Σκάνδαλο διαφθοράς αγγίζει τον πρόεδρο της Βραζιλίας

1753
εισαγγελική

Ένα νέο σκάνδαλο διαφθοράς συγκλονίζει τη Βραζιλία, αυτή τη φορά με κεντρικό πρόσωπο τον πρόεδρο Τεμέρ, τον πολιτικό που έριξε (σε συνεργασία με το Κογκρέσο) την τέως πρόεδρο Ρουσέφ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Globo ο Τεμέρ έδωσε το «πράσινο φως», ώστε να δωροδοκηθεί ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Εντουάρντο Κούνια και να μην καταθέσει για υπόθεση που θα έκαιγε τον Τεμέρ.
Μάλιστα η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι διαθέτει και ηχητικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την ενοχή του προέδρου.
Ο Κούνια, επίσης σφοδρός πολιτικός αντίπαλος της τέως προέδρου Ρουσέφ, καταδικάστηκε σε 15 έτη φυλάκισης για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.
Ο Τεμέρ αρνείται την υπόθεση και προκαλεί την εφημερίδα να δώσει στη δημοσιότητα τις ηχογραφήσεις προκειμένου να αποδειχθεί η συνωμοσία.
Ωστόσο, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση εκατοντάδες Βραζιλιάνοι βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά του Τεμέρ, ζητώντας την παραίτησή του.
Στις διαδηλώσεις  πρωτοστατούν οπαδοί του Κόμματος των Εργαζομένων (PT) που έδωσε στη χώρα τον πρόεδρο Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα (2002-2010) και την Ντίλμα Ρουσέφ. (2010-2016).
Αιχμή του δόρατος στο τοξικό κλίμα που δηλητηριάζει την Βραζιλία είναι ο πετρελαϊκός κολοσσός Petrobras, γύρω από τον οποίο -όπως αποφαίνονται οι εισαγγελικές έρευνες- είχε στηθεί ένα τεράστιο πάρτι σκανδάλων και δωροδοκιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας