Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία η συγκέντρωση και πορεία κατά των πλειστηριασμών

2306

Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή στέγη! Μαζική η σημερινή κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο (4/11) το μεσημέρι η κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκών περιουσιών, με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στα συνθήματα της πορείας, όταν αυτή περνούσε από το εμπορικό κέντρο επί της οδού Αθηνάς, Αιόλου και Ερμού.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μπλοκ της Επιτροπής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών, του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής, τοπικών κινήσεων από συνοικίες της Αθήνας, του Πειραιά και επαρχιακών πόλεων, αλλά και της Λαϊκής Ενότητας, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ και άλλων αριστερών συλλογικοτήτων.

Κυριάρχησαν τα συνθήματα, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Τσίπρα, τραπεζίτες ακούστε το καλά, οι πλειστηριασμοί σας θα μείνουν στα χαρτιά», «δεν σας θέλει ο λαός, τα μνημόνια κι εμπρός!» κ.ά.

Οι συγκεντρωμένοι εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος και πραγματοποιούν απεργία πείνας με αίτημα να τους επιτραπεί η αναχώρηση για Γερμανία, με στόχο την επανένωση με τις οικογένειες τους, που διαβιούν εκεί.

Μετά τη λήξη της κινητοποίησης, πραγματοποιείται Πανελλαδική Συνέλευση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, η οποία συνεχίζεται ακόμη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί και η Συνέλευση του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθήνας, την οποία κάλεσε μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες ο πρόεδρός του. Με τη Συνέλευση επιχειρείται η ανταπόκριση στην απόπειρα του υπουργού Δικαιοσύνης Κοντονή να επιβάλλει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ακόμη κι αν το σύνολο των άλλων συλλόγων συμβολαιογράφων σε ολόκληρη τη χώρα έχουν αποφασίσει να μη συμμετάσχουν σ’ αυτούς.

Συντονισμός

Σύνταγμα2
unnamed (2)
Σύνταγμα3 Σύνταγμα4
Σύνταγμα8 Σύνταγμα9 Σύνταγμα14 Σύνταγμα16 Σύνταγμα17 Σύνταγμα21 Σύνταγμα23 Σύνταγμα24
Σύνταγμα27 Σύνταγμα28 Σύνταγμα37
unnamed
Σύνταγμα38 Σύνταγμα40 Σύνταγμα41 Σύνταγμα45

Φωτογραφικό υλικό από το Πανελλαδικό Συντονιστικό κατά των Πλειστηριασμών στην Αθήνα

Syntonisitko5 syntonistiko Syntonistiko2 Syntonistiko3 Syntonistiko4 Syntonistiko6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας