ τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τότε ασφαλώς με μεγάλη προθυμία θα προστρέξουμε στην κυβέρνηση.
Καταλάβατε, λοιπόν, το σκεπτικό της Φώφης. Μόνο γνώμονα έχει το εθνικό και λαϊκό συμφέρον. Τίποτε άλλο! Και τα λέει αυτά χωρίς να ντρέπεται, με περισσή θρασύτητα.
Το δυστύχημα είναι ότι υπάρχει ακόμα κόσμος που ανέχεται τέτοιους πολιτικούς και τέτοια κολλήματα και όχι μόνο τους ανέχεται αλλά και τους ψηφίζει. Και αυτός ο κόσμος είναι δυστυχώς ο περισσότερος. Η κωμωδία είναι ότι ο ίδιος αυτός κόσμος την ίδια ώρα που τους ψηφίζει, τους βρίζει κιόλας!

2 Σχόλια

  1. Ο μεγάλος εχθρός δεν είναι ούτε η Φώφη, ούτε ο Κυριάκος, ούτε ο Αλέξης αλλά η συνεχιζόμενη αδράνεια του κόσμου!
    Καλομενόπουλος Νίκος Ρέθυμνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας