Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Yildirim με περίεργη κατάληξη για ''μέτρα εμπιστοσύνης''

2239
τσίπρα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε αργά το βράδυ ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Τούρκο Πρωθυπουργό,  Binali Yıldırım, μετά από αίτημα της τουρκικής πλευράς.
Σύμφωνα με την ενημέρωση το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε με αυστηρότητα στον Τούρκο ομόλογό του ότι γεγονότα, όπως το χθεσινό στην περιοχή των Ιμίων, υπονομεύουν ευθέως τις Ελληνοτουρκικές και Ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Υπογράμμισε την ανάγκη να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.
Τέλος, συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.  
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν αναφέρθηκε καθόλου στις απειλές της Άγκυρας και τους ισχυρισμούς της τελευταίας ότι τα Ίμια είναι Τουρκικά, ενώ και η παρέμβαση του γινόταν σε τρίτο πρόσωπο.
Επίσης, το Γραφείο Τύπου του Τσίπρα δεν είπε απολύτως τίποτα γα την τοποθέτηση του Τούρκου πρωθυπουργού.
Τέλος, η κοινή βούληση για εντατικοποίηση των συνομιλιών των δυο πλευρών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης συνιστά προβληματική εξέλιξη, αφού δεν είναι και οι δυο πλευρές υπεύθυνες για τα επεισόδια, όπως εμμέσως, έτσι, αναγνωρίζει ο Αλ. Τσίπρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας