Σύγκληση του Αραβικού Συνδέσμου – Τι σημαίνει η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

1687
ιερουσαλήμ

Διευρύνεται το κύμα αντίδρασης των αραβικών χωρών στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλτ Τραμπ να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
Πριν από λιγο έγινε γνωστό ότι η Ιορδανία συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) το επόμενο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να συζητηθούν οι ενέργειες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε ό,τι αφορά την Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα και τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπας για να τον διαβεβαιώσει ότι η Μόσχα στηρίζει το ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι συνομιλίες μεταξύ του Ισραήλ και των παλαιστινιακών αρχών, με επίκεντρο μεταξύ άλλων και το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, επισήμανε το Κρεμλίνο σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Τι σημαίνει η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

Το θέμα μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε αιτία για μια γενικευμένη σύρραξη εξαιτίας της ευαίσθητης φύσης του προβλήματος.
Εάν οι ΗΠΑ μετακινήσουν την πρεσβεία του στην Ιερουσαλήμ, σημαίνει ότι αναγνωρίζουν την κυριαρχία του Ισραήλ στην πόλη και έτσι βάζουν τέλος στα σχέδια των Παλαιστινίων να κάνουν την ανατολική Ιερουσαλήμ (η οποία κατοικείται σε μεγαλύτερο μέρος της από Άραβες) πρωτεύουσα του δικού τους κράτους.
Μοιραία επομένως οι Παλαιστίνιοι θα έρθουν σε σύγκρουση με το Ισραήλ και οι περισσότερες αραβικές χώρες οι οποίες στοιχίζονται πίσω τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας