Ρωσικά Tu-22 στην αεροπορική βάση Hamedan στο Ιράν – Επιτροπή άμυνας της Δούμα προς ΗΠΑ: «Σας περιμένουμε»

2377
ιράν

Σε βάσεις στο Ιράν έχουν ή πρόκειται να προσγειωθούν σύντομα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη στο πλαίσιο της διασποράς δυνάμεων της ρωσικής Αεροπορίας ενόψει αμερικανικού κτυπήματος στη Συρία.
Αυτό έχει γίνει γνωστό από εχθές με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι η Ρωσία ζητά από το Ιράν την αεροπορική βάση του Hamedan η οποία βρίσκεται στο δυτικό Ιράν και σε απόσταση 283 χλμ. νότια και δυτικά της Τεχεράνης.
Όπως αναφέρεται η Μόσχα δίνει ως αντάλλαγμα για την παροχή αεροπορικών διευκολύνσεων  συστήματα S-400 και Pantsir S2E SAM!
Η συμφωνία φέρεται να έχει συζητηθεί μεταξύ του Alexander Lavrentiev ειδικού απεσταλμένου του Πούτιν για την Συρία και του αντιναύαρχου Shamkhani εχθές στην Τεχεράνη.
Μάλιστα σύμφωνα με άλλες πηγές ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22 Blinder έχουν ήδη προσγειωθεί στην ιρανική βάση. Η Μόσχα όμως δεν παραμένει άπραγη στις αμερικανικές δηλώσεις. Ο  αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Δούμας, Αλεξέι Κοντράτιεφ δήλωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για αναμέτρηση με τις ΗΠΑ και την περιμένει:
«Φυσικά, δεν θα μείνουμε άπραγοι στην περίπτωση που επιτεθούν. Υπάρχει ένας στολίσκος στη Μεσόγειο, αντιαεροπορικές δυνάμεις, με πυραύλους S-300, S-400, και μπορεί να χρησιμοποιηθούν ακόμη και αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir», ανέφερε για να συμπληρώσει:
 «Θα πρέπει να δούμε τι είδους έξυπνους πυραύλους διαθέτουν… Η Ρωσία έχει ικανοποιητικά όπλα. Αν προσπαθήσουν να τα τσεκάρουν, θα λάβουν την ανάλογη απάντηση», είπε στο πρακτορείο Sputnik.
Σε μια νεότερη εξέλιξη η Ρωσία έχει πρακτικά επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεως και ναυσιπλοΐας σε μεγάλη απόσταση από τις συριακές ακτές έχοντας εξαγγείλει ναυτικά γυμνάσια με πυραύλους, στοχεύοντας στην αποτροπή αεροπορικής επιδρομής από βρετανικά Tornado τα οποία ήδη βρίσκονται στην βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο.
Ίδια αποτροπή ισχύει και για τα γαλλικά Rafale τα οποία ενδέχεται να φτάσουν και αυτά στην βρετανική βάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας