Στα λόγια όλοι είναι αντιφασίστες

1350
διαστροφές
Στην πράξη όμως πολλοί και μάλιστα “αρμόδιοι” σφυρίζουν αδιάφορα διευκολύνοντας άλλοτε με τις πράξεις κι άλλοτε με την απραξία τους την ύπαρξη και την δράση της εγκληματικής συμμορίας.
Στα λόγια όλοι, ή άντε η μεγάλη πλειονότητα, είμαστε αντιφασίστες. Και επίσης όλοι, ή έστω οι πολύ περισσότεροι, θέλουμε την νεοναζιστική εγκληματική συμμορία στη γωνία, ή μάλλον στις τρύπες της, εκεί όπου λούφαζαν τα στελέχη της τόσα χρόνια πριν αρχίσουν να δηλώνουν πολιτικοί,τότε που ήταν απλώς ρατσιστές και φασίστες.
Στην πράξη όμως αρκετοί φαίνεται ότι το πάνε αλλιώς, έστω κι αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν δημοσίως. Οι υπεύθυνοι λόγου χάριν τόσων τηλεοπτικών σταθμών χτες, μέρα μνήμης για τον Παύλο Φύσσα και καταδίκης των δολοφόνων του, περιδιάβαιναν πολύ επιμελώς και πολύ οργανωμένα από το ανούσιο στο ασήμαντο και τανάπαλιν, για να αποφύγουν κάθε αναφορά στους μιχαλολιάκους και τους κασιδιάρηδες. Όπως έκαναν και όλα τα προηγούμενα χρόνια όταν στηνόταν το παρακρατικό ακροδεξιό μόρφωμα, αν δεν το διαφήμιζαν με στημένα ρεπορτάζ και ωραιοποιητικές συνεντεύξεις.
Άλλωστε, από τα κανάλια και τις δημοσιογραφικές παραφυάδες τους, σκοπίμως δεν καταγράφεται καμιά ακροδεξιά δραστηριότητα. Ποτέ για παράδειγμα δεν υπήρξε αναφορά στη φασιστική οργάνωση στον Ασπρόπυργο που έστηνε καρτέρι σε αλλοδαπούς μετανάστες και τους τσάκιζε. Όπως, για να τα λέμε όλα, δεν υπήρξε ούτε από τις διωκτικές αρχές η αντίδραση που θα έπρεπε σε αυτές τις δραστηριότητες. Απλά (;) η “Κου Κλουξ Κλαν” της Δυτικής Αττικής ξαναγύρισε στο σκοτάδι της όταν οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις έριξαν τους προβολείς της δημοσιότητας πάνω της και κατ’ επέκταση στους υπόδικους χρυσαυγίτες “συγγενείς” τους.
Αλλά και η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έκανε αυτά που έπρεπε όταν και όπως έπρεπε. Γιατί δεν είναι φυσιολογικό μια ομάδα εφόδου της νεοναζιστικής συμμορίας να χτυπά τον Σεπτέμβριο του 2011 Αφγανούς μετανάστες στον Άγιο Παντελεήμονα, στέλνοντας τον ένα στο νοσοκομείο όπου έδωσε πολυήμερα μάχη για τη ζωή του και οι ένοχοι να καταδικάζονται μόνο για “επικίνδυνη σωματική βλάβη” που είναι πλημμέλημα και η καταδίκη να έρχεται έξι ολόκληρα χρόνια μετά, τον Ιούλιο του 2017.
Και το υπουργείο Δικαιοσύνης όμως, όπως φαίνεται, δυσκολεύεται να κάνει την δουλειά του. Και αυτόν τον μήνα οι περισσότερες συνεδριάσεις του δικαστηρίου για τα εγκλήματα των νεοναζιστών θα γίνουν στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού και όχι στο Εφετείο της Αθήνας. Και είναι κωμικοτραγικό ότι ο αρμόδιος υπουργός Στ. Κοντονής είχε δηλώσει ήδη από τον… Μάιο ότι “ολοκληρώνονται οι διαδικασίες προκειμένου να παραχωρηθεί κατάλληλος χώρος, κυριότητας του υπουργείου Υγείας, έτσι ώστε η δίκη να διεξαχθεί απρόσκοπτα και χωρίς αναβολές”.
Αλλά τα λόγια, και ειδικά τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα, είναι εύκολα. Δύσκολο ήταν και εξακολουθεί να είναι, να κάνουν οι “αρμόδιοι” αυτό που πρέπει.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος
**Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας