«Τέρμα η πλάκα» με την «αξιολόγηση» και την «ποσοτική χαλάρωση»

2487
ιφιγένεια

Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου ιδεολογικής παρέμβασης του Γιάννη Πολίτη, στην κυριακάτικη «Real news» (12/2/17) που εκφράζοντας την ανησυχία για την συνεχή αύξηση του κόσμου που υποστηρίζει την έξοδο από το ευρώ, μας προτρέπει να μπει τέρμα….. στην «πλάκα» Στην ίδια σελίδα φιγουράρει άλλο άρθρο του Βασίλη Τριανταφύλλου με τίτλο «Νομίσματα και στοιχήματα» που μας προτρέπει να παραμείνουμε στην «ενωμένη Ευρώπη» γιατί κλυδωνίζεται.
Κατ’ αρχάς, ας σημειώσουμε ότι η συνάδελφός τους εφημερίδα «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», του πάλαι ποτέ μεγάλου ΔΟΛ που ήταν η ναυαρχίδα του αγώνα τους υπέρ του ευρώ και της ΕΕ, δεν κυκλοφορεί πλέον όπως και τα «ΝΕΑ». Κλαυθμός και οδυρμός για τις ιστορικές εφημερίδες, που θα λείψουν σε όλους εκείνους και στον αγώνα υπέρ της ευρωζώνης, του ευρώ «και ξερό ψωμί» για όλους τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Με την εμφάνισή της αυτή η «Real news» φαίνεται να λέει: «Μην ανησυχείτε, εμείς είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε τον αγώνα της προόδου και κοινωνικής προκοπής μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ.» Ταυτόχρονα διεκδικεί όλη την πελατεία του ΔΟΛ, αφού στο πλαίσιο του άγριου νεοφιλελευθερισμού «ο θάνατός σου η ζωή μου». Όμως τα πράγματα έχουν γίνει ζόρικα. Η εμμονή στην οικονομία της ευρωζώνης – ευρώ και στην εφαρμογή των μνημονίων δεν είναι άσχετη από το κλείσιμο αυτών των εφημερίδων και του Mega, το οποίο ήδη κατηγορεί την Digea, για την οποία πρωτοστάτησε, ότι επιδιώκει το κλείσιμό του. Λυπούμαστε για τις εκατοντάδες εργαζόμενους και δημοσιογράφους , που απλήρωτοι τόσους μήνες , χάνουν και την δουλειά τους. Όμως το ευρώ δεν χαρίζει κάστανα, ούτε στους φίλους και υποστηρικτές του. Είναι από τη φύση του φτιαγμένο να σκοτώνει όλους εκείνους τους αιθεροβάμονες, τουλάχιστον, που πίστεψαν ότι το ευρωμάρκο θα τους δινόταν φθηνά για να παίξουν κι αυτοί στο παιχνίδι.
Ο Σόιμπλε δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι «αν θέλετε να παραμείνετε στο ευρώ θα εφαρμόζετε άνευ αντιρρήσεως όσα σας λέμε» καθόλου δεν τρελάθηκε ο άνθρωπος, εκπρόσωπος της πιο σκληρής, αδίσταχτης γερμανοευρωπαϊκής χρηματιστικής ολιγαρχίας και αν μπορεί η Μέρκελ ας κάνει και διαφορετικά.
Το εν λόγω λοιπόν άρθρο, προσπαθεί για άλλη μια φορά να σκορπίσει στον αέρα τα χιλιοειπωμένα και αναπόδειχτα τρομολαγνικά σενάρια, μεταξύ των οποίων και το περίφημο « καραδοκούν τον ερχομό της δραχμής, όσοι έχουν βγάλει έξω τα λεφτά για να εξαγοράσουν τζάμπα τη χώρα»
Όμως εμείς άλλα βλέπουμε και ακούμε, άλλοι έρχονται απ’ έξω και παίρνουν τζάμπα τις δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις καθώς και τα υποθηκευμένα σπίτια των ελλήνων. Μήπως θυμάστε το τίμημα εξαγοράς Ναυπηγείων; Τώρα σκάει η φούσκα της δήθεν αναπτυξιακής παραχώρησης των 14 δημόσιων αεροδρομίων της χώρας στην Fraport-Stendel . Αποκαλύπτεται λοιπόν ότι η νομοθετικά εγκεκριμένη παραχώρηση δεν μπορεί να προχωρήσει διότι οι εταιρείες είναι χρεοκοπημένες και δεν μπορούν να καταβάλλουν ούτε τα ελάχιστα συμφωνηθέντα. Παράλληλα συζητείται στο ΣτΕ η Αίτηση Ακυρώσεως της σχετικής απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ που έχει κατατεθεί από τους ΟΤΑ και άλλους φορείς της Κρήτης για το αεροδρόμιο Χανίων.
Με όσα αναπόδειχτα σκορπίζουν καθημερινά με τρομολαγνικό μίσος για τα δεινά, για σεισμούς , λιμούς , καταποντισμούς, που μας περιμένουν αν τολμήσουμε να φύγουμε από το ευρώ, προσπαθούν να κρύψουν το μαύρο παρόν και το ζοφερό μέλλον για δεκαετίες μέσα στην ευρωζώνη. Όμως λέει ένας συλλογισμός « Αυτό που βλέπω φωνάζει τόσο δυνατά που δεν με αφήνει να ακούσω τι λές»
Τόσους μήνες τώρα, με κάθε επικοινωνιακό μέσο και τρόπο, προσπαθούν να μας πείσουν, ότι η «αξιολόγηση» πότε η πρώτη, πότε η δεύτερη, πότε η Τρίτη θα…. ανοίξει τον δρόμο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αφού έτσι λέει θα μπούμε στην «ποσοτική χαλάρωση» Αλήθεια πόσοι στην Ελλάδα γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει; Δηλαδή, λίγη ρευστότητα ρε παιδιά πνιγόμαστε, αφού εσείς εκδίδετε το «εθνικό» νόμισμα! Αυτός είναι ο «εθνικός» στόχος μιας κατεστραμένης και υποδουλωμένης χώρας που δεν οδηγεί πουθενά.
Μας λένε ότι μετά την «αξιολόγηση»-βλέπε και άλλα επαχθή και απίθανα μέτρα , μείωσης περεταίρω του οικονομικού οξυγόνου των λαϊκών τάξεων, θα έλθει η «ποσοτική χαλάρωση» και θα επιστρέψουμε στις ανοιχτές αγκάλες των «αγορών» που θα μας δανείσουν τα απαραίτητα να πορευτούμε. Δηλαδή οι «αγορές» οι πιο μεγάλοι τοκογλύφοι μας περιμένουν ανυπόμονοι να μας δανείσουν. Αλλά γιατί να σε δανείσουν αυτοί: Θα μπορούν να πάρουν πίσω τα δανεικά; Ή λέτε δεν τους ενδιαφέρει; Με ένα τέτοιο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος του οποίου τα τοκοχρεολύσια δεν θα μπορούν να πληρωθούν, με τι επιτόκια και με ποιες εγγυήσεις-υποθήκες; Αν φθάσουμε να βγούμε στις «αγορές»- άλλος μεγάλος «εθνικός» στόχος, τα επιτόκια δανεισμού θα είναι τουλάχιστον διπλάσια από αυτά των «αλληλέγγυων» ευρωζωνικών δανειστών. Δάνεια χωρίς εγγυήσεις και υποθήκες δεν υπάρχουν στις «αγορές». Άραγε τι έχει απομείνει στην Ελλάδα που να μην είναι υποθηκευμένο ήδη στους ευρωζωνικούς; Έχουμε κρατήσει τίποτα κρυφό στα κρατικά σεντούκια που να μην το ξέρουν ήδη; Αφήστε λοιπόν εσείς την πλάκα και την σπορά αυταπατών δεν μπορούν να την συνεχίζουν σε βάρος της χώρας και του λαού. Όσο για κάποιους Λεβέντηδες που απειλούν με φυλακή όσους αγωνίζονται κατά του ευρώ και υπερ του εθνικού νομίσματος δεν έχουν καταλάβει ότι γι αυτούς χτυπά η ποινική καμπάνα. Για αυτούς που με συνωμοσία έβαλαν και διατηρούν την χώρα στην ευρωζώνη ενώ γνώριζαν ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιο βάρος. Εκ του αποτελέσματος, ο δόλος τους είναι δεδομένος.
*Δικηγόρος-ΛΑΕ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας