Συνάντηση Λαφαζάνη, Γαλάνη με το Μέτωπο Απελ. Παλαιστίνης: Στήριξη απεργών πείνας

1303
Παλαιστίνης

Σε θερμό, συντροφικό, διεθνιστικό και αλληλέγγυο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25/4/2017 συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ αποτελούμενης από τον Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Νίκο Γαλάνη και αντιπροσωπείας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) αποτελούμενης από τους Khaled Barakat, μέλος της ΚΕ του PFLP, υπεύθυνο του Mετώπου στην Ευρώπη, τον Mohammed Khatib, υπεύθυνο της Παλαιστινιακής Νεολαίας στην Ευρώπη, υπεύθυνο του δικτύου υπεράσπισης για τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων Samidoun στην Αθήνα και την Κύπρο και την Charlotte Kates,διεθνή συντονίστρια του δικτύου για την υπεράσπιση των πολιτικών κρατουμένων Samidoun.

Στην συνάντηση που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΛΑ.Ε. υπήρξε αμφίπλευρη ενημέρωση για την κατάσταση στην Παλαιστίνη και τον αγώνα του λαού της και για τις εξελίξεις των 2 τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα μετά την μνημονιακή κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ και την επιλογή συνθηκολόγησης του κ. Τσίπρα.

Η αντιπροσωπεία του PFLP ενημέρωσε για τον συγκλονιστικό αγώνα που πραγματοποιούν 1500 απεργοί πείνας, κρατούμενοι των δυνάμεων κατοχής του Ισραήλ.

Πάνω από 2 εβδομάδες, 1500 πολιτικοί κρατούμενοι μεταξύ των οποίων πάρα πολλοί νέοι αγωνιστές, αντιιμπεριαλιστές πατριώτες, διεκδικούν την επαναφορά των στοιχειωδών, κατακτημένων με σκληρούς αγώνες στο παρελθόν, δικαιωμάτων τους, δικαιωμάτων που τους έχουν αφαιρεθεί σταδιακά και σταθερά από τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και καταστολής.

Πρόκειται για στοιχειώδη δικαιώματα, όπως η επικοινωνία και η επαφή με συγγενικά πρόσωπα, επαφή με την νομική υπεράσπισή τους, την κατάργηση των βίαιων μεταγωγών κ.α.

Στον αγώνα αυτό, όλες οι δημοκρατικές πατριωτικές πολιτικές δυνάμεις των Παλαιστινίων είναι ενωμένες.

Οι Λαφαζάνης, Γαλάνης ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του PFLP ότι στην αγωνιστική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της ΛΑ.Ε που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας (Πατησίων και Χαλκοκονδύλη) την Δευτέρα στις 10:30 θα δοθεί και η διάσταση της αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Παλαιστίνιους κρατουμένους και γι’ αυτό η πορεία που θα ακολουθήσει την συγκέντρωση δεν θα κατευθυνθεί μόνο στη Βουλή αλλά θα φτάσει για διαμαρτυρία μέχρι την πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό.

Η ΛΑ.Ε καλεί τους πολίτες και ειδικότερα την Παλαιστινιακή Κοινότητα στην χώρα μας να συμμετάσχουν τόσο στη συγκέντρωση όσο και στη πορεία.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ!

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

ΑΝΤΙ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-ΣΥΡΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ!

20170425_111302  20170425_111308

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας