Στον πόλεμο της Τουρκίας στο Αφρίν, συμμετέχει και η Γερμανία!

1727
γερμανία

Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας είναι μέρος του πολέμου. Εξάγει τον πόλεμό της σε ολόκληρο τον κόσμο. Η βιομηχανία όπλων και οι εξαγωγές τους ακμάζουν. Δεν είναι πλέον μόνο οπλικά συστήματα κάθε είδους που κατασκευάστηκαν στη Γερμανία και παραδόθηκαν σε όλο τον κόσμο, αλλά ακόμη και ολόκληρα εργοστάσια όπλων που κατασκευάστηκαν σε άλλες χώρες για να παρακάμψουν τους γερμανικούς περιορισμούς στις εξαγωγές. Ο παραγωγός όπλων Rheinmetall, με έδρα το Ντίσελντορφ, θέλει να κατασκευάσει ένα ολόκληρο εργοστάσιο κατασκευής τανκς στην Τουρκία. Αλλά και οι έμποροι όπλων απολαμβάνουν την ίδια απεριόριστη πολιτική στήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Οι στενές πολιτικές επαφές με το καθεστώς του Ερντογάν στην Τουρκία εξακολουθούν να δικαιολογούνται με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας ενάντια στις ροές προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Με αυτόν τον τρόπο, η γερμανική κυβέρνηση επωφελείται από τις οικονομικές σχέσεις και τις αμοιβαίες επισκέψεις για μπίζνες.
Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να εξασφαλίζουν στρατιωτικά την πολιτική επιρροή στη Μέση Ανατολή. Στο νότο της Τουρκίας εξακολουθούν να υπάρχουν τα συστήματα αεράμυνας του γερμανικού στρατού. Η γερμανική Πολεμική Αεροπορία κάνει αναγνωριστικές πτήσεις στη Συρία, με τα δεδομένα των οποίων καθοδηγούνται οι πολεμικές επιθέσεις. Το Peşmerga του PDK του Barzanîs στο Νότιο Κουρδιστάν / Βόρειο Ιράκ εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται εδώ και χρόνια για να εξασφαλίσουν με τη βία τα συμφέροντα της Γερμανίας στην περιοχή, επίσης ενάντια στον κουρδικό πληθυσμό. Αυτή η επιρροή θα επεκταθεί τώρα σε ολόκληρο το Ιράκ με την εκπαίδευση στρατιωτών της ιρακινής κεντρικής κυβέρνησης από Γερμανούς εκπαιδευτές.
Ο πόλεμος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας δεν γίνεται μόνο προς τα «έξω», αλλά εκφράζεται επίσης μέσω της καταστολής των Κούρδων και των Τούρκων που είναι ενάντια στο τούρκικο καθεστώς, στο εσωτερικό της Γερμανίας: Ειδικότερα, η τουρκική και κουρδική αριστερά χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική και διώκεται με τη βοήθεια των §§ 129, 129α και 129β του γερμανικού ποινικού κώδικα.
Το νατοϊκό κράτος της Τουρκίας, μαζί με τις τζιχάντικες ομάδες, εμπλέκεται σε έναν επιθετικό πόλεμο εναντίον του καντονίου Afrin της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Συρίας. Η διεθνής κοινότητα σιωπά σε μεγάλο βαθμό γι ‘αυτό, ώστε να μπορούν να διαπραχθούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η γερμανική κυβέρνηση δεν θεωρεί καν ότι είναι απαραίτητο να εξηγήσει πώς συνηγορεί για τη χρήση των γερμανικών όπλων σε αυτόν τον πόλεμο. Η δε Ευρώπη εξακολουθεί να χρηματοδοτεί τον Ερντογάν για να σταματήσει τάχα τις προσφυγικές ροές προς αυτήν.  Μιλά για μια “ασταθή κατάσταση” στην περιοχή και ότι δεν έχει αξιόπιστες πληροφορίες για το τι συμβαίνει.
Ο μέχρι τώρα Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκάμπριελ-Σοσιαλδημοκράτης- ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξαν συμφωνίες για την απελευθέρωση των δημοσιογράφων Meşale Tolu και Deniz Yücel. Ούτε η Τουρκία, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η Γερμανία μαζί με την Ευρώπη-και την Ελλάδα- έχουν ενδιαφέρον για ασφαλείς περιοχές στη βόρεια Συρία, πολύ περισσότερο για αντικαπιταλιστικούς ελεύθερους χώρους, όπως αυτούς που δημιούργησε η επανάσταση της Rojava.
Κούρδοι - διαδήλωση
Επειδή η Rojava είναι στην ουσία γυναικεία επανάσταση! Από τις αυτόνομες δομές σε όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και στρατιωτικούς τομείς, έως στο γυναικείο χωριό Jinwar, οι γυναίκες και οι φεμινιστές έχουν δημιουργήσει το δικό τους κίνημα και έθεσαν την απελευθέρωση των γυναικών σε νέο επίπεδο. Αποτελούν εγγύηση για την πρόοδο της επανάστασης αλλά και για την αποφασιστικότητα με την οποία την υπερασπίζονται. Από τα πατριαρχικά καθεστώτα και τους στρατούς τους, δεν έχουν τίποτα να περιμένουν οι γυναίκες και οι κοινωνικές μειονότητες, παρά μόνο καταπίεση.
Επειδή η Rojava είναι μια διεθνιστική επανάσταση των νέων! Νέοι και ηλικιωμένοι από όλο τον κόσμο πηγαίνουν στην Ροζάβα για να γνωρίσουν την επανάσταση με τις επιτυχίες και τις δυσκολίες της. Η διεθνής νεολαία έχει αναλάβει έναν πρωτοποριακό ρόλο. Μαζί με τη νεολαία της Rojava, δημιούργησε τη Διεθνιστική Κομμούνα για να γίνει κέντρο και επίκεντρο της επανάστασης και να κάνει συνδέσεις σε όλο τον κόσμο.
Επειδή η Rojava είναι μια δημοκρατική επανάσταση! Η δημοκρατία βάσης, η εκπαίδευση, η αλληλέγγυα οικονομία και η οικολογική συνείδηση είναι τα στοιχεία της που επιτρέπουν και ενισχύουν τη συμμετοχή και τον αυτοπροσδιορισμό της κοινωνίας σε όλους τους τομείς. Το σύστημα των κοινοτήτων και δήμων, των συμβουλίων, των ακαδημιών και των συνεταιρισμών, απόρροια των ιδεών του Δημοκρατικού Συνομοσπονδού είναι μια ασταμάτητη ελπίδα όχι μόνο για την πληγείσα από την κρίση περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Διότι η Rojava είναι η βάση μιας κοινωνικής επανάστασης! Σήμερα ήδη, οι δημοκρατικές δομές λαϊκής βάσης στη βόρεια Συρία χρησιμοποιούνται για την αλλαγή της κοινωνίας μακροπρόθεσμα και με βιώσιμο τρόπο. Το σύστημα της σημερινής πατριαρχικής καπιταλιστικής νεωτερικότητας αμφισβητείται και δοκιμάζεται μια άλλη, μια ελεύθερη ζωή.
Για τους λόγους που οι σημερινοί κυρίαρχοι μισούν την επανάσταση στη Rojava, εμείς οι αλληλέγγυοί της, είμαστε συνδεδεμένοι με την Rojava και αισθανόμαστε φιλία και αλληλεγγύη με εκείνους που την υπερασπίζονται στο καντόνι του Afrin.

Χρειαζόμαστε τη Rojava!

Η Rojava μας δίνει την ελπίδα ότι είναι δυνατή μια ελεύθερη ζωή σε μια άλλη κοινωνία. Η Rojava μας δίνει την ελπίδα ότι ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική νεωτερικότητα δεν στερείται νοήματος. Αυτή η ελπίδα είναι ζωτικής σημασίας για ένα κίνημα των «από κάτω» παντού και για ένα παγκόσμιο δίκτυο δυνάμεων κριτικών προς το σύστημα της καπιταλιστικής κυριαρχίας και των πολέμων. Μας δίνει το θάρρος να αντιταχθούμε και να σταθούμε από την πλευρά του κουρδικού κινήματος. Θέλουμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλον και να πλησιάσουμε ο ένας στον άλλο. Και μια πρώτη αντίδραση είναι η οργάνωση διαδηλώσεων συμπαράστασης παντού. Και ιδιαίτερα στη Ελλάδα, όπου πιθανά το καθεστώς του Ερντογάν να στραφεί στη συνέχεια. Όπου η Γερμανική κυβέρνηση του προηγούμενου και του τωρινού «μεγάλου συνασπισμού», έκανε και θα εξακολουθήσει να μας κάνει οικονομικό πόλεμο. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από μια κυβέρνηση που δεν τολμά ούτε να καταγγείλει τη σφαγή που οργανώνει το καθεστώς της Τουρκίας στο Αφρίν, ούτε να απαλλαγεί από τη μέγγενη των ευρωπαϊκών μνημονίων!
*Πηγή: topikopoiisi.eu

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας