To ΤΑΙΠΕΔ ζητά όλο το αποθεματικό της ΕΥΔΑΠ (180 εκ.) -για τις τσέπες των Πόλσον & Σια

1872
Το Δικαστήριο από τη μια, απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που είχαν κάνει εργαζόμενοι (μεταξύ αυτών και μέλη του ΣΕΚΕΣ) και κινήματα του Νερού κατά της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΕΥΔΑΠ να μοιράσουν… στις τσέπες τους 40 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά, από την άλλη,  παρέπεμψε την υπόθεση σε κύρια δίκη στις 20 Μαρτίου 2017.

Και φυσικά, εδώ ο κάθε λογικός άνθρωπος αναρωτιέται πώς θα επιστραφούν τα χρήματα στην εταιρεία, στο ενδεχόμενο που δικαιωθούν οι εργαζόμενοι, με το δεδομένο ότι τα 40 εκατ. ευρώ θα μπουν στις τσέπες των μετόχων (μεταξύ αυτών και το γνωστό «fund» του Πόλσον), την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017. Ρητορική η ερώτηση…

Ωστόσο, από τη συζήτηση των ασφαλιστικών που έγινε τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, στο κτήριο 4 των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων, αξίζει να επισημανθούν τρία στοιχεία:

1) Η εκδίκαση έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας και… απαγόρευσης εισόδου σε όλο το κτήριο κάθε δημοσιογράφου, εργαζομένου ή πολίτη που έχει έννομο συμφέρον να υπερασπιστεί τα χρήματα που θα δοθούν ως χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» στο κεφάλαιο, αφού προέρχονται από περικοπές μισθών και διακανονισμούς πολιτών.

2) Η εκδίκαση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε στις 10.00, αλλά η απόφαση του δικαστή εκδόθηκε πέντε λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι, δηλαδή στις 14.55.

3) Η αποκάλυψη των δικηγόρων του ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τη ληστεία, όπως τη χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι, των 40 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ, ισχυρίστηκαν ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει στα χέρια του μελέτη που ανέθεσε σε ξένο οίκο, σύμφωνα με την οποία μπορεί να διατεθούν 180 εκατ. ευρώ (σ.σ.: όλο το αποθεματικό της ΕΥΔΑΠ) στους μετόχους και να αντέξει η επιχείρηση!!! Βάσει αυτής της μελέτης, ισχυρίστηκαν, αποφασίστηκε η διάθεση των 40 εκατ. ευρώ.

Και όταν ο πρόεδρος τους ζήτησε τη μελέτη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρνήθηκαν να την παραδώσουν, λέγοντας ότι «είναι εμπιστευτική». Και ο πρόεδρος, έτσι απλά, το δέχθηκε, χωρίς να απαιτήσει τη μελέτη, χωρίς να ρωτήσει ποιος ξένος οίκος εκπόνησε τη μελέτη και έναντι ποίου τιμήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας