Στην Αθήνα οι πλειστηριασμοί της Μεσσηνίας. Πλήρης αδιαφάνεια και αποφυγή τοπικών αντιδράσεων

2067
δικογραφίες

Ως άκρως ανησυχητικό χαρακτηρίζεται από νομικούς κύκλους το σκηνικό που διαμορφώνεται αναφορικά με τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στη Μεσσηνία. Πριν από λίγες ημέρες, ο μοναδικός συμβολαιογράφος που είχε πιστοποιηθεί για τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δήλωσε πως δεν δύναται να αναλάβει άλλες εκπλειστηριάσεις ακινήτων. Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία αυτό συνεπάγεται ότι οι πλειστηριασμοί της Μεσσηνίας θα διενεργούνται από συμβολαιογράφους της Αθήνας, οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί.
Αρκετοί νομικοί που πληροφορήθηκαν για την εξέλιξη επισημαίνουν πως μια τέτοια εξέλιξη είναι αρνητική και πλήττει κυρίως τους μικροοφειλέτες. Το σημαντικότερο αρνητικό που δημιουργείται είναι πως πλέον δε θα είναι εύκολος ο τρόπος αντίδρασης, αλλά και ο έλεγχος της διαδικασίας του πλειστηριασμού για κάποιον του οποίου η περιουσία βγαίνει στο σφυρί.
Αυτό που συμβαίνει με τους πλειστηριασμούς της Μεσσηνίας, αφορά όλες τις περιοχές της ελληνικής περιφέρειας, αφού ο Στ. Κοντονής φρόντισε να καταργήσει για ευνόητους λόγους το καθεστώς εντοπιότητας των συμβολαιογράφων, με συνέπεια πλήρη αδιαφάνεια, συγκέντρωση της συμβολαιογραφικής ύλης και βεβαίως την αποφυγή των τοπικών αντιδράσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας