Στη Γαλλία ο Putin, συνάντηση με Macron. Θα ρηγματωθεί η αντιρωσική Γαλλική πολιτική;

1697
Putin

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin θα έχει σήμερα στις Βερσαλλίες ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron.
«Είναι απαραίτητο να μιλήσουμε με τη Ρωσία διότι υπάρχουν μια σειρά από διεθνή θέματα τα οποία δεν θα επιλυθούν χωρίς σκληρό διάλογο μαζί της.
Θα είμαι απαιτητικός στις συνομιλίες μου με τη Ρωσία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Macron ενώ από την πλευρά του Κρεμλίνου αναφέρεται πως η συνάντηση αυτή θα είναι μια καλή ευκαιρία για να γνωριστούν καλύτερα οι δύο ηγέτες καθώς και ότι η Ρωσία προσβλέπει σε μια «ειλικρινή συζήτηση» για τη Συρία.
Η επίσκεψη του Putin στη Γαλλία γίνεται με την ευκαιρία της έκθεσης για τα 300 χρόνια της ιστορικής επίσκεψης στη Γαλλία του τσάρου Πέτρου του Μέγα το 1717, κατά την οποία συνάφθηκαν οι διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.
Την πρόσκληση προς τον Ρώσο πρόεδρο απηύθυνε ο Macron  σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες στις 8 Μαΐου, την επομένη της εκλογής του.
Ακολούθησε επιστολή με την οποία ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του να εγκαινιάσει την έκθεση στο Μεγάλο Τριανόν.
Η σημερινή συνάντηση δεν έχει τον χαρακτήρα «επίσημης επίσκεψης», ωστόσο θεωρείται ως μια ισχυρή ένδειξη της θέλησης των δύο προέδρων να ξεπεραστεί «η αμοιβαία δυσπιστία» που υπάρχει στις γαλλο-ρωσικές σχέσεις, κυρίως λόγω των θεμάτων της Ουκρανίας και της Συρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας