«Σφαγή» στα προνοιακά επιδόματα μέσω της μετατροπής του ΟΓΑ σε ΟΠΕΚΑ

2144
επιδόματ

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη… μετάλλαξη του ήδη ουσιαστικά καταργημένου από το νόμο Κατρούγκαλου (ν.4387/2016) ως Οργανισμού Ασφάλισης των αγροτών ΟΓΑ σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Μέσω του νόμου, πλέον, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με εργαλείο το νέο Οργανισμό που θα διαδεχτεί τον ΟΓΑ θα εφαρμόσει μια ακόμα δέσμευσή της προς τους δανειστές για άγρια περικοπή στις προνοιακές παροχές, κάτι άλλωστε που έχει υπογράψει και στο 3ο μνημόνιο, το οποίο ψήφισαν και όλα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου.

Η αρμοδία υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου παραπλανητικά ψέλλισε και πάλι στη Βουλή το κυβερνητικό παραμήθι για «ενισχυμένη κοινωνική πολιτική» και είπε πως πρόκειται για «ιστορική τομή» και ότι για «πρώτη φορά δημιουργείται εθνικό σύστημα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης», «σύγχρονο, «ηλεκτρονικό, το οποίο δεν αφορά μόνο την ακραία φτώχεια και τους άπορους, αλλά όλους τους Έλληνες πολίτες, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους».

Η Υπουργός δεν μπόρεσε, όμως, να κρύψει τη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσω του 3ου μνημονίου, αλλά και των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ που ψήφισαν και αυτό το μνημόνιο, ότι δηλαδή κάθε χρόνο και για όσο αυτό διαρκεί θα τσεκουρώνουν κατά 0,5% του ΑΕΠ τα κονδύλια για την Πρόνοια, γεγονός που μεταφράζεται σε περικοπές φτάνουν του ύψους των 900 εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο.

Κι αυτό, την ώρα που έχουν ήδη μειωθεί σε 60 εκατ. ευρώ από 110 εκατ. ευρώ τα κονδύλια για τις θεραπείες των παιδιών στην Ειδική Αγωγή, που οι ετήσιες δημόσιες δαπάνες για το επίδομα θέρμανσης έχουν μειωθεί από 200 εκατομμύρια το 2015 σε 60 και που η ΔΕΗ με νέα αυστηροποιημένα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία αποκλείει εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες από το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας