Συμβολική κατάληψη της ΔΕΗ ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου

1558
ΔΕΗ

Συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα πραγματοποιούν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στο πλαίσιο και της τρίωρης στάσης εργασίας τους μέχρι τις 10 το πρωί. Στην κατάληψη συμμετείχε και μεγάλη αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Αντιδρούν στο Νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προβλέπει την πώληση των Λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης.

Η ΓΕΝΟΠ ζητεί ακύρωση του σχεδίου πώλησης, επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δημόσιο, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και προσλήψεις προσωπικού.
Σύμφωνα με το εξώδικο που εστάλη προς τη διοίκηση της επιχείρησης, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα (23 Απριλίου) θα ξεκινήσουν και 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
 

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε για την εκποίηση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Παν. Λαφαζάνης: Ο Αλ. Τσίπρας είναι υπόλογος εθνικής προδοσίας

Ο Παν. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, έδωσε το παρόν, επικεφαλής πλατιάς αντιπροσωπείας της ΛΑ.Ε, στην κατάληψη των Κεντρικών Γραφείων της ΔΕΗ επί της οδού Χαλκοκονδύλη, την οποία πραγματοποίησε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Στην διάρκεια της κατάληψης ο Παν. Λαφαζάνης έκανε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:
«Αυτήν την ώρα ο Αλ. Τσίπρας είναι υπόλογος εθνικής προδοσίας. Η κυβέρνηση δεν πουλάει μόνο λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Ξεπουλάει ολόκληρη τη ΔΕΗ.  Ξεπουλάει τώρα και τον ΔΕΣΦΑ, είναι έτοιμη να κάνει το ίδιο και με την ΔΕΠΑ, ενώ εκποιούνται και τα ΕΛΠΕ.
Με λίγα λόγια ξεπουλιέται ολόκληρη η εθνική δημόσια ενεργειακή βάση της χώρας και μάλιστα σε ξένα χέρια. Μια χώρα, όμως, η οποία δεν έχει εθνικό ενεργειακό τομέα, είναι μια χώρα ανοχύρωτη, μια χώρα η οποία έχει υποθηκεύσει την οικονομία, την άμυνα και την ασφάλεια της. Είναι μια ενεργειακή αποικία. Είναι ένα προτεκτοράτο.
Μάχη μέχρι τέλους για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της ΔΕΗ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας