Σύλλογος Εθνοdata: Παραγωγικό και αποτελεσματικό έργο μόνο με πλήρη εργασιακά δικαιώματα

1452
εθνοdata

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΤΕ, προερχομένων από την πρώην Εθνοdata.

Συναδέλφισσες, -οι… Όπως γνωρίζετε έχει κατατεθεί εδώ και σχεδόν ένα μήνα από τη Διοίκηση τροποποιημένο κείμενο του νέου Κανονισμού Εξειδικευμένου Προσωπικού για διαβούλευση με το ΣΥΕΤΕ. Στη νέα αυτή προσέγγιση επανέρχεται διαφοροποιημένο το γνωστό αγκάθι στη διαπραγμάτευση, αυτό δηλαδή που η Διοίκηση περιγράφει ως «αντιστροφή της πυραμίδας» και προσπαθεί να το επιλύσει προτείνοντας αφενός διευκόλυνση της διαδικασίας εξόδου του προσωπικού από τις Εξειδικευμένες μονάδες και αφετέρου δυσχεραίνοντας τη διαδικασία εξέλιξης σε ανώτερη θέση ευθύνης.

Η δική μας άποψη είναι ότι μόνο το σταθερό και μόνιμο προσωπικό μπορεί να είναι παραγωγικό και αποτελεσματικό και ότι υπό την ευθύνη των πεπειραμένων στελεχών ολοκληρώνονται οι παντός είδους εργασίες. Η «αντιστροφή της πυραμίδας» συντελείται διότι δε γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού: η πρόσληψη εργαζομένων με το καθεστώς της ενοικίασης εργασίας ή της σαλαμοποίησης της εργασίας με αναθέσεις έργων σε εταιρείες, έχουν μειώσει σημαντικά τη στελέχωση της Τράπεζας με νέο κόσμο. Ακόμη η εκροή έμπειρων στελεχών που έχει συντελεστεί με τις εθελούσιες εξόδους έχει καταδείξει ότι κανένα έμπειρο στέλεχος δεν περισσεύει σε καμία μονάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποια στελέχη από αυτά, επανέρχονται με πρόσληψη μέσω εταιρείας (!). Επιπλέον, αν δεν είχε τοποθετηθεί πλήθος μη ενταγμένου προσωπικού σε θέσεις ευθύνης, όπως πρόσφατα πραγματοποιήθηκε με το νέο Οργανόγραμμα, δε θα υπήρχε κανενός είδους «συνωστισμός» στις ανώτερες και ανώτατες θέσεις.

Από την άλλη μεριά θεωρούμε ότι ο αντιπροσωπευτικότερος σύλλογος θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στο θέμα καθότι παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον κίνδυνο να απαξιωθεί εν τέλει η ίδια η έννοια του Κανονισμού. Ας αντιμετωπίσει επιτέλους το θέμα με τη σοβαρότητα που του αρμόζει συσπειρώνοντας τους συλλόγους και εν τέλει τον υπαλληλικό κόσμο που αφορά το θέμα σε μια πρόταση-στόχο που θα διαχειρίζεται την εξέλιξη του προσωπικού στις Εξειδικευμένες διευθύνσεις στο παρόν, αλλά και στο μέλλον.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων στην ΕΤΕ προερχόμενων από την πρώην Εθνοdata εκπροσωπώντας σημαντική μερίδα των υπό ένταξη στελεχών, τα θύματα δηλαδή αυτής της ιστορίας, είναι απολύτως κατανοητό ότι ο νέος Κανονισμός δε συντάσσεται για να εξυπηρετήσει μόνο την παρούσα συγκυρία της δικής μας ένταξης, αλλά την εξέλιξη των στελεχών της Τράπεζας για μερικές δεκαετίες τουλάχιστον. Παράλληλα καλούμε αμφότερες τις πλευρές να επιδείξουν σύνεση ώστε και να συνταχθεί ένα κείμενο που να δίνει προοπτική στο προσωπικό και επιτέλους να δοθεί τέλος στην ομηρία εκατοντάδων υπό ένταξη στελεχών, καθώς η υπομονή μας έχει εξαντληθεί προ πολλού!

*Πηγή: ergasianet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας