Σε «απατεώνες» πούλησαν κυβέρνηση και Εθνική την Εθνική Ασφαλιστική

3538
ασφαλιστική
Ποινικές ευθύνες για την πώληση «μαϊμού».
Να σταματήσει και να ανακληθεί τώρα η πώληση «μαϊμού» της Εθνικής Ασφαλιστικής και να σταματήσει οριστικά κάθε ιδέα πώλησης της.

Από αυτές τις στήλες είχαμε από την πρώτη στιγμή αντιταχθεί στην πώληση της κερδοφόρας και δυναμικής Εθνικής Ασφαλιστικής και είχαμε ταυτόχρονα καταγγείλει ως μέγα σκάνδαλο τόσο τις διαδικασίες πώλησης όσο και ως αναξιόπιστη την εταιρεία που επελέγη για την εκποίηση.
Αυτές τις καταγγελίες τις είχαμε στην πορεία επαναλάβει πολλές φορές αλλά και πολύ πρόσφατα.
Οι τελευταίες εξελίξεις με το επενδυτικό σχήμα Calamos – Exin, στο οποίο εκχωρήθηκε η Εθνική Ασφαλιστική, έρχονται να μας δικαιώσουν πλήρως (βλ. παρακάτω).
Αυτήν την ώρα πρέπει να ματαιωθεί αμέσως η πώληση σκάνδαλο της Εθνικής Ασφαλιστικής και να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες από τους υπεύθυνους στην κυβέρνηση και από τους αρμόδιους «τυχοδιώκτες» της διοίκησης της Εθνικής.
Πρέπει, επίσης, να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία πρέπει να αναβαθμιστεί ως δημόσια και πλήρως αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία με εθνικό χαρακτήρα.
Μήνυση κατά της ολλανδικής EΧΙΝ Financial Services Holdings για αθέτηση δανείων κατέθεσε το αμερικανικό επενδυτικό σχήμα της Calamos Family Partners, εξέλιξη που θέτει εν αμφιβόλω την συμφωνία εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής.
H αμερικανική Calamos Investments και η EXIN Partners, επενδυτές που δραστηριοποιούνται κυρίως στις ασφάλειες και την διαχείριση κεφαλαίων, είχαν συμφωνήσει να εξαγοράσουν το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής προς 718 εκατ. ευρώ.
Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές τι επιπτώσεις θα έχει η δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο επενδυτών στην εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Όπως μεταδίδει το Reuters, oύτε η Εθνική Τράπεζα, ΕΤΕ+0,19% ούτε η EXIN ήταν άμεσα διαθέσιμες για κάποιο σχόλιο.
Με ανακοίνωσή της η Calamos Family Partners διευκρίνισε ότι ζητάει την άμεση πληρωμή πάνω από 41 εκατ. δολ. συν τόκους που της οφείλει η Exin στα πλαίσια δανειακών συμβάσεων, ποσό που έπρεπε να αποπληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2017 και έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.
Ανέφερε ακόμη ότι η EXIN δεν έχει δώσει τα απαιτούμενα χρηματοοικονομικά, λογιστικά και άλλα στοιχεία και αρχεία, όπως απαιτείται με βάσει τις ισχύουσες δανειακές συμβάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας