Στιβ Μπάνον, σύμβουλος Τραμπ: Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε οικονομικό πόλεμο με την Κίνα

1703

Αν συνεχίσουν οι ΗΠΑ να χάνουν τον οικονομικό πόλεμο, σε 5-10 χρόνια θα φτάσουν σε σημείο καμπής από το οποίο δεν θα μπορέσουν ποτέ να ανακάμψουν, δήλωσε ο κ. Μπάνον. Δεν βλέπει στρατιωτική λύση στη Β. Κορέα, λόγω της Σεούλ.
Ο Στιβ Μπάνον, στρατηγικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έκανε λόγο για οικονομικό πόλεμο με την Κίνα, τον οποίον μάλιστα οι ΗΠΑ χάνουν.
«Για μένα ο οικονομικός πόλεμος με την Κίνα είναι το παν», δήλωσε σε συνέντευξή του στην American Prospect. «Και πρέπει να επικεντρωθούμε μανιωδώς σε αυτό. Αν συνεχίσουμε να τον χάνουμε,βρισκόμαστε πέντε χρόνια νομίζω, το πολύ δέκα, από το να φτάσουμε σε σημείο καμπής από το οποίο δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ανακάμψουμε».
«Βρισκόμαστε σε οικονομικό πόλεμο με την Κίνα», είπε. «Δεν ντρέπονται να πούνε τι κάνουν. Κάποιος απ’ τους δυο μας θα είναι ηγεμόνας σε 25 ή 30 χρόνια και θα είναι αυτοί αν συνεχίσουμε εμείς στον ίδιο δρόμο».
Σημειώνεται πως τη Δευτέρα ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε μνημόνιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμπορική ερεύνα για την υποτιθέμενη κλοπή πνευματικής ιδιοκτησία από την Κίνα. Η  κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που ο Τραμπ πιέζει για συνεργασία της Κίνα στο θέμα της Βόρειας Κορέας.
Για την Βόρεια Κορέα, ο κ. Μπάνον είπε πως πρόκειται απλώς για έναν αντιπερισπασμό, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση» για την Πιονγκγιάνγκ λόγω του μεγάλου πληθυσμού της Σεούλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας